Skocz do zawartości
IGNORED

czego mi brakuje ze dzwiek jest kiepski ,prosze o pomoc

grzegorzw201

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy, mam prosbe sprzet mi kiepsko gra uzywam glownie tablet albo pc do odtwarzania , posiadam cambrigde audio 351 a z daciem ale chyba jest kiepski ten dac , kolumny boston a250 i dali lektor 2 , do tv mam przetwornik oehlbach , . barkuje czystosci dzwieku jak slucham , ,prosze o pomoc jak bym mogl zmienic cos jestem w tym zielony , moze zamienic wzmacniacz albo cos innego dokupic ,prosze o pomoc jeszcze raz , Pozdrawiam wszystkich

prosze o pomoc jak bym mogl zmienic cos

Najlepszym rozwiązaniem jest zmienić styl kupowania może, nie kupować w ciemno, bez odsłuchów, bo zakładam że tak mogło być, bo znów skończy jak teraz.

Powinieneś zdefiniować co znaczy kiepski dźwięk w jakim aspekcie, z którymi kolumnami CA 351 gra lepiej dla ciebie z którymi gorzej i wyciągnąć wnioski.;)

CA 351a ma dac 16-bit 32kHz, 44.1kHz który z materiału podanego z komputera typu flac gwarantuje jakość jak CD, więc problem jest w źle dobranych kolumnach, akustyce i źródle.

Mam nadzieje że nie słuchasz jednocześnie na 4 kolumnach bo wtedy niema nic. Inna rzecz to to że kolumienki są wybitnie małe, zwłaszcza model A25 to kolumna raczej efektowa, czy na biurko i jak lubisz głośno słuchać w dużym pokoju, nie dają rady.

Choć nie widzę żadnej koncepcji w dobraniu całości sprzętu, to nie mnie to oceniać obiektywizm to nie jest tu znane słowo. Akustyka jest pewnie słowem kluczem od którego bym zaczął. Ale też niedawno przekonałem się, że tani, i za długi kabel usb czyni duże spustoszenie.

Sprawdź kable na początek. Może tutaj jest problem. Łączenie dwóch różnych marek kolumn też brzmi dziwnie. Używasz ich zamiennie?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Jeśli jest to klasyczny wzmacniacz, najważniejsze będzie moim zdaniem

porównanie dźwięku z kolumn z tym, co można uzyskać na słuchawkach.

Może np. tweetery są upalone.

Gdyby był zwykły CD, też można usłyszeć, czy to samo jest w słuchawkach

w jego gnieździe, co przy przełożeniu słuchawek we wzmacniacz.

Wybrał bym jakąś drogę eliminacji słabych elementów toru...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

posiadam cambrigde audio 351 a z daciem ale chyba jest kiepski ten dac

Mój wzmacniacz to CA 651a- poszukaj w specyfikacji albo jakiejś recenzji czy zamontowano taki sam DAC, w moim jest układ Burr Browna PCM2704, dość już wiekowy jak piszą ale nie znaczy to, że jest kiepski, ja jestem z tego wzmacniacza bardzo zadowolony.

Napisales, ze dzwiek nie jest czysty. Jak chcesz miec krystalicznie czysty dzwiek to musisz kupic kolumny Bowers & Wilkins. Sa to jedyne kolumny w przystepnej cenie, ktore gwaratuja laboratorium dzwieku w domowym zaciszu.

Sprawdź kable na początek.

Jaaa pitole.

Kable???

Jaaa pitole.

Kable???

Proponuje czytać ze zrozumieniem :).

Nie chodzi o wymianę kabli na inne ale sprawdzenie czy nie są uszkodzone, czy sa podłączone poprawnie.

Do autora wątku: proszę rozwiń myśl "brakuje czystości" oraz podanie na jakim źródle czy z TV + oehlbach czy z tabletu przez DAC i na których kolumnach?

Proponuje czytać ze zrozumieniem :).

A ja proponuję, autorowi wątku, zapisanie się do szkoły podstawowej. Tam uczą pisania.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

A ja proponuję, autorowi wątku, zapisanie się do szkoły podstawowej. Tam uczą pisania.

Widzisz kolego, takie wpisy świadczą o kulturze niektórych forumowiczów. Rozumiem, że bez kropek i przecinków trudniej jest zrozumieć w czym problem ale to nie znaczy, żeby zaraz szydzić. Nie chce ktoś pomóc, to nie musi. Tak wiem, na forum elektrody podobno już byś dostał bana. Myślę, że lepiej poradzić (napisz bardziej zrozumiale), niż zaraz ośmieszać. To forum jest po to, żeby sobie pomagać a miłośnik audio nie musi być polonistą.

Takie wpisy, jak ten autora, obrażają czytających. Napisane jednym ciągiem, bez kropek, dużych liter. Co to, przedszkole?

Każdemu zdarzają się błędy. To jednak przechodzi wszelkie pojęcie. A kolega go broni, zarzucając mi brak kultury.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Takie wpisy, jak ten autora, obrażają czytających.

Rozumiem i przepraszam. To autorowi wątku brakuje kultury, ponieważ obraża czytających.

Autor wątku grzecznie poprosił o pomoc. To jego pierwszy post. Uważam, że można było delikatniej zwrócić koledze uwagę. Przez tego typu uwagi, kolega może tak się zniechęcić, że już nigdy nie poprosi o poradę. Dla mnie każdy meloman to przyjaciel, łącznie z Tobą, ponieważ paramy się wspólną pasją. Zakładam, że nie chciałeś źle ale zwracanie komuś uwagi w takiej formie, nie do końca jest w porządku.

Melepeta ma rację.

Rozmawiając z kimś - przeżuwasz kluchy lub strzykasz rosołem na rozmówcę?

Jak mniemam - nie. Przełkniesz, wytrzesz usta i dopiero wtedy mówisz.

Informuję Cię zatem,@sylwon, że pisanie postów jest rodzajem rozmowy.

Pozdrawiam.

Jacek.

Zgadzam się z Wami ale jeśli ktoś strzyknie we mnie tym rosołem to mogę się wkurzyć i zwrócę kolesiowi uwagę ale nie walnę go od razu w mordę.

Nie ma co więcej się rozpisywać. Różnimy się pod tym względem.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.