Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy super kolumny ;)

Tamtam10

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchaj, z niektórych forumowiczów możesz zrobić idiotów, ale zapewniam cię, że sąd weźmie pod lupę całą forumową historię i bez problemu powiąże ją z moim produktem i poniekąd z twoją wypowiedzią.

W prostym słowie odpowiadając na twoje pytanie. Tak, w swoim poście, nieświadomie wskazałeś na mnie. Było to oczywiście bezmyślne, ale nawet ochroniarze w sądzie nie mieliby wątpliwości.

No to zbieraj kasę na depozyt sadowy.

Ciekawe czy te wszystkie wypowiedzi w wątku fanklubowym AA wskazujące na klonowanie kolumn Akustyka, także podpadają pod ten sam kazus.

Pewnie gdy mnie pozwiesz, tamte chłopaki, które się udzielały w poszukiwaniu podobieństw i komentowaniu ich, także dostaną awizo z sądu.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Zbyniu sprzedaż mi swojego szpulaka? Fajową masz akustykę na poddaszu. Czy mogę do Ciebie przyjechać posłuchać nowej referencji?

Nie wiesz czy Pan AA sprzedaje na raty? Podobno dostałeś super cenę na Rhea.

Zapłaciłem gotówką wystarczy Przekaz to wszystkim.

Próbujesz mnie straszyć sądami mnie a sam co robisz?

Nie idź tą drogą, mówię ci nie idź.

Opowiadam po prostu historię, która mnie spotkała. Jeszcze się nie zorientowałeś?

Opowiadam po prostu historię, która mnie spotkała. Jeszcze się nie zorientowałeś?

Powiedzmy, że jest słowo przeciwko słowu.

Słaby argument.

Załóżmy teoretycznie.

Opowiadasz publicznie, że pan Y powiedział to i to.

Znasz to z relacji pana X.

OK. Pan X może spotkał pana Y, ale czy oprócz pana X jest ktoś jeszcze kto potwierdzi to o czym oni rozmawiali?

Jeżeli nie ma a ty publicznie opowiedziałeś (oczywiście w dobrej wierze) to czego dowiedziałeś się od X - to nie najlepiej to wygląda.

A jeżeli dodatkowo pan Y zaprzeczy relacji pana X to robi się już temat na rozmowę z adwokatem.

Rochu a kogo miales na mysli nie AA? Poza tym placzecie ze klony a graja inaczej i dla was i tak sa badziewne wiec w czym rzecz?

Jacy wy?

Nie przypominam sobie abym płakał coś na temat jakichkolwiek klonów.

Proszę wskaż mi gdzie napisałem coś o klonach.

Dokładnie, który post.

Inaczej potraktuję cię metodą Pana Michała ; )

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Rochu, ponieważ nadal robisz z siebie kretyna, dalsza dyskusja z tobą kompletnie nie ma sensu.

Spójrz tylko wyżej, co napisał kopaczmopa i spróbuj się do tego dostosować. W przeciwnym wypadku nikt nie będzie poważnie cię traktował. Ja tylko od siebie dodam, że brzydzę się hipokryzją.

Widzisz, piszesz - Grzegorz powiedział to, powiedział tamto, etc.

Piszesz.

Wskaż mi w okresie ostatniego roku jakikolwiek nieprzychylny wpis Grzegorza na twój temat.

Jest pewna subtelna różnica, musisz przyznać.

Co do reszty twojego wpisu zamilczę.

Za wyjątkiem jednego, zrobiłem zrzut ekranu bo teraz ty mi dałeś oręż do ręki.

Odpaliłem dzisiaj rakietę Rhea i pasy zapiołem a u was też są pasy na odsłuchu waszych kolumn ? czy wam to nie grozi ?

Nie Zbyniu my nosimy koszule bez pasów. Pozdrow od nas pielęgniarki!

Tu ziemia do Zbynia lecisz w kierunku czarnej dziury... Odbiór. Rakieta Rhea zboczyła z kursu, program samodestrukcji AA zacznie się za 10...9...8...7...

Widzisz, piszesz - Grzegorz powiedział to, powiedział tamto, etc.

Piszesz.

Wskaż mi w okresie ostatniego roku jakikolwiek nieprzychylny wpis Grzegorza na twój temat.

Jest pewna subtelna różnica, musisz przyznać.

Napisałem przecież, że robił to za moimi plecami. Człowieku, czy ty nie rozumiesz co to znaczy? Czy ty masz na imię Wojtek i masz 12 lat?

