Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

Łał, Genesis, co za zaskoczenie.

I tu mi się przypomina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 19.01.2023 o 19:32, slaaawek napisał:

Rzeczywiście masz rację. Też słyszę, że wcale nie jest lepiej  a wręcz gorzej. Nachalna promocja kiepskiej listy przebojów, permanentne granie wybranej puli tych samych utworów... W ogóle zajechanych ilością odtworzeń jest tyle piosenek że do obrzydzenia!!!! Czy oni tego nie rozumieją?

... W ogóle zajechanych ilością odtworzeń jest tyle piosenek że do obrzydzenia!!!! Czy oni tego nie rozumieją?

A które to piosenki tak Cię obrzydziły? Słuchasz tej Trójki i cały czas się brzydzisz? Dla mnie niepojęte, że chcesz się tak męczyć.

Przez jakiś czas nie słuchałem Trójki ale ostatnio wróciłem i słucham w drodze do i z pracy. Moim zdaniem Trójka wyróżnia sie na plus na tle innych stacji.

Kiedyś też po 4 lekcjach jak kończyłem o 11:40 goniłem do domu żeby zdążyć na 12:05 albo po 5 aby zdążyć na 13:10. Ale to było kiedyś, teraz radio nie służy do tego samego, nie jest oknem na świat, nie edukuje. Powiedział bym, że jako rozrywka jest na jednym z ostatnich miejsc.

Czy ktoś kto ma powiedzmy 15 – latka w domu to wyobraża sobie, że gdyby dzisiaj w Trójce była taka audycja jak ta wyżej Piotra Kaczkowskiego to wasze dziecię słuchało by tego z wypiekami na twarzy?

Wspominajmy ale oburzać się, że świat się zmienił a z nim i radio?

Edytowane przez andras
W dniu 19.01.2023 o 19:32, slaaawek napisał:

permanentne granie wybranej puli tych samych utworów...

Wiesz, ze play lista jest w każdym radiu? Nowej muzyki posłuchasz w audycjach autorskich. W radiu tzw. gadanym, muzyka to tło dla gadania.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 minuty temu, andras napisał:

... W ogóle zajechanych ilością odtworzeń jest tyle piosenek że do obrzydzenia!!!! Czy oni tego nie rozumieją?

A które to piosenki tak Cię obrzydziły? Słuchasz tej Trójki i cały czas się brzydzisz? Dla mnie niepojęte, że chcesz się tak męczyć.

Przez jakiś czas nie słuchałem Trójki ale ostatnio wróciłem i słucham w drodze do i z pracy. Moim zdaniem Trójka wyróżnia sie na plus na tle innych stacji.

Kiedyś też po 4 lekcjach jak kończyłem o 11:40 goniłem do domu żeby zdążyć na 12:05 albo po 5 aby zdążyć na 13:10. Ale to było kiedyś, teraz radio nie służy do tego samego, nie jest oknem na świat, nie edukuje. Powiedział bym, że jako rozrywka jest na jednym z ostatnich miejsc.

Czy ktoś kto ma powiedzmy 15 – latka w domu to wyobraża sobie, że gdyby dzisiaj w Trójce była taka audycja jak ta wyżej Piotra Kaczkowskiego to wasze dziecię słuchało by tego z wypiekami na twarzy?

Wspominajmy ale oburzać się, że świat się zmienił a z nim i radio?

kolego widać nie włączasz Trójki... ja jadę do pracy codziennie prawie dwie godziny rankiem i wracam po 15 też prawie dwie godzinki.... włączam kontrolnie Trójkę (a nóż może cos się poprawiło). i co? Kuźwa no nic! Leci Chylińska "Kiedyś do Cieeeebieee wróceeeeeee..." (pieje jak kogut) tak samo jak rankiem i popołudniem ubiegłego dnia,  

albo "Niebo było różowe..", Kult, Muniek Staszczyk, NIrvana, Lady Pank np. "Zawsze tam gdzie Ty" - czy są powody by grać tą piosenkę 125 633 razy, zgraną w RMF, ZET i innych? Czy w Trójce nie można grać innych kawałków?

Playlista grana do znudzenia... Posłuchajcie dłużej, przecież to nienormalne co się tam wyprawia!!!

