Skocz do zawartości
IGNORED

Władza pragnie prześwietlić nasze komputery.

triode

Rekomendowane odpowiedzi

"Organy ścigania przyznają, że w 2013 r. sięgnęły po dane 2 mln 187 tys. razy, przy czym w tej liczbie nie uwzględniono podsłuchów i odczytywania treści SMS-ów.

W chęci uzyskania dostępu do danych przodują policja, Straż Graniczna, ABW i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z kolei ze sprawozdań składanych do UKE można wyczytać, że w ubiegłym roku zapytań

było o 8 tys. mniej niż rok wcześniej. Problem w tym, że żądań służb jest nadal bardzo dużo w stosunku do tego, co sprawozdają operatorzy telekomunikacyjni w innych krajach Unii Europejskiej. W 2009 r. w raporcie przesłanym do Brukseli Polska zgłosiła 1 mln żądań o udostępnienie danych, tymczasem Czechy wykazały 280 tys. Dania – 4 tys., Francja – ponad 500 tys., a Hiszpania – prawie 71 tys. Eksperci podkreślają, że liczba żądań służb nie jest bezpośrednio skorelowana z liczbą prowadzonych przez organy ścigania spraw czy osób, o których dane wystąpiono, a obowiązki sprawozdawcze wymagają zmian.

– Dzisiaj nikt nie wie, jaka jest rzeczywista skala zjawiska, dlatego nie należy przywiązywać zbyt wielkiej wagi do liczb publikowanych przez UKE. Jeden operator, składając sprawozdanie do UKE, żądanie udostępnienia 1 tys. rekordów z bazy danych w jednej sprawie może policzyć jako pojedyncze zapytanie, a inny jako 1 tysiąc – tłumaczy Katarzyna Szymielewicz z Fundacji Panoptykon."

Gazeta Prawna.

POpaprańcy będą jak te kundle ujadały nad rzeczywistością, którą zresztą wykreowała poprzednia władza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie mogę się odłączyć bo żonie odetnę FB ( a tego się jeszcze bardziej boję nisz pisu ) . Przez 8 lat było ok a tu takie szopki. Pewnie Pawłowicz coś namieszała w sieci !

Serwis pack sie skaszanił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ignorowani: jaro_747; ayran

Chamom nie przetłumaczysz. Po co się barać z tym gównem umysłowym. Na szufelkę ich i do muszli.

Biedak zrobił z siebie idiotę, i teraz przeżywa porażkę. Nie martw się kubri, koledzy PiSSmani potrafią pocieszyć największego nawet głupka.

Jestem Europejczykiem.

Biedak zrobił z siebie idiotę, i teraz przeżywa porażkę. Nie martw się kubri, koledzy PiSSmani potrafią pocieszyć największego nawet głupka.

"nie mierz innych swoją miarą".

Gówniarska odpowiedź.

Stosownie do poziomu rozmówcy

Czyli standardowa.

trudno się z tym nie zgodzić, zawsze muszą być idioci i kłamcy.

BTW: jak już to wypowiedź, nie odpowiadam na Twoje pytanie tylko wyrażam swoje zdanie.

Jedyne, na co cię stać to smetny fetorek osłaniający żałosną kompromitację. Zrobiliście z siebie głupków i tyle, żadne wygibasy tego nie przykryją.

Jestem Europejczykiem.

Jedyne, na co cię stać to smetny fetorek osłaniający żałosną kompromitację. Zrobiliście z siebie głupków i tyle, żadne wygibasy tego nie przykryją.

czym to ja się skompromitowałem ? i jakie My ?

Ja nie jestem bucem który czerpie radość z ubliżania innym, to że kogoś ciągle nie wyzywam od głupków, idiotów i piosrów nie oznacza że jestem "smetny".

To ustawa przygotowana przez PO była skandaliczna, bo brała w cudzysłów nawet tajemnicę spowiedzi i tajemnicę adwokacką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no to mamy rząd pisuarów- Dziś rano policja przeszukała mieszkanie osoby podejrzewanej o "znieważenie prezydenta RP" i skonfiskowała jego laptopa. Powód? Zamieścił na Facebooku prześmiewczy film. Dzieło pt. "Pijany prezydent Andrzej Duda kradnie kwiaty spod pomnika Romana Dmowskiego".

Proszę szanowną moderację o zamknięcie tego wątku!

do obrzucania się błotem niech posłużą inne.

Pozwolę się nie zgodzić z ta prośbą ponieważ na tej zasadzie do zamknięcia nadaje się każdy wątek.

Mam nadzieję, że dalsza dyskusja będzie bardziej merytoryczna i jestem gotów przyłożyć do tego rękę.

Na razie mamy sytuację taką, że niedobry projekt ustawy PO został przerobiony na jeszcze gorszy, żeby nie powiedzieć - na zdecydowanie gorszy, wręcz skandaliczny. Przy czym ustawa kompletnie nie odniosła się do podstawowego zarzutu wysunietego przez Trybunał Konstytucyjny, co jest skandaliczne i dowodzi bezczelności obecnego rządu.

Internauci zareagowali bardzo słabo, w zasadzie symbolicznie, co niestety nasuwa podejrzenie, że dopóki nie będą zaniepokojeni piraci, dopóty większych protestów nie będzie.

Jestem Europejczykiem.

zamknięcia nadaje się każdy wątek.

i tak też powinno się stać.