Różnica jest, ale w poziomie intelektualnym. Z zegarem bym się prędzej dogadał niż z tobą.

Napisałem przecież, że robił to za moimi plecami.

A czy masz na to jakikolwiek dowód?

Przyznasz chyba mi rację, że mam prawo mieć wątpliwości.

To takie małe skrzywienie, które zostało mi po studiach prawniczych ; )

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nie Zbyniu my nosimy koszule bez pasów. Pozdrow od nas pielęgniarki!

Tu ziemia do Zbynia lecisz w kierunku czarnej dziury... Odbiór. Rakieta Rhea zboczyła z kursu, program samodestrukcji AA zacznie się za 10...9...8...7...

Destrukcji nie będzie bo ty głuchy jesteś .

Rochu pograzyles sie chlopie

To tylko twoja czysto osobista i tendencyjna opinia.

Niemniej chętnie poznam jej uzasadnienie.

<br />Całą sprawę nakręcił wasz kochany i "uczciwy" Grzesio, kiedy to od roku 2005 zaczął mi obrabiać dupę za moimi plecami w bardzo nieelegancki sposób.<br />

Pan Michał był przez tyle lat zahibernowany ?

Pan Michał wstaje co rana a jego buzia jest mało roześmiana,

Szkalowany jest i opluwany a on przecież jest taki kochany,

Nie pomawia nie bluźni on jest wręcz Święty, nie wiem czy nie w próżni.

Nie chcą kupować jego nowej kolumny to będzie bezdomny, kupujcie będzie dumny,

Kodeks karny leży mu pod nosem a nad nim groźba kary więc wciąga dym nosem,

Oj Grzesio nieuczciwy opluwa go i gnoi a Michał nikogo się przecież nie boi

On sprawę wytoczy Wam wszystkim i nakaże płacić za forumowe potyczki,

Dalsze szkalowanie mnie pogorszy sprawę Grzegorza i jego firma pójdzie z dymem do morza,

Więc zastanówcie się moi kochani czy chcecie wyjść cało czy pójdziecie z torbami?

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Nieładnie usuwać posty, nieładnie. Zwłaszcza, że nie był tam użyty żaden epitet itp - wobec miszcza? nigdy!!!!. Przecież nazwać znanego i najbardziej cenionego twórce kolumn "miszczem strugaczem" coś w tym złego? Na dodatek informowałem plebs po ile będą najnowsze hyperiony XI mark VI w wersji super de luxe. Niestety przyznam się nie doceniłem twórcy, który poszedł już technologie kosmiczne : "RAKIETA RHEA". Państwo rozumieją to dopiero musi kosztować, chyba oczywiste- te pięć zer to minium w cenie. Taki miły człowiek i kulturalny - oczywiście do czasu kiedy nie oświadczy się wyraźnie, że definitywnie nie jesteśmy zainteresowani "nadproduktami" firmy pseudo-academy. Wtedy dla własnego dobra polecam jak najszybciej opuścić salon odsłuchowy bubel-academy, ponieważ wzrok i zachowanie miszcza mówi jedno: WYP....J! Doktor Jekyll i pan Hyde. Pełna kulturka Panie!

A czy masz na to jakikolwiek dowód?

Przyznasz chyba mi rację, że mam prawo mieć wątpliwości.

To takie małe skrzywienie, które zostało mi po studiach prawniczych ; )

A czy ty wiesz co to są zasady? Moralność? Honor? Czy to też zostało ci po studiach prawniczych?

Czy wiesz co to jest rozmowa z przyjacielem (dobrym kolegą)? Czy wiesz co to jest podejmowanie własnych decyzji i samodzielne myślenie?

Widzę, że nadal robisz z siebie pajaca, ale może ten link będzie pomocny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpis Paltona 5710, gdzie Grzegorz za jego pośrednictwem podał fałszywe informacje na mój temat do publicznego forum.

Jeśli nadal nie będziesz nic rozumiał, to lepiej się już tu nie odzywaj, bo za chwilę ponownie ze wstydu kolejny raz wywalisz się z forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpis Paltona 5710, gdzie Grzegorz za jego pośrednictwem podał fałszywe informacje na mój temat do publicznego forum.

Przepraszam, czy wszyscy zdrowi?

Czy masz świadomość tego co piszesz?

Przeanalizowałem ten wpis Paltona i nie ma w nim odniesienia do jakiejkolwiek wypowiedzi Grzegorza.

Jest w nim natomiast powołanie się na informacje uzyskane od ciebie a mianowicie jaki był powód powstania Rhea.

