Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Wręcz przeciwnie, kocham kobiety i życzę im jak najlepiej, zresztą jak wszystkim...

W imię miłości do kobiet najlepiej jest do traumy gwałtu dołożyć traumę zabicia dziecka... Cóż za "wspaniałomyślność"....

Takimi dobrymi życzeniami i intencjami wybrukowane jest piekło.

Życie za wszelką cenę zlepka komórek jest dla Ciebie ważniejsze niż wola skrzywdzonej kobiety, chcącej zapomnieć o traumie.

Zapamiętaj sobie, że nie jesteś Katoliku sam na Świecie. Są na nim jeszcze inni ludzie i inne wartości, których nikt Ci nie narzuca, więc uszanuj innych i ich wybory.

mnożenie nazw zastępczych

Nowomowa to nie nasza specjalność.

A co winne jest poczęte dziecko?

Oto właśnie przykład tej nowomowy. To nie jest dziecko, lecz trochę tkanek w organizmie kobiety. Propagandowy bełkot niepotrzebny.

zaproponować eutanazję tej kobiecie

Po co? Jest prostsze rozwiązanie. Przerwanie ciąży.

Wręcz przeciwnie, kocham kobiety i życzę im jak najlepiej, zresztą jak wszystkim...

Załganie godne Goebbelsa i Żdanowa. Należy wszelkimi sposobami chronić kobiety przez takimi "przyjaciółmi". Lis "przyjacielem" kur w kurniku?

Tow. Stalin również "kochał swój radziecki naród".

dołożyć traumę zabicia dziecka...

Coś takiego jak "syndrom poaborcyjny" czy "trauma zabicia dziecka" nie istnieją. Są wyłącznie wymysłem kościelnych propagandzistów. Patrz: American Psychological Review.

Są na nim jeszcze inni ludzie i inne wartości, których nikt Ci nie narzuca, więc uszanuj innych i ich wybory.

Tacy uważają, że ich system wartości jest jedynym akceptowanym.

Nie interesuje ich późniejszy cały okres życia człowieka od narodzin aż do śmierci.

Interesuje. Chrzest, komunia, bierzmowanie, ślub, pogrzeb, taca co niedzielę i jak się jeszcze uda to dziesięcina.

Ale też dbają o rozrywkę dla gawiedzi.

Przypomina mi się pokaz rozrywkowy dla smutnych żałobników jak w Zagłębiu ksiądz podczas pogrzebu po pijaku wpadł do grobu i dał radę wyjść. śmiechu później była co niemiara.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

<br />Coś takiego jak "syndrom poaborcyjny" czy "trauma zabicia dziecka" nie istnieją. Są wyłącznie wymysłem kościelnych propagandzistów. Patrz: American Psychological Review.<br />

"Przez wiele lat próbowano traktować syndrom poaborcyjny jako wymysł Kościoła i organizacji pro-life lub sposób na wymuszanie wyrzutów sumienia u katolików. Do tej pory zresztą środowiska feministyczne czy też Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny (z którą jest związana obecna wicemarszałek Sejmu Wanda Nowicka) konsekwentnie zaprzeczają istnieniu tego zjawiska. Dzieje się tak, pomimo że syndrom został już opisany naukowo, począwszy od badań A. Specklanda i V. Ruego. Obecnie jest uwzględniany także w podręcznikach psychiatrii. Oficjalne pismo angielskich psychiatrów British Journal of Psychiatry opublikowało badania, w świetle których u kobiet, które dopuściły się aborcji, ryzyko poważnych problemów psychicznych wynosi aż 81 proc. W Wielkiej Brytanii badania tego zjawiska są obecnie najbardziej zaawansowane. Na ironię więc zakrawa fakt, że 90 proc. z dokonywanych tam zabójstw nienarodzonych dzieci uzasadnia się „dobrem psychicznym” matki. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaraz pewnie napiszesz, że brytyjskie badania też są "napędzane" przez KK...

Jak już wcześniej napisałem, historia zweryfikuje, kto w sprawie aborcji ma bądź miał rację... Mnie pozostaje mieć nadzieję, że stopniowo prawna ochrona życia będzie się poprawiać i że jednocześnie matki, dla których dziecko jest "rzeczywistym problemem" nie będą pozostawiane same sobie a uzyskają konieczną pomoc czy to ze strony instytucji państwowych czy społecznych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

syndrom został już opisany naukowo

Został opisany "naukowo" przez wspomnianych już przeze mnie dyspozycyjnych "naukowców", którzy zanim rozpoczną jakiekolwiek badania dowiadują się z centrum dyspozycji ideologicznej jakie mają być ich wyniki.

Obecnie jest uwzględniany także w podręcznikach psychiatrii.

Wyłącznie jednej opcji.

