Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Póki politycy będą się podpierać KK dla swoich celów wyborczych, póty będą spłacać te wyborcze długi. Do dziś nie potrafię zrozumieć postawy SLD która onegdaj wygrała wybory jak chciała, przy jawnej wrogości KK i mimo to dała sobie KK wejść z buciorami na głowę.

Przypomina mi się sytuacja w ramach nauk przed małzeńskich jak posiadająca już piątkę dzieci katechetka a będąca z szóstym w brzuchu uczyła dorosłe osoby o skutecznym naturalnym sposobie regulacji urodzin LOL

Aleś trafił!

Właśnie czytam "O skutecznym rad sposobie"!:)

A durniom i tak nie wyłuszczysz...

Bo Cię napastliwością zjedzą.

Obiema rękami mogę się pod tym podpisać... pod warunkiem że sterylizacja jest dobrowolna a nie przymusowa.

Patrząc na to, co bazgrolisz - za grosz ci nie wierzę.

Przy okazji - oszukujesz sam siebie, Marcinie Z Żoną.

Ty się pod niczym nie możesz uczciwie podpisać.

Niektóre na pewno a inne o takich jak Ty... ale jakie to ma znaczenie? Nie o kobiety tu chodzi tylko o to, czy wolno przerwać ludzkie życie bo "ktoś tak sobie życzy" czy prawo powinno to życie chronić.

<br />oszukujesz sam siebie<br />

To świadczy o tym, że próbujesz wepchnąć mnie w jakiś schemat i nie bardzo Ci się to udaje.

Fakt, nie udaje się.

A stwierdzeniem, że "nie chodzi tu o kobiety", wpisałeś się w rząd niepoważanych przeze mnie ludzi.

Takimi - gardzę i omijam.

Czyli bycie kobietą upoważnia kogoś do decyzji, komu wolno żyć a komu nie? Gatunek ludzki tak został ukształtowany, że to kobieta nosi dziecko od poczęcia do urodzenia. Są gatunki, gdzie rolę tą sprawuje osobnik płci męskiej...

W mojej opinii kobieta może zdecydować się na usunięcie ciąży wyłącznie w przypadku, kiedy zagraża ona jej życiu. W każdym innym odebranie jednego życia w imię czegoś, co życiem nie jest jest delikatnie mówiąc nieuzasadnione.

<br />wpisałeś się w rząd niepoważanych przeze mnie ludzi<br />

Twoje wpisy dowodzą, że jestem w tym rzędzie od samego początku dyskusji. Nic nowego...

Dodam jeszcze jedno. Każde dziecko ma ojca i matkę i to na obydwojgu powinna spoczywać odpowiedzialność za przekazane życie.

Odnośnie gwałtów, nasze prawo jest na tyle dziurawe i słabe, że sprawca często czuje się bezkarny co tylko przyczynia się do zwiększenia ilości przestępstw tego typu. Moim zdaniem rolą prawa jest niedopuszczać do tego typu sytuacji skutecznie odstraszając sprawców a jeśli już z wyniku gwałtu kobieta zajdzie w ciążę to zapewnić jej i dziecku wszelką potrzebną pomoc a niezbędne na tą pomoc środki pozyskać od sprawcy gwałtu. Podobny pogląd mam w sprawie pijanych kierowców i ofiar bądź rodzin ofiar spowodowanych przez nich wypadków.

Czyli bycie kobietą upoważnia kogoś do decyzji, komu wolno żyć a komu nie? Gatunek ludzki tak został ukształtowany, że to kobieta nosi dziecko od poczęcia do urodzenia.

Powtarzając te swoje kretynizmy propagandowe nie zakłamiesz rzeczywistości.

jeśli już z wyniku gwałtu kobieta zajdzie w ciążę to zapewnić jej i dziecku wszelką potrzebną pomoc a niezbędne na tą pomoc środki pozyskać od sprawcy gwałtu.

Żyj sobie w swoim wirtualnym świecie żałosna ofiaro prania mózgów. Tylko nie oczekuj naśladowców.

eśli już z wyniku gwałtu kobieta zajdzie w ciążę to zapewnić jej i dziecku wszelką potrzebną pomoc a niezbędne na tą pomoc środki pozyskać od sprawcy gwałtu.>>>>i tacy teoretycy probuja organizowac zycie ludziom.Podobnie jak lenin....

<br />tacy teoretycy probuja organizowac zycie ludziom<br />

A czy założenie, że płód nie jest człowiekiem jest w jakikolwiek sposób lepsze niż ukarać za gwałt tego, kto się go dopuścił? Pewnie, zabijmy dziecko, a gwałcicielowi dajmy rok czy dwa w zawiasach... i wszyscy będą "szczęśliwi".

Niestety wiele osób zakłada, że prawo ich nie dotyczy i mogą robić co chcą. To MUSI się zmienić, aby było wreszcie normalnie i nie ważne, czy dotyczy to polityków, sędziów, lekarzy, księży, policjantów czy innych grup. Wobec prawa nie może być kolesiostwa i nierówności.

Ale wiesz: ludzie to akceptują i chodzą na takie nauki. Dopiero puste sale dałyby co poniektórym do myślenia.

Chodzą dla pieczątki bez której ksiądz nie dał by im ślubu kościelnego. Dla tego jest to t.z.w. indoktrynacja wymuszona.

Ciekawe że nikt nie neguje popędu seksualnego a przecież to do samego aktu seksualnego taka francowata sprawa, człowiek chodzi jakiś taki spięty i nie wie czemu ;) Bez popędu seksualnego wszystkie religie i opcje polityczne przestały by istnieć, jaka fantastyczna sprawa ;)

A czy założenie, że płód nie jest człowiekiem jest w jakikolwiek sposób lepsze niż ukarać za gwałt tego, kto się go dopuścił? Pewnie, zabijmy dziecko, a gwałcicielowi dajmy rok czy dwa w zawiasach... i wszyscy będą "szczęśliwi".

300 lat temu nikt o tym nie wiedział a niechciany płód usuwała znachorka np. ziołami.

W sumie to jest problem z nowymi danymi które ktoś nam po drodze jakiś czas temu nasrał do głowy i nie wiadomo co z nimi zrobić!

Kolejne niechciane dane: "obojętnie co człowiek zrobi szkodzi to w końcowym etapie środowisku" Czy w takim razie człowiek jest w nim potrzebny jako intruz! Co zrobić z człowiekiem?

A teraz miej kolejne myślenice, partie polityczne,e.t.c.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

marcin

Prawo do aborcji nie zwalnia z karania za gwałt.Przecież to dwie,różne kwestie.Nie rozumiem czemu łączysz nieuznawanie zarodka za człowieka z pobłażliwym traktowaniem gwałcicieli.To nonsens.

To, co pisze @Marcin316 konsekwentnie wpisuje się we właściwą Jego środowisku pogardę dla kobiet, traktowania ich jako człowieka gorszego gatunku, jako inkubator i worek na płody.

Żadne pokrętne wygibasy językowo-logiczne nie są w stanie ukryć tego faktu.

Fakt, nie udaje się.

A stwierdzeniem, że "nie chodzi tu o kobiety", wpisałeś się w rząd niepoważanych przeze mnie ludzi.

Takimi - gardzę i omijam.

.

marcin

Prawo do aborcji nie zwalnia z karania za gwałt.Przecież to dwie,różne kwestie.Nie rozumiem czemu łączysz nieuznawanie zarodka za człowieka z pobłażliwym traktowaniem gwałcicieli.To nonsens.

Rozpędził się zanadto w kleszym zacietrzewieniu:)

Teraz wespół z Maju debatują, jak z tego wybrnąć.

To proste umysły.

.... które się dowiadują z zewnątrz, z ośrodka dyspozycji ideologicznej, co mają myśleć i jakie jest ich osobiste zdanie w każdej, konkretnej sprawie.

"Myśleć" to nadużycie gramatyczne i pochlebstwo.

Pisać.

Zresztą - to Forum raczej opanowane przez szpetniejszą część ludzkości.

Niech sobie wikary Marcin pójdzie na te z przewagą pań.

Połowy dnia nie zdzierży:)

Te i inne figurki mające wskazywać, że ówcześnie panował matriarchat to tylko jedna z wielu teorii i to będąca w bardzo nielicznej mniejszości. Wszystko wskazuje, że patriarchat i w warstwie społecznej i religijnej panował od początku istnienia człowieka. Tak jak w świecie zwierząt, gdzie regułą (z bardzo nielicznymi wyjątkami) jest przywódca stada czy grupy płci męskiej. Dymorfizm płciowy u ssaków jest też jednym z tego dowodów.

Zawsze mnie zastanawia jak oni łączą walkę z aborcją ( w imię ochrony życia) ze zgodą na karę śmierci.

Bardzo prosto!

Nie mają z tym problemów bo

Nie interesuje ich późniejszy cały okres życia człowieka od narodzin aż do śmierci.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

marcin

Tylko dlaczego rozwiązaniem zajścia w ciążę z powodu gwałtu ma być aborcja? Czemu winne jest dziecko że dostaje karę śmierci i jak to porównać z karą, którą dostanie gwałciciel? Dla mnie te dwie sprawy łączą się nierozerwalnie jeśli jedną z przyczyn dopuszczalności aborcji ma być poczęcie w wyniku gwałtu. Z tego powodu jestem za radykalnym zaostrzeniem kar za gwałt aby ewentualnych gwałcicieli skutecznie odstraszyć.

Zawsze mnie zastanawia jak oni łączą walkę z aborcją ( w imię ochrony życia) ze zgodą na karę śmierci.