Proszę, wybacz mi ale mam wrażenie, że funkcjonujemy w dwóch, zupełnie różnych rzeczywistościach równoległych, gdzie obowiązują zupełnie różne zasady logiki i semantyki.

Co kwestii moralnych, to raczej temat na inną okazję.

Niemniej chyba jest coś nie teges, z tymi kwestiami gdy jedna osoba nieustannie innej coś tam imputuje a nie przedstawiła dotąd żadnego dowodu na potwierdzenie swoich twierdzeń.

Palton pisze - Rozmawiałem w tej sprawie z właścicielami obu firm - czyli ze mną i Grzegorzem.

Jest tam wyjaśnienie, jak to się stało, że zakupiłem owe głośniki i Grzegorz wyjaśnia - po rozmowie z Paltonem - że pan Michał kupił nadwyżkę głośników, które zostały wyprodukowane dla Studio16Hz. Jest to informacja nie prawdziwa, którą można w bardzo łatwy sposób sprawdzić.

Powiedz mi rochu, dlaczego ty czytasz to co chciałbyś przeczytać? Dlaczego muszę tłumaczyć takie rzeczy i zniżać się do tak niskiego poziomu?

Proponuje jednak przeczytać więcej postów niż tylko 5710. Chociażby 5740 gdzie tłumaczy to trochę dokładniej.

Palton tłumaczy w nim mechanizm zamawiania głośników.

Zastanówcie się lepiej nad tym, dlaczego Grzegorz utracił zdolność posiadania na wyłączność owych głośników i zastanówcie się, czy jest możliwość, żeby jakakolwiek fabryka w Danii, przez pomyłkę wyprodukowała więcej czegoś, niż było to zaplanowane. Włączcie po prostu myślenie.

cyt. "Pierwotne minimalne zamówienie wykonania głośników według czyjejś specyfikacji wynosiło 250 sztuk. Po prostu nie opłaca się opracowywać i wdrażać projektu dla mniejszej ilości. Wtedy, gdy są już przetarte szlaki (gotowce), minimalna ilość to 100 sztuk. Tak więc wytworzenie tego głośnika uskutecznił Grzegorz, który zamówił tą wersję w ilości 250 szt. jako pierwszy. Mało istotne, czy niemiecki dystrybutor wykupił jakąś nadwyżkę, czy kupił kolejną serię tego przetwornika"

Jest to dla mnie jasne, że inny dystrybutor to prostu zamówił/kupił kolejną partie (może było to 100szt) i wprowadził do sprzedaży detalicznej. Zresztą już kiedyś P. Grzegorz tłumaczył jak wygląda sprawa zamawiania "specjalnych" przetworników. Nie sądzę, żeby Palton cytował P. Grzegorza. Napisał jak rozumie tą sytuację.

Powiedz mi rochu, dlaczego ty czytasz to co chciałbyś przeczytać? Dlaczego muszę tłumaczyć takie rzeczy i zniżać się do tak niskiego poziomu?

Słuchaj, nikt ci nie każe się zniżać do mojego poziomu.

Nie chcesz - nie odpisuj.

Proste?

Palton pisze (...)

No własnie, Palton a nie Grzegorz.

To są słowa Paltona a nie Grzegorza.

Przypisujesz Grzegorzowi wypowiedzi, pod którymi ktoś inny się podpisał.

(...) Grzegorz wyjaśnia - po rozmowie z Paltonem - że pan Michał kupił nadwyżkę głośników, które zostały wyprodukowane dla Studio16Hz. Jest to informacja nie prawdziwa, którą można w bardzo łatwy sposób sprawdzić.

W którym miejscu inkryminowanego wpisu Paltona jest to zawarte?

Może mam dziś niespójną uwagę i coś mi umknęło?

Odnoszę wrażenie, że to nie ja odczytuje coś innego niż zostało w rzeczywistości napisane.

Szukanie spisku, tam gdzie go nie ma raczej nie jest oznaką równowagi.

rochu - nie wcinam sie w kwestie z glosnikami bo mam za mala wiedze.

A to ze zachowales sie jak kretacz wynika z Twoich slow - czy jest fair robic klon innych kolumn.

No wybacz, miales AA na mysli a za chwile piszesz, ze przeciez nie podales ze AA.

To albo jestes facetem I wiesz co mowisz albo tak sobie pitolisz jak baby na straganie I nic z tego nie wynika.

Z caym szacunkiem ale studia to teraz ma chyba kazdy wiec nie robi to nikim juz wrazenia.