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

O tym wybitni znawcy trójki zapomnieli

Cytat

Zmarł Marek Gaszyński. Wieloletni dziennikarz muzyczny Polskiego Radia

209d6857-35c8-41dd-ba17-81fd50bdc200.fil

4 minuty temu, slaaawek napisał:

kolego widać nie włączasz Trójki... ja jadę do pracy codziennie prawie dwie godziny rankiem i wracam po 15 też prawie dwie godzinki.... włączam kontrolnie Trójkę (a nóż może cos się poprawiło). i co? Kuźwa no nic! Leci Chylińska "Kiedyś do Cieeeebieee wróceeeeeee..." (pieje jak kogut) tak samo jak rankiem i popołudniem ubiegłego dnia,  

albo "Niebo było różowe..", Kult, Muniek Staszczyk, NIrvana, Lady Pank np. "Zawsze tam gdzie Ty" - czy są powody by grać tą piosenkę 125 633 razy, zgraną w RMF, ZET i innych? Czy w Trójce nie można grać innych kawałków?

Playlista grana do znudzenia... Posłuchajcie dłużej, przecież to nienormalne co się tam wyprawia!!!

Czyli żadnych audycji autorskich, tak jak myslałem.

Swoją drogą to słuchasz codziennie 4 godz. i dajesz codziennie szansę? Wybitne niezdecydowanie, albo sentyment...

21 minut temu, slaaawek napisał:

kolego widać nie włączasz Trójki... ja jadę do pracy codziennie prawie dwie godziny rankiem i wracam po 15 też prawie dwie godzinki

Myślę kolego, że Twoim prawdziwym problemem są dojazdy do pracy.

Tracisz codziennie 4 godziny życia w aucie?? To już trochę rozumiem frustrację, to ciągłe przełączanie stacji a tam ciągle ta sama piosenka co byś nie włączył.

No ale to problem Twego trybu życia a nie radia. Odczep się od Trójki 😊

Trochę żartuję z Ciebie. Nie obrażaj się, nie ma w tym złośliwości.

żarcik na bardzo niskim poziomie wręcz prymitywny... 

No i odczep się od ocenia czyjegoś trybu życia, dbaj o swój

... a wracając do Trójki, bo taki temat wątku - nie robią nic, aby poprawić jej wizerunek i treść. Brak pomysłu na radio

Edytowane przez slaaawek

Sie wypowiem jako wieloletni słuchacz trójki. Od powstania 357 zaprzestałem włączania radia 3 i zacząłem słuchać 357. Na początku wydawało sie, ze to była dobra zmiana (pomijam politykę) odnoszę sie do treści prezentowanej. Aktualnie dobra zmiana przerodziła sie w obsesje zdobywania pieniędzy. Rozumiem, ze 357 jest finansowane głównie z „patronowych pieniędzy” ale kasa mózgi wyprała niektórym prowadzącym. Trojka jak i 357 były dla mnie wyznacznikiem alternatywnej/ niekomercyjnej muzyki. Słyszałem nieznany dotąd utwór i szczeka opadała a żona darła sie z pokoju obok „ wyłącz to !to juz leci 50 raz”😂😂😂niestety coraz mniej nowości alternatywnych. Sama komera wszem i wobec. 

Postanowiłem, ze dam jeszcze szanse trójce. Zobaczymy co tam sie wyprawia aktualnie. Dodam tylko ze dziennie potrafiłem słuchać 6h radia. 

To jest tylko i wyłącznie moje odczucie. Nikt nie musi sie z nim zgadzać. 

Nie wiem o co chodzi z tą obsesja na punkcie kasy, ale zgodzę się, że nie ma w ciągu dnia dużo wartościowej muzy i audycji muzycznych jak to było kiedys w PR3....

10 minut temu, Ajothe napisał:

Nie wiem o co chodzi z tą obsesja na punkcie kasy, ale zgodzę się, że nie ma w ciągu dnia dużo wartościowej muzy i audycji muzycznych jak to było kiedys w PR3....

Codzienne kilkukrotnie powtarzane „patronom wolno to, tamto ” potrafi odepchnąć zwykłego użytkownika.

Wielu moich znanych właśnie przez to zrezygnowało z radia 357, mimo, ze byli patronami  

Słuchacze dobrze o tym wiedza, ze jak zapłacisz zyskujesz dodatkowe możliwości.
 Brakuje jeszcze Cleo z jej reklama i śmieszna przyśpiewka. Poza tym dość często w rozmowach wciskane są głupie żarty. 

Słuchałem sporo 357 w dniu, kiedy był jakiś kolejny top wszech czasów, w którym jak zwykle wygrywają dajery albo Queen.