Jacy oni? Jeśli o mnie chodzi to proszę znaleźć przynajmniej jeden mój wpis w którym popierałbym karę śmierci. Zdecydowanie jestem przeciwny takiej karze.

<br />Niech sobie wikary Marcin pójdzie na te z przewagą pań.<br />
<br />"Myśleć" to nadużycie gramatyczne i pochlebstwo<br />

Ręce opadają... Skąd w Tobie tyle nienawiści? Co na to Twoi bliscy? A może już wszystkim zafundowałeś eutanazję i z nudów sam siedzisz przed komputerem...

<br />aborcja razem z eutanazją powinny być wpisane w katalog praw człowieka. <br />

A co z prawem do odstrzelenia denerwującego sąsiada?

Tylko dlaczego rozwiązaniem zajścia w ciążę z powodu gwałtu ma być aborcja? Czemu winne jest dziecko że dostaje karę śmierci

Typowe rozumowanie oczadziałego fanatyka. A co jest winna kobieta, że jakiś przestępca w jednym momencie rujnuje jej całą resztę życia? Niweczy wszystkie plany, marzenia? Każe się rodzić niechciane dziecko i do końca życia pamiętać traumatyczne wydarzenie z przeszłości?

Ja wiem. U kato-talibów kobieta się nie liczy. Jest gorszym gatunkiem człowieka. Jest inkubatorem i workiem na płody.

Niedoczekanie Wasze.

Z tego powodu jestem za radykalnym zaostrzeniem kar za gwałt aby ewentualnych gwałcicieli skutecznie odstraszyć.

Dowód kolejnego oderwania od rzeczywistości. Żadne kary nie wyeliminują gwałtów do zera. Podobnie jak każdego innego przestępstwa. Mogą tylko ograniczyć występowanie zjawiska.

Ręce opadają... Skąd w Tobie tyle nienawiści?

Podpisuję się oburącz pod wpisami @Bezlitosnej Niusi.

A może już wszystkim zafundowałeś eutanazję i z nudów sam siedzisz przed komputerem...

Ile razy mam powtarzać zanim do Ciebie dotrze: eutanazja to jest skrócenie cierpień nieuleczalnie chorego NA WYRAŹNĄ PROŚBĘ SAMEGO ZAINTERESOWANEGO.

Wiem. Na odprawie ideologicznej dla funkcjonariuszy frontu propagandowego kazali mówić inaczej. Włącz może samodzielne myślenie. Jeśli jeszcze potrafisz. Tylko rób to w tajemnicy, gdyż u Was nie jest to mile widziane.

A co z prawem do odstrzelenia denerwującego sąsiada?

Nie, gdyż hałas wystrzału może przeszkadzać innym sąsiadom.

Na głupie pytania istnieją jedynie słuszne głupie odpowiedzi.

Nienawiść jest mi wyjątkowo obca i w mym jezyku - nieistniejąca.

Twe wątpiiwości o "eutanazji mych bliskich" -zachowam i w odpowiednim czasie przypomnę.

Zło wychodzi z ciebie, wikary...

Nienawiść jest mi wyjątkowo obca i w mym jezyku - nieistniejąca

Szczytem obłudy i hipokryzji jest, że zarzut o rzekomej "nienawiści" formułuje pod Twoim adresem osobnik, który całym swoim sercem, do szpiku swoich kości nienawidzi kobiet, na co dowód daje niemal każdym swoim wpisem.

A co wychodzi z Ciebie w takim razie? Czy nazywając wikarym próbujesz mnie obrazić czy ośmieszyć? A może samego siebie przekonać że nie można być przeciwnikiem aborcji w oderwaniu od KK? To że czegoś nie "ma w Twoim języku" to nie znaczy że tego nie czynisz, tylko nie nazywanie rzeczy bądź mnożenie nazw zastępczych pozwala "ładniej" wyrazić pewne rzeczy tak jak zabicie osoby dorosłej eutanazją albo poczętego dziecka aborcją...

<br />A co jest winna kobieta, że jakiś przestępca w jednym momencie rujnuje jej całą resztę życia? Niweczy wszystkie plany, marzenia? Każe się rodzić niechciane dziecko i do końca życia pamiętać traumatyczne wydarzenie z przeszłości?<br />

A co winne jest poczęte dziecko? To może w myśl "waszej" wspaniałomyślności od razu zaproponować eutanazję tej kobiecie "aby się niepotrzebnie nie męczyła"? Wszak i tak traumę ma jak mówisz na całe życie...

<br />osobnik, który całym swoim sercem, do szpiku swoich kości nienawidzi kobiet, na co dowód daje niemal każdym swoim wpisem. <br />

Wręcz przeciwnie, kocham kobiety i życzę im jak najlepiej, zresztą jak wszystkim...

W imię miłości do kobiet najlepiej jest do traumy gwałtu dołożyć traumę zabicia dziecka... Cóż za "wspaniałomyślność"....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.