Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

co do władzy ustawodawczej to ma ją jedynie większość parlamentarna

No co TY.

Przecież od miesiąca trąbicie, że to skandal.

Poza tym w skład władzy ustawodawczej wchodzi 460 posłów i 100 senatorów.

Wszyscy mają wpływ na sprawowanie tej władzy, tak większość jak i mniejszość parlamentarna.

Jeśli PO i N.pl mają z tym problem mogą wejść w koalicję z PiS ;))

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Problem w tym jak z tej władzy korzysta.Demokracja to nie tylko rządy większości ale rządy większości z poszanowaniem praw mniejszości.

No co TY.

Przecież od miesiąca trąbicie, że to skandal.

Wszyscy mają wpływ na sprawowanie tej władzy, tak większość jak i mniejszość parlamentarna.

I pomyśleć że tyle ludu takie szkody potrafi wyrządzić społeczeństwu.

chwilowy brak działalności w audio.

Tak ,ale nie można twierdzić,że mniejszość ma jakąś władze.A tak napisał xniwax.

to do Grzegorza

Mogą również oddać mandat posła...

Ale się narobiło teraz zwolenników demokracji.

A jeszcze niedawno czułem się tu taki samotny :)

To co będzie większość rządziła a może wszyscy tylko kto będzie zapiepszał na to wszystko? Przecież żeby darmozjadów utrzymać musi zapiepszac większość więc demokracji nie będzie.

chwilowy brak działalności w audio.

xniwax

Jeśli PO i Nowoczesna wejdą w koalicję z PiS to będziesz musiał je wychwalać.To może być dla Ciebie problem.

Zastanawia mnie ta wrogość i stopień agresji wobec demokracji parlamentarnej jako takiej.Skąd się to bierze w kraju,który zaznaje jej zaledwie od 26 lat?Czy to jest główny problem dla 40 milionowego,średniozamożnego kraju w Europie utrzymanie 470 posłów?Ile to znaczy w budżecie kraju,który ma PKB na poziomie 600 mld pln?

Problemem nie są finanse ale jakość polskiej klasy politycznej.A ta jest taka jakie społeczeństwo,które je wyłoniło.Przecież my,społeczeństwo jesteśmy tacy sami.Wypisz wymaluj.Jesteśmy nadal ciemnym,niewykształconym,kłótliwym,zawistnym i nietolerancyjnym zbiorowiskiem tworzącym naród.Naród,który tak naprawdę ma bardzo wysokie mniemanie o sobie.

Demokracja to nie tylko rządy większości ale rządy większości z poszanowaniem praw mniejszości.

Potrzebna była Tobie "terapia szokowa" abyś to zrozumiał po latach...dopiero dzisiaj?

Poszanowanie godny to jest...twój refleks.

to będziesz musiał je wychwalać.To może być dla Ciebie problem.

Jaki problem?

Będzie mnie to jeszcze bardziej śmieszyć...tylko.

Przecież żeby darmozjadów utrzymać musi zapiepszac większość więc demokracji nie będzie.

Gdzie i kiedy było inaczej?

Mogą również oddać mandat posła...

To już absolutna abstrakcja w porównaniu z możliwością koalicji.

Idealistów to tam raczej nie widzę.

nie można twierdzić,że mniejszość ma jakąś władze

Nie widzisz walki o to by mieć większą niż większość :)

Nie potrzebna była żadna terapia szokowa.Natomiast Ty przeżyjesz szok jak zatęsknisz do ciepłej wody z kranu.Może już niedługo?

.Demokracja to nie tylko rządy większości ale rządy większości z poszanowaniem praw mniejszości.

Masz rację, to zapewne nie działa w drugą stronę...szczególnie, gdy mniejszość wmówiła sobie, że jednak jest większością.

Ty przeżyjesz szok jak zatęsknisz

Taką pierdołę to możesz pisać do pokolenia, które posiadło jakąkolwiek świadomość wyższą niż u podlotka...w ostatnich 8 latach.

