Skocz do zawartości
IGNORED

Swój własny streaming - czy to możliwe ?

Łukasz80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest szansa na stworzenie własnego streamingu ? Tak abym miał dostęp do muzyki wszędzie, czyli w telefonie z androidem, na innym laptopie po wifi, 3g.

Tyczy się to samo filmów oczywiście nie HD. Czy zwykły NAS będzie dobrą opcją ?

Jestem totalnie zielony w tym temacie

pozdrawiam,

lokalnie jak najbardziej. Chyba kazdy NAS to potrafi (ja osobiscie mam Synology)

Oczywiscie, sa ograniczenia - bo DLNA czesto traktowane jest w urzadzeniach odbirczych "po macoszemu". Sa takze odbiorniki ktore dzialaja korzystajac z NAS jako dysku sieciowego - duzo lepsza opcja.

Dostep: jesli chodzi o komputery to ZERO problemu - masz wszystko zmapowane jako dysk sieciowy i pozamiatane, do urzadzen typu Bluray itp masz DLNA (roznie to dziala) a do androida masz aplikacje od synology. Jak masz bardziej szczegolowe wymagania to napisz, przetestuje u siebie.

poczytaj tez to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Lokalnie to wiem, że zadziała ale bardziej chodzi mi o to że mam dostęp do WiFi w pracy itp i chciałbym słuchać tam muzyki z telefonu nie przechowując jej na karcie pamięci. Czy odpalić jakiś serial nie w HD.

Ja mam NAS WD i jest apka wd2go

Za pomocą tej apki jest dostęp do zasobów NAS na telefonie czy tablecie. Oczywiście działającego poza siecią lokalną.

Wszystko działa jak trzeba.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

WD my book live duo i my cloud, Mam oba.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)

Ja polecam również Synology. Do muzyki masz apkę Audio Station, do video Video Station , fotek Photo Station no i nowa fajna apka do notatek Note Station.

Sam używam bardzo często Audio Station jak latam autem, łączę się z radyjkiem samochodowym przez bluetooth i jazda.

Taką funkcję ma JRiver, ales serwer JRiver trzeba odpalić na PC. Wersja dla NAS jest zdaje mi się dopiero w planach.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

wez tez jeszcze pod uwage ze taki streaming wymaga odpowiedniego transferu a ten nie jest jednoznaczny z transferem Twojego lacza internetowego. Chodzi mi o to mam 2 komputery + NAS. 1 komputer jest w niemczech (NAS tez) a jeden w polsce. Moj upload (NAS) wynosi 6mbs czyli okolo 750KB/s ale komputer w polsce (mimo ze download ma 20mbs / 2,5MB/s) ciagnie dane z NAS z predkoscia 120KB/s bo pomiedzy nimi dluga droga i gdzies jest slebe polaczenie. Sprawe zalatwil by VPN z ktorym i z niemiec i poslki mial bym maksymalnie szybkie polaczenie (ale to dodatkowy koszt). Mi nie jest to potrzebne bo danych uzywam w 100% lokalnie, ale takie rzeczy watro potestowac przed wieksza inwestycja.

Jesli dane odbieral bedziesz w jednym kraju to powinno byc ok, ale ze stwierdzeniem "masz dostęp do zasobów sieciowych na końcu świata" bym uwazal, bo dostep z predkoscia 100KB/s to dla mnie osobiscie nie jest dostep. (prosze niech nikt nie oddbiera tego jako zlosliwosc, ale tylko i wylacznie jako informacja - zycie to nie bajka :) )

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Jesli dane odbieral bedziesz w jednym kraju to powinno byc ok, ale ze stwierdzeniem "masz dostęp do zasobów sieciowych na końcu świata" bym uwazal, bo dostep z predkoscia 100KB/s to dla mnie osobiscie nie jest dostep.

Jak nie ma jak ma :)) Sprawa lacza to juz inna bajka, jesli ktos nie ma synchronicznego lacza to sie zawiedzie. Ja np. mam 4Mbity lacze radiowe i ladnie uklonilem sie w strone operatora i podziekowalem ;)Nie ma sensu sie katowac.

Pozdrawiam.

Jak nie ma jak ma :)) Sprawa lacza to juz inna bajka, jesli ktos nie ma synchronicznego lacza to sie zawiedzie. Ja np. mam 4Mbity lacze radiowe i ladnie uklonilem sie w strone operatora i podziekowalem ;)Nie ma sensu sie katowac.

Pozdrawiam.

Witam, nie o to mi chodzilo. Same mozliwosci Twojego lacza internetowego to nie wszystko. ja mam 50/6mbs i niby 6mbs to wystarczajaco, ale jak robie upload zalacznikow na moje konto pocztowe z wp.pl (znajdujac sie w niemczech) to upload wynosi okolo 1mbs a nie 6mbs (mimo iz 6mbs mam). Problemem jest jakis serwer posredni. Pominiecie tego serwera jest mozliwe chyba tylko z pomoca zewnetrznego VPNa (i to nie byle jakiego, tylko takiego do ktorego i ja i [w tym przypadku] wp.pl mieli bysmy doskonaly dostep.)

Czytalem takze ze jakis koleszka mial taki problem w tym samym miescie (polaczenie z jego sieci domowej do sieci w pracy bylo masakryczne).

Oczywiscie tak wcale nie musi byc. Ja pisze to tylko zeby zaalarmowac iz nie jest to tylko uzaleznione od lacza Twojego i lacza odbiorcy - niestety.

Może takie coś?

Ukryta Zawartość

(Przy okazji innego problemu zauważyłem takie coś :) . Osobiście nie znam, nie używam, nie wiem jak działa ale opis ciekawy)

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.