Skocz do zawartości
IGNORED

Live kontra Audio

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Dla jednego wydarzenie a ja po minucie wyszedłbym .........nie te klimaty. Dla mnie to nie muzyka a wycie bez obrazy .......

spoko-oko, nawet jak to nie twoje klimaty to wyszedł byś podekscytowany bardzo, albo zagubiony uciekł - bez obrazy, nie wiesz o czym piszesz....

Raz tylko byłem na takim widowisku jak zobaczyłem pogo............. zresztą nikt mnie nie będzie zmuszał wolę inną muzykę....podekscytowany - jak na kobiety patrzę :) uciekł - ostatnia rzecz którą bym zrobił :) Co Tobie odpowiada i lubisz innym nie wciskaj......

zresztą nikt mnie nie będzie zmuszał wolę inną muzykę....podekscytowany - jak na kobiety patrzę :) uciekł - ostatnia rzecz którą bym zrobił :) Co Tobie odpowiada i lubisz innym nie wciskaj......

przedstaw swoją muzykę, pokaż podekscytowanie, i nie uciekaj....

Daleko do siebie nie mamy ? może jakieś spotkanko przy kawie pogawędzimy o podekscytowaniu . Wpadnę do Ciebie posłucham twego gatunku muzycznego ......gwarantuje ! Nie ucieknę zostanę do końca , potem Ty mnie odwiedzisz a na koniec tu przedstawimy swe wrażenia ze spotkania .

Audio czy live? W katedrze w Trewirze słuchałam recitalu organowego Bacha. Czekam na propozycje sprzętu, który zapewni taki.....ch dźwięk.

Czy Ty jesteś kobietą ? czy podekscytowanie wzięło górę i napisałeś ,, słuchałam ,,

Audio czy live? W katedrze w Trewirze słuchałam katedrze w Trewirze. Czekam na propozycje sprzętu, który zapewni takich dźwięk.

Katedra w Trewirze a koncert na stadionie :) to dwa skrajne doznania , twierdzę że mam tyle prądu że jestem wstanie dorównać / zbliżyć się do poziomu muzyki w katedrze w Trewirze

Organy proszę posłuchać Jean Guillou.

przedstaw swoją muzykę, pokaż podekscytowanie, i nie uciekaj....

Kolego ABs, a propo podekscytowania, nie ma się czego obawiać - slaw123 lubi tylko kobiety, o czym już wspomniał. Zachowaj się jak mężczyzna i podejmij rękawicę, daleko do Wejherowa nie masz, a wtedy zobaczysz muzykę w innych kolorach...nie uciekaj.

Dziś posłucham sobie tej płyty a potem zapodam wyjca , tak raz kolega wpadł do mnie z Behemotem ......no na jego koncert jeszcze bym się skusił aby odeszły mnie myśli schodzenia do piwnicy i łapania drutów aby mózg zresetować ...... podobno długotrwałe rażenie prądem uszkadza komórki z półkuli prawej co niesie za sobą porażkę dla audiofila.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20931-0-16268900-1453793377_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zachowaj się jak mężczyzna i podejmij rękawicę, daleko do Wejherowa nie masz, a wtedy zobaczysz muzykę w innych kolorach...

no pewno, daleko nie jest, tylko 450km - a ja nie mam co robić i już pędzę słuchać organów u kolegi :-))) - wybaczcie - dla mnie EOT.

ziko369 fajne płyty ostatnio mi w ucho wpadły , może się i Tobie spodobają....... też Cie pozdrawiam :)

Ukryta Zawartość

post-20931-0-57866000-1453894770_thumb.jpg

post-20931-0-99725300-1453894792_thumb.jpg

post-20931-0-10247800-1453894813_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Live kontra Audio - zawsze wygrywa live -

Na poziomie emocjonalnym - zawsze live.

Na poziomie brzmieniowym - różnie bywa. Bardzo często kiepska akustyka to dramat dla uszu - szczególnie w zamkniętych obiektach na bokach sceny, gdy słychać odbicia nakładające się na siebie.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Gość

(Konto usunięte)

Mój komentarz: "Powiedział niemowa głuchemu,

że ślepy widział, jak szczerbaty wygryzł włosy łysemu" ;)

Pozdrawiam z północy.

Ps. ABS - Mimo wszystko zapraszamy!!!

Cześć Arek...Na Theriona się nie wybierasz?

Pozdrawiam :-)

Na poziomie emocjonalnym - zawsze live.

Na poziomie brzmieniowym - różnie bywa. Bardzo często kiepska akustyka to dramat dla uszu - szczególnie w zamkniętych obiektach na bokach sceny, gdy słychać odbicia nakładające się na siebie.

A jak jest akustyka .....doskonała akustyka to co ..................Live na małych głośniczkach raczej nie usłyszymy pozdrawiam

doskonała akustyka to co ..................Live na małych głośniczkach raczej nie usłyszymy

Jasne, ja wyżej piszę o kiepskiej (bardzo często spotykanej) a nie doskonałej akustyce.

Niestety w pędzie za coraz większymi zyskami organizatorzy szukają kompromisów - moim zdaniem zbyt często - choć wiem, że jestem w mniejszości. Większość uczestników koncertów jest tak oczarowana emocjonalnym kontaktem z wykonawcą, że prawie wcale nie zwraca uwagi na brzmienie - jest zadowolona "byle czym".

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Jasne, ja wyżej piszę o kiepskiej (bardzo często spotykanej) a nie doskonałej akustyce.

Niestety w pędzie za coraz większymi zyskami organizatorzy szukają kompromisów - moim zdaniem zbyt często - choć wiem, że jestem w mniejszości. Większość uczestników koncertów jest tak oczarowana emocjonalnym kontaktem z wykonawcą, że prawie wcale nie zwraca uwagi na brzmienie - jest zadowolona "byle czym".

Ciekawe czemu zatyczki wkładają do uszu podczas koncertu ....Live :) doskonała akustyka to dla mnie po wykonanym pomiarze a nie jak to robi 80 % na oko czy ucho lub czuja :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.