Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Gdzie ktoś napisał że 2+2=5?

Nigdzie. No i co z tego?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, barmanekm napisał:

Skoro jest ktoś kto chce za to płacić, to czemu nie. Ktoś ma, i da zarobić komuś innemu.
W przykładzie o jakim pisałem, było to po prostu niezbędne narzędzie. 

Gdzieś wspomniałem, że nic mi do tego czy i w jakim stopniu kable słyszalnie wpływają dla kogoś na brzmienie. Czy ktoś wydaje grube pieniądze na okablowanie i nie będę nazywał kogoś takiego kablofilem. Gdyby nie było chętnych na kable audio za setki czy tysiące za metr, lub potrzeb do których się odniosłeś, nikt by ich nie produkował. Rozumiem o czym traktował Twój komentarz. Temat kabli jest mi obojętny. Nie zamierzam też przekonywać kogokolwiek, że kable droższe pogłębiają scenę, zrzucają koce z kolumn etc., ani że tego nie robią. Bardziej zastanawiają mnie i trochę bawią wierzenia o progresie wraz ze wzrostem ceny kabli. Tak jakby każda dodana setka za 1m.b. takiego kabla odzwierciedlała Bolero Ravela. Podpinasz droższy kabel, słyszysz kolejne instrumenty oraz przyrost dynamiki 🙂

Edytowane przez audiosonik
23 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Gdzie ktoś napisał że 2+2=5?

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Nigdzie. No i co z tego?

Kwintesencja logiki szymon1977. Nie ważne co kto napisał, ważne co szymon1977 myśli że napisał.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Bierzeszna klatę nie tylko to co piszesz, ale też to, co z tego co napisałeś wynika.

No właśnie, tylko kłopot masz że to nie wynika. Tego nie potrafisz zrozumieć.

To jak z tym cytatem gdzie piszę do kolegi:

"Ma odczuwać niższosć z powodu świadomości, że się mylisz?"

Znalazłeś już czy nadal w sferze Twoich fantazji?

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Mam zacząć "nazwać po imieniu"?

Nazywaj sobie jeśli chcesz. Ale możesz też nie nazywać. Twoja decyzja. Mnie to obojętne. To wolne forum.

To co piszesz świadczy tylko o Tobie. Jeśli uważasz że jeszcze za mało śmiesznych rzeczy napisałeś, to dajesz :)

Próbuj dalej :)

5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tu czyj jest wątek i co można w nim pisać decyduje Szymon 😁

Zróbmy swoistego rodzaju licznik, ile wątków nasz kolega rozpieprzył. Audio mitów nie liczymy, tu każdy pieprzy ... tylko bez urazy proszę 😉 

51 minut temu, spokojnie napisał:

To co piszesz świadczy tylko o Tobie. Jeśli uważasz że jeszcze za mało śmiesznych rzeczy napisałeś, to dajesz 🙂

On to pisze na poważnie i zapewniam, że nie trzeba go zachęcać 😉

2 minuty temu, szpakowski napisał:

Zróbmy swoistego rodzaju licznik, ile wątków nasz kolega rozpieprzył.

Toż to karkołomne zadanie, kto to zliczy😄
Może jakieś widełki czasowe przynajmniej 😉

6 godzin temu, xajas napisał:

Nie, to nie brzmi lekceważąco i nie oddaje ani mojego poczucia wyższości, ani moich pogladow

To swiadoma manipulacja cytowanego tekstu majaca na celu pokazac, obnazyc, jak coniektorzy forumowicze poprzez odpowiednia gre slow probuja „autorytatywnie“ podkreslic wlasna kompetencje, wlasna racje i rownoczesnie zarzucic brak tej kompetencji innym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jak widac to dziala!

