Skocz do zawartości
IGNORED

Wiecie gdzie można wykonać audiometrię do 20khz?

gawel72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym sobie zrobić audiometrię do 20khz albo przynajmniej do 16khz, problem w tym, że w normalnych placówkach bada się tylko do 8khz... szukam w internecie, ale trudno mi znaleźć. Szukam miejsca na badanie w okolicach katowic.

Dziękiuje za odpowiedzi.

Poszukaj w swoim mieście kliniki zajmującej sie leczeniem "szumu w uszach". Tak wiem że to kretynsko brzmi, ale sa ludzie którzy maja takie problemy i nie jest lekka sprawa....

Tam wykonują (bo jest to konieczne do podjęcia działań) badanie pełnego zakresu.

Nie brzmi kretyńsko, sam mam szumy w uszach od niedawna i nie wiem z jakiego powodu, bo nic nie wybuchło mi przy uchu... Ok poszukam tak jak mówisz, dzięki za odpowiedź.

Szumy w uszach to tylko sygnał czegoś poważniejszego, możesz niedługo np. mieć wylew albo inne problemy z krążeniem i np. pózniej zawał słyszenia.Jest bardzo wiele chorób których symptomy szum w uszach sygnalizuje.

Akademia Muzyczna im F Chopina w Warszawie

Światowe Centrum Słuchu Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu ul. Mokra 17, Kajetany k. Warszawy, 05-830 Nadarzyn

w sumie u nas w kraju jest takich stanowisk ciut więcej niż na palcach jednej reki.

Najlepiej na dzień dobry iść jak najszybciej się wstępnie zbadać do rejonowego otolaryngologa.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

Poszukaj w swoim mieście kliniki zajmującej sie leczeniem "szumu w uszach". Tak wiem że to kretynsko brzmi, ale sa ludzie którzy maja takie problemy i nie jest lekka sprawa....

To może być coś, co nazywa tinnitus, niestety dotknęło mnie to.

Piję od kilku lat ginko biloba- bez rezultatu.

Byłem u laryngologa i neurologa. Neurolog powiedziała mi , że nie zna wyleczonego przypadku.

Słuch badaj wraz z przewodnictwem kostnym, to daje większe możliwości diagnostyczne.

Zrób Kolego poważne badanie okresowe.To może być symptom czegoś poważnego.

Mój wniosek: szkoda pieniędzy na leczenie tinnitusu

Pogodziłem się z tym, jak z innymi zmianami fizjologicznymi w organiźmie: SKS (Starość, Kuźwa Starość)

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.