Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana sprzętu, wzmacniacz pod kef R300

w2c

Rekomendowane odpowiedzi

Do autora wątku nie trolli.

Właśnie odebrałem NAD a C356 po modyfikacji i jest rewelacja.

KefR300 komponują się wręcz wspaniale w duecie z NAD em po modzie. Jako dac Audio GD NFB28 .

Nareszcie mam zestaw który naprawdę gra rewelacyjnie i polecam innym.

Uprzedajac trolli to moja opinia i jest jak najbardziej obiektywna.

Autorowi wątku zostaje wybór ostateczny

W poscie #29 pisales ze kefy potrzebuja pradu, ten nad nie jest zbyt wydajnym i mocarnym wzmacniaczem, testowales juz to polaczenie na bardziej energetycznej muzyce?

Do autora wątku nie trolli.

Właśnie odebrałem NAD a C356 po modyfikacji i jest rewelacja.

KefR300 komponują się wręcz wspaniale w duecie z NAD em po modzie.

Zmień płytę w końcu, zacieles sie. Następny nawiedzony, co drugi temat trajkocze o tym samym.

?👈

W poscie #29 pisales ze kefy potrzebuja pradu, ten nad nie jest zbyt wydajnym i mocarnym wzmacniaczem, testowales juz to polaczenie na bardziej energetycznej muzyce?

Akurat c356 jest wydajny prądowi

W poscie #29 pisales ze kefy potrzebuja pradu, ten nad nie jest zbyt wydajnym i mocarnym wzmacniaczem

Nie jest i nigdy nie będzie i to jest ból, którego nie przeskoczysz żadnym tuningiem. Pisałem o tym dawno temu.

?👈

Pewnie sa, bo jednak 4 x 20cm, a 2 x 17cm to różnica, ale one potrzebują mocy. Każdy słabszy wzmacniacz gra bez żadnej dynamiki na nich. Podpinalem juz kilka. Mimo ze to monitory lubią podlac napomopowanym basem, a jak dolozysz jeszcze slaby piec to w ogole nic tam nie ma.

?👈

Trudnosc kolumn zazwyczaj dyktuje zwrotnica, a konkretniej duze pojemnosci kondensatorów i duze cewki, wzmacniacze ogolnie nie lubia obciazenia o charakterze pojemnosciowym, te dobre i bdb sobie z tym poradza, ale slabe odpadna.

Pozwole sie z tym nie zgodzic, byc moze masz takie odczucie bo kefy moze sa mniej pradozerne niz moje kolumny.

C356 mierzone nie w dtr 2x127 watt to sorki ale raczej mało wydajny to on nie jest.

Zmień płytę w końcu, zacieles sie. Następny nawiedzony, co drugi temat trajkocze o tym samym.

Po co piszesz nie na temat przeciez wszystkie trolle i ogry były nie proszone o zabieranie głosu.

C356 mierzone nie w dtr 2x127 watt to sorki ale raczej mało wydajny to on nie jest.

Moc a wydajnosc to 2 rozne sprawy, szkoda ze w testach obecnie nie mierza wzmacniaczy na 2 ohmowym obciazeniu jak kiedys, to idealnie odzwierciedlalo "wydajnosc" wzmacniacza

Po co piszesz nie na temat przeciez wszystkie trolle i ogry były nie proszone o zabieranie głosu.

To dlaczego w każdym wątku o wzmacniaczach pełno cie z tym modyfikowanym Nadem? Przecież prosiłem ogrów żeby nie zabierali glosu.

Moc a wydajnosc to 2 rozne sprawy, szkoda ze w testach obecnie nie mierza wzmacniaczy na 2 ohmowym obciazeniu jak kiedys, to idealnie odzwierciedlalo "wydajnosc" wzmacniacza

Mój ma 2 x 80W i dupe urywa.

?👈

Mój ma 2 x 80W i dupe urywa.

Podobnie np wzmacniacze w czystej A klasie, moce rzedu kilkudziesieciu wat ale zasilacze liczone w kilowatach

Chcialbym kiedys posluchac jakiegos Passa nawet w wersji DIY

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Tez kiedys myslalem ze caspian taki wydolny. 2x125 wow ;D

Jak podpialem ATC Sia-2 150 to sie przekonalem w jakim bylem bledzie i zrozumialem ile csapianowi brakuje ;D

A nad jest troche jeszcze w tyle mysle za roksanem.

Przestan.

Myslisz ze bardziej wydajny niz caspian m2? Nie sadze.

A wyobraz sobie ze jak podpialem sia2-150 to takie mierne kloumny jak RX6 dopiero zaczely zyc. Na samym caspianie to one pierdza poprostu.

Ale caspian jest słaby pradowo i tu jest jego fenomen że gra przeważnie w każdym zestawie wyśmienicie a prąd ma bardzo ograniczony nawet względem swojego bardziej budżetowego brata kandy k2 który ma dużo większą moc

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Ale caspian jest słaby pradowo i tu jest jego fenomen że gra przeważnie w każdym zestawie wyśmienicie a prąd ma bardzo ograniczony nawet względem swojego bardziej budżetowego brata kandy k2 który ma dużo większą moc

Ale nie oszukujmy sie, ani caspian, ani nad gor nie przeniesie. Nie da sie na tym sluchac glosno przez dluzszy czas i tyle.

Ale nie oszukujmy sie, ani caspian, ani nad gor nie przeniesie. Nie da sie na tym sluchac glosno przez dluzszy czas i tyle.

Ale akurat NAD C356 jest bardziej wydajny prądowo od Caspiana. I nie chodzi mi tu o papierek ale testy takie żywo.

Tajemnica Caspiana było pre,ale C356 po tuningu by wcale nie został w tyle gwarantuje Ci to

W zwiazku z oswiadczeniem Kolegi Venom 200 prosze o przeniesienie tematu do dzialu Hi End. Dziekuje.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

hahaha, ciekawe jak długo będzie ta wojenka trwała. Stwierdzam, że po prostu brakuje tematów "jakie kable" :)

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Przecież ten NAD to mocna jednostka, sam jestem ciekaw jak gra po modzie.

Gra dobrze, nie jest to wszak dobra lampa na kt88, ale gra neutralnie, ma dobra scenę i do KEF R300 całkiem pasuje (prądowa daje sobie dobrze radę zarówno z R300 jak i LS50), lepiej niż vincent sv 400, który bardziej pasuje do LS50, a na pewno jest kilka wzmacniaczy, które również pasują. Postaram się niedługo przetestować z Denon PMA 2020 to dam znać jak wypada porównanie na Kef-ach R300. W porównaniu do moda C350 jest bardziej szczegółowy i neutralny. Zakładam, ze Denon zagra lepiej, ale posłucham i zobaczę i wydam swoją subiektywną opinię.

Pozdrawiam,

Widze ze duch Muddy44 dalej jest na forum - non stop nady modifikowane i denon 2020 jakby bie było innych wzmacniaczy

Widze ze duch Muddy44 dalej jest na forum - non stop nady modifikowane i denon 2020 jakby bie było innych wzmacniaczy

Oczywiście, ze są tylko zawsze pisze o tym co słuchałem, a tak się zdarzyło, że właśnie takie słuchałem. Jak posłucham innych to będę miał odniesienie.

Pozdrawaim

Ooo mamy trolla

Nie wiem, czy jestem czy nie "trollem" bo w myśl "nie masz - ale krytykujesz, nie znasz - a negujesz" nie działam.

Znam, słyszałem, "bawiłem się" NAD'em, o którym tak wiele razy wspominasz i tyle a razy powtarzasz jaki to nie jest wydajny.

A ja pozwolę sobie na to by Ci odpisać, że niewiele wiesz o wydajnych prądowo wzmacniaczach.

Podłącz go do wymagających kolumn podłogowych i "z mega mocy" NAD'a zostanie jedynie wspomnienie. Nawet tego po "modyfikacjach".

Wybacz…jakiekolwiek by nie były te modyfikacje, to nie ma opcji by uzyskać kilkadziesiąt % więcej wydajności z tego samego sprzętu. Ile modyfikacja wniosła? 4% może 7%?

Sorry, ale co to ma wspólnego z mega wydajnością…nie mam pojęcia.

Proponuję Ci posłuchać sprzętu naprawdę wydajnego prądowo. Wtedy skończą się bajki o modyfikacjach.

Wiesz, tak bez złośliwości - chuderlakowi jak dasz polizać witaminy - nie stanie się przez to mięśniakiem.

Tak to mniej więcej wygląda w tym przypadku. Czy słyszałem "mocarzy"? Nie tylko słyszałem, ale miałem ich kilku. PeachtreeAudio Grand Integrated, Gato Audio DIA-400 i obecnie posiadany ARCAM A49.

Pozdrawiam.

p.s.

Co to za "wydajność" Nad'a skoro przy 4O = 120W, a przy obciążeniu 8O…127W!

7W róznicy? To ma być wydajność?

No cóż… jakiś chuderlak z tego NAD'a, taka jest prawda.

By nie było:

2x 400 W / 8 Ω - 2x 800 W / 4 Ω - Gato Audio DIA400

440 W przy 8O i aż 770 W przy 4O - Peachtree Audio

2x200 przy 8 i 2x400 przy 4O Arcam A49.

Tak, wiem "to nie ta klasa cenowa", ale pokazuje jedno - NAD nie jest wydajnościowy tak jak to ładnie opisujesz. To poprawnie zbudowany wzmacniacz, z indywidualnym brzmieniem (i subiektywnie - brzydki jak stara Niemka po przejściach, ale to subiektywnie).

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Nie wiem, czy jestem czy nie "trollem" bo w myśl "nie masz - ale krytykujesz, nie znasz - a negujesz" nie działam.

Znam, słyszałem, "bawiłem się" NAD'em, o którym tak wiele razy wspominasz i tyle a razy powtarzasz jaki to nie jest wydajny.

A ja pozwolę sobie na to by Ci odpisać, że niewiele wiesz o wydajnych prądowo wzmacniaczach.

Podłącz go do wymagających kolumn podłogowych i "z mega mocy" NAD'a zostanie jedynie wspomnienie. Nawet tego po "modyfikacjach".

Wybacz…jakiekolwiek by nie były te modyfikacje, to nie ma opcji by uzyskać kilkadziesiąt % więcej wydajności z tego samego sprzętu. Ile modyfikacja wniosła? 4% może 7%?

Sorry, ale co to ma wspólnego z mega wydajnością…nie mam pojęcia.

Proponuję Ci posłuchać sprzętu naprawdę wydajnego prądowo. Wtedy skończą się bajki o modyfikacjach.

Wiesz, tak bez złośliwości - chuderlakowi jak dasz polizać witaminy - nie stanie się przez to mięśniakiem.

Tak to mniej więcej wygląda w tym przypadku. Czy słyszałem "mocarzy"? Nie tylko słyszałem, ale miałem ich kilku. PeachtreeAudio Grand Integrated, Gato Audio DIA-400 i obecnie posiadany ARCAM A49.

Pozdrawiam.

p.s.

Co to za "wydajność" Nad'a skoro przy 4O = 120W, a przy obciążeniu 8O…127W!

7W róznicy? To ma być wydajność?

No cóż… jakiś chuderlak z tego NAD'a, taka jest prawda.

By nie było:

2x 400 W / 8 Ω - 2x 800 W / 4 Ω - Gato Audio DIA400

440 W przy 8O i aż 770 W przy 4O - Peachtree Audio

2x200 przy 8 i 2x400 przy 4O Arcam A49.

Tak, wiem "to nie ta klasa cenowa", ale pokazuje jedno - NAD nie jest wydajnościowy tak jak to ładnie opisujesz. To poprawnie zbudowany wzmacniacz, z indywidualnym brzmieniem (i subiektywnie - brzydki jak stara Niemka po przejściach, ale to subiektywnie).

Zgadzam się z Tobą w 100 % z tym że rozmawiamy tu o wzmacniaczu do podstawkowych Kef R300 z budżetem do 3000 a w tej cenie nie ma nic lepszego od modyfikowanego NAD C356 i taki denony pma2000 to mogą mu buty czyścić.

Więc proszę pisać na temat.

Tak to mniej więcej wygląda w tym przypadku.

Pisałem o tym dawno, dawno temu. Ale betony nie przyjmą tego do wiadomości.

Zgadzam się z Tobą w 100 % z tym że rozmawiamy tu o wzmacniaczu do podstawkowych Kef R300 z budżetem do 3000 a w tej cenie nie ma nic lepszego od modyfikowanego NAD C356 i taki denony pma2000 to mogą mu buty czyścić.

Więc proszę pisać na temat.

Akurat trafo z jednego kanału w takim denonku ma wielkość tego w NADzie co zasila wszystko. Po drugie nie bedę się wdawał w dyskusje z trolem, który nie wie o czym pisze. Przeczytałeś przed godziną w klubie KEFa że mam PMA-2000 to teraz będziesz na siłe próbował mnie w denny sposób sprowokować, albo się dowartościować. Trol wypisz, wymaluj.

Dla twojej wiadomości - moj sprzęt jest wymieniony na profilu. Możesz wejść,poczytać, a potem robić z siebie idiote.

Pozdrawiam.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.