Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie wewnętrzne kolumn hi end

////

Rekomendowane odpowiedzi

To ja wnioskuję że salony nie posiadają fachowców w sprzedaży ? Proponuję odpłatnie dogadajcie się i zacznijcie wy sprzedawać jako fachowcy w najwyższym segmencie audio.

Wtedy wy robicie to w czym jesteście najlepsi a klient jest jeszcze bardziej zadowolony bo usłyszał to co mu powiedzieliście by usłyszał.

Tak mi się wydaje , sam bym skorzystał w przyszłości :)

To ja wnioskuję że salony nie posiadają fachowców w sprzedaży ? Proponuję odpłatnie dogadajcie się i zacznijcie wy sprzedawać jako fachowcy w najwyższym segmencie audio.

Mylisz pasję i hobby z prozą zarabiania na życie. Pasjonat zawsze zrobi to lepiej niz pracownik zatrudniony do salonu, takich Rogerów (też kontrowersyjnych) z RCM-u jest znikoma ilość! Zapamietaj to sobie raz na wczoraj!

Wielu z nas mimo że ma świetne uszy to jednak żyje z czegoś innego! :P

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

ostatnie dwa pokazy na AS i później na AVS pokazały bryndzę i żałość!!!

Prawdę człek pisze, choć to tylko wystawa;-)

do tych kolumn potrzeba z 1kW na kanał... Nie ruszysz tego niczym innym.

A nie uważasz, że problem nie jest z ruszeniem tych kolumn, tylko z pewną dziwną sygnaturą w ich dźwięku?

Niebo jest niebieskie bo...

Morze jest zielone bo...

;)

Dziwię się, że dajecie się wkręcić w ten Wątek, ale to Wasz wybór...

Ps.

Te "oszczędności" o której wspominacie miałyby realny sens, gdyby produkcja szła co najmniej w tysiącach.

To zjawisko (mz) trzeba rozpatrywać raczej w innym aspekcie....

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ok Aida zakończona a zestaw na tegorocznym AS też krytyki co nie miara , widać nawet 8 000 000 nie wystarczy ,chyba że ktoś dziany miał odwagę pomyśleć o kupnie no i ...... Sly30 jaka jest twoja opinia , czy miałeś ochotę także tego kupna ? To nie złoślie pytanie tylko na serio.

Sly30 jaka jest twoja opinia ,

Myślę, że nie ma opinii, bo nie był i nie słuchał....

Jakby był, to by się uśmiał z tej żenady - bo co z tego, że było to drogie jak grało b. słabo, a Sly byle czego nie łyka;-) tzn. mam taką nadzieję.....

Sly30, szejku arabski, dla czego nie kichnąłeś 7milionami ;)

Odpowiem za niego bo to nie Mercedes AMG ;)

Jak można kupować coś co jest 20x przeszacowane?!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Juz tanieje:)

Ukryta Zawartość

Rafaeel czyli także nawet kupując z tyle baniek nie ma super dźwięku ?

Powiem Ci z bólem dźwięk na mocne 4 ale nie na 7milionów; nie wiem czy zrozumiesz relacje :)

Goldmund już był pierońsko drogi jak na to co grał ale bardziej realnie oszacowany cenowo.

Rafaeel czyli także nawet kupując z tyle baniek nie ma super dźwięku ?

Można - ja miałem okazję to usłyszeć. :)

Goldmund jest fajny - też mi się podobał na AS, ale ja piszę o dźwięku, który miałem okazję usłyszeć w domowych warunkach, w przeciwieństwie do Rafaella.:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Być b.bogatym i przeznaczyć pare baniek na audio to jednym słowem wilka porażka , zatem jak np ja przeznaczyłam dużo mniej na audio mam większe szanse że u mnie gra o niebo lepiej . Taki mi nasówa się wniosek.

Ukryta Zawartość

Juz tanieje:)

Ponad 55% to raczej weryfikacja mocna ceny rynkowej :)

Ukryta Zawartość

przecież są wielkie szansę że przepłacili

To może dotyczyć każdej dziedziny i wszelkiego rodzaju zakupów, ten rodzaj myślenia doprowadzi tylko do frustracji;-)

Być b.bogatym i przeznaczyć pare baniek na audio to jednym słowem wilka porażka ,(... )Taki mi nasówa się wniosek.

