Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zamiast króliczka może być zajączek ?

Wszystko jedno ;-).

P.S. Zajączek to chyba tylko na Wielkanoc.

Jak Nirvana...to tylko w takim wydaniu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...i nie potrzeba żadnych innych "środków"...

Nirwana była w cudzysłowie. ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

My piszemy to, co słyszymy, natomiast wy tego, co nie słyszycie.

I kto tu pisze pierdoły?

Błąd logiczny. Słyszymy brak różnic. I w dodatku potrafimy to zrobić z zamkniętymi oczami :)

Faktem jest że jesteś jednym z głównych powodów powstania Saloniku;-)

Nie wiem czy to Ci przynosi chwałę, ale taka jest rzeczywistość.

Znaczy się, Bum pośrednio "zniknął" Paltona? To ja bym jednak z Bumem nie zadzierał :D

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nagranie testowe prezentowane wcześniej na forum zaprzecza w 100% w/w tezie. Tam było różnice słychać w czasie przełączania A-B. Im szybsze przełączanie tym więcej różnic można wychwycić. Oczywiście można przełączać przez parę dni ;-).

A czy ja piałem o jakiś nagraniach testowych?

Mój komentarz odnosił się do budowania systemu i wymiany/testowania różnych elementów, te zmiany są czasem subtelne. Pomogę Ci rozwinąć trochę wyobraźnię i dodam ze jak zrobisz pare subtelnych zmian w odpowiednim kierunku, to końcowy efekt może być o wiele większy niż te poszczególne zmiany. I o to w audio chodzi. Jak tego nie wiesz to jesteś na początku drogi, i teraz... albo ja wybierzesz i zaczniesz się rozwijać, albo zatrzymasz się w miejscu ze swoimi mądrościami.

, te zmiany są czasem subtelne.

A nie powalające, jak czasem tu na forum można się dowiedzieć ?

Jak tego nie wiesz to jesteś na początku drogi,

Wow !!! :-). Ciekawy wniosek. Mam odwrotny.

albo zatrzymasz się w miejscu ze swoimi mądrościami

Nie będę komentował Twoich mądrości. Na pewno dla Ciebie są wystarczające.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

A nie powalające, jak czasem tu na forum można się dowiedzieć ?

Czytaj ze zrozumieniem.

Wow !!! :-). Ciekawy wniosek. Mam odwrotny.

Ty wszystko masz odwrotnie.

Nie będę komentował Twoich mądrości. Na pewno dla Ciebie są wystarczające.

To nie komentuj, widać nie masz nic do powiedzenia ,bo nie rozumiesz o czym ja pisze.

,bo nie rozumiesz o czym ja pisze.

Możliwe, że nie wiesz o czym piszesz. Trzeba zrozumić technikę i umieć ją powiązać z akustyką i biologią człowieka ?

Edytowane przez Lech36

Gość

(Konto usunięte)

Możliwe, że nie wiesz o czym piszesz. Trzeba zrozumić technikę i umieć ją powiązać z akustyką i biologią człowieka.

Ale tak bez "pieniądzów"...???

Bua ha ha...

Edytowane przez Gość

A niby jak to moderacja moze wiedziec? Ja mam 3 komputery w domu, każdy inny adres ip i inny adres mac karty sieciowej. A to oznacza inna tożsamość. Telefon następny adres, niepodłączony do sieci domowej nawet. Oni nie są w stanie tego kontrolować.

192.168.xxx.xxx - nadal jesteś tego pewny? ;)

Ale tak bez "pieniadzów"...???

Bua ha ha...

Co to są " pieniadzów" ?

Gość

(Konto usunięte)

Co to są " pieniadzów" ?

Lesiu...kasa...kasa...przecież bez tego nie gra...

Co do mitów w audio...

Wpływ zasilania w przypadku mojego mieszkania nie jest niestety mitem...

Pół osiedla pojechało na majówkę...i całkiem inne granie...kolejny rok się to potwierdza... :-(((

Qrwa...jak mnie to wkurza...

Edytowane przez Gość
E tam, wystarczy się podpiąć kabelkiem do Switcha, parę proxy po drodze i można śmigać - kiedyś trochę się żeśmy bawili - ale zabawy przy tym jest tyle, że lepiej sobie darować :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lesiu...kasa...kasa...przecież bez tego nie gra...

Zgadzam się, są jakieś wymagania w tej kwestii. Trochę pieniędzy na dobre granie trzeba poświęcić, ale trzeba je poświęcać z głową.

Pół osiedla pojechało na majówkę...i całkiem inne granie...kolejny rok się to potwierdza.

A może po prostu masz lepsze samopoczucie tego dnia np. z powodu braku tych ludzi. To może poprawiać brzmienie. Chyba że Twój sprzęt ma bardzo słabe zasilacze.

Trzeba umieć słuchać.

To jedno, ale też trzeba rozumieć technikę, akustykę i biologię swojego organizmu.

Nie trzeba. Umiejętność słuchania wystarcza.

Do samego słuchania tak, do porównywania nie.

Do zbudowania dobrego systemu.

Dobry system buduje się porównując. Nie da się zbudować systemu marzeń bez umiejętności prawidłowego technicznie porównywania.

Coś, co nie dla tłuszczy :)

Wow !!! :-)

Dlatego nic nie słyszysz :)

Wow, po raz drugi :-). A Ty słyszysz, czy tylko piszesz, o słyszeniu ?

Edytowane przez Lech36

Coś, co nie dla tłuszczy :)

Trzeba mieć fantazję dziadku! ;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zła odpowiedź.

Było; "trzeba mieć fantazję i pieniądze synku!" :)

(Stara reklama)

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Da sie, da.

Możliwe ;-).

Lechu,

Pewien mój klient, porównał ze sobą dwa wzmacniacze i tak jak proponujesz wszystkim, niemalże idealnie, za pomocą miernika wyrównał ich głośność. Ustawił to wszystko puszczając sygnał 1kHz. Jest to zresztą opisane w moim klubie na ostatnich stronach.

Okazało się, że różnice między tymi wzmacniaczami są jeszcze bardziej słyszalne niż przy ustawieniu głośności na tzw. ucho.

Zjawisko dla mnie jest tym dziwne, że pokazuje właśnie te znaczące różnice, których według ciebie miało nie być. Miały się one zacierać i być ledwo słyszalne, a tu mamy coś odwrotnego. Może on coś źle zrobił?

• Pokaż nowe odpowiedzi