Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby usłyszeć bezpiecznik nie potrzeba wybitnej akustyki. Potrzebny jest do tego dobry bezpiecznik, który w wnosi zmiany.

Aha.

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

pewnie wiesz, ze wszystkie streamery posiadaja jakies oprogramowanie, inaczej dzialac nie beda. to tak na prawde komputery tylko w innych obudowach wykonujace dane, zaprogramowane wczesniej polecenia. imho daphile i inne rozwiazania linuxowe dzialaja 1000x lepiej niz jakiekolwiek rozwiazanie na windowsach. pewnie wiekszosc powazniejszych sprzetow pracuje wlasnie na bazie linux.

jak czytalem zale uzytkownikow komponentow pracujacych na windows, jakie to silne komputery musza miec do obslugi plikow, zeby normalnie graly to szok. daphile u mnie np. pracuje na jakims smiesznym, bezglosnym terminalu z 2gb ram, od ktorego wiekszosc obecnych komorek jest szybsza, daphile bez problemu i jakichkolwiek opoznien obsluguje u mnie ponad 1000 albumow, a z tego co sie dowiedzialem na forach nie ma utraty szybkosci i przy 50k czy wiecej plikow. nie wiem, moze masz zbyt male doswiadczenie z tym systemem, ja osobiscie uwazam, ze daphile jest w czolowce tego typu oprogramowania jesli chodzi o wydajnosc, wymagania sprzetowe, czy latwosc obslugi.

a nawiazujac do tematu - daphile obala kolejny mit, ze porzadne audio musi kosztowac i to sporo, zeby byc dobre.

daphile dziala na innych zasadach, ktore nie w smak producentom droooooogiiich systemow sieciowych.

Ale się rozpisaleś :)

To ja krótko.

Nie mam nic przeciw Daphile. Rozwiazanie to jednak wg mnie jest nie dla wszyskich. Np dla mnie nie. Po co mi daphile skoro mam Oppo 105d ? Rozumiesz ? Oppo ma i dobrego DAC-a i streamera. Jakie korzyści ? Mniej prądu zjada system, mniej kabli i mniej bardziej lub mniej awaryjnych urządzeń. I co do mnie najważniejsze obsługa Tidala na poziomie i bez ograniczeń jakie daje Daphile (patrz wyżej).

Edytowane przez Piotr_57210

Żeby usłyszeć bezpiecznik nie potrzeba wybitnej akustyki. Potrzebny jest do tego dobry bezpiecznik, który w wnosi zmiany.

brakuje jeszcze tylko, zebys podal linka do tych bezpiecznikow, ktore wnosza zmiany. masakra po prostu.

Ale się rozpisaleś :)

To ja krótko.

Nie mam nic przeciw Daphile. Rozwiazanie to jednak wg mnie jest nie dla wszyskich. Np dla mnie nie. Po co mi daphile skoro mam Oppo 105d ? Rozumiesz ? Oppo ma i dobrego DAC-a i streamera. Jakie korzyści ? Mniej prądu zjada system, mniej kabli i mniej bardziej lub mnie awaryjnych urządzeń. I co do mnie najważniejsze obsługa Tidala na poziomie i bez ograniczeń jakie daje no Daphile (patrz wyżej).

najwazniejsze nic na sile! pamietaj o tym, chcialem cie tylko wyprowadzic z hmmm bledu? ze daphile nie jest az taki zly. tam gdzie to mozliwe tez lubie proste rozwiazania, jesli to co masz ci pasuje, jest ok, najwazniejsze, zeby tobie podobal sie twoj system, tylko i az tyle.,

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

brakuje jeszcze tylko, zebys podal linka do tych bezpiecznikow, ktore wnosza zmiany. masakra po prostu.

Masakra to jest, jak dojdzie do wypadku drogowego i giną ludzie. Takie wpisy nazwałbym inaczej.

