Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 09.03.2016 - 07:21 napisał

"Nie prawdą jest że do tej pory nie ma wystarczających dowodów na współpracę Wałęsy, dokumenty Kiszczaka tylko te dowody uzupełnią."

Przypomnę ci Maju, że sąd lustracyjny Wałęsa przeszedł i jakoś do tej pory nie został skazany za agenturę, więc w imię pewnej zasady jest niewinny! Trzymajmy się prawa.

A ja przypomnę co orzekał sąd lustracyjny.

"Orzeczenie SL nie odpowiadało na pytanie, czy Wałęsa był agentem SB, a tylko, czy udostępnione sądowi dowody, wskazujące na tę współpracę, są wystarczające do uznania za nieprawdziwe jego oświadczenia lustracyjnego. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Reszta w tekście.....dedykuję zwłaszcza jego końcówkę.

O osobach które potwierdzają że Wałęsa wtedy donosił a niektórzy od niego samego dowiedzieli się tego nie wspomnę....

"Podajesz "cały materiał" po co.....bo link nie działa? Podaję inne;"

U mnie działa, podałem Ci Maju jak tego zwykle oczekujesz źródło. Tam jest wszystko, czarne na białym. Zelnik sam oddzwaniał i "sypał" kolegów.

Ja podałem dwa linki gdzie wykazano na czym polegało wrobienie w "sypanie" Zelnika i że Zelnik oddał sprawę do sądu.....reszty dowiesz się jak zapadnie wyrok.

"A Zelnik kim był nie ma znaczenia, przecież jasnym jest że kolejny raz wykorzystywany jest tylko do odwrócenia uwagi."

Pewnie tak samo jak temat Bolka, inwigilacja dziennikarzy itp. Wszystko po to, by odwrócić uwagę od niekonstytucyjnych akcji Kaczyńskiego i jego świty.

Sugerujesz że Kiszczakowa współpracuje w tej sprawie z PiS-em? Śmiała teza. :)))

1- Podejmując studia aktorskie każdy musi mieć maturę więc jest znacznie lepiej wykształcony niż ktoś po podstawówce czy zawodówce.

2- Zelnik teraz przypomina sobie o epizodzie z SB ale dlaczego jakoś nie pamiętał o tym przez ostatnie 27 lat? Gdzie są więc te moje niby manipulacje?

Ad1. Uczepiłeś się tego wykształcenia a tu nie o to przecież chodzi. Zobaczymy co jest w papierach Zelnika. Jeżeli współpraca urwała się gdy się zorientował że ma donosić na kolegów mówi prawdę że to błąd młodości. Jeżeli zaszkodził większej liczbie osób nie ma dla niego wytłumaczenia jak w przypadku Bolka.

Obrzydzenie do donosicielstwa można nabyć przez wychowanie, nie wykształcenie.

Ad2. Kto by się go o to pytał gdyby nie to że przez ten fakt można PiS-owi dołożyć? :)))

A manipulacje dotyczyły pkt. 1.

Ad1. Znów nie piszesz prawdy. Wcześniej pisałeś że człowiek wykształcony ma większą świadomość a z informacji wynika że Zelnik podpisał coś mając 18 lat.....teraz piszesz że tego nie pamięta - pamięta fakt podpisania, nie pamięta by coś szczególnego zrobił co by innym mogło zaszkodzić. Czyżbyś polubił aż tak manipulowanie faktami że ciągle coś przekręcasz? ;)

Sugerowałeś że podpisując był po studiach.....sama matura i nie oznacza że człowiek musi być w pełni świadomym obywatelem.

W przeciwieństwie nie brnie w kolejne kłamstwa, miał odwagę się przyznać a ewentualnych poszkodowanych przeprosić.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wydzierasz się za przyjmowaniem a jak trzeba przyjąć to będziesz krzyczał,że miejsca nie masz.Przyjmij,pokaż a potem się wydzieraj...za przyjmowaniem.

Wskaż gdzie tak napisałem!

A że z ciebie ksenofob? Z twoich wpisów to wynika, założyłeś wątek o uciążliwości uchodźców, w którym domagałeś się potwierdzenia pozytywnie zasymilowanych a sam opierałeś się na fałszywce.

Nie mam znajomych za granicą i sam nie specjalnie wyjeżdżam,mogą jak dla mnie wprowadzić granicę i paszporty.

Jeszcze trochę i Jarek zrobi ci tu raj na ziemi.

Ja podałem dwa linki gdzie wykazano na czym polegało wrobienie w "sypanie" Zelnika i że Zelnik oddał sprawę do sądu.....reszty dowiesz się jak zapadnie wyrok.

Proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlatego podałem link ze źródłem. By każdy mógł sobie sam wyrobić zdanie. Jaja sobie z niego robili a ten baran sam zaczął listę układać. Odsłuchaj zapis nagrania. To Zelnik oddzwaniał i "sypał" próbując się podlizać kancelarii prezydenta!!!

Czekam z niecierpliwością na sprawę sądową, o ile do niej dojdzie.... :-))

Ja tu żadnej manipulacji nagraniem nie widzę.

A Pan Faraon, za wypowiedzi na temat dzieci z in vitro, powinien już dawno na emeryturę umysłową się udać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Podajesz znów "całą rozmowę" bo nie rozumiesz na czym polega manipulacja?

Kłamstwem jest to nie jest cała rozmowa bo z niej samej wynika (sam piszesz że Zelnik oddzwania) że to kolejna rozmowa. na początku padają słowa w stylu "no teraz jest dobrze daje się rozmawiać" i panowie przechodzą do rozmowy na konkretny temat na jaki umówili się rozmawiać.

Teraz jak wiemy że jednak jakieś ustalenia na jaki temat będzie rozmowa były poza materiałem jaki podajesz za idącym w zaparte ustalmy o co mieli pytać.

"Ktoś do mnie zadzwonił przedstawiając się, że jest z kancelarii. I

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) się, że Kancelaria Prezydenta jest zainteresowana opinią środowiska artystycznego na temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wieku emerytalnego – tzn. powrotu do tego wieku, który proponuje Andrzej Duda. Tego dotyczyła rozmowa."

Ukryta Zawartość

Jeżeli to co mówi Zelnik nie jest prawdą panowie z radia powinni podać ten fragment rozmowy gdzie umawiają się o czym będą mówić......dziwnym trafem tego w nagraniu nie słyszymy.....rozumiesz teraz że padłeś ofiarą prowokacji?

Mówią też że nic nie dograno.....może to i prawda, jednak nie wszystko co szło w eter musiał słyszeć i pewnie nie słyszał Zelnik będąc na dworcu skąd dochodzi hałas....a to jest właśnie manipulacja, oszukano jego i słuchaczy a sprawę tak rozdmuchano medialnie że Zelnik postanowił oddać to do sądu.

Ciekawe że teraz to gdy wypływają jakieś papiery na Zelnika się przypomina.....ciekawe czy ta radiowa hucpa nie była inspirowana tym że ktoś wcześniej wiedział o tych papierach....ale tego się pewnie nigdy nie dowiemy. ;(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kłamstwem jest to nie jest cała rozmowa bo z niej samej wynika (sam piszesz że Zelnik oddzwania) że to kolejna rozmowa. na początku padają słowa w stylu "no teraz jest dobrze daje się rozmawiać" i panowie przechodzą do rozmowy na konkretny temat na jaki umówili się rozmawiać.

Teraz jak wiemy że jednak jakieś ustalenia na jaki temat będzie rozmowa były poza materiałem jaki podajesz za idącym w zaparte ustalmy o co mieli pytać.

Maju, zadyszki dostałeś? Interpunkcja się kłania, nie bardzo wiem, co ci po głowie biega. Możesz jaśniej?

"Ktoś do mnie zadzwonił przedstawiając się, że jest z kancelarii. I dowiedziałem się, że Kancelaria Prezydenta jest zainteresowana opinią środowiska artystycznego na temat wcześniejszego wieku emerytalnego – tzn. powrotu do tego wieku, który proponuje Andrzej Duda. Tego dotyczyła rozmowa."

Ukryta Zawartość

2smiejsie.gif

Jeżeli to co mówi Zelnik nie jest prawdą panowie z radia powinni podać ten fragment rozmowy gdzie umawiają się o czym będą mówić......dziwnym trafem tego w nagraniu nie słyszymy.....

Proszę bardzo, nagranie od 02:05 do 02:45.

Ciekawe że teraz to gdy wypływają jakieś papiery na Zelnika się przypomina.....ciekawe czy ta radiowa hucpa nie była inspirowana tym że ktoś wcześniej wiedział o tych papierach....ale tego się pewnie nigdy nie dowiemy. ;(

(podkreślenie moje)

Zapewne to ten WIELKI TAJEMNICZY UKŁAD, którym Jarek straszy na lewo i prawo Prawdziwych Polaków.

Ach, szkoda słów....

Że też takich ludzi polska ziemia spłodziła.

No to teraz Wielki Prokurator Nad Prokuratorami będzie miał kupę roboty:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2smiech.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Jednak szkoda mitu Walesy. Przez lata byl wizytowka sukcesu Polski. Kim byl naprawde ma jakby mniejsze znaczenie. Tak naprawde, to nie ma go kim zastapic. Pewnie sfora by mu dala spokoj , albo mozliwa bylaby jakas tam koegzystencja gdyby po prostu siedzial cicho na emeryturze.

Wałęsa musiał kiedyś słono zapłacić za swój wielki błąd, jakim było wciągnięcie Kaczyńskich do wielkiej polityki. I właśnie płaci. Za głupotę trzeba płacić...

WAlesa byl tylko narzedziem. tak jak Tusk byl narzedziem, sienkiewicz czy bienkowska. co do sienkiewicza czy bienkowskiej mamy nagrania wiec nie trzeba gdybac. Nie nauczycie sie nic gdyz jestescie gminem, nie zarzadzaliscie ludzmi i nie macie o tym pojecia, nie potraficie ogladac wiadomosci i wyciagac z nich niezaleznych wnioskow, co potrafi oficer bezpieki. Komentujecie jakies rzucane wam ochlapy i licytujecie sie wiernoscia w stosunku do jakichs lachmytow. Zawsze wraca jedno pytanie, czy wy klepiecie tylko w klawiature czy kiedys w zyciu uzywaliscie tez swojego rozumu, albo inaczej, czy kiedys, ktos wam powiedzial, ze jestescie idiotami i , ze dalej nie zajdziecie? Czy mieliscie taki etap w zyciu kiedy jak muls doszliscie do wniosku, ze poza tym forum nikt was nie slucha bo jestescie glupi i nic nie znaczycie? Stad ta wiara lesnego dziada, walese, szeptuche z bilgorajskiej wioski i czosnek, ktory leczy wasze rany?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Nie ma znaczenia kim naprawde byl Walesa , Sw Franciszek czy hrabia Drakula. Pewne sprawy mozna naglosnic a pewne zalatwia sie dyskretnie.Patrze na to z perspektywy kontaktow z Amerykanami. Ci ktorzy orientuja sie , ze istnieje takie panstwo jak Polska i pamietaja czasy przelomu znaja wlasciwie tylko dwa nazwiska--Walesa i JPII.

Maju dnia 11.03.2016 - 06:56 napisał

"Maju, zadyszki dostałeś? Interpunkcja się kłania, nie bardzo wiem, co ci po głowie biega. Możesz jaśniej?"

To co znalazłem pod tym linkiem to nie jest cała rozmowa, a to co zmanipulowane (z dogranym głosem Wojewódzkiego) co w radio poszło....o tym mówiłem.

"Ktoś do mnie zadzwonił przedstawiając się, że jest z kancelarii. I dowiedziałem się, że Kancelaria Prezydenta jest zainteresowana opinią środowiska artystycznego na temat wcześniejszego wieku emerytalnego – tzn. powrotu do tego wieku, który proponuje Andrzej Duda. Tego dotyczyła rozmowa."

Ukryta Zawartość

Dołączona grafika

Takie to śmieszne?

W nagraniu (trzecie połączenie telefoniczne) od. 4:30 sek. wyraźnie widać że Zelnik to co zacytowałem potwierdził.

"Jeżeli to co mówi Zelnik nie jest prawdą panowie z radia powinni podać ten fragment rozmowy gdzie umawiają się o czym będą mówić......dziwnym trafem tego w nagraniu nie słyszymy....."

Proszę bardzo, nagranie od 02:05 do 02:45.

Powtarzam, Zelnik został wprowadzony w błąd i nie bardzo wiedział o co pyta podający się za pracownika Kancelarii Prezydenta dziennikarz. Dlatego oddzwaniał gdy mógł rozmawiać w miarę normalnych warunkach nie będąc zagłuszanym. Jak ostatni raz oddzwonił widać było jasno, że chodziło TYLKO o przechodzeniu aktorów na wcześniejszą emeryturę.

Nagranie 4;30min do końca)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak już chcesz mnie poprawiać to powinno być napisane "chodziło tylko o przechodzenie"....o wysyłaniu mówił tylko raz dziennikarz manipulant....wcześniej kilkakrotnie mówił o propozycjach wcześniejszej emerytury.....ciekawe że całego fragmentu dowodzącego że Zelnik został wprowadzony w błąd radio nie podało. ;;)

Dość tego OT....

To co znalazłem pod tym linkiem to nie jest cała rozmowa, a to co zmanipulowane (z dogranym głosem Wojewódzkiego) co w radio poszło....o tym mówiłem.

Dowody/link, dziękuje z góry Maju. Wg mnie Zelnik dobrze wiedział o czym mówi, ale czekam na "pełną" treść.

WAlesa byl tylko narzedziem. tak jak Tusk byl narzedziem, sienkiewicz czy bienkowska

Widzę , że teorie spiskowe dalej trzymają się co poniektórych.

Hmm, to co powiesz o największym narzędziu w rękach Prezesa To Nie Ja - nazywa się Andrzej D.

0038.gif

Nie nauczycie sie nic gdyz jestescie gminem, nie zarzadzaliscie ludzmi i nie macie o tym pojecia, nie potraficie ogladac wiadomosci i wyciagac z nich niezaleznych wnioskow, co potrafi oficer bezpieki.

A ja tu widzę ślepo zapatrzonego ideowca z klapkami na oczach...

P.S. Czy wy się nauczycie pisać po polsku? Przecież tego się czytać nie da. Llitości! Do wszystkich.

Czy mieliscie taki etap w zyciu kiedy jak muls doszliscie do wniosku, ze poza tym forum nikt was nie slucha bo jestescie glupi i nic nie znaczycie?

Odpuść sobie, takie komentarze nie świadczą najlepiej o tobie.

Wyświetl postUżytkownik Maju dnia 12.03.2016 - 08:15 napisał

Powtarzam, Zelnik został wprowadzony w błąd

Proszę powtórzyć jeszcze raz :)

Proszę powtórzyć jeszcze raz :)

Może się przekonam...

Proszę powtórzyć jeszcze raz :):):):)

A jednak współpracował:

Ukryta Zawartość

"Ze swej strony zapewniam, że stanę w tej sprawie prawdzie. Już teraz proszę o wybaczenie osoby, które mogłem skrzywdzić"

Swoja drogą ma bardzo dobra pamięć, ten nasz pan bohater!!!

post-48501-0-81186100-1457780731_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bolek - Wałęsa miał prawo donosić i to jest chwalebne bo...Zelnik donosił.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ci ktorzy orientuja sie , ze istnieje takie panstwo jak Polska i pamietaja czasy przelomu znaja wlasciwie tylko dwa nazwiska--Walesa i JPII.

