Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Wystarczy postudiować materiały szkoleniowe z tamtych czasów. <br />

Mnie studiowanie materiałów szkoleniowych, uprawianie kłamstwa i tendencyjnego podawania informacji nie są potrzebne abym mógł bronić swoich przekonań.

<br />Naskórek wycięty podczas manicure również.<br />
<br />Tego jeszcze po prostu nie umiemy <br />

Jeśli mowa o klonowaniu to z punktu widzenia biologii i genetyki będzie to kopia osoby, od której pobrano komórki. Człowiek poczęty z połączenia komórki jajowej z plemnikiem jest odrębną istotą w tym sensie. Jeśli już doszłoby do klonowania ludzi, to będę również za ochroną tak powstałego życia.

<br />Może, skoro takie masz ideały przerzucić swój pogląd na szanowanie życia, całego na tej planecie.<br />Np wiele z osób które znam, wierzących i wypełniających nauki Jezusa a nie religię kk, uważają że Jezus był wegetarianinem. <br />

Staram się szanować każde życie a co do wegetarianizmu Jezusa - wegetarianie ryb nie jedzą...

uprawianie kłamstwa i tendencyjnego podawania informacji nie są potrzebne abym mógł bronić swoich przekonań.

Owa "obrona przekonań" polega u Ciebie właśnie na szerzeniu kłamstw i tendencyjnym podawaniu informacji. Więc nie uprawiaj hipokryzji.

Staram się szanować każde życie

Rozumiem, że gdy komar na Tobie usiądzie i kąsa - zostawiasz go w spokoju. Niech robi zgodnie ze swoim zamiarem. Przecież szanujesz KAŻDE życie.

<br />Rozumiem, że gdy komar na Tobie usiądzie i kąsa - zostawiasz go w spokoju.<br />

Jeśli mnie kąsa to go "klepnę" ale jeśli mnie nie rusza to może latać spokojnie :)

<br />Owa "obrona przekonań" polega u Ciebie właśnie na szerzeniu kłamstw<br />

Jeśli twierdzę, że życie zaczyna się od poczęcia to mówisz że kłamię. Ja wiem, że mam rację. Wiem, że z zarodka ludzkiego może się rozwinąć wyłącznie ludzkie dziecko i że jest to odrębna istota. Twierdzisz, że dziecko jest kawałkiem organizmu matki z czym w obliczu faktów naukowych też się nie mogę zgodzić. Żebyś nie wiem jak próbował manipulować nie zmienisz faktów i nikomu nie wmówisz że płód to taki sam fragment organizmu człowieka jak skórka przy paznokciu. Wiem że Cię nie przekonam a nawet jakbym jakimś cudem to uczynił, to się do tego nie przyznasz.

Wiele w tej kwestii zrobić nie mogę, ale jeśli nadarzy się sposobność aby w jakiś sposób przyczynić się do lepszej ochrony życia ludzkiego w każdym jego stadium, czy to podpisując obywatelski projekt ustawy, czy oddając głos na odpowiednią frakcję polityczną to to uczynię.

Staram się szanować każde życie a co do wegetarianizmu Jezusa - wegetarianie ryb nie jedzą..

Jak widzisz, zapiski sprzed 2000 lat o Jezusie można na nieskończoną mnogość interpretować..

Wegetarianie jedzą lub nie ryby, wszak ciało rybyto też mięso, co najwyżej ktoś na podstawie baśni dla plemion żydowskich ma nieco skrzywiony pogląd co jest co.

Ryb i nic odzwierzęcego nie spożywają np weganie.

<br />I co w takim przypadku z tym życiem? jest w klonie czy nie? <br />

Przeczytaj co napisałem wyżej... tam masz odpowiedź. Z podobnych powodów jestem przeciwnikiem stygmatyzowania osób poczętych za pomocą invitro, co nie znaczy że pochwalam tę metodę bądź się na nią zgadzam.

