Skocz do zawartości
IGNORED

nad c326 + pylon audio saphire 25

tyfoon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

świeżak ze mnie jeśli chodzi o konto, ale przeglądam forum od paru lat. Opcji szukaj używałem z lepszym gorszym skutkiem.

do rzeczy

połączenie nad c326 i pylon audio saphire 25

to dobre połączenie ?

czy ten wzmacniacz to niższa liga dla tych kolumn

pokój 26 metrów (bardzo nieregularny kształt (klina)

Zakres tematyczny: baardzo szeroki, ale w szczególności zależy mi na spędzaniu przyjemnych wieczorów z dobrymi kobiecymi wokalami ( Norah Jones), ale i Blues w szczycie zainteresować.

Zestaw poza tym ma służyć do tv, filmów, radia (kochana Trójka)

w q21 jest obecnie nad w dobrej cenie jak za nówkę (1700), co do kolumn to kusi mnie patriotyzm, ale chętnie zerkam też w stronę używek .

https://www.audiostereo.pl/topic/126143-nad-c326-pylon-audio-saphire-25/

Witaj,

na pewno połączenie NAD C326 BEE z Pylon Audio Sapphire 25 jest jak najbardziej optymalne. To zestaw, który zagra otwartym, dynamicznym, swobodnym dźwiękiem. Zestaw taki spokojnie nagłośni Twoje pomieszczenie.

W swoim budżecie pozostałbym przy wzmacniaczu NAD, w kwestii kolumn można oczywiście rozważać jeszcze inne propozycje. Na pewno dobrym rozwiązaniem są wspomniane kolumny Audio Academy Phoebe III (http://q21.pl/audio-academy-phoebe-iii.html). W stosunku do Pylon Audio Sapphire dźwięk będzie trochę spokojniejszy, cieplejszy, łagodniejszy, bardziej miękki. To plusy, natomiast na minus na pewno niższa dynamika, płytszy i słabszy bas. Jeśli dynamika i bas nie są jakoś wyjątkowo porządane przez Ciebie, warto te kolumny rozważyć. Spójrz także na Tannoy Mercury 7.4 (http://q21.pl/tannoy-mercury-7-4.html). To bardzo dobre połączenie świetnej dynamiki, dociążenia dźwięku z dobrą spójnością, świetną sceną, przestrzenią i wypełnieniem.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

połączenie nad c326 i pylon audio saphire 25

Jeśli nie słuchałeś nigdy wzmacniaczy Nada to radzę przed zakupem to zrobić. To dość specyficzne granie z mocno zaznaczonych charakterem.

to dobre połączenie ?

czy ten wzmacniacz to niższa liga dla tych kolumn

Raczej te kolumny to niższa liga. Porażka.

Ostatnio odsłuchałem z 15 par kolumn i tak jak Pylon Audio Diamond 28 spodobały mi się najbardziej, nawet na tle Tannoy xt8f i Focal Arii 926 to Shapphiry 25 wypadły najgorzej z całego testu. Nawet Tannoye Mercury 7.4 wydał mi się lepszy choć nudne są jak flaki z olejem.

Jeśli nie słuchałeś nigdy wzmacniaczy Nada to radzę przed zakupem to zrobić. To dość specyficzne granie z mocno zaznaczonych charakterem.

Akurat ten Nad według mnie, to bezpieczny zakup. Jest dość uniwersalny ale zgadzam się, że przed zakupem trzeba posłuchać. Mniej później jest rozczarowań. Czasem coś wydaje się oczywistym połączeniem, a podczas odsłuchu okazuje się, że nie do końca jest tak, jak oczekiwaliśmy...

• 2 miesiące później...

Daj znać jesli się na coś zdecydujesz albo opisz wrażenia jak już coś kupisz. Pozdrawiam

Dzieki radom i bardoz dobrej ofercie wybór padł na HECO 900 + nad 326

Ostatnio uzupełniłem zestaw o brakujący element jakim jest DAC (ASUS Xonar Essence ONE), i muszę przyznać, że pięknie to gra.

Muszę jeszcze w popracować nad akustyką wnętrza, gdyż oprócz dania oddechu kolumnom z tyłu (50cm od ściany), to mam sporo niepotrzebny odbić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.