Skocz do zawartości
IGNORED

NOCNY MAREK .

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmianka chyba była, a może chodziło o OTTO ?

Z koncertowych wypraw to zabieram żonę na weekend do Pragi w październiku na Above and Beyond. Co prawda nie moje klimaty, ale trzeba spełniać marzenia bliskich. ?

Jasne.

Ja ze swoją pojechalem do Operty Bydgoskiej na operę Rigoletto. To już absolutnie nie mój klimat, ale siła wyższa- trza było jechać.

Powiem tak: gdyby nie śpiewali, byłoby ok. ?

Libretto od czapy- nielogiczne i po prostu bez sensu, ale chyba nie treść opowieści, ale śpiew i muzyka miały tu być gwoździem programu. Mimo wszystko- jak pisałem, doświadczenia muzyczne pozostały.

Otóż to. Doświadczenia nikt nie zabierze i nie wmówi, że pojęcia brak. Parę lat wstecz byłem ze trzy razy w Poznaniu w operetce. Znajomi jeździli, to się podłączyłem. Odczucia mieszane, śpiewający teatr jednak nie dla mnie, ale muzyka płynęła elegancko. Co innego w filharmonii, śpiewacy operowi zawsze mi się podobali.

W Poznaniu zaliczyłem Straszny Dwór ?

A jeszcze dawno temu, w Bydgoszczy- Zemstę nietoperza.

Najciekawsze jednak z ostatniej opery były postacie w... foyer i na widowni. Wyobraź sobie, że takiej menażerii, to w życiu nie widziałem- i nie chodzi o stroje, ale o fizjonomie, fryzury, sposób zachowania, slowem image. Normalnie pełen surrealizm! Nawet jako postacie w teatrze, niektórzy by byli totalnie przerysowani.

Edytowane przez porlick

Jestem. Dotarłem z rana do czwartego kawałka i sen mnie pokonał. Ogólnie muzyka ciekawa, ale zupełnie nie moja bajka. Słychać, że warsztat chłopaki mają odpowiedni, bardzo ciekawy wokal. Szczególnie w tym wolnym numerze czuć kunszt wokalisty, do tego chóry i wyszła klasa. ?

To ta plyta, o której pisałem, że przyjechała z Australii, a europejska baza cddb jej nawet nie znała.

Może nie zespół, ale jego szef ma długą historię. Poszukaj w sieci nagrań Unitopii, a jak nie znajdziesz, daj znać na PW. W sumie wszystkie ich 3 plyty były fajne, najbardziej znana to Artificial. Garden w Europie była chyba tylko w UK, a More than a dream, tylko u kangurów.

Sorki, ale dziś zarobiony jestem- caly zaklad stoi, wywaliło nam zrzut wody, a jak już się brali za spawanie rury, pękła rezerwowa. Orzemy jak konie.

Edytowane przez porlick

Będzie chwila to poszperam. I tak większość czasu na słuchawkach, a zaległości wiele ?. Stacjonarnego audio to nawet nie ma za bardzo kiedy odpalić. Z pracy do pracy - wiosna w końcu przyszła ?

W dniu 26.03.2019 o 04:40, hudykot napisał:

Kultura i sztuka jak z "Daleko od szosy" ?

A "Zemsta Nietoperza" najlepiej była przedstawiona w 'Czterdziestolatku'.?

Jest ktoś dziś?

12 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A "Zemsta Nietoperza" najlepiej była przedstawiona w 'Czterdziestolatku'.?

W Czterdziestolatku wiele zagadnień było przedstawionych w przaśny, peerelowski sposob. Później próbowałem oglądać powtórki, ale już mnie to nie śmieszyło tak, jak za komuny.

Chyba raczej na wspomnienie komuny przestało mnie to śmieszyć.

A może współczesne realia są tak odjechane, że tamto zrobiło się nieśmieszne?

Jak Ci się podobał kawałek Octopussy z linku powyżej?

• Pokaż nowe odpowiedzi