Ja wiem, że mam rację. Wiem, że z zarodka ludzkiego może się rozwinąć wyłącznie ludzkie dziecko i że jest to odrębna istota.

A ja wiem, że to ja mam rację. Z żołędzia może się rozwinąć wyłącznie dąb, ale to nie znaczy że żołędź jest dębem.

Twierdzisz, że dziecko jest kawałkiem organizmu matki z czym w obliczu faktów naukowych też się nie mogę zgodzić.

To nie są żadne fakty naukowe, a wyłącznie propagandowy bełkot jednej opcji.

nie wmówisz że płód to taki sam fragment organizmu człowieka jak skórka przy paznokciu.

Inny. Płuca to też inny. Ale również fragment organizmu matki.

Wiem że Cię nie przekonam a nawet jakbym jakimś cudem to uczynił, to się do tego nie przyznasz.

Nie ma takiej opcji, abyś mnie przekonał.

czy to podpisując obywatelski projekt ustawy, czy oddając głos na odpowiednią frakcję polityczną to to uczynię.

A ja podpiszę każdy obywatelski projekt ustawy przewidującej aborcję na życzenie i oddam swój głos ugrupowaniu politycznemu, które będzie to miało w swoim programie wyborczym.

Dopuszczalność aborcji nie oznacza jej obowiązku dla tych, którzy uważają ją za zło. Ale narzucanie innym swoich przekonań, swojego światopoglądu - jest totalitaryzmem w postaci czystej.

Dopuszczalność morderstw czy kradzieży też nie oznacza obowiązku mordowania czy bezprawnego zabierania cudzej własności a jednak prawo troszczy się o życie innych i o ich własność (a przynajmniej powinno).

Odmówienie człowieczeństwa dziecku w łonie matki bardzo "pomaga" zwolennikom aborcji tak jak odmówienie człowieczeństwa Żydom czy wcześniej Afroamerykanom pozwalało zagłuszyć wyrzuty sumienia z powodu mordowania tych pierwszych czy traktowania jak zwierzęta i rzeczy tych drugich.

Z powtarzanymi w warunkach recydywy bzdurami rozmawiać nie będę. Swój bełkot proszę zachować na spotkania w kruchcie. Ulubiona taktyka środowiska, z którym się identyfikujesz, mianowicie próba zapędzania rozmówcy do narożnika poprzez wartościowanie go i zawrzeszczenie inwektywami w postaci porównywania do Holocaustu - poniosła fiasko.

Jest to poziom meneli spod budki z piwem.

A moje sumienie zostaw w spokoju. Jasne?

Jak na razie to Twoja opcja wykazuje agresję i wyzywa. Ja wskazałem wyłącznie na to, co wynika z historycznych faktów. Łatwo zauważyć powtarzające się mechanizmy psychologiczne relatywizacji ludzkiego życia... a jako że nie wiesz jak się do tego odnieść to sugerujesz że gdzieś Cię próbuję zapędzać... Nie znam też poziomu meneli spod budki z piwem gdyż nie miałem okazji w takim towarzystwie przebywać. Zastanawiam się skąd u Ciebie taka wiedza?

Przeczytaj co napisałem wyżej... tam masz odpowiedź. Z podobnych powodów jestem przeciwnikiem stygmatyzowania osób poczętych za pomocą invitro, co nie znaczy że pochwalam tę metodę bądź się na nią zgadzam.

A jakbyś wiedział, ze nasienie było szatańskie? Co wtedy?

Jak na razie to Twoja opcja wykazuje agresję i wyzywa.

Nie my używamy porównań do Holocaustu. Nie my mówimy o "mordowaniu". Więc zastanów się przez chwilę zanim napiszesz kolejne głupstwo.

Ja wskazałem wyłącznie na to, co wynika z historycznych faktów.

... tendencyjnie dobieranych.

Łatwo zauważyć powtarzające się mechanizmy psychologiczne relatywizacji ludzkiego życia...

Tam jeszcze nie ma życia.

<br />... tendencyjnie dobieranych.<br />

W tym Ciebie doścignąć nie sposób... w dodatku sumienie mi na to nie pozwala abym w tej debacie używał niecnych metod i środków.

<br />Tam jeszcze nie ma życia. <br />

Jest, jak najbardziej. Nawet osoby, które są przeciwko zaostrzaniu prawa chroniącego to życie to widzą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może i teraz zarzucisz, że artykuł jest tendencyjny a lekarz mówi o dziecku w łonie matki bo się przejęzyczył albo jest zwolennikiem kruchty?

<br />Nie my mówimy o "mordowaniu".<br />

Bo wolicie nazywać zabijanie dzieci aborcją... Hitlerowcy też mówili o "rozwiązaniu kwestii żydowskiej" a nie o mordowaniu.

Ukryta Zawartość

"zabijanie dzieci" w łonie matki to są mowa środowisk katolickich.

Wszędzie indziej przerwanie ciąży nazywa się aborcją lub poronieniem

A nie przepraszam :)))

W oczadziałych religią kk głowach nie używa się nawet słowa ciąża, bo to źle brzmi, jakby płód czy dziecko ciażyło kobiecie.

Moherowy berety spodziewające się dziecką mówią że są w stanie bogosławionym :)))

Tak was widzą, tak wasz piszą. Sorry Winetou !! ;)

" Ani katolik , ani Polak , ani nikt inny , nie mogą mieć w państwie większych praw , niż ma człowiek " , te słowa Józefa Tischnera kieruję pod rozwagę , tak do przeciwników , jak i zwolenników aborcji .

Piotr

w dodatku sumienie mi na to nie pozwala abym w tej debacie używał niecnych metod i środków.

Jakieś podwójne to sumienie. Bo cały czas używasz.

Jest, jak najbardziej.

Nie jest. Jak najbardziej.

Może i teraz zarzucisz, że artykuł jest tendencyjny a lekarz mówi o dziecku w łonie matki bo się przejęzyczył albo jest zwolennikiem kruchty?

Jest w sposób oczywisty.

Bo wolicie nazywać zabijanie dzieci aborcją...

Używamy terminologii medycznej. Wy stosujcie nowomowę, wolicie nazwać zygotę/embrion/płód "dzieckiem nienarodzonym" i temu podobny bełkot dla inteligentnych inaczej.

Hitlerowcy też mówili o "rozwiązaniu kwestii żydowskiej" a nie o mordowaniu.

Twoja opcja nazywa konkwistę Ameryki Południowej "ewangelizacją". Według licznych badaczy było to największe ludobójstwo w historii ludzkości. Różne są szacunki liczby ofiar. Niektóre źródła wymieniają 45 mln.

Takie są fakty żałosny funkcjonariuszu frontu propagandowego.

Twoja opcja nazywa konkwistę Ameryki Południowej "ewangelizacją". Według licznych badaczy było to największe ludobójstwo w historii ludzkości. Różne są szacunki liczby ofiar. Niektóre źródła wymieniają 45 mln.

To prawda , czy wobec rozmiaru i okrucieństwa zbrodni , za którą odpowiadają duchowni katoliccy , kk ma moralne prawo( o Boskim Prawie celowo nie wspominam , gdyż tego Prawa również nie dochowali ) , aby stać na straży naszego sumienia skoro nie potrafił zadbać o własne ?

Czy od złodzieja będziemy uczyć się uczciwości ?

Czy ślepiec może być naszym drogowskazem ?

Odpowiedź , chyba nie wymaga komentarza ?

P.S.

cytuję :

" Posłuszni Rzymowi katolicy bili, dźgali, dusili, zatapiali, palili. Wszystko to w imię Boże i w imieniu Najświętszej Marii Panny. Palili królów, wodzów plemion, całą warstwę rządzącą dawnego Meksyku. Spalili mnóstwo wsi, miast, świątyń, wizerunków bogów, dzieł sztuki; zniszczyli prawie całą kulturę Azteków. Kobiety i mężczyzn szczuto psami (karmionymi ludzkim mięsem - ćwiartowanymi żywcem indiańskimi niemowlętami). Wbijano ciężarne kobiety na pale, przywiązywano ofiary do luf armatnich i puszczano je z dymem. Ucinano ręce, nosy, wargi, piersi etc…

Szczególną postacią był Cortez. W okrucieństwie bił na głowę całą resztę. Nazywał siebie „sługą Chrystusa, powiększającym jego władzę”. Towarzyszyli mu kapelani, którym polecał wygłaszać kazania. A oto jak krzewił Słowo Boże, według jego własnej relacji: „wrzuciliśmy ogień do ponad trzystu domów(…) zadźgaliśmy wszystkich, którzy podpadli pod lance(…) rzeka, która płynęła w dole, była czerwona od krwi pomordowanych(…) ponad 50 tys. ludzi zginęło”.

To dobitnie wskazuje, w jaki sposób przyczyniano się do „zwycięstwa fundamentalnych praw człowieka”,„dzieła ewangelii i pokoju” (słowa te wypowiedział „papież tysiąclecia” podczas pobytu na tamtych ziemiach)."

Piotr

Dla wyjaśnienia prawdy historycznej to Hiszpanie nawet gdyby chcieli wymordować 90% populacji Ameryki ( bo tyle w XVI wieku umarło) to nie mogli bo nie mieli możliwości technicznych.Oczywiście w tamtych czasach.Indianie wymarli w wyniku epidemii zawleczonych przez Europejczykow chorób zakaźnych.Ospy i grużlicy.

I również dla równowagi należy wspomnieć o dominikaninie Bartolome de Las Casas,który próbował bronić Indian przed zachłannością konkwistadorów.Bronić przed samym Karolem V.

Dla wyjaśnienia prawdy historycznej to Hiszpanie nawet gdyby chcieli wymordować 90% populacji Ameryki ( bo tyle w XVI wieku umarło) to nie mogli bo nie mieli możliwości technicznych.Oczywiście w tamtych czasach.Indianie wymarli w wyniku epidemii zawleczonych przez Europejczykow chorób zakaźnych.Ospy i grużlicy.

I również dla równowagi należy wspomnieć o dominikaninie Bartolome de Las Casas,który próbował bronić Indian przed zachłannością konkwistadorów.Bronić przed samym Karolem V.

To prawda , niemniej w żaden sposób nie zmywa to odpowiedzialności kk za zbrodnie , ktorych dopuścili się jego funkcjonariusze .

Zresztą , jak powiedział Wolter :"Nie czyni się przyslugi Bogu , czyniąc zło ludziom"

Piotr

<br /><br />" Ani katolik , ani Polak , ani nikt inny , nie mogą mieć w państwie większych praw , niż ma człowiek<br />

A "to", co znajduje się w brzuchu matki to nie człowiek, tak? Może ryba albo słoń ;) Zatem prawo do życia dajemy tylko tym, kogo uważamy za człowieka?

<br />wolicie nazwać zygotę/embrion/płód "dzieckiem nienarodzonym" <br />

Nawet lekarze mówią o dziecku, co więcej, lekarze to dziecko leczą jeśli zajdzie taka potrzeba.

Wkleję jeszcze raz, przeczytaj dokładnie:

Ukryta Zawartość

Co do innych wypowiedzi typu rzucajmy błotem, na pewno się coś przylepi...

Jaki wpływ na to, czy życie człowieka zaczyna się od poczęcia czy od urodzenia mają Indianie czy osoby które pod płaszczykiem religii chciały zdobywać władzę i bogactwa? Życie każdego człowieka zaczyna się od poczęcia co jest faktem naukowym a nie wymysłem KK.

Tutaj wypowiedź w temacie dyskusji z dwóch stron, środowisk związanych z KK i naukowców którzy z KK nie mają nic wspólnego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żaden szanujący się naukowiec nie stwierdzi, że człowiek zaczyna się z chwilą narodzin gdyż wówczas nawet ci niewierzący albo wierzący inaczej uznaliby go za oszołoma.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A "to", co znajduje się w brzuchu matki to nie człowiek, tak?

Jeszcze nie człowiek. Dopiero nim będzie. Jajko to nie kura.

Nawet lekarze mówią o dziecku,

Lekarze jednej opcji. Inni używają terminologii medycznej. Co tylko dowodzi, że są profesjonalistami, a nie oszołomami jak ci pierwsi.

Wkleję jeszcze raz, przeczytaj dokładnie:

Ukryta Zawartość

Wklejaj jeszcze piętnaście razy, w końcu zostanie to uznane za trolling. Operacji płodu dokonuje się na jakim etapie ciąży, gdy prawo żadnego kraju nie dopuszcza już aborcji.

Życie każdego człowieka zaczyna się od poczęcia co jest faktem naukowym a nie wymysłem KK.

Nie jest to żaden fakt naukowy, a wyłącznie wybór ideologiczny. Stosowanie zasady, której autorem jest Włodzimierz Lenin, a potem z lubością praktykował Joseph Goebbels ("kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą" - gratuluję nauczycieli) tego nie zmieni.

Żaden szanujący się naukowiec nie stwierdzi, że człowiek zaczyna się z chwilą narodzin gdyż wówczas nawet ci niewierzący albo wierzący inaczej uznaliby go za oszołoma.

Dlatego większość przyjmuje czas, gdy zaczyna się wykształcać centralny układ nerwowy. Ci, którzy uważają że od poczęcia są oszołomami, odrzucanymi przez świat nauki.

Ukryta Zawartość

<br />Operacji płodu dokonuje się na jakim etapie ciąży, gdy prawo żadnego kraju nie dopuszcza już aborcji. <br />

Nie prawda. Obecnie granicą jest mniej więcej 22 tydzień a w wielu krajach aborcja jest dopuszczalna do 24 tygodnia. Medycyna ciągle się jednak rozwija i ten wiek będzie sukcesywnie obniżany pozwalając jednocześnie skuteczniej i w większym stopniu korygować wykryte wady.

<br />Dlatego większość przyjmuje czas, gdy zaczyna się wykształcać centralny układ nerwowy.<br />
<br />Jeszcze nie człowiek. Dopiero nim będzie.<br />

Przeczytaj przynajmniej artykuł spod ostatniego wklejonego przeze mnie linka nie "skażony" nauką KK.

Obecnie granicą jest mniej więcej 22 tydzień a w wielu krajach aborcja jest dopuszczalna do 24 tygodnia.

Kolejne kłamstwo, co w przypadku etatowego funkcjonariusza frontu propagandowego specjalnie nie dziwi, jako że jest to podstawowe narzędzie jego pracy.

Medycyna ciągle się jednak rozwija i ten wiek będzie sukcesywnie obniżany pozwalając jednocześnie skuteczniej i w większym stopniu korygować wykryte wady.

W jaki sposób chcesz w Polsce skorzystać z tych postępów medycyny, skoro ludzie o Twojej mentalności chcieliby również zakazać badań prenatalnych?

Powtarzam raz jeszcze: niech każdy postępuje w zgodzie z własnym sumieniem. Natomiast próba narzucania swoich przekonań innym obawiam się, że doprowadzi do rozwiązań siłowych. Masa krytyczna jest już blisko. Ludzie mają dość ideologicznego terroru kato-talibów.

<br />Kolejne kłamstwo, co w przypadku etatowego funkcjonariusza frontu propagandowego specjalnie nie dziwi, jako że jest to podstawowe narzędzie jego pracy.<br />

Proszę bardzo, pierwszy z brzegu link:

Ukryta Zawartość

"Operację można przeprowadzić pomiędzy 22 a 27 tygodniem ciąży. Najwięcej zabiegów ma miejsce między 24 a 26 tygodniem. Choć gdyby dało się wcześniej, efekty byłyby prawdopodobnie jeszcze lepsze."

Doucz się trochę zanim komuś zarzucisz kłamstwo. Wszystko co sprzeciwia się Twojej "wiedzy" i przekonaniom potrafisz nazwać jedynie propagandowym bełkotem nie popierając swych twierdzeń żadnymi argumentami. Wszędzie doszukujesz się teorii spiskowych i w głowie Ci się nie mieści, że ktoś może wyrażać własne zdanie nie będąc funkcjonariuszem żadnego frontu.

Ukryta Zawartość

Doucz się trochę zanim komuś zarzucisz kłamstwo.

Kolejna manipulacja, co w przypadku etatowego funkcjonariusza frontu propagandowego specjalnie nie dziwi. To również jedno z podstawowych narzędzi pracy takiego.

Słowo "kłamstwo" odnosiło się nie do czasu wykonywania operacji na płodzie, ale terminu dopuszczalności aborcji.

Zanim zaczniesz wysyłać innych aby się douczyli - proponuję abyś sam się douczył. Czytania ze zrozumieniem.

Wszystko co sprzeciwia się Twojej "wiedzy" i przekonaniom potrafisz nazwać jedynie propagandowym bełkotem nie popierając swych twierdzeń żadnymi argumentami.

Nazywam rzeczy krótko, zwięźle i po imieniu. Nie ma sensu dyskutować z bzdurami, gdyż to je niezasłużenie nobilituje.

ktoś może wyrażać własne zdanie

... a jakie jest to jego własne zdanie - zakomunikowano mu na odprawie ideologicznej w kruchcie. Skąd my to znamy?

Skąd my to znamy?

No skąd? Przyznaj się...

Słowo "kłamstwo" odnosiło się nie do czasu wykonywania operacji na płodzie, ale terminu dopuszczalności aborcji.

Nie ma to jak się wykręcać i wywijać po tym, jak okazało się że piszesz bzdury.

Operacji płodu dokonuje się na jakim etapie ciąży, gdy prawo żadnego kraju nie dopuszcza już aborcji.

Dowiodłem Ci, że operacji płodu dokonuje się obecnie od 22 tygodnia, teraz Ty dowiedź, że w żadnym kraju aborcja prawnie po tym terminie nie jest dopuszczalna. Mnie wystarczy wskazać na jeden, gdzie prawo na to zezwala i nawet książki o teorii propagandy i wciskania kitu które tak namiętnie studiujesz Ci nie pomogą dowieść Twojej racji...

Nie ma to jak się wykręcać i wywijać po tym, jak okazało się że piszesz bzdury.

Ja piszę bzdury?

Mnie wystarczy wskazać na jeden, gdzie prawo na to zezwala

Może jakiś jest. A propos: który? I jakie to ma znaczenie? W większości jest dopuszczalna do 12 tygodnia.

Ta rozmowa z nawiedzonym misjonarzem zaczyna mnie nudzić.

<br />W większości jest dopuszczalna do 12 tygodnia.<br />

W wielu do 12 tygodnia jest dostępna praktycznie na życzenie. Wystarczy "załatwić" sobie orzeczenie od psychiatry... a w przypadkach dokładniej określonych prawem np. do 24 tygodnia w Holandii czy 22 w Niemczech...

<br />Ta rozmowa z nawiedzonym misjonarzem zaczyna mnie nudzić. <br />

Podobnie jak Ty bronię swojego stanowiska w temacie dyskusji. Czy zatem Ciebie mogę nazwać nawiedzonym aborcjonistą?

I pamiętajcie światło latarni może zaburzyć.....myślenie

Punkt pierwszy .....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.