Masakra to jest, jak dojdzie do wypadku drogowego i giną ludzie. Takie wpisy nazwałbym inaczej.

nazwalbys i zniknalbys, tak jak to dzialo sie ze starym, czy obecnie z szymonem. jak mnie to %%(&

nazwalbys i zniknalbys, tak jak to dzialo sie ze starym, czy obecnie z szymonem. jak mnie to %%(&

A dlaczego mam znikać? :) Reszta wiesz gdzie poszła :)

prawda w oczy kole

Tyle tylko, że czasem tylko powoduje u jednego łzawienie, a u drugiego operację oka. A z okiem jak jest kazdy wie…moze spowodować długą nieobecność.

;)

Tyle tylko, że czasem tylko powoduje u jednego łzawienie, a u drugiego operację oka. A z okiem jak jest kazdy wie…moze spowodować długą nieobecność.

;)

wszyscy licza na to, ze forum bez uzytkownikow, to jednak nie forum.

wszyscy licza na to, ze forum bez uzytkownikow, to jednak nie forum.

Obawiam się, że kolejne dekady przyniosą nowe idiotyzmy. Może pliki, które powoli szykuja nam się na jedyny słuszny format audio trzeba będzie przepuszczać przez jakieś specjalne ustroje by usłyszeć lepsze brzmienie?

Bo swiat audiofilski nie zna granic i gdy umiera jedno, przychodzi drugie.

Taa... Audiofilska maść do smarowania plików ;-))

Dysków twardych…gorzej, jak muzyka będzie na serwerach zewnetrznych w chmurze :(

Opatentujcie Panowie pomysły, bo może okazac się w niedalekiej przyszłości, że to co dzis nazywamy idiotyzmem będzie faktem…a nawet hitem na miarę złotych audiofilskich bezpieczników.

Mam taki pomysł w związku z tym, że w dziale HiFi mocno daje ten temat "po oczach" i drażni niektóre "persony"…gdyby na Forum AudioStereo stworzyć Hyde Park? Gdzie powstaną tematy takie jak ten. Skoro istnieje salonik dla pseudo elity…przepraszam, "lepszego sortu" ;) dlaczego nie stworzyć Hyde Park gdzie porusza się takie tematy?

Mam taki pomysł w związku z tym, że w dziale HiFi mocno daje ten temat "po oczach" i drażni niektóre "persony"…gdyby na Forum AudioStereo stworzyć Hyde Park? Gdzie powstaną tematy takie jak ten. Skoro istnieje salonik dla pseudo elity…przepraszam, "lepszego sortu" ;) dlaczego nie stworzyć Hyde Park gdzie porusza się takie tematy?

Kto miałby tam pisać ? Jest przecież bocznica, salonik i inne działy :)

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość

(Konto usunięte)

Trochę się rozpedzileś ;)

Tzn na metalu też ale szczególnie na płytach koncertowych.

U mnie zawsze nie ma...chyba, że realizator chce żeby wybrzmienie było akurat w miejscu głośnika...

Odpowiem za Piotra...

Tak...tak na wszystkich...a wrazie kolejnych pytań...na metalu też...

No i to mi wydaje się bardzo dziwne. Chyba że akustyka tu naprawdę mocno gra.

Forum jest rozbudowane i każdy znajdzie tu swoje miejsce. I ci z grającymi bezpiecznikami i ci dla których kolumny grają tak samo. Za to wszyscy lubią słuchać muzyki :)

Wiem!

Pendrajw DEDYKOWANY DO HI-RES AUDIO!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja wczoraj usłyszałem bezpiecznik! poważnie!

Ale, że jak. Jak włączyłeś to był dźwięk a jak wyłączyłeś to nie było ?

U mnie zawsze nie ma...chyba, że realizator chce żeby wybrzmienie było akurat w miejscu głośnika...

Znikanie głośników to akurat nie problem ale budowanie wielu planów w sporej części produkcji metalowych to raczej bajka.
  • Pokaż nowe odpowiedzi