Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp za rozsądne pieniądze.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

>tomek

wymienia sie w zasilaczu diody (16szt.), a w czesci pre kondensatory 8szt.(4glowne +bypassy) i rezystory na Rikeny, wyslalem ci tabelke na priv, 300$ to cena samych elementow (kondy i rezystory), diody mialem swoje.

Krzycho, 7 Gru 2006, 14:16

>Elberoth

>

>Tak się zastanawiam którą wersję Placette posiadasz. Na ich stronie jest Passive Linestage za 1595

>USD (ten był recenzowany w 10audio) i Remote Volume Control za 1000 USD.

Posiadam pozyczoną od znajomego Passive Linestage, natomiast sobie zamówiłem tańszą RVC. Różnica tkwi w ilości wejść - RVC ma tylko 1, jest to więc wersja superminimalistyczna, a Linestage aż 3.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Audible Illusions Modulus 3.Kapitalny pre ze świetną sekcją phono.

Optymalizowany do lamp militarnych 6H23B odpowiednika 6922.

Na nich brzmi bardzo dobrze .Odpada problem inwestycji w drogie lampy.

Przemyślana , kultowa od wielu lat konstrukcja.

Miałem możliwość słuchania Audible Illusions Modulus. Moje spostrzeżenia : dobry dźwięk. Średnica lepiej wypełniona i gładsza niż z Rotela RA02. Stereofonia i rozmach poniżej Rotela. Jakość wykonania żenująca. Obudowa gorzej niż najgorszy DIY. Trzaskające przełaczniki, żle opisane, silny efekt mikrofonowania. Za mało wejść. Tylko jedne wyjście na końcówkę. Zewnętrzny zasilacz ( trafo ) 110/230 V buczy tak, że u sąsiadów słychać. I jeszcze jeden minus - osobne pokrętła do głośności kanału lewego i prawego. Trzeba być nienormalnym żeby coś takiego wymyślić ! W sumie : żaden kult a lipa ! :)

witam

ja też do niedawna miałem ten sam problem w szukaniu pre. Ale wedle powiedzenia "szukajcie a znajdziecie" , lub pod tekst Reni "kiedyś cię znajde..." znalazłem COPLANDA CSA 303 - który w moim systemie zprawdził się znakomicie !!! Teraz dzwięk , przynajmniej dla mnie jest rewelacyjny !!!

pozdrawiam

prezes> osobne pokrętła do głośności kanału lewego i prawego. Trzeba być nienormalnym żeby coś takiego wymyślić !

Przepraszam za OT, ale odrębne krany dla ciepłej i zimnej wody jak na Greenpoincie to jest dopiero szajba:)

Zastosowanie potencjometrów mono wynika często z faktu, ze wiele wysokiej klasy potencjometrów nie jest produkowanych w wersji podwójnej. Nie sa przez producenta przewidziane do domowego audio, tylko do zastosowan profesjonalnych, przemysłowych. Realacja cena-jakość jest w nich wielokrotnie korzystniejsza dla klienta.

Z przeceny, warte zainteresowania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepiej zbudowac samemu. Oto moj najnowszy preamp ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Miałem C220 przez około 3 tygodnie u siebie ... Duży plus na funkcjonalność (tylko kawy nie robił ;)), natomiast brzmieniowo odpadł zupełnie. Wprowadzał wyraźnie słyszalne zamulenie, zwłaszcza w górnych rejestrach, całość prezentowała się mało przejrzyście.

Po wypięciu C220 z toru wyobraźnia + słuch podsuwały obrazy zdjęcia grubego muśliny/szmaty ;0 z kolumn ... Dźwięk nabrał ostrości i przejrzystości, bardzo wyraźnie słyszanych we wszelkich subtelnościach ...

Zwłaszcza przy cichym słuchaniu ....

Ocena subiektywna, może po prostu C220 nie pasuje do moich 2xMC275. Lampa z lampą nie halo .... ?

Pozdrawiam

Turbuh

Wiecej informacji znajduje sie tu:

Ukryta Zawartość

Rozszerzam system o tuner i gramofon i potrzebowalem przelacznik zrodel. Zrobilem to w oparciu o toggle switches od Percy (srebrne styki). Dwa dodatkowe, przy pokretle glosnosci, przelaczaja faze. Transformatory S&B na wejsciu akceptuja zarowno sygnal zbalansowany jak i single ended, dalej podaja juz tylko zbalansowany.

Ukryta Zawartość

> Prezes 1 "Za mało wejść. Tylko jedne wyjście na końcówkę"

To dziwne .Mam Modulusa 3 w domu , ma 4 wejścia oprócz phono oraz dwie pary wyjść na końcówkę.Trafo nie buczy , przełączniki nie trzeszczą.Może słuchałeś innego modelu ? Co do rozmachu modulus 3 nigdy nie był krytykowany za jego brak , podstawą jest zastosowanie przeznaczonych do tej konstrukcji lamp 6H23B . Na nich brzmi najlepiej , co jest zresztą wyrażnie opisane na stronie producenta.Spośród 10 typów , w tym także NOS-ów 6H23B wymienione są na pierwszym miejscu jako najwłaściwsze. Od wielu lat jest to najlepiej sprzedający się przedwzmacniacz pochodzący z małej firmy audio.18000 egzemplarzy Modulusów to niezły wynik , jak na produkt typowo audiofilski. O powodzeniu tych urządzeń świadczy też fakt utrzymywania przyzwoitej ceny na rynku second-hand . Po prostu aktualne i poprzednie modele nadal są chętnie kupowane i to na wymagającym rynku amerykańskim. W recenzjach zarówno prasowych jak i prywatnych Modulus 3 staje w szranki z urządzeniami trzykrotnie droższymi ( około 5000$ ) i często wychodzi z takich " pojedynków " obronną ręką.

Peter, co tam za wtyki nawsadzałeś ? XLO ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak, XLO. Percy ma takie i ze wzgledu na styki powinny byc lepsze od zwyklych Neutrikow. Dla porownania, pierwsza pare kupilem 10 lat temu ( szara obudowa, wszystko zlocone) obecna produkcja jest duzo gorsza (rough black finish, brak zlocenia) ;-) RCAs to Kimber i Cardas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakaś różnica pomiędzy Kimber i Cardas RCA ?

Jeszcze nie sprawdzalem, ale specjalnie zainstalowalem dwa rozne typy aby miec mozliwosc porownania.

Rhodium plated Cardas zawsze wydawal mi sie jakos miekko grajacy. Mam dziwne przeczucie ze zwykle pozlacane gniazda Cardasa maga (byc moze) grac lepiej. Kimber rhodium plated jest bardzo dobrej jakosci, zakladam ze gra najlepiej, ale dopiero konkretne porownania moga to potwierdzic. Jak nie przykladam wagi do sieciowek, tak gniazda RCA nigdy nie byly moim priorytetem. Tu zainstalowalem najlepsze, ale tylko dlatego ze juz je mialem. ;-)

Oj pysznie wyglada ten preamp. Za design ma u mnie A+. Niedlugo bede przymierzal sie do zbudowania wlasnego i juz wiem, ze nigdy nie bedzie to wygladalo tak dobrze, gdyz bozia poskapila talentu ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.