Przez wiele lat zarzucałeś PO wszelkie możliwe niegodziwości,włącznie z obchodzeniem prawa i oszustwami.Było w tym sporo demagogii i przesady.Teraz do władzy wraca PiS ze szczytnymi hasłami demokratycznymi na ustach.W krótkim czasie popełnia te same grzechy tylko w gorszym stylu.Zwalczając niezależność TK i podważając jego kompetencje celuje w istotę trójpodziału władz.Zasadę europejskiej demokracji.A Ty nic!Tobie to nie przeszkadza.Po prostu nie myślisz o PiS.

A może trzeba wreszcie zacząć?

Zwalczając niezależność TK

Tego nie wiesz tylko powtarzasz po N.pl i PO.

To się dopiero okaże, wówczas czyli jeśli się tak stanie - przyznam rację.

Zasadę europejskiej demokracji.

Demagogię to Wojtku sobie naprawdę daruj...bo nie będę Ciebie traktował poważnie.

zarzucałeś PO wszelkie możliwe niegodziwości,włącznie z obchodzeniem prawa i oszustwami

Nie zmieniłem zdania, a Ty?

Po prostu nie myślisz o PiS.

Nie, nie myślę.

Choćby dlatego, że PiS czy inna partia to nie wszystko.

Wystarczy się rozejrzeć, że problem tkwi w systemie jaki "sobie" przez 26 lat "wypracowaliśmy".

Większy wpływ na społeczeństwo ma rzesza nierobów, hien i głupców wyższego rzędu w samorządach i urzędach pozostawionych samym sobie bez specjalnej kontroli, a dotyczy to też a może w znacznym stopniu władzy sądowniczej szeroko pojętej.

Ktoś na nich głosuje.A znacznej części społeczeństwa albo się nie chce głosować albo głosuje na głupców czy tak jak ostatnio na wariatów.Pisałem o tym wcześniej.Poza tym jest przyzwolenie na kombinowanie bo mamy to we krwi.To nie jacyś tajemniczy Kosmici rozdają karty w Polsce,to my Polacy tak się zorganizowaliśmy.I jeśli uważasz,że teraz za rządów PiS i Kukiza nastąpi jakaś sanacja stosunków społecznych i właściwe zreorganizowanie państwa to... gratuluję dobrego samopoczucia.

Przez wiele lat zarzucałeś PO wszelkie możliwe niegodziwości,włącznie z obchodzeniem prawa i oszustwami.Było w tym sporo demagogii i przesady.Teraz do władzy wraca PiS ze szczytnymi hasłami demokratycznymi na ustach.W krótkim czasie popełnia te same grzechy tylko w gorszym stylu.Zwalczając niezależność TK i podważając jego kompetencje celuje w istotę trójpodziału władz.Zasadę europejskiej demokracji.A Ty nic!Tobie to nie przeszkadza.Po prostu nie myślisz o PiS.

A może trzeba wreszcie zacząć?

Wiesz Wojciechu na czym polega demokracja.

Dopełnieniem jest sprawdzenie po kadencji.

PO robiło burdel dwie kadencje, myślałem, że społeczeństwo zupełnie zgłupiało...

PIS ledwo zaczął i już... targowica.

Kadencji sejmu było już ponad 6 w III RP.

Kto kogo sprawdził przez 25 lat wolnej Polski?

I to jest problem.

A wystarczyło postawić przed trybunałem stanu Pana Ziobro i Pana Kaczyńskiego w ubiegłych kadencjach. Wystarczyło im udowodnić działanie na szkodę... i byłby święty spokój.

Widzisz, politycy sobie krzywdy nie zrobią. Bawią się w najlepsze. Nie ma znaczenia dla nich szarganie opinii kraju. Społeczeństwo jest jak napisałeś ciemne bo daje się wmanewrować w te zabawy.

Łamanie demokracji trwało za poprzedników ale wielu polaków zauważyło to dopiero obecnie...

Jest wśród wielu moich przyjaciół. Wykształceni to ludzie. Fajni.

Chodzą w tych manifestacjach KOD`owych. Twierdzą; "jacy to normalni ludzie tam manifestują, tacy jak my"... "To nie jest sterowane...".

Pewnie, że normalni.

Nieszczęście Polski polega na tym, że zawsze są tu tacy pożyteczni idioci. Normalni ludzie...

Owszem jak im wskażesz wypaczenia poprzedników, przyznają ci rację. O co więc chodzi...?

Po prostu nie pasuje im gęba Jarka i Antka.

Rodacy. Miejcie odwagę powiedzieć, że nie podobają Wam się gęby PIS`iorów... i tyle. A nie bredzicie coś o demokracji...

Antypartyjniak.

Nie,demokracja nie polega na tym aby kogoś ścigać po sądach.Polega na tym aby wyborcy,elektorat wyciągał wnioski w stosunku do polityków.Aby ta odpowiedzialność była rozliczana przy wyborach.Po tym co zrobili panowie Ziobro,Kaczyński czy Macierewicz w poprzedniej kadencji w żadnym normalnym kraju nie mieliby szans na powtórną.Zmiotła by ich wyborcza miotła.Ale u nas można się kompromitować nadal.Znaczna część elektoratu obraziła się na PO ( częściowo słusznie,częściowo nie) ale czy to jest powód aby głosować na tych wariatów czy na zielarzy od Kukiza?Jeśli już chcieli okazać swoje niezadowolenie nie mogli głosować na Nowoczesną czy lewicę?Czemu ciągle wzięcie mają populiści?Ludzie obiecujący gruszki na wierzbie.Obecna większość rządząca niczego dobrego nie zrobi,Jestem przekonany,że będzie tylko gorzej.To będzie psucie państwa i rozwalanie gospodarki.

Rodacy. Miejcie odwagę powiedzieć, że nie podobają Wam się gęby PIS`iorów... i tyle. A nie bredzicie coś o demokracji...

Mają odwagę ale nie o odwagę tu chodzi.

Problem w czym innym, zmiana gąb niczego nie zmieni.

Być może po PiS jakieś gęby dostaną więcej poparcia w %.

To jest kwadratura koła.

nie mogli głosować na Nowoczesną czy lewicę?

Lewica (ta od Millera) sama sobie zrobiła z gęby cholewę dlatego nie weszła.

Co do N.pl nie miała w tych wyborach szans na lepszy wynik, była zbyt mało wyrazista,

zbyt mało wyrazista aby przez częśc wyborców była odróżniana od PO.

Dlatego też teraz wykorzystuje czas na darmową kampanię wyborczą tak partii jaki i Sfetru, który raczej piszę się na prezydenturę.

Co to zmieni w przyszłości sądzę, że niewiele.

Formacje wskazane przez Wojciecha byłyby OK. Ale... polskie społeczeństwo jest konserwatywne w swych poglądach (wiecie o jaki konserwatyzm mi chodzi). Te partie (typu Razem...) nie mogą być radykalne światopoglądowo. Dodatkowo mnie osobiści razi w nich domieszka zielonego; atom-nie, jest globocieplenie więc węgiel-nie... żyjmy w jaskiniach.

Serio być coś dał ??? Matko Bosko waryjat

chciałem sprawdzić czy konto jest w ING

Natomiast kwestionowanie wydłużającego się życia Polaków i wmawianie inaczej myślącym bezmyślne uleganie propagandzie nie jest głupie?

przez 13 lat życie wydłużyło się o cały rok a to i tak jest tylko symulacja. Ważnym czynnikiem jest populacja która niestety spada (dane z 2014). Myślącym bezmyślnie ? przyznam się że nie czaje Twoich fanaberii.

w poprzedniej kadencji w żadnym normalnym kraju nie mieliby szans na powtórną

kwestia co rozumiesz poprzez normalny kraj, jeśli te które dobrze stoją to to ww mieliby monopol na władzę.

głosować na tych wariatów

Jak mam wybierać pomiędzy złodziejami, bandytami i komisarzami a wariatami to wolę tych ostatnich. Po za tym może co do niektórych dotarła informacja że wysoko postawiona persona w PO wyborców tej partii nazwała skończonymi głupkami. Czytając Twoje wpisy wnioskuje że nie do każdego głupka to dotarło.

Jeśli już chcieli okazać swoje niezadowolenie nie mogli głosować na Nowoczesną

a czym oni się różnią od PO ? no dobra.. złożyli zdecydowanie więcej wniosków i to w rekordowym czasie.. aż się rwą do pracy.

Jestem przekonany,że będzie tylko gorzej.To będzie psucie państwa i rozwalanie gospodarki.

Nie można popsuć czegoś co nie działa, nie można rozwalić czegoś co nie istnieje. Przypominam że przedstawiciel poprzedniej władzy wyraźnie powiedział że państwo nie istnieje, ch..., d... i kamieni kupa. Bardzo krótko są przy korcie a trochę zrobili, parę ładnych baniek ostatnio uratowali.

Co do N.pl nie miała w tych wyborach szans na lepszy wynik, była zbyt mało wyrazista,

zbyt mało wyrazista aby przez częśc wyborców była odróżniana od PO.

według mnie bardziej chodzi o wewnętrzne rozgrywki, platforma Komorowskiego VS platforma Tuska. Jeśli wierzyć w napompowane sondaże po 2x % dla nowoczesnej to wchłoną PO, kwestia czasu,, jeśli spojrzymy na te odchudzone sondaże czyli 6%... no to może warto złożyć kolejne wnioski o przerwę.

Przy normalnym przekazie medialnym nowoczesna miałaby poważny problem, nie dość że została by rozliczna z tego co teraz krzyczy to może by się ktoś zapytał co z jej obiecankami, był program, były piękne obietnice i co ? tylko krzyczeć potrafią.

Ja jestem za 3 opcją... niestety takiej partii jeszcze nie ma. PiS jest za miękki, teraz powinien ostro sprzątać a nie się bawić w demokracje. Pomysły typu rodzina 500+ etc... nie jestem zwolennikiem.

Nie, nie myślę.

Choćby dlatego, że PiS czy inna partia to nie wszystko.

Wystarczy się rozejrzeć, że problem tkwi w systemie jaki "sobie" przez 26 lat "wypracowaliśmy".

Większy wpływ na społeczeństwo ma rzesza nierobów, hien i głupców wyższego rzędu w samorządach i urzędach pozostawionych samym sobie bez specjalnej kontroli, a dotyczy to też a może w znacznym stopniu władzy sądowniczej szeroko pojętej.

Z tym ja też się zgodzę.

Dodam jeszcze, ze to własnie doprowadziło do tego, ze teraz wygrali szaleńcy...

To wynik tego systemu, tej "demokracji korytkowej"

Ja się nie opieram w ocenie rzeczywistości na tym co kto komu powiedział(zwłaszcza po wódce) ale na tym co sam widzę,czego sam doświadczam.I to jest zasadnicza różnica.Dla mnie głupek to jest ten,który chce zmiany dla samej zmiany.Zmiany na coś co nie gwarantuje,że będzie lepiej.

Natomiast w kwestii wyboru tzw. mniejszego zła to też mam odmienne zdanie.Wolę mieć do czynienia z inteligentnym cwaniakiem niż nawiedzonym wariatem.

A co mówią politycy o elektoracie?Np.Kurski o pisowskim?Już nie pamiętasz?

do fetka

To będzie psucie państwa i rozwalanie gospodarki

Państwo i gospodarka już dawno zostały zepsute. Z tego to nawet sami "rządzący" zdawali sobie sprawę jak się okazuje po wycieku podsłuchów.

A wystarczyło postawić przed trybunałem stanu Pana Ziobro i Pana Kaczyńskiego w ubiegłych kadencjach. Wystarczyło im udowodnić działanie na szkodę... i byłby święty spokój.

Ziobro został uniewinniony we wszystkich śledztwach było ich ponad 60. Macierewicz wygrał chyba wszystkie procesy z TVN (48). Itd. Dla mnie sprawa jest oczywista, jeśli PO mając możliwości i chęć zemsty ich nie pogrążyło to albo są czyści albo tacy skubani (raczej pierwsze).

Po prostu nie pasuje im gęba Jarka i Antka.

Ależ to zupełnie oczywiste, nawet dla pisdraków. Przecież te gęby były głęboko schowane w czasie kampanii i nikt nawet o nich nawet nie wspominał.

Prezes to nawet przegrał z Komorowskim w wyborach.

Stąd i Duda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.