Skocz do zawartości
IGNORED

Janis Joplin.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

He,he, dostajesz drugą szansę bez żadnej stówy , jesli już to należałaby się dla mnie za to że masz szansę poznać coś dobrego.

Fragment z koncertu North Jazz Festival - zwróćcie uwagę na kapitalnego gitarzystę Allana Cato i doskonałego klawiszowca

Federico Peńa .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest wątek o Janis...

Ukryta Zawartość

Dla zainteresowanych życiem Janis polecam książkę Myra Friedman "Janis Joplin Żywcem pogrzebana",która ukazała się u nas w 2005r.Wydawnictwo AB.

• 2 miesiące później...

U mnie JJ ma swoją kapliczkę, a są nią świetnie wydane 2 winyle z Japonii.

Oraz niezapomniane chwile z ogolniaka przy ognisku z kasprzakiem i intelektualnie rozwinietymi koleżankami ;-))

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

i intelektualnie rozwinietymi koleżankami ;-))

Tylko intelektualnie? ;-)

Winyle z epoki czy wznowienia?

Świetnie brzmi amerykański box z 2011 roku zawierający Jej 4 płyty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Intelektualnie i fizycznie. Tak gdzieś od trzeciej klasy panny z ogólniaka były dojrzałe - super. Dużo imprez u mnie było z pannami z LO. Najbardziej lubiłem te z biologiczno-chemicznych klas - totalny odjazd. Humanistki to wiadomo - zawsze były świrnięte, ale też je kocham. Wszystkie je kocham... może oprócz tych z matematyczno-fizycznych klas - te były trudnymi pannami, tzw. tough woman! Brrr!

Nie ma winylowania bez epokowania....

Parker's Mood

A ja do mat - fiz uczęszczałem.

Były w mojej klasie 2 takie koleżanki, w których wszyscy chłopcy się kochali...ja też. ;-)

Tym niemniej w równoległej klasie biol - chem również były 2 takie warte grzechu,

o których zawsze marzyłem. ;-)

Janis nie była ponętna przecież.

Ja chodziłem do zawodówki i nieliczne dziewczyny tam uczęszczające były okropne.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Kiedyś były takie badania, jakie kobiety najbardziej podobają się mężczyznom - ładne, wysokie, zgrabne? Otóż nie! Najbardziej mężczyznom podobają się kobiety kontaktowe, otwarte - bo to daje większe szanse do zbliżenia, niż te przymioty wymienione wcześniej :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Proszę bardzo.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ani jedna, ani druga, brak zakorzenienia w kulturze Stanów, jednak to jest ważne.

Przybysz chyba ciekawsza, nie przekłada tego tak 1:1, nie ma w tym takiej słowiańskiej hipiserki od klimatów owsiakowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.