Wystarczy napisac „..przeciez kazdy to wie…“, „…jest oczywiste…“, „takie sa prawa fizyki…“ , doprawic calosc kilkoma „fachowymi“ haslami typu, dynamika, rozdzielczosc, realizm,.. i juz 90% Kowalskich traktuje takie wypowiedzi za racjonalnie uzasadnione.
Psinco prawda, takie slogany uzywaja ci, ktorzy o tych prawach fizyki nie maja zielonego pojecia

Ukryta Zawartość

Znajdziesz mnostwo pdatnych na taka „demagogie“
Twoja reakcja jest najlepszym przykladem tego dowodem.

Jeśli w swojej intencji nie miałeś lekceważenia nikogo, to bardzo Cię przepraszam, ale tak to w pierwszej chwili odebrałem na podstawie tego co napisałeś i dlatego zareagowałem. Teraz widzę, że było to w kontekście innej wypowiedzi. 
Nie miałem zamiaru kwestionować Twoich poglądów ani kompetencji tylko styl. Poglądy każdy ma jakie ma i nic nikomu do tego.

Peace :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Toż to karkołomne zadanie, kto to zliczy😄
Może jakieś widełki czasowe przynajmniej 😉

Wiem, że ostatnimi czasy mocno się rozzuchwalił ... stracił samokontrolę i hamulce ... dlatego można strzelać ... dla ułatwienia można się pomylić o 100 😉

Godzinę temu, spokojnie napisał:

To jak z tym cytatem gdzie piszę do kolegi:

"Ma odczuwać niższosć z powodu świadomości, że się mylisz?"

Skoro to byś napisał to po co miałbym pytać? Pytam, bo napisałeś coś innego, a to wynika. Jesteś już gotów by udzielić odpowiedzi?

Edytowane przez szymon1977

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Skoro to byś napisał to po co miałbym pytać? Pytam, bo napisałeś cos innego, a to wynikq. Dorosłeś już by udzielić odpowiedzi?

Za Twoje wyobrażenia "co bym napisał" nie odpowiadam. Proszę o konkretny cytat gdzie piszę do kolegi że:

"Ma odczuwać niższosć z powodu świadomości, że się mylisz?".

30 minut temu, szpakowski napisał:

Zróbmy swoistego rodzaju licznik, ile wątków nasz kolega rozpieprzył.

Wątki rozpieprza Wasze przerośnięte ego, nawożone usłyszenie kabli. A gdyby przyjąć do wiadomości fakt, że zmiany tak małe, że dla wielu niesłyszalne są po prostu na granicy percepcji? Nikt by Waszych zabaw w audio nie negował, gdybyście nie robili z nich sprawy życia i śmierci.

-----

6 minut temu, spokojnie napisał:

Proszę o konkretny cytat gdzie piszę do kolegi że:

To jest pytanie do Ciebie, właśnie dlatego, że tego nie napisałeś. Dopiero jak odpowiesz to Cię będę mógł zacytować. Dasz radę?

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

życia i śmierci.

Ej to moje powiedzenie tu przytaczane 😁

przerośnięte ego

Znowu patrzysz w lustro🤔

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
6 minut temu, szymon1977 napisał:

To jest pytanie do Ciebie, właśnie dlatego, że tego nie napisałeś. Dopiero jak odpowiesz to Cię będę mógł zacytować. Dasz radę?

Ja pitole ... nie ogarniam tego ... jednak jestem za głupi 🤯

To jest pytanie do Ciebie, właśnie dlatego, że tego nie napisałeś. Dopiero jak odpowiesz to Cię będę mógł zacytować.

Nie mogę odpowiedzieć na pytanie, które postawiłeś na podstawie słów, których nie napisałem. 

Nie wkręcisz mnie w swoją manipulację. Jak podasz cytat gdzie piszę do kolegi że:

to wtedy odpowiedź będzie możliwa.

Próbuj dalej :)

4 minuty temu, szpakowski napisał:

Ja pitole ... nie ogarniam tego ... jednak jestem za głupi 🤯

Nie próbuj jeśli chcesz zostać przy zdrowych zmysłach 🤪.

5 minut temu, spokojnie napisał:

Nie mogę odpowiedzieć na pytanie, które postawiłeś na podstawie słów, których nie napisałem. 

Nie wkręcisz mnie w swoją manipulację. Jak podasz cytat gdzie piszę do kolegi że:

to wtedy odpowiedź będzie możliwa.

Próbuj dalej 🙂

Robisz mu FATAL ERROR 😉

8 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie próbuj jeśli chcesz zostać przy zdrowych zmysłach 🤪.

Ok. Spadam z tego pieprznika, muszę dojść do siebie ...

9 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Robisz mu FATAL ERROR 😉

Nie da się ... jest mistrzem w te klocki ...

Jak podasz cytat gdzie piszę do kolegi że:

To jest moje pytanie do Ciebie, więc jak Ty mogłes je napisać? Mogę co najwyżej zacytować wpis, w którym ja Ci je zadałem.

Nie wkręcisz mnie w swoją manipulację.

Jeszcze takiej głupoty tu nie było, żeby zamiast odpowiedzi na zadane pytanie przeczytać posądzenie o manipulację.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

To jest moje pytanie do Ciebie, więc jak Ty mogłes je napisać? Mogę co najwyżej zacytować wpis, w którym ja Ci je zadałem.

Jeszcze takiej głupoty tu nie było, żeby zamiast odpowiedzi na zadane pytanie przeczytać posądzenie o manipulację.

Podaj konkretny cytat gdzie piszę do kolegi że:

albo jęcz dalej. Twój wybór.

Edytowane przez spokojnie
7 godzin temu, spokojnie napisał:

Podaj konkretny cytat gdzie piszę do kolegi że:

Sugerujesz, że Ty napisałeś pytanie, które ja Ci zadałem?

17 godzin temu, audiosonik napisał:

Siltech Royal Signature Emperor Double Crown, około 63, 5 tys. dolarów za 2x2,5m

Nordost Odin Supreme, około 23 800 funtów za 2x3m

Kimber Kable KS 6068, około 21 388 funtów za 2×3,5m

Sprzęt audio jest nie mniej wymagający

Już zakupiłeś któryś z w/w?

15 godzin temu, szpakowski napisał:

Zróbmy swoistego rodzaju licznik, ile wątków nasz kolega rozpieprzył. Audio mitów nie liczymy, tu każdy pieprzy ... tylko bez urazy proszę

Najczęściej pieprzą w tym wątku fani audio voodoo, ale cóż w końcu jest demokracja, każdy pieprzy jak umie i na ile pozwala mu jego wiedza 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Sugerujesz, że Ty napisałeś pytanie, które ja Ci zadałem?

Wmawianie innym co sugerują na podstawie tego co sobie sam wymyślisz to Twoja specjalność. Nie wciągaj mnie do swojego wymyślonego świata. Wolę trzymać się konkretów.

A propos konkretów... To jak tam? Jeszcze szukasz konkretnego cytatu gdzie piszę do kolegi że:

"Ma odczuwać niższosć z powodu świadomości, że się mylisz?".

Nie znalazłeś? To szukaj, próbuj dalej.

11 minut temu, audiosonik napisał:

Otrzymałem gratis przy zakupie wzmacniacza za 100 tys funtów. 

Co to za wzmacniacz i dlaczego dali gratis do niego o wartości jakiś 20-30tyś euro? 
Domyślam się, że minimum 2 x 2m kabli do ZG potrzebujesz? 

40 minut temu, Lech36 napisał:

Najczęściej pieprzą w tym wątku fani audio voodoo, ale cóż w końcu jest demokracja, każdy pieprzy jak umie i na ile pozwala mu jego wiedza 😉.

Reasumując, pieprzących jest w zasadzie dwóch ...

Jeden pieprzy jak potłuczony, wręcz po mistrzowsku ... 

Drugi pieprzy w kółko o tym samym, ASR, prawidłowe technicznie testy porównawcze itd ... 

12 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Co to za wzmacniacz 

Nazwa marki brzmi jak ktoś, kto zadają głupie pytania i pajacuje. To nie do Ciebie oczywiście. Ja stąd zmykam. Wyrosłem z piaskownicy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi