Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA WS 442 dla Ojca na prezent

pijaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Ojciec chciałby z pewnością przeżyć od nowa stare dobre czasy, ze swoimi 8ohmowymi Altusami, stąd pytanie.

Czy ktoś z Państwa byłby w stanie przerobić wzmacniacz UNITRA WS 442 (np. zmiana mostka prostowniczego na 10A, wymiana kondensatorów) i odsprzedać sprzęt?

Poprzednia wersja trafiła do quasi naprawy i została skutecznie unicestwiona! Tato oprócz wzmacniacza posiadał cały komplet, niestety zepsuł się i nigdy go nie odzyskaliśmy.

Jestem z Nowej Soli, woj. Lubuskie.

Proszę o kontakt ze mną. Bardzo dziękuję i pozdrawiam!

tel.: sześć dziewięć zero, dwa dwa dwa , dziewięć dwa pięć :)

https://www.audiostereo.pl/topic/125580-unitra-ws-442-dla-ojca-na-prezent/

Ojciec chciałby z pewnością przeżyć od nowa stare dobre czasy, ze swoimi 8ohmowymi Altusami, stąd pytanie

Zrób mu all inclusive, postaw Rubina(ustaw 2kanały), ogranicz na miesiąc mięso/wędliny do 1,5 kg, 10jajek, cukier. Pod blokiem podstaw malucha i zatankuj, ale nie zadużo.

Sprzęt uzupełnij o różowe stilony c60, a jak sprzeda kartke na cukier kupi sobie tdke w pewexie.

W nocy niech postoi pod sklepem przez dwa tygodnie w komitecie kolejkowym za meblami, dywanem, czy czym tam lubi.

Nie będę dalej wymieniał i gawędził o innych aspektach, ale o ile były to dobre czasy bo to człowiek był młody i ludzie jacyś życzliwsi, to wracać w ten sposób jak piszesz, bym nie chciał.

To wzmacniacz z roku 1986 czyli trzydziestoletni. Gdyby mi mój syn w roku 2046 sprezentował mi wzmacniacz z 2016 czyli tez trzydziestoletni żeby na nowo przeżyć stare dobre czasy to chyba delikatnie mówiąc byłby to mało trafiony prezent.

Chyba lepiej jednak coś nowego kupić i cieszyć się nowymi dobrymi czasami.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Kup ojcu Wartburga ,też samochód z epoki ,kosztuje chyba tyle co ten wzmacniacz ,który chcesz mu sprezentować .

Nie wiem jaki jest koszt jego utrzymania i komfort jazdy ale się ojciec ucieszy bo to pewnie hibernatus świeżo

wyciągnięty z lodu i postęp jaki się dokonał przez te lata może go zabić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.