Ten który uważał się za największą gwiazdę trójki, a teraz uważa się za największą gwiazdę 357, żebrał o hajs od pattonów w każdym swoim wejściu. To było, zwyczajnie niesmaczne.

Reszta prowadzących zachowywała się normalnie.

54 minuty temu, jezz napisał:

Słuchałem sporo 357 w dniu, kiedy był jakiś kolejny top wszech czasów, w którym jak zwykle wygrywają dajery albo Queen.

Ten który uważał się za największą gwiazdę trójki, a teraz uważa się za największą gwiazdę 357, żebrał o hajs od pattonów w każdym swoim wejściu. To było, zwyczajnie niesmaczne.

wszystko ok, tylko tutaj jest wątek o Trójce nie R357

Jezz nie lubi Trójki i starych prezenterów typu Mann, Kaczkowski, Niedźwiecki, Stelmach.
Lubi natomiast sapiącego Wiernika, bo puszcza prosty rock'n'roll i punka. Chociaż ostatnio już nie puszcza...wyrzucili też starego piernika z kultowego radia?
Każdemu wolno wyrazić swoje zdanie. 😉

10 godzin temu, slaaawek napisał:

"Kiedyś do Cieeeebieee wróceeeeeee..."

W sumie ta piosenka nawet mi się podoba, jak i cała Chylińska wokalnie. Po prostu ją lubię jak śpiewa. Poza tym pełna zgoda. Wszystko co napisałeś o Trójce jest prawdą. 

14 godzin temu, slaaawek napisał:

A czym jest radio 357?

Już wiem, podobno dawną trójką.

Słuchałem wczoraj wieczorem trochę trójki .

Bardzo dobra muzyka była.

Innym też zwróciłeś uwagę, że napisali o 357?

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Jezz nie lubi Trójki i starych prezenterów typu Mann, Kaczkowski, Niedźwiecki, Stelmach.

I znowu wiesz lepiej i masz potrzebę o tym napisać.

Nieprawdopodobne.

A Stelmacha, fakt, nie trawię.

Edytowane przez jezz

No dobra. Poczułem sie wywołany. Wiec przepraszam wszem i wobec dotkniętych moim wpisem. Za jakiś czas skrobnę cosik więcej na temat powrotu do 3ki. O ile nie zapomnę. 

22 godziny temu, kwasior21 napisał:

Codzienne kilkukrotnie powtarzane „patronom wolno to, tamto ” potrafi odepchnąć zwykłego użytkownika.

Przecież w tym odejściu z przytupem z Trójki nie było żadnej ideologii tylko pogoń za mamoną. Zapytałem kiedyś na FB panią Gacek (niedługo po jej wyp...i odejściu z tego powodu Manna) o ich wspólne plany, postawiła tylko serduszko i uśmieszek, bez żadnej odpowiedzi. U boku Mana panią Gacek zastąpił synalek... Razem nawet Świątecznego Karpia nie byli w stanie zaśpiewać.

Słucham Trójki więcej niż 6 godzin dziennie. W pasmie przed i po południu nie ma audycji muzycznych, te są wieczorami i sobotę/niedzielę. Jedyna moja pretensja to za dużo polityki wieczorami, to powinno być pasmo stricte muzyczne.

16 godzin temu, jezz napisał:

Dokładnie. I w NŚ też chała, chcieli na nazwiskach zbudować Radio, widać to za mało i na ich sukces w rójce samo ich nazwisko nie pracowało.

15 godzin temu, slaaawek napisał:

Przecież to Radio nie bielizna. I to temat jak najbardziej powiązany z Trójką. Boisz się porównań?

R357 jest osobnym bytem - załóż wątek o nim to będziemy się wypowiadać.

Tutaj o Trójce - kuźwa czy to trudno zrozumieć???

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Trujki słuchać nie wypada. 

To coś jak "tylko świnie siedzą w kinie"  kiedyś. 

Możesz nie słuchać jak masz z tym problem.

O tym czy wypada, czy nie, na szczęscie ja decyduję.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Dokładnie. I w NŚ też chała, chcieli na nazwiskach zbudować Radio, widać to za mało i na ich sukces w rójce samo ich nazwisko nie pracowało.

Rano słucham RNŚ, najbardziej mi odpowiada, ale tylko wtedy, gdy nie słucham BBC 6, które to radio, włączam najczęściej, gdy mam włączyć jakiieś radio.

