Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

5 tygodni temu oglądałem i "obmacywałem" takiego Technicsa 631.Fajny wizualnie i solidny dotykowo.Był za 90 zł niestety miał coś z klawiszem pauza który był jakby zablokowany w pozycji załącz. Odpuściłem, choć kusiły mnie te wskazniki. Szybko za to znalazł sie chętny i Technics powędrował do nowego wlasciciela.

Edytowane przez dzeus67

Już wszystko zapisuję i jutro biorę się do roboty. Dużo prezentów złapałem na te święta. Innym też tego życzę.

Czy ktoś z Forum kupił Kenwood KX-1060? Z racji moich wcześniejszych wydatków musiałem się powstrzymać. KX-2060 mi wystarczy :).

:) Kupiłem :)

Myślałem nawet, że nie będzie aż takiej walki i nawet taniej się uda;) Teraz tylko oczekiwanie, czy opis oferty w miarę prawdziwy... jakoś nie wierzę, że wszystko w nim będzie tak jak powinno:/

Ta Aristona już wracała kilka razy na Allegro - jakoś nikt się nie odważył przytulić... też o niej myślałem, ale muszę rozsądniej gospodarować miejscem, bo się kończy:((

Ps. A czy ktoś ma może pomysł skąd zdobyć takie ustrojstwo?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo ładowarkę do takiego?

Potrzebuję do walkmana Aiwy:/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MaciejLK
Ortografia

Tu można kupić, ale.....drogo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sebastian

Gratuluję. Dobrze, że nie wszedłem Ci w paradę. Sprzedawca jest typowym handlarzem, który idzie na ilość-nie pucują, nie naprawiają. Co przywiozą to od razu na sprzedaż. Sprawdzają pobieżnie. Kiedyś kupiłem u nich magnetofon. Wtedy mieli inne konto, ale to ci sami. Myślę, że wyczyszczenie toru przesuwu i konserwacja potencjometrów to będzie wszystko co będziesz musiał przy nim robić. Oprócz przełącznika "power". Przywożą sprzęty z zachodu a tam nie "grzebią" w sprzętach jak u nas. Bądź dobrej myśli.

stereo-hifi com

Tu można kupić, ale.....drogo.

Ukryta Zawartość

No właśnie tę stronę znalazłem jaką jedyną, ale tu nic nie działa:/ To chyba jakaś prehistoria i już nie sprzedają:/

Tragedia, bo walkman fajny, ale nie ma żadnej innej opcji zasilania poza właśnie tym nieszczęsnym aku.

Ukryta Zawartość

No właśnie tę stronę znalazłem jaką jedyną, ale tu nic nie działa:/ To chyba jakaś prehistoria i już nie sprzedają:/

Tragedia, bo walkman fajny, ale nie ma żadnej innej opcji zasilania poza właśnie tym nieszczęsnym aku.

U mnie wszystko działa. Musisz się zarejestrować ale wysyłka to 28$ więc to wszystko nie ma sensu. Jak coś ci nie działa to może masz włączony jakiś program do blokowania reklam pop up lub antywirus jest jakiś nadgorliwy :-)

Zafundowałem sobie decka w ramach świątecznego prezentu.

ten też jest godