Skocz do zawartości
IGNORED

czy to jest mozliwe?

BlueDot

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem dzisiaj recenzje Roksana i oto co zobaczylem

" Co ciekawe, barwa nie mienia się szczególnie przy wymianach okablowania. Oczywiście, po zmianie z Eichmannów eXpress 6 (series 2) na kosztowne Cardasy Golden Reference (interkonekty ze srebrzonymi wtykami) poprawiło się niemal wszystko - od rozmiarów sceny, po motorykę, jednak nie tak dużym stopniu, jak by to sugerowała różnica w cenie. . Cardasy wręcz w tym zestawieniu, ze swoim cywilizowanym charakterem, były trochę nie na miejscu. Ostatecznie, Roksan grał z interkonektem Tary Labs ISM 3 i przewodami głośnikowymi Eichmannów eXpress 6. Podobną drogę przeszedłem z przewodami sieciowymi - najlepiej zagrał oszczędny i raczej neutralny AC Power Eichmanna. N14E Gold NEEL-a był w tym zestawieniu nieco zbyt eteryczny, zaś Pyton Kustagona nakładał swoją "analogowość" na to, co dostarczał przybysz z Wysp.

Trzeba również uważać, na czym postawimy Roksana. Wprawdzie w standardowym wyposażeniu ma on dość nieszczególne plastikowe nóżki, ale postawienie go na drogich kolcach Vanishing Points Tary Labs wyostrzyło dźwięk i pozbawiło go masy. Dziwne rzeczy stały się również ze sceną, ponieważ zamiast polepszyć separację muzyków, Tary - i inne kolce, żeby być dokładnym - wprowadziły chaos. Koniecznie trzeba więc poeksperymentować osobiście."

:-)

https://www.audiostereo.pl/topic/124831-czy-to-jest-mozliwe/

Dodałbym jeszcze coś o Presleyu widzianym przedwczoraj w okolicach Roswell ;-)

Niedawno ktoś w wątku o długim wygrzewaniu kabli czy kondensatorów napisał,

że mu ktoś podmienił na surowiznę i się nie zorientował....więc bywają przypadki odwrotne.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dodałbym jeszcze coś o Presleyu widzianym przedwczoraj w okolicach Roswell ;-)

A to dobre:-)

Zastanawiam sie, czy tej recenzji nie pisalo dziecko.

Czytalem wiele podkolorowanych wypowiedzi na temat sprzetu, ale to co zobaczylem wczoraj dalo mi duzo do myslenia.

Mickiewicz ze Słowackim by się pocięli z zazdrości.

A wiecie co jest najzabawniejsze ? Iż autor wierzy, że ma rację i doznaje tego co pisze....

Bosze, ile razy ja będę żałował iż nie poszedłem na psychiatrię.

Szkoda że nie napisał,że muzycy byli namacalni

Dane mi było kiedyś usłyszeć tak grający system stereo i to określenie było jak najbardziej na miejscu.

Niesamowite wrażenie gdy zmysły dawały się tak oszukać że chodząc po pomieszczeniu odsłuchowym miałem wrażenie przechodzenia przez grającego w konkretnym miejscu muzyka.

I to wcale nie był jakiś Hi-end ale widać dobrze dobrany do siebie sprzęt hi-fi .

Dane mi było kiedyś usłyszeć tak grający system stereo i to określenie było jak najbardziej na miejscu.

Niesamowite wrażenie gdy zmysły dawały się tak oszukać że chodząc po pomieszczeniu odsłuchowym miałem wrażenie przechodzenia przez grającego w konkretnym miejscu muzyka.

I to wcale nie był jakiś Hi-end ale widać dobrze dobrany do siebie sprzęt hi-fi .

A co paliles?

Szkoda że nie napisał,że muzycy byli namacalni

To informacja ważna dla fanów Dody :D

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Napisz jaszcze Uchatek o jakim Roksanie mowa.

W każdym razie ja uważam to za bełkot. Bez druta ani rusz. No i co ten drut robi, wznosi średnio budżetowy (tak sądzę) sprzęt na wyżyny ekstramalnego "hiendu". Nie chcę recenzenta posądzać o to że namawia do palenia zioła (tu akurat jestem przeciwnikiem) ale wszystko na to wskazuje :)

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

razy ja będę żałował iż nie poszedłem na psychiatrię.

Zarobil bys sie na smierc ;)

S.Lem napisal "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Napisz jaszcze Uchatek o jakim Roksanie mowa.

W każdym razie ja uważam to za bełkot. Bez druta ani rusz. No i co ten drut robi, wznosi średnio budżetowy (tak sądzę) sprzęt na wyżyny ekstramalnego "hiendu". Nie chcę recenzenta posądzać o to że namawia do palenia zioła (tu akurat jestem przeciwnikiem) ale wszystko na to wskazuje :)

Roksan Kandy KA-1 mk3, recenzja w HIGH FIDELITY. Podpisal sie pod tym Wojciech Pacula.

Hmm. Trochę trudno mi sobie wyobrazić, że zmieniając miejsce odsłuchu kolumn, holografia dźwięku jest niezmienna.

Tez byłem zaskoczony że tak może grać. Niesamowite wrażenie. Było to w salonie firmy Hi-End Corner. Wzmacniaczem był Musical fidelity E-11 żaden finansowy hi-end.

Dla mnie takie granie 3D i realizm wykonawców to wyznacznik dobrego stereo.

Ale co kto lubi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.