Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Kościół idzie szerokim frontem. Najpierw hasła o maturze z religii, później kupa szmalu zassana od Państwa, całkowity zakaz aborcji, na deser pokazanie społeczeństwu fucka w postaci planowanego występu Paetza. Za chwilę pewnie trzeba będzie dorzucić do ŚDM. Jak widać całkiem spora kumulacja ;-).

Ciekawe, jak to wszystko wpływa na nastroje wobec Kościoła? Owieczki beczą z radości?

Jestem Europejczykiem.

Zaraz ktoś z drugiej strony sporu zada głupawe (ale będące bardzo w ich stylu) pytanie w rodzaju: "czy ktoś kogoś zmusza siłą do uczestnictwa w ŚDM lub obchodach 1050-lecia?".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- Niech się pan opamięta, nie ma pan dzieci, nie ma pan żony. Co pan wie o życiu pszczół, jak pan w ulu nie mieszka - powiedziała była pierwsza dama . - Ja nie rozumiem, chce pan mieć władzę absolutną w każdej dziedzinie, a to jest nienormalne - dodała.

Danuta Wałęsa podpisała dziś wraz z Anną Komorowską i Jolantą Kwaśniewską list w obronie kompromisu aborcyjnego z 1993 roku. "Apelujemy o powstrzymanie działań zmuszających kobiety do heroizmu" - napisały w nim byłe prezydentowe. Podkreśliły, że mimo iż kompromis był kwestionowany zarówno przez przeciwników, jak i zwolenników, to "chronił obie strony przed radykalizacją prawa".

Ukryta Zawartość

<br />Ja mam taką samą odnośnie tej ustawy.<br />

Masz do tego prawo, jednak do utrudniania, uprzykrzania czy planowania "wypadków" w ciemnych zaułkach na szczęście już nie. Działania o których piszesz były chlebem powszednim "bezpieki" o czym na pewno wiesz, jeśli interesujesz się historią.

Tylko że bezpieka robiła to, aby zniewolić społeczeństwo, a obecnie takie działania byłyby skierowane PRZECIW tym, co chcą zniewolić społeczeństwo.

Proszę tylko oszczędź sobie bełkotu w stylu "czy wolność polega na zabijaniu niewinnych dzieci" (czy coś w tym guście). To są "argumenty" trafiające wyłącznie do środowiska, z którym się Ty utożsamiasz. Do nikogo poza tym.

Żarty się skończyły.

O w mordę!!!

Z początku myślałem, że to jakieś jaja, ale na wszelki wypadek sprawdziłem (google Twoim pasterzem).

No i dobrze, że sprawdziłem - to jednak na poważnie.

No i cool, lepiej, żeby aktor zamiast standardowego walenia gorzały pomodlił się (chociaż słowo "zamiast" może być nieuprawniona antycypacją w stylu Pana Zbyszka).

Jedno mnie naprawdę zastanawiło - co to jest "Duchowa Adopcja Dziecka Poczętego [pisownia oryg.]"???

Odpowiedź pasterza google wprawiła mnie w osłupienie.

Okazuje się, że to quasimagiczny rytuał którego pełna poprawna nazwa brzmi: "Duchowa Adopcja Dziecka Poczętego Zagrożonego Zagładą".

Ukryta Zawartość

Dzięki Koledze rambo54 odkryłem nowy, nieznany świat magicznych rytuałów, za co serdecznie dziękuję.

Szczęść Boże Kolego rambo!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

<br />Dzięki Koledze rambo54 odkryłem nowy, nieznany świat magicznych rytuałów, za co serdecznie dziękuję.<br />

Widzisz... dla prymitywnych ludów to, że ogień można wykrzesać "z palca" za pomocą zapalniczki to też magia. Pozostaje pogratulować, że wiesz wszystko i jesteś nieomylny, znasz przyczyny i przebieg powstawania wszechświata i sposób, w jaki powstało w nim życie. Dzięki temu masz prawo do wyśmiewania tego, w co wierzą inni ludzie :)

A Radka Pazurę darzę szacunkiem za przekonania i sposób ich wyrażania.

Zanim ocenisz człowieka polecam najpierw zapoznać się z jego świadectwem...

Bycie członkiem KK (nie mam na myśli biskupów czy innych "dostojników") nigdy nie będzie koniunkturalne.

Zanim ocenisz człowieka polecam najpierw zapoznać się z jego świadectwem...

Bycie członkiem KK (nie mam na myśli biskupów czy innych "dostojników") nigdy nie będzie koniunkturalne.

To jest szajba jaką watykan oferuje ludziom od 2000 lat. Chory człowiek do leczenia. Żyjący w alternatywnym świecie

Oczami wyobraźni widzę jak "zdrowa tkanka narodu" reprezentowana tutaj przez piszących dwa poprzednie posty(8;38 i 9;21) gdyby miała pełną władzę pozamykałaby wierzących w psychiatrykach..... ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

<br />Chory człowiek do leczenia.<br />

Jakie masz gwarancje, że Ty jesteś zdrowy i normalny... oprócz własnej oceny w tej kwestii? Zdefiniowałeś sobie w głowie co jest normalne a co nie i poza swój schemat myślenia nie potrafisz wykroczyć...

to ,że Pazurę wali zdrowo po deklu, to jego problem. jak lubi to ma. ale ,że np w legnicy cud ogłosili i ludki będą się teraz modlić do kawałka hostii, to już zakrawa na zbiorowe szaleństwo.

Dziś nauka te wszystkie kościelne cuda rozjeżdża walcem..

