Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz na OSX do grania z dysku sieciowego

Piotr Zalewa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie odtwarzacza bit perfect na Maka.

Mam pliki w większości w formacie FLAC na dysku sieciowym.

Odtwarzam maliną z digi+ przez Hegla HD12.

Ma on wejście USB, które chciałbym wypróbować. Jaki program użyć? iTunes odpada ze względu na format FLAC.

Chcę, żeby używało się go wygodnie, grał FLAC po sieci, pokazywał okładki i wyglądał ładnie.

VLC sprawdzę - zainstalowałem jRiver i na OSX się nie sprawdza - rwane przewijanie. Nie mogę też znaleźć wyświetlania albumów w kolejności "Artist / Album"

Moze spodoba Ci sie VOX lub PLEX. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Plex chyba wymaga serwisu na dysku sieciowym. Jakoś mi się nie podoba - za duża układanka.

Wracają do rwanego UI - zaznaczam, że z pracy dostajemy super wypasione maki (tydzień temu odebrałem nowy) - to jest MBP 15" 16GB RAM i takie tam, więc powinien dawać sobie radę.

Dziwne ze Ci rwie.

VOX Ci nie lezy?

Ew. sprobuj sobie przerobic FLAC na ALAC.

Bezproblemowo i dosc szybko mozna to zrobic np. programem XLD. Klikasz, zaznaczasz i robi sie samo. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

VOX lub PLEX

VOX nie może sam tworzyć kolekcji? Polega na osobnym Loop, lub iTunes... Ale wygląd ładny

Gdy spróbowałęm obejść Loop i załadować ze 2tys. utworów do kolekcji, to przewijanie było superwolne.

Nad Plex'em jeszcze się zastanowię.

Tak VOX uzywa glownie Loop. Moze daj mu szanse. ;)

Ja uzywam PLEX do lacznia Maca z TV i moim strumieniowcem.

Z alternatyw:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Choc ja mam kolekcje w ALAC/AAC. Czesc byla wlasnie przetworzona z FLAC na ALAC w programie XLD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Próbowałeś tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Chwalone tu i tam.

Ukryta Zawartość

Audirvana Plus

BitPerfect

Ukryta Zawartość

Ale przyjrzyj się dobrze JRiver, bo chyba jest najlepszy technicznie i ma duże możliwości organizowania wyświetlania.

A sterować najwygodniej z iPada za pomocą JRemote.

Ukryta Zawartość

Ja gram na codzień z maliny.

Jeśli będę miał podpięty na stałe jakiś komp, to zapewne będzie to cokolwiek współpracujące dobrze z Heglem HD12. Najprawdopodobniej będzie działał z MPD, które ma świetne klienty na komórki.

Wspomniany DAC ma odtwarzanie DSD przez USB i chcę popróbować. Skopiuję sobie jakiś testowy zestaw na komputer (parę plików) odpalę to w kolekcji na Vox i wystarczy.

Wydaje mi się, że jednak nie ma sensu szukać. I tak używam Volumio. Po prostu myślałem, że Mac jest lepiej obsłużony w tego rodzaju oprogramowanie. To chyba jest "wina" iTunes dostarczanego z systemem. Nie opłaca się pisać czegoś dedykowanego...

• 5 tygodni później...

Duzo kosztuje. Bez sensu - potrzebuje (przynajmniej na razie) do okazjonalnego puszczania DSD z kompa - chodzi o ewentualne uslyszenie różnicy - na razie u siebie nie słyszałem, ale cudownych kolumn nie mam. Chciałbym zabrać DACa i komputer do kogoś (albo sklepu) i przesłuchać porządnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.