Bocznica to w większości piaskownica teoretycznie dorosłych ludzi chyba odrzucanych przez społeczeństwo. Nie rozumiem jak można tracić tyle czasu na pisanie ciągle tego samego, zero produktywności, zero efektu.. totalnie nikogo to nie obchodzi. Jak nie liżą sobie tyłka to rzucają mięsem w innych...

Ciekawe czy umiecie prowadzić chociaż jeden temat nie niszcząc go, nie obrażając innych, nie robiąc ofa.

Kaczka już kilka razy w historii udowodniła że miała racje, oczywiście Wy tego nie pamiętacie.

ożna tracić tyle czasu na pisanie ciągle tego samego, zero produktywności, zero efektu.. totalnie nikogo to nie obchodzi. Jak nie liżą sobie tyłka to rzucają mięsem w innych...

zechciej policzyć własne posty-tylko w tym wątku,

Nie rozumiem upodobania do nachalnej ewangelizacji na tylko jedyną doktrynę polityczną.

Nie rozumiem naiwnej wiary,że jest tylko jedna słuszna opcja.

Każda kolejna władza coś uszczknęła z naszej,czyli obywatelskiej prywatności.

Teraz są po prostu techniczne możliwości aby zafundować nam totalny nadzór.

Być może jest to konsekwencja bieżących wydarzeń a być może ewoluowanie sposobu sprawowania władzy.

A ja Ciebie Triode polubiłem.

Wiem, że nie trawisz mnie na skutek sporów w wątkach merytorycznych.

Tu doceniam Twoją postawę.

Kable to nie wszystko co definiuje człowieczeństwo...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Pierwszy raz od 27 lat Senat rozpatrywał wniosek o utajnienie obrad. Wyłączenia jawności debaty nad nowelizacją ustawy o policji domagali się senatorowie Platformy Obywatelskiej.

Zgodnie z ustawą, kontrola operacyjna będzie mogła być prowadzona maksymalnie przez 18 miesięcy (nie dotyczy to kontrwywiadu). Ustawa porządkuje też katalog danych, które będą mogły być pozyskiwane przez służby w celu zapobiegania lub wykrywania przestępstw albo w celu ratowania życia lub zdrowia ludzkiego bądź wsparcia działań poszukiwawczych lub ratowniczych.

Działania takie będą możliwe w odniesieniu do niestanowiących treści danych telekomunikacyjnych (np. właściciela telefonu, wykazu połączeń, lokalizacji telefonu, numeru IP komputera), pocztowych i internetowych (np. adresów odwiedzanych stron, wpisów w wyszukiwarkach, adresów poczty elektronicznej). Ponadto ustawa określa procedury weryfikacji i niszczenia danych zbędnych dla prowadzonego postępowania – mają one podlegać niezwłocznemu komisyjnemu i protokolarnemu zniszczeniu.

Dane zawierające tajemnice obrończe i spowiedzi będą natychmiast niszczone. W przypadku danych stanowiących inne tajemnice zawodowe, m.in. lekarską, dziennikarską i statystyczną, o ich wykorzystaniu lub zniszczeniu ma decydować sąd, kierując się dobrem wymiaru sprawiedliwości oraz tym, czy dana okoliczność może być ustalona na podstawie innego dowodu. Od zgody sądu na wykorzystanie w postępowaniu tajemnicy osoba, której ona dotyczy, nie będzie się mogła odwołać. Przedsiębiorcy telekomunikacyjni, operatorzy pocztowi oraz firmy świadczące usługi drogą elektroniczną będą zobowiązani do zapewnienia na własny koszt warunków technicznych i organizacyjnych umożliwiających prowadzenie kontroli, czyli stworzą dostęp on-line przez tzw. bezpieczne łącze internetowe.

Nie rozumiem upodobania do nachalnej ewangelizacji na tylko jedyną doktrynę polityczną.

Nie rozumiem naiwnej wiary,że jest tylko jedna słuszna opcja.

tylko że dziwnym zbiegiem okoliczności PO i N.pl to jedyna słuszna opcja..

nie-temat jest apolityczny.

każda następna władza pójdzie o krok dalej.

Rozmawiajmy również o tym jakiego kraju lub jakiej demokracji chcemy.

bo może się zdarzyć tak,że strach będzie ujawnić swoje poglądy w sieci.

temat związany z prawem i jego ustawodawstwem z samego założenie nie jest apolityczny, pomijając już ten szkopuł konkretnie partie polityczne określa się mianem "dobre" / "złe" więc jak tu nie rozmawiać o polityce ? Czemu krytyka jest tylko z jednej strony ?

Przypominam że za PO strach było coś złego powiedzieć publicznie bo mogłeś iść za to siedzieć, nie zauważyłem by wtedy tworzono tematy w podobnym taonie.

A to ciekawe, kto się bał i kto siedział?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

W twierdzeniach fetorka jest tyle samo prawdy, co w opowieściach jego idola.

Na skargi opozycji stwierdzł, że za rządów PO w Sejmie wielokrotnie wyłączano mu mikrofon.

Po sprawdzeniu przez dociekliwych dziennikarzy okazało się, że mikrofonu nie wyłączono mu ani razu.

Mimo, że w jednym przypadku przekroczył czas wystąpienia o dwie i pół minuty!!!

Przypominam, że w tej kadencji za 37 sekund (o ile dobrze pamietam) poseł opozycji dostał kare finansową 2,5 tysiąca zł.

PiSowska prawda to nie jest nawet gówno-prawda.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.