Oficjalne pismo angielskich psychiatrów British Journal of Psychiatry

Na ile mi wiadomo American Psychological Review cieszy się znacznie większą renomą w tym środowisku.

Zaraz pewnie napiszesz, że brytyjskie badania też są "napędzane" przez KK...

Raczej przez lokalnych oszołomów i fanatyków, obrońców zygoty.

Mnie pozostaje mieć nadzieję, że stopniowo prawna ochrona życia będzie się poprawiać

Wiesz czyją matką jest nadzieja?

Ja z kolei jestem pewien, że terror ideologiczny wszelkiej maści fundamentalistów, fanatyków i oszołomów zostanie (jak będzie trzeba to gorącym żelazem) wyeliminowany z życia publicznego i sprawy te będą pozostawione sumieniu samych zainteresowanych.

zanim rozpoczną jakiekolwiek badania dowiadują się z centrum dyspozycji ideologicznej jakie mają być ich wyniki.

Na ile mi wiadomo American Psychological Review cieszy się znacznie większą renomą

Teraz to już wszystko jasne z jakiego centrum dyspozycji czerpią niektórzy.....to ta sama renomowana instytucja która wykreśliła homoseksualizm z listy chorób?

Ukryta Zawartość

A może też ta sama od tej wpadki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Aborcja dla niektórych to całkiem dochodowy biznes więc w ich interesie jest, aby była jak najłatwiej dostępna i aby nie zabrakło potencjalnych "klientów"...

Pieluchy, wyprawki, ubranka, wózki, łóżeczka, kosmetyki i jedzenie dla noworodków i niemowląt to jeszcze bardziej dochodowy biznes. Więc w jego interesie jest aby edukacja seksualna, antykoncepcja i aborcja były jak najtrudniej dostępne (bądź w ogóle niedostępne) i aby nie zabrakło potencjalnych "klientów".

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mnie zastanawia jak to jest możliwe, że w środku XXI wiecznej Europy znajduje się taki kraj jak Polska, w którym w ogóle możliwa jest publiczna debata na tego typu kwestie. Mam na myśli to, że cywilizowane europejskie kraje dawno już ten problem rozwiązały i w ogóle nie dopuszczają jakiejkolwiek próby kwestionowania przyjętych uprzednio rozwiązań. A u nas obudziły się demony średniowiecza. Europa patrzy z obrzydzeniem na ten zaściankowy, katolicki, patriarchalny festiwal.

Teraz to już wszystko jasne z jakiego centrum dyspozycji czerpią niektórzy.....to ta sama renomowana instytucja która wykreśliła homoseksualizm z listy chorób?

Homoseksualizm jest także u zwierząt czy je ktoś leczy na siłę? Czy je w ogóle ktoś leczy? Jakiś weterynarz; bardzo proszę o namiar :)

Mnie zastanawia jak to jest możliwe, że w środku XXI wiecznej Europy znajduje się taki kraj jak Polska, w którym w ogóle możliwa jest publiczna debata na tego typu kwestie. Mam na myśli to, że cywilizowane europejskie kraje dawno już ten problem rozwiązały i w ogóle nie dopuszczają jakiejkolwiek próby kwestionowania przyjętych uprzednio rozwiązań. A u nas obudziły się demony średniowiecza. Europa patrzy z obrzydzeniem na ten zaściankowy, katolicki, patriarchalny festiwal.

Nie dawno otrzymaliśmy jakiś stopień wolności, oprócz niesłusznie więzionych poglądów uwolniła się jeszcze głupota!

A u nas obudziły się demony średniowiecza.

... starannie pielęgnowane i hołubione przez KK, który doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że im ciemnejsze społeczeństwo - tym łatwiejszy rząd dusz, co się wprost przekłada na własne przywileje i korzyści materialne.

A może też ta sama od tej wpadki?

Kolego jak byś zauważył to wszystko jest sprawą umowną! Równie dobrze prostytucję można by uznać za chorobę psychiczną, pytanie tylko kto to zgłosi i kto zatwierdzi?

Sam fakt pedofilii jest w.g. mnie głęboko naganny biorąc pod uwagę jak to traumatycznie wpływa na psychikę dorastających osób! W wypadku homoseksualizmu biorą w nim udział dorosłe osoby świadome co robią! Zwróć uwagę jak jest mało zgłoszeń gwałtów w śród LGBT.

Tylko czemu u nas ta głupota ujawnia się zdecydowanie częściej niż w innych krajach??

Bo bardzo długo była więziona i trzymana za pysk a obecnie musi sobie pofolgować?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

... starannie pielęgnowane i hołubione przez KK, który doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że im ciemnejsze społeczeństwo - tym łatwiejszy rząd dusz, co się wprost przekłada na własne przywileje i korzyści materialne.