A mi się nasuwa wniosek, że być bogatym jest fajnie. I fajnie mieć dobry słuch i fajnie jest wydawać własne pieniądze na to, co mi się chcę.

I nic nikomu do tego. :D

Ps.

Zwrot - "na to, co mi się chcę" to nie jest literówka. :)

No tak ale pamiętaj Cytrus w eufori ogłaszając swój nowy super zakup typu coś z audio może się okazać że inni forumowicze opiszą że to bardzo droooga pomyłka i co wtedy zrobisz patrząc na wpisy z forum ( ikon audio pół światka ) dalej będziesz zadowolony ? Oni napewno będą się cieszyć , twoja mina bezcenna :)

Bez urazy to tylko symulacja ponieważ nikomu takiej sytuacji nie życzę , przecież to hobby.

Obawiam się że osoby które kupiły sprzętu za ponad 1 ml powinny się wkurzyć bo przecież są wielkie szansę że przepłacili . Co nie ? :)

To zależy w jaki sposób doszli do tych pieniędzy ale to temat na inna rozmowę :)

Wiele razy powtarzałem " Uszka macie to używajcie" każda decyzja w życiu wymaga mniejszej lub większej roztropności tak że nie rozumiem dla czego w audio takie reguły nie maja obowiązywać?

Ok rafael ale czy naprawdę nigdy tobie się nie zdarzyło że tobie np nie pasował dźwięk systemu X a inni koledzy których cenisz mieli odwrotne zdanie i zacząłeś wątpić czy to naprawdę jest coś z tobą czy raczej z kolegami nie tak?

Myślę, że nie ma opinii, bo nie był i nie słuchał....

Jakby był, to by się uśmiał z tej żenady - bo co z tego, że było to drogie jak grało b. słabo, a Sly byle czego nie łyka;-) tzn. mam taką nadzieję.....

Słuchałem tego 2x w Monachium. Raz było ok, raz średnio. Ale to trochę za mało, Chyba nie moja estetyka. Nie byłem dalej zainteresowany.

Ok rafael ale czy naprawdę nigdy tobie się nie zdarzyło że tobie np nie pasował dźwięk systemu X a inni koledzy których cenisz mieli odwrotne zdanie i zacząłeś wątpić czy to naprawdę jest coś z tobą czy raczej z kolegami nie tak?

Znam takie sytuacje. Gusta są różne. Nie ma w tym nic złego,

A widzisz Sly czasami liczy się estetyka a czasami dźwięk , najlepiej mieć obie sprawy w pakiecie ale to chyba nie osiągalne , tak wnioskuje po ty właśnie forum.

Dzięki za odp Sly :)

Ale kolego sprzęt, zonę i wiele innych fajnych zdarzeń w życiu wybieram dla siebie! Kolegom to mogę co najwyżej płytę sprezentować lub coś doradzić.

Nie mam na cudze zdanie takiej napinki jak Ty :)

A widzisz Sly czasami liczy się estetyka a czasami dźwięk , najlepiej mieć obie sprawy w pakiecie ale to chyba nie osiągalne , tak wnioskuje po ty właśnie forum.

Dzięki za odp Sly :)

Lubię jedno i drugie. Estetyka to miałem na myśli estetykę prezentacji, a nie wygląd. Natomiast wygląd też jest dla mnie ważny i tu chylę czoła przed designerami Sonusa.

No tak ale pamiętaj Cytrus w eufori ogłaszając swój nowy super zakup typu coś z audio może się okazać że inni forumowicze opiszą że to bardzo droooga pomyłka i co wtedy zrobisz patrząc na wpisy z forum ( ikon audio pół światka ) dalej będziesz zadowolony ? Oni napewno będą się cieszyć , twoja mina bezcenna :)

Bez urazy to tylko symulacja ponieważ nikomu takiej sytuacji nie życzę , przecież to hobby.

Przykro mi, lecz Cię zawiodę. Audio jest moim tylko i wyłącznie hobby. Nic ponad to. Nie służy mi do poprawiania mego libido. Wiem, że trudno to zrozumieć. Wbrew pozorom nie chodzi Tu (forum) o napinanie się, lecz o wymianę doświadczeń.

I nie tylko mi...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.