Zreszta niewazne czy tos profesor czy doktor, jak wał to wał. I nie odnosze tego ostatniego do Ciebie. Wolalbym zeby dyskusja byla merytoryczna a nie obrzucanie sie epitetami.

Posluchaj Rhea a potem jesli masz ochte obrzucaj AA blotem.

kopaczmopa,

Może lepiej będzie jeżeli nie będziesz imputował mi swoich domysłów.

Wyobraźnia fajna rzecz ale może nieźle zmylić.

A co do odsłuchu Rhea.

Są niedostępne w żadnym sklepie.

Producent raczej mnie nie odwiedzi.

Z resztą po tym co napisał na mój temat trudno byłoby mi znieść jego obecność w tym samym pomieszczeniu.

Sądzę jednak, że nic nie tracę bo byłby to czas zmarnowany.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

rochu - nie wcinam sie w kwestie z glosnikami bo mam za mala wiedze.

A to ze zachowales sie jak kretacz wynika z Twoich slow - czy jest fair robic klon innych kolumn.

No wybacz, miales AA na mysli a za chwile piszesz, ze przeciez nie podales ze AA.

To albo jestes facetem I wiesz co mowisz albo tak sobie pitolisz jak baby na straganie I nic z tego nie wynika.

Z caym szacunkiem ale studia to teraz ma chyba kazdy wiec nie robi to nikim juz wrazenia.

Zreszta niewazne czy tos profesor czy doktor, jak wał to wał. I nie odnosze tego ostatniego do Ciebie. Wolalbym zeby dyskusja byla merytoryczna a nie obrzucanie sie epitetami.

Posluchaj Rhea a potem jesli masz ochte obrzucaj AA blotem.

A Ty klakierku posłuchaj konkurencji "miszcza strugacza" w tym przedziale cenowym co te jego najnowsze "rakiety". I wtedy pogadamy. Zresztą porównaj w każdym przedziale cenowym wyroby bubel-academy z innymi polskimi manufakturami. Zapewniam Cię ,że jest tego sporo i tylko trzeba chcieć.

a klonowanie cudzego produktu jest dla ciebie normalne?

Rochu - to ja konkretniej zapytam jesli uwazasz ze to domysly. Napisz prosze kogo miales na mysli I o co Ci chodzilo.

Doramat, daruj sobie, miej troche kultury osobistej. Nie jestem zadnym klakierem tylko uzytkownikiem kolumn AA, zadowolonym uzytkownikiem.

Wszystkich produktow konkurencji nie sluchalem ale czesc tak. Mialem wczesniej duzo innych kolumn (glownie Dynaudio a wiec nie polskie).

Ty za to zadaj sobie trud I wysluchaj Rhea a nie pleciesz trzy po trzy bez zadnej merytoryki.

Gadanie o klonach I klakierach mozna sobie wsadzic w nie idzie za tym zadna merytoryczna dyskusja z Waszej strony.

Jak juz pisalem, moze sie podobac/nie podobac ale taka jazda jest bardzo nie ok.

Rochu - to ja konkretniej zapytam jesli uwazasz ze to domysly. Napisz prosze kogo miales na mysli I o co Ci chodzilo.

Wybacz, w świetle wczorajszej zapowiedzi twojego szefa, nie będę komentował swoich wpisów.

Dzięki temu gra będzie ciekawsza ; )

ok rochu czyli uwazasz ze(...)

Błąd.

To ty uważasz, że ja uważam, że (...) - to lepiej odzwierciedla zaistniałą sytuację.

Wybacz ale odwaga cywilna nie ma nic do rzeczy.

Tak na prawdę w twoim kontekście to tylko słowo-wytrych, nic nie znaczące i bez związku z tematem tego wątku.

Nie wiem nawet czy wiesz co to w ogóle oznacza.

Ale za to jak brzmi ; )

Klasyczna indolencja.

Może zamiast pisać, wcześniej sprawdź w słowniku co dane słowo oznacza.

Wiem, że zacytowane zdanie miało mądrze wyglądać, ale wyszło po prostu głupio.

Na marginesie, inwektywy* od moim adresem zupełnie nie działają.

Co najwyżej śmieszą i rodzą pokusę prowokowania do dalszego ich używania przez mojego interlokutora* (ach, co za wyraz!) do dalszego zabawiania towarzystwa swoją nieporadnością.

* - abyś nie musiał szukać w słowniku:

inwektywa - zniewaga

interlokutor - rozmówca, przeciwnik w sporze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.