Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic ST60 - zmiana wielkości czcionki napisów

marteo1981

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w Nowym Roku:) od dwóch lat używam tej plazmy jak w temacie, dużo oglądam filmów zassanych korzystając ze wbudowanego odtwarzacza.Chodzi mi o to że przyzwyczaiłem się do braku zmiany wielkości czcionki w TV(jest wg mnie trochę za mała) , ale ostatnio zassałem film i za pomocą allplayera napisy do niego i ku mojemu zdziwieniu napisy są dużo większe niż dotychczas. Komfort czytania tych napisów dużo większy niż ten do którego się przyzwczaiłem, zachęcony wizją oglądania filmów z większą czcionką poszperałem w sieci na temat edytorów napisów, ostatni to Subtitle Edit, ale na żadnym z nich nie umię uzyskać zamierzonego efektu. Pamiętam że st60 obsługuje txt, sub i srt ale po zwiększeniu czcionki w programie i zapisaniu w jednym z podanych rozszerzeń napisy nie zmieniły wielkości bądź nie ma ich wogółe:( czy ktoś przerabiał ten temat i mu się udało? marteo

SRT i TXT na pewno nie posiadają parametrów co do wielkości czcionki. SUB nie wiem.

Sprawdź jakie formaty napisów obsługuje tv, niektóre umożliwiają zmianę czcionki np .ass (bez skojarzeń ;))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Inną opcją jeśli się nie chcesz męczyć, jest zakup jakiegoś playera do 150zł na androidzie, tam np po zainstalowaniu Kodi/XBMC masz wszystko do napisów, kolory, czcionki itd.

A oprócz tego masa dodatków, wtyczek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

raczej .ass nie obsługuje, sprawdzę jak przekonwertuję do tego formatu, tylko zastanawiam się jakim cudem jedne napisy mają większą czcionkę!?Jak coś się dowiem , wykombinuję to napiszę , pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.