Skocz do zawartości
IGNORED

C.E.C TL 51 XR &Arcam cd23 &Cary cd303&Audiomeca Obsession 1

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli można odnosnie CECa TL51xr kiedyś go miałem przez kilka tygodni na zasadzie zamiany tak aby go posłuchać. Nie wiem ja nazwałem go "grający inaczej". Porównywałem go do Meridiana 506.20 Meridian przewyższał CECa w każdym aspekcie.

Jest tylko jedno ALE nie pamiętam dokładnie jakie były literki po TL51. Tak więc CECa nie radzę brać w ciemno. Bo może wyniknąć z tego wielkie kuku. Jeśli koniecznie w ciemno to też obstaję przy Carym. Pod warunkiem ze oba są w takim samym stanie technicznym.

Powodzenia i pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Dzięki ,ten cec ma raczej opinie naturalnego mało dynamicznego.Ja potrzebuję czegoś wysokich lotów aby już na jakiś czas zostało i nie było słabym punktem

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Dzięki ,ten cec ma raczej opinie naturalnego mało dynamicznego.Ja potrzebuję czegoś wysokich lotów aby już na jakiś czas zostało i nie było słabym punktem

No to jeśli chcesz kupować w ciemno może być ciężko. W ciemno to mogę Ci polecić Ayona ale od dwójki. Miałem u siebie kiedyś CD1 w porównaniu do Meridiana o którym wspomniałem wyżej było lepiej ale nie na tyle aby warto było dopłacić, śmiem twierdzić że 1s lub sx to by było to. Bo w Ayonie literki dużo znaczą. Tak jak w CD2 (takiego mam), natomiast kolega ma CD2s i to jest moim zdaniem lepiej grający odtwarzacz niż moja dwójka. Rodziny odtwarzacz CD07 nie znam więc się nie wypowiadam.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

51XR można brać w ciemno, zacny cedek. tl53z już nie bo tam coś z zasilaniem nie banglało, 53z jest lepszy, ale ja bym nie brał. Kupowanie Ayona w ciemno ..... hmmmm ...... :):):):):)

jak ma być raz , a dobrze na dłużej i musisz płytą kręcić to Meridian g08.2, jakiś wysoki Naim.

Do 3k zł łajona nie kupi :-P

kamil79

a do jakiej lampy i kolumn to CD?

Też będę szukał źródła (ja do Cayin a88t i monitorów Sonus Olivy). Na razie gram na Marantz 5003+lampucera, wiem, że jak zmienię źródło to wskoczę poziom wyżej, bo źródło ogranicza mi wzm i kolumny, tak sądzę.

Nie myślałeś o jakimś dacu?

51XR można brać w ciemno, zacny cedek. tl53z już nie bo tam coś z zasilaniem nie banglało, 53z jest lepszy, ale ja bym nie brał. Kupowanie Ayona w ciemno ..... hmmmm ...... :):):):):)

jak ma być raz , a dobrze na dłużej i musisz płytą kręcić to Meridian g08.2, jakiś wysoki Naim.

Ayon? kwestia gustu oczywiście ja lubię te odtwarzacze. Natomiast co do drugiej częsci Twojej wypowiedzi też zgadzam się na 100%

Do 3k zł łajona nie kupi :-P

Niestety nidyrydy nawet 07, chociaż 07 bez literek może??? ale go nie znam więc się nie wypowiadam czy warty nawet około 3kzł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ?

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kamil , drrrogo . :) i lasery drrrogie , a jeszcze zapytaj gościa dlaczego zrobił ładne foto z wyświetlaczem 0o oo 00 , a nie zrobił w czasie czytania płyty . :)

Pozdrówko .

Na allegro jest CD Copland 288... ale uwaga, zobaczcie zdjęcia tyłu dokładnie.... Nie 288 ale 266 :)

Magia. Pisałem do gościa, ale olał, nie zmienił opisu. Albo trafiłem do spamu :D

Kamil a nie myślałeś o dacu - a jako transport to cd co teraz masz?

W sumie jakbym miał kupić cd za cirka 3 koła to wziąłbym dac mytek 96 , albo benchmark i podpiął do nich coniebądź bo i tak im ryba będzie co dostaną po cyfrze. Dodatkowo w obu dac sa zacne wzmacniacze słuchawkowe. Zagra to lepiej od wszystkich wymienionych w temacie cedeków, Mytek nowy kosztuje niewiele ponad 2 tyś, będzie 800zł na jakiś transport żeby płytkę zapodać.

Od Meridiana 508 Mytek będzie lepszy :) od g08.2 nie.

A to ciekawe, bo akurat dla mnie i kilku innych osob G08.2 wcale nie jest lepszy od 508, choc graja inaczej...

ps. a ten Mytek jako DAC jest ledwie przecietny (szczegolowy ale dosc szary dzwiek z takim sobie wypelnieniem), wiec nie bardzo wiem, jak wzgledem udanych cd-ekow mialby nagle zaczac tak super grac i to jeszcze z marnym transportem.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Proponowałem Dac w innym temacie założonym przez > kamil < kiedy jeszcze grał Paganinim , z racji tego że miał dobry transport .

Wystarczyło upolować Dac z drugiej ręki w granicach 3-4 tysi i miałby dwa , dobre różnie brzmiące żródla dżwięku , ale to już historia ...

Rydzu jak bym nie sprzedał paganiniego to nie miałbym teraz 3k na inny cd.Wogóle dac do mnie nie przemawia ,,Wole nawet 20sto letni cd który kiedyś był naprawde wysokim modelem niż nowe dac-i za 2 tyś.

A jeszcze w temacie watku, najciekawszym z wymienionych wydaje sie Cary cd303, to bardzo zdrowy i muzykalny dzwiek, bez ewidentnych wad, zwlaszcza za takie pieniadze, o ile technicznie sie nie sypie.

Już nie mam AA,sprzedany.Jest też teac 2000 za 2.5 w tophifi ale to pewnie nic nadzwyczajnego

Ciekawe, stereotypowe myślenie :)

Ja na szczęście słucham, a nie gdybam, z całym szacunkiem.

TEAC 2000 normalnie kosztował 4500 zł. Z ciekawości, porównam go niedługo z Cary Audio, bo kumpel go ma. Pamietajmy jednak o różnicy w cenie, no i kupujesz używany. Modlić się, aby transport nie padł...

Ukryta Zawartość

widać jego cene przed przeceną w tophifi ;-)

Ukryta Zawartość

A to ciekawe, bo akurat dla mnie i kilku innych osob G08.2 wcale nie jest lepszy od 508, choc graja inaczej...

Brzmią zupełnie inaczej i faktycznie G08.2 ciężko byłoby nazwać w tej potyczce lepszym...bardzo ciężko.

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.