Tyle to jest warte ile głupi i naiwny, zindoktrynowany kłamliwą religią kk człowiek łyknie.

Szach mat po raz kolejny na nauki XXI wieku

Ukryta Zawartość

Jakie masz gwarancje, że Ty jesteś zdrowy i normalny..

Na samej zasadzie kontry do ludzi którym miejsce na myślenie zajęła religia kk w głowie. Ja urodziłem się wolny od religii, i taki zamierzam umrzeć. Dla Ciebie też jest cały czas szansa, tak jak i dla Radka i Czarka.

Ukryta Zawartość

Uznajesz jakikolwiek system wartości prócz egoizmu i egocentryzmu?

Przyjmujesz do wiadomości, że istnieją systemy wartości odmienne od Twojego? Kto tu prezentuje egoizm i egocentryzm?

<br />Przyjmujesz do wiadomości, że istnieją systemy wartości odmienne od Twojego?<br />

Tak, lecz wiem że to nie daje mi prawa obrażania drugiej strony.

<br />Kto tu prezentuje egoizm i egocentryzm?<br />

Ten kto twierdzi, że jeśli ktoś ma inne poglądy to znaczy, że "wali go na dekiel".

<br />Ja urodziłem się wolny od religii<br />

Także nie urodziłem się w domu, gdzie kultywowano by wartości religijne. Do obecnego zapatrywania się na życie doszedłem w wyniku procesu, który zaczął się mniej więcej w momencie wchodzenia w dorosłość a to, że zawodowo mam styczność z naukami ścisłymi tylko mnie w obranej drodze utwierdza.

Każda publiczna wypowiedź (a wypowiedzi tzw. celebrytów takimi są, czy za takie są uważane), czy to afirmacja czy negacja religii, nie jest prywatną wiarą czy przekonaniami, a propagandą czy to religijną czy antyreligijną.

Szczególnie mnie denerwuje gdy tak wypowiadają się aktorzy. W końcu ich jedyną umiejętnością jest wcielanie się w kogo innego i przekonująca prezentacja cudzych, nie swoich tekstów. Dobry aktor, a Pazura zły nie jest, równie dobrze może zagrać i żarliwego katolika jak i wojującego ateistę. I nikt nie może być pewien czy mówi prawdę czy tylko gra...

Nie mówiąc już o tym, że branie każdej wypowiedzi aktora nie będącej kwestią wypowiedzianą ze sceny czy ekranu, na 100% serio to co najmniej nierozsądne. Wszak ich zawodem jest udawanie kogoś innego niż są w rzeczywistości.

akże nie urodziłem się w domu, gdzie kultywowano by wartości religijne. Do obecnego zapatrywania się na życie doszedłem w wyniku procesu, który zaczął się mniej więcej w momencie wchodzenia w dorosłość a to, że zawodowo mam styczność z naukami ścisłymi tylko mnie w obranej drodze utwierdza.

Szczerze, nie obchodzi mnie to, kiedy i gdzie wszedłeś w indoktrynację religijną, ale współczuje Ci.

Ja dalej jestem od tego wolny, ale jakby nasz kraj składał się z takich ludzi jak Ty, to ja też musiałbym bym być tym gównem zniewolony, i wierzyć w te brednie i kłamstwa, bo taką dzialność tu prowadzisz, mimo że się tego wypierasz ale ona jest zaszytą cześcią programu religia, czy to u katoli czy muzumanów. niczym się nie różnicie, tyle że kultura Europa wymusiła na Was zmiany a oni są 600 lat obyczajowo przed Wami. Ateiści w imię swojego boga nikogo nie mordowali, nie palili innowierców na stosach, nie łamali kołem, czytając na głos historię mordów na ludziach i wojen którą nazywacie starym testamentem. Tak Was pamięta historia, i nigdy Wam tego nie zapomni

Może kiedyś z bajek wydoroślejesz

<br />Ja dalej jestem od tego wolny<br />

Mnie to właśnie Wiara daje wolność i nie musisz mi współczuć.

<br />Ateiści w imię swojego boga nikogo nie mordowali<br />

Mordowali w imię czegoś innego, nie nazywając tego bogiem.

<br />jakby nasz kraj składał się z takich ludzi jak Ty, to ja też musiałbym bym być tym gównem zniewolony, i wierzyć w te brednie i kłamstwa<br />

Różnorodność jest nieodłącznym elementem każdej większej populacji ale czy chcesz czy nie chcesz, nasz kraj składa się również z takich ludzi jak ja. Nie sądzę też, aby ktoś siłą Cię zmuszał do uczestniczenia w czymś, w co nie wierzysz.

Nie musisz przypisywać mi przy tym wszystkiego, co wydarzyło się kilka tys. lat temu. Nie uważam aby moje przekonania wyrządzały komukolwiek krzywdę. W sprawie tematu dyskusji jestem co prawda za zakazem aborcji, ale nie z tego powodu aby uprzykrzać życie kobietom. Po prostu uważam, że życie jednego człowieka jest ważniejsze niż wygoda i komfort życia drugiego, o czym już wielokrotnie pisałem.

Mordowali w imię czegoś innego, nie nazywając tego bogiem.

Program 'religia" i wypieranie się historii wypraw krzyżowych, chrześcijanizacji indian itd

Mnie to właśnie Wiara daje wolność i nie musisz mi współczuć.

Co to za wolność, klęczenie i mamrotanie przed narzędziem zbrodni..?

Współczucie i empatia to są emocję, nie wymuszam ich. Jest mi Cię szkoda, uważam że się marnujesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.