Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór cd nowy vs stary

Exciter555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje zakup odtwarzacza cd, obecnie mam Pioneer Pd-s 802, z ktorego jestem bardzo zadowolony, jednak korci mnie aby kupic cos lepszego;). Pozostala czesc toru : Pioneer A 676 , Klipsch r-26f. Muzyka : ciezki rock, metal , pop. Chcialbym aby cd gralo z dobra rozdzielczoscia, detalami, dobrym kontrolowanym basem oraz ladnymi wysokimi czyli ogolnie dynamicznie i z energią.

Zastanawiam sie nad Pioneerem Pd s 901, tylko tutaj jak laser padnie to raczej juz pies pogrzebany chyba. Z nowych natomiast zaciekawil mnie Denon Dcd 720. Na tym forum pare razy czytalem opinie ,ze niby ten Denon gra lepiej od Pioneer'a pd 9700, jezeli to prawda to ten Denon w takim razie nie bylby taki zly. Na cd mam tak do 1200 pln max. Co myslicie o tych dwoch , a moze cos innego wartego uwagi?

https://www.audiostereo.pl/topic/124316-wyb%C3%B3r-cd-nowy-vs-stary/

Najpierw zmień wzmacniacz bo ten model ładnie wygląda i nic więcej a najbardziej ogranicza to co masz teraz . Już 550R jest dużo lepszy ale ostry i tu może być różnie z tymi kolumnami.

901 ani 9700 nie są dobrymi odtwarzaczami a jedynie dobrymi transportami do DACa .

DCD720 jest dobrą opcją ale nieco taniej i znacznie lepiej masz NAD C542 + mod .

Gdybyś sprzedał obydwa Pioneery to z tym co chcesz dołożyć mogę Ci pomóc złożyć CD NAD + wzmacniacz z modyfikacjami .

Nie będą tak ładne jak Pioneer ale brzmieniem z całkiem innego świata .

Slyszalem wiele dobrego na temat Sony Ta f730 Es. Ciekawa propozycja. Wpisze na liste. A czy duza jest roznica miedzy Marantz pm 80 a 80 II? Kolega powyzej zarekomendowal Rotela, mam mozliwosc kupienia Ra 870 Bx, co o nim sadzicie?

co byscie polecili do tych kolumn tak za max 1200 pln?

Już napisałem .

Wzmacniacz NAD z przeglądem , modyfikacją i gwarancją .

Slyszalem wiele dobrego na temat Sony Ta f730 Es. Ciekawa propozycja. Wpisze na liste. A czy duza jest roznica miedzy Marantz pm 80 a 80 II? Kolega powyzej zarekomendowal Rotela, mam mozliwosc kupienia Ra 870 Bx, co o nim sadzicie?

Sądzenie to jedno a znalezienie czegoś sprawnego i niegrzebanego w stanie zdatnym do używania przez następne lata to całkiem inna sprawa .

Pytanie czy szukasz sprzętu jak najładniejszego z bajerami czy sprzętu który będzie GRAŁ ;)

Rotela do Twoich kolumn nie polecam .

Wzmacniacz NAD z przeglądem , modyfikacją i gwarancją .

Ciekawa propozycja . Na jakiej zasadzie mialoby sie to odbyc (ja musze kupic okreslony model czy juz posiadasz jakis)? Jaki to model Nada, co by bylo modyfikowane i jaki okres gwarancji? Przyjmijmy , ze by to byl sam wzmacniacz , poki co bez cd, jaka cena by byla?

Wiesz jaki jego stan , jaka cena ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na znanym portalu masz moja aukcję i tam masz wszytko opisane , może być mail , PW .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak , ale nie wiem jak by sie zgralo to z moimi kolumnami, czy by nie bylo za ostro? Ogolnie z moim Pioneerem gra ladnie napewno nie za jasno, bardziej cieplo co mi bardzo odpowiada , jednak przydaloby sie troche ozywic dzwiek, dodac dynamiki, detali...

Ten Rotel nie gra ostro jak seria 9xx

To prawda . ja kiedyś nieświadomie popełniłem takie fo pa.Czasem warto posłuchać bardziej osłuchanych w sprzęcie którego nie znasz ;(

Ale tylko czasem

;)

Tak tu na forum w dziale opinie np opisywany jest jako ostro grajacy suchy. Lecz nie wiem czy nie dotyczylo to RB a nie RA czymkolwiek sie one różnią. Kiedys u kolegi sluchakem jakiegos starego rotela i było oki choc jak teraz porównuje tak z pamięci to w moim sony stereofoniczne lepiej jest.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tak tu na forum w dziale opinie np opisywany jest jako ostro grajacy suchy. Lecz nie wiem czy nie dotyczylo to RB a nie RA czymkolwiek sie one różnią.

No to jak nie wiesz czy to RA to się upewnij i dopiero pisz .

Mysle, że jednak Nad z uwagi na to, ze jest chociazby nowszy i podatny na mody byłby tu lepszym rozwiązaniem. Ten Rotel to jednak stary model (pykanie w głosnikach, buczenie trafa itp) a ten a aukcji nie wyglada jakos super, powycierane jedno pokrętło np.

Ten Rotel to jednak stary model (pykanie w głosnikach, buczenie trafa itp)

Wow, a skad wiesz? sluchales go, czy wrozysz z fusow?

Obecnie posiadam Pioneer A 676 , rocznik 91' czyli ile ma? w sumie 25 lat prawie;) Chodzi idealnie, nic nie "pyka w glosnikach", trafo nie buczy, wyglada jak nowka ze sklepu, nigdy nie byl naprawiany , technicznie - wzór.

a ten a aukcji nie wyglada jakos super, powycierane jedno pokrętło np.

No faktycznie to juz go skresla zupelnie ;)

Tak jest , zmodyfikować Nada , tylko proszę potem nie zakladać następnego tematu że to jednak nie to , że nie do końca spełnilo oczekiwawania , takie już są na forum .

Mysle, ze ten Rotel nie będzie lepszy w ogólnym całokształcie jednak niz taki modzony Nad. Napewno będzie wymagał przeglądu. To jak z moim Sonym, aby zagrał jak fabryczny musiałem wrzucic 300zł w przegląd itp. a i tak mimo, ze nie gra xle, apetyt jest na cos lepszego dynamiczniejszego i bardziej stereofonicznego.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ciche pyknięcie w głośnikach , faktycznie trzeba się obawiać o głośniki . :))

Co do starych sprzętów audio , to może być oczywiście różnie , ja nie musiałem nic wymieniać np w prawie czterdziestoletnich Pioneerach .

post-27371-0-39333200-1450792307_thumb.jpg

czy Rotelach .

post-27371-0-50828300-1450792406_thumb.jpg

ja nie musiałem nic wymieniać np w prawie czterdziestoletnich Pioneerach .

Piekny ten zestaw Pioneera :) Starszy sprzecik ma to cos w sobie ;)

Panowie a slyszal ktos z was moze , ktoregos z tych Sony? TA-F 730ES , TA-F 700ES , TA-F 670ES ? Duza jest roznica w dzwieku miedzy nimi?

Panowie a slyszal ktos z was moze , ktoregos z tych Sony? TA-F 730ES , TA-F 700ES , TA-F 670ES ? Duza jest roznica w dzwieku miedzy nimi?

700 nie warto brac, a roznica miedzy 670 a 730 to glownie roznica w wydajnosci pradowej i dynamice, troche bardziej punktowy bas w 730, 670 w wersji europejskiej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.