Dlatego właśnie mamy słynne "polish jokes".

Amerykanom Polska kojarzy się z zadupiem i ciemnogrodem gdzieś na końcu świata skąd kiedyś przyjechał do nich ich bezzębny , przygłupi i bredzący od rzeczy prezydent.

Do tego czasu Polska kojarzyła im się z Kazimierzem Pułaskim.

W takim razie nie wiem z czego tu się cieszyć ?

Dlatego właśnie mamy słynne "polish jokes".

Amerykanom Polska kojarzy się z zadupiem i ciemnogrodem gdzieś na końcu świata skąd kiedyś przyjechał do nich ich bezzębny , przygłupi i bredzący od rzeczy prezydent.

Do tego czasu Polska kojarzyła im się z Kazimierzem Pułaskim.

W takim razie nie wiem z czego tu się cieszyć ?

Skąd ten pomysł? Polish jokes mają nieco starszą historię. Amerykanom Polska kojarzyła się z zadupiem i ciemnogrodem gdzieś na końcu świata znacznie wcześniej, niż Wałęsa podobno skoczył przez płot.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ale polish jokes zrobili największa karierę podczas emigracji lat 80-tych. Dzisiejszych zagorzałych fanów Pis-u.

Ci ktorzy orientuja sie , ze istnieje takie panstwo jak Polska i pamietaja czasy przelomu znaja wlasciwie tylko dwa nazwiska--Walesa i JPII.

Czyli dzieki pomyslowi Kiszczaka na wstawienie tego agenta do Solidarnosci Polska jest wielka. Bo Jan Paweł to wiecej by osiagnal jakby nie był Polakiem, tylko np. Włochem, tak jak zreszta każdy prawie sportowiec i td.

Dziwna dosyć logika. Nie ruszajcie Myszki Miki, nie piszcie , że była k.rwą bo to godzi w nasz naród.

To Amerykanie powinni objąc cenzurą ksiązki o Marylin Monroe. Wam już towarzysze od tej politpoprawnosci rozum zupełnie odjęło:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Dowcipy na całym Świecie opowiadają o sobie rozmaite nacje...

Amerykanie nie wiedzą co oznacza słowo Wałęsa.

Kojarzy im się z rozpirzeniem komunizmu.

W Ameryce tacy bezzębni, bredzący od rzeczy robią największe kariery...

W Ameryce tacy bezzębni, bredzący od rzeczy robią największe kariery...

Pewnie dlatego ,że tacy "bezzębni , bredzący od rzeczy " robią największe kariery w USA gospodarka i standard życia wygląda jak wygląda.

Nic tylko wprowadzić polski model u nich i zaraz będzie lepiej ;)

A tak na poważnie to o czym tutaj dyskutować?

Jak ktoś ma pojęcie jak wygląda wolność gospodarcza w USA i w Polsce i co tam i tutaj może zrobić przedsiębiorczy człowiek to raczej nie ma wątpliwości gdzie jest lepiej.

Ale dopuszczam również taką ewentualność ,że mogę się mylić i jest dokładnie odwrotnie.

Zaraz pewnie aktywiści z KOD-u mi to wyłuszczą ;)

Od teraz pan Andrzej D., prezydent, który ma gdzieś konstytucję.

Dzisiaj wizytówką są lizuśni zakropkowani, spełowaceni i zakodowani.

Na pewno do zapamiętania przez tych lizanych przez owych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dzisiaj wizytówką są lizuśni zakropkowani, spełowaceni i zakodowani.

Na pewno do zapamiętania przez tych lizanych przez owych.

A chcesz żeby kler nami rządził? I zabobony wprowadzał. I lase z budzetu (z podatków) wprowadzał.

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.