Skocz do zawartości
IGNORED

Uzywany cd do 3000zl

Nowy12

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam używanego cd do 3000zl w miare mlodego mysle max 10-15 lat

Wzmacniacz Sony TA-F870ES i kolumnu Jamo Concert 11

Raczej niczego w dzwieku nie brakuje, ale jesli sie da to chcialbym podciagnac mikrodynamike w średnich rejestrach

https://www.audiostereo.pl/topic/125223-uzywany-cd-do-3000zl/

T+A CD 1220R za 510 euro

T+A to marka często pojawiająca się w Niemczech. Można ją kupić taniej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej cenie można kupić naprawdę niezły CD, i wybór jest duży, ale czy nie lepiej pomyśleć o lepszym wzmacniaczu?

Jakies propozycje? Sluchalem juz rotela rb990, sansui au alpha907dr, krell kav300i, hegla h100 i h200 i teraz mam sony który zagral najlepiej

Jakies propozycje? Sluchalem juz rotela rb990, sansui au alpha907dr, krell kav300i, hegla h100 i h200 i teraz mam sony który zagral najlepiej

Propozycja jedna: kup LAMPOWY wzmak :-)

Niejednemu pomógł jak respirator.

Co do CD, wydaj za jakiś czas koło 1500-2500zł na używanego ciekawego DACa, raczej zrobisz skok wyższy niż przy CD.

Tak z ciekawości,i absolutnie no offence.Wszystie wymienione wzmacniacze słuchałeś na tych samych kolumnach,z tym samym źródłem i w tym samym lokalu?

Mam wrażenie, że tak jak wszędzie, tak i na tym forum są pewne mody. Kiedyś sony es było super, teraz jest be. Do pewnego momentu sansui było super. Po tym co wyczyniało się w jego klubie też jest złe. Hegel był total hi-endem. Teraz jest suchy, płaski i nijaki. Przykładów można by mnożyć.

Nie słuchałem 870. Słuchałem innych es-ów. Trochę ich było i jestem przekonany, że wokół tego wzmaka można stworzyć fajny i sympatycznie grający zestaw, który zawstydzi wiele nowych produktów.

Jeżeli 870 gra w stylu 730, 700, 707 to nie dziwię się, że z Jamo concert11 stworzył fajny duet.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Absolutnie @Bumpalump nie mam żadnego bólu dupy.Więcej,ja koledze wierzę,że Jemu się bardziej spodobał.Po prostu odważna i ciekawa teza na tym forum.I proszę Cię @Bumpalump,nie traktuj wszystkiego jako atak na Twoje ulubione ES.:)A moje pytanie wzięło się m.in. z wiedzy wyniesionej z Twoich wpisów.Nie raz glanowałeś oponentów,którzy porównywali wzmacniacze na różnych kolumnach i w różnych pomieszczeniach.Prawda?:)

Pozdrawiam

Marcin

Absolutnie @Bumpalump nie mam żadnego bólu dupy.Więcej,ja koledze wierzę,że Jemu się bardziej spodobał.Po prostu odważna i ciekawa teza na tym forum.I proszę Cię @Bumpalump,nie traktuj wszystkiego jako atak na Twoje ulubione ES.:)A moje pytanie wzięło się m.in. z wiedzy wyniesionej z Twoich wpisów.Nie raz glanowałeś oponentów,którzy porównywali wzmacniacze na różnych kolumnach i w różnych pomieszczeniach.Prawda?:)

Pozdrawiam

Marcin

Oczywiście i dalej uwazam ze jedynie porownania na jednych kolumnach i cd sa miarodajne

Zapewne ktoś będzie chciał sonówke niedługo sprzedać (jak wcześniej kolega zauważył) i stąd taka niby przypadkiem reklama od "nowego" jak to sony krelle i hegle wykoleja :)

P.S. Gdybym nie miał 770 i 870es w domu razem z baltlabem 1v.3 i amplifikatorem S to bym może nawet dopuszczał myśl że to jakieś wyjątkowo udane modele ale to zwykłe wzmacniacze bez kompletnie żadnego polotu, zlepione i bułowate brzmienie przynajmniej w porównaniu do w.w.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Niechcialem tego pisac ale szwagier ma ta. 770tke I wasnie tak gra.bez polotu zlepek dzwiekow bulowatych.w tym jego systemie wpielismy mojego cta 402 i przejechał po tym sony jak walec do tego stopnia ze od tamtej chwili szuka nowego wzmacniacza.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

nie ma startu nawet do sony ta f 670es.

Akurat sprzedajesz 670 es i widzę naganiasz nieźle :))))

Niechcialem tego pisac ale szwagier ma ta. 770tke I wasnie tak gra.bez polotu zlepek dzwiekow bulowatych.w tym jego systemie wpielismy mojego cta 402 i przejechał po tym sony jak walec do tego stopnia ze od tamtej chwili szuka nowego wzmacniacza.

Bo Sony w porównaniu do innego Sony to!pewnie jest cudo :)

Chwale ten model od dnia zakupu...tak samo chwale 730es, 830es i inne soniaki...

Gdybym wpadl z nikad i chwalil 670es i zobaczylbys go u mnie na allegro to mialbys prawo tak myslec, ale jak go polecam ludziom odkad go kupilem...

Mam wrażenie, że tak jak wszędzie, tak i na tym forum są pewne mody. Kiedyś sony es było super, teraz jest be. Do pewnego momentu sansui było super. Po tym co wyczyniało się w jego klubie też jest złe. Hegel był total hi-endem. Teraz jest suchy, płaski i nijaki. Przykładów można by mnożyć.

Dokladnie tak jest, z Nadem tak samo, kiedys kazdy spuszczal sie nad nimi, teraz kazdy je goni odkad Muda44 wzial sie za ich przerabianie.

Discomaniak, wielki guru kiedys sony the best, teraz nazywe je smieciami.

A ile jest takich osob ktore nigdy do czynienia z nimi nie mialy?

Zeta-j sluchal jakiegos niskiego wzmacniacza sony ktory nawet nie nalezy do serii ES ale nie przeszkadza mu to w tym by wyrazac sie o wszystkich modelach sony es w samych negatywach.

bartosz_55239 jego podstawowy system oparty o wzmacniacz ktory nowy kosztuje 1700zl czyli totalna budzetowka, tez nie slyszal nigdy zadnego esa, ale to nic, dla niego kazdy es to smiec

ja rozumiem ze mozna wejsc na wyzszy poziom, ale tzreba wtedy umiejetnie to swoje zdanie wyrazic

Jak dla mnie to piszcie sobie tak dalej, ceny moze wtedy spadna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.