Dokładnie tak. Średniowieczne rytuały przynoszą czysty strumień gotówki. Wesela, chrzciny i inne tego typu obrzędy to kluczowa pozycja w biznesplanie każdej jednostki organizacyjnej KK;-)

Wszystkie religie mają podobną ekonomię zarabiania pieniędzy, co się czepiasz KK ;)

Dokładnie tak. Średniowieczne rytuały przynoszą czysty strumień gotówki. Wesela, chrzciny i inne tego typu obrzędy to kluczowa pozycja w biznesplanie każdej jednostki organizacyjnej KK;-)

Coroczne Audio Video Show cywilnym odpowiednikiem takiej działalności ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Coroczne Audio Video Show cywilnym odpowiednikiem takiej działalności ;)

Zdecydowanie wybieram AVS. Można posłuchać muzyki, pogadać ze znajomymi, napić się wódeczki i iść na bal z dentystkami tudzież farmaceutkami;-) W tym sensie, to ostatnie może nawet służyć wspieraniu prokreacji;-)

W tym sensie, to ostatnie może nawet służyć wspieraniu prokreacji;-)

A przynajmniej być całkiem niezłą rozrywką gdzie człowiek potrafi w sympatyczny sposób wyładować cała złość na ten świat ;)

Miałeś wtedy do rozładowania zapas złości z dentystką czy z dentystką i farmaceutką, jak to widzisz z perspektywy czasu ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Miałeś wtedy do rozładowania zapas złości z dentystką czy z dentystką i farmaceutką, jak to widzisz z perspektywy czasu ;)

Niestety nie było mi dane iść na bal, wybraliśmy z bólem serca zachowania profesjonalne;-)

Ja się chciałbym jeszcze zapytać Marcina.

Czy "ludobójstwo" w waszej terminologi jakiego dokonał w życiu dr Chazan ( setki lub tysiące skrobanek) podlega jakiemuś przedawnieniu skoro nie został przez żaden sąd ukarany ?

Jak to jest Marcinie ?

Podobno kto pyta nie błądzi.....jednak w samym pytaniu wg. mnie już pobłądziłeś nieźle.... ;)

Kolego jak byś zauważył to wszystko jest sprawą umowną!

No to umówmy się że że tylko coś zasygnalizowałem, nie było moją intencją rozwijanie tu dyskusji na temat homoseksualizmu i pedofilii.....a już na pewno nie wśród zwierząt.

Dyskusją w sprawie gwałtów wśród LGBT również mnie nie zainteresujesz. :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zgoda, ale w Polsce wiadomo jaka religia jest dominująca.

Moja własna! wierzę w to co uznaję za stosowne i to jest we mnie i jak na razie nikt tam dalej nie ma sposobu zaglądnąć! :)

No dobrze ale jak by KK rozdawał codziennie kremówki to zmienił by Ci się światopogląd i wyrzucił byś te wszystkie kondony co trzymasz w domu?

No to umówmy się że że tylko coś zasygnalizowałem

Na nic z Tobą się nie umawiałem, rozpędziłeś się z tematami to pozwoliłem im się rozwinąć; tyle i aż tyle!

<br />Ja się chciałbym jeszcze zapytać Marcina. <br />

Widzisz, skoro jestem osobą wierzącą to znaczy, że wierzę w coś takiego jak nawrócenie. Dlatego jeśli wspomniany przez Ciebie lekarz zdał sobie sprawę ze zła, które w przeszłości wyrządził i w jakiś sposób spróbuje zadośćuczynić (bo naprawić się w tym przypadku nie da) to z moralnego punktu widzenia liczy się dla mnie bardziej jego obecna postawa niż przeszła.

Co innego w sprawach prawa państwowego. Jeśli złamał jakieś przepisy to złóż zawiadomienie...

wierzę w coś takiego jak nawrócenie

W tym przypadku mamy do czynienia z obrzydliwym koniunkturalizmem celem przypodobania się aktualnej kierowniczej sile narodu.

Co innego w sprawach prawa państwowego. Jeśli złamał jakieś przepisy to złóż zawiadomienie...

Na szczęście już inni to zrobili.

<br />W tym przypadku mamy do czynienia z obrzydliwym koniunkturalizmem<br />

Nie dziwię się Twojej opinii, Ty byś koniunkturalizm zarzucił nawet mordowanym za wiarę na Bliskim Wschodzie...

ja się nie dziwię, że w przyrodzie wystepują osobniki takie jak marcinek, Maju itp. w koncu system edukacyjny w PL daje młodemu człowiekowi ok 100 godzin WOS, i ok 1000 godzin bajek z katechezy. efekty widoczne.

Nie dziwię się Twojej opinii, Ty byś koniunkturalizm zarzucił nawet mordowanym za wiarę na Bliskim Wschodzie...

Tu się mylisz. Wcale bym tam nie zarzucił. Ale tutaj - jak najbardziej.

efekty widoczne

Pranie mózgów.

Na miejscu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.