41 minut temu, slaaawek napisał:

Ale przecież trójka to 357, a trójka  to trujka.

Kuźwa, czy to tak trudno zrozumieć.

33 minuty temu, Ajothe napisał:

Tylko c*ujki słuchają trujki 🤣

Jesteś żałosny.

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Możesz sobie decydować, ale to słabo o Tobie świadczy, że tego słuchasz. 

Wiesz gdzie mam twoje zdanie na mój temat?

To temat o trójce, nie o mnie.

Edytowane przez jezz
39 minut temu, slaaawek napisał:

Sam se załóż. Bo tego wątku to chyba nie zakładałeś?

A pisanie o 357 w odniesieniu do Trójki jest jak najbardziej na miejscu bo to przecież miało być remedium na całe zło. Po czasie okazało się, że 357 to Trujka a przecież taki jest tytuł wątku.

Jeżeli to możliwe, proszę bez kłótni.
Wątek jest o Trójce i o tym czym się stała po zawłaszczeniu przez partię rządzącą, niemniej uważam, że nawiązania do rozgłośni założonych przez byłych czołowych dziennikarzy Trójki są na miejscu. Byle z umiarem 😉

1 godzinę temu, andras napisał:

Sam se załóż. Bo tego wątku to chyba nie zakładałeś?

A pisanie o 357 w odniesieniu do Trójki jest jak najbardziej na miejscu bo to przecież miało być remedium na całe zło. Po czasie okazało się, że 357 to Trujka a przecież taki jest tytuł wątku.

Po jakim czasie i co się okazało? Że R357 to Trójka??? Chyba kolega nie rozróżnia firm i ich działalności... Przecież to dwa odrębne byty gospodarcze, w dalszym ciągu każdy działa na swój rachunek

1 godzinę temu, jezz napisał:

Rano słucham RNŚ, najbardziej mi odpowiada, ale tylko wtedy, gdy nie słucham BBC 6, które to radio, włączam najczęściej, gdy mam włączyć jakiieś radio.

Ale przecież trójka to 357, a trójka  to trujka.

Kuźwa, czy to tak trudno zrozumieć.

Jesteś żałosny.

Wiesz gdzie mam twoje zdanie na mój temat?

To temat o trójce, nie o mnie.

Trójka to 357? po prostu szok!!!

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Mogę być żałosny, ale co wtedy powiedzieć o odbiorcach pisowskich mediów?! 😁

Ty już powiedziałeś. W zasadzie, twoją wypowiedzią powinien się chyba ktoś zainteredować.

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Tylko c*ujki słuchają trujki 🤣

2 godziny temu, slaaawek napisał:

Trójka to 357? po prostu szok!!!

Mnie to nie szokuje.

Nawet top wszech czasów wygrywa Queen albo Dire Straits.

53 minuty temu, slawek.xm napisał:

może nie za innych ? 🙂

Ja tam piszę tylko o sobie.

Czytam sobie właśnie ciekawy artykuł o radio 357 i atmosferze panującej w "naszym wspólnym domku"

Jest też o strukturze organizacyjnej, ktoś tu coś wcześniej napomknął o tym, i jak to w tej strukturze zarząd spółki z o.o. dyma "spółdzielców"

Takie małe dymanko we wspólnym domku.

Mały fragment, a reszta jeszcze ciekawsza..

"Dyrektor innego internetowego radia (także chce zachować anonimowość), od kilku dekad w branży, diagnozuje sytuację w Radiu 357: - Obserwuję, co się tam dzieje. Znam tych ludzi, niektórych naprawdę od dziesięcioleci. I powiem jedno: widzę, jak dziennikarzom, którzy byli skromni w ogólnopolskim radiu łapanym w każdym aucie, uderzyły nagle do głowy 200-litrowe butle z gazem do ładowania wody sodowej. A przecież pracują w radiu internetowym, dostępnym dla mocno ograniczonej liczby słuchaczy.

Paweł Sito (jedyny z naszych rozmówców, który zdecydował się mówić pod nazwiskiem) ocenia: - Wydawało mnie się, że przenosząc się z Myśliwieckiej, dziennikarze wykorzystają szansę i zrezygnują z tego nieznośnawego ciepełka między sobą a słuchaczami. Może mam pecha ale gdy kilka razy włączyłem to jak było milutko, tak i jest. Spodziewam się jednak, że zainteresowanym może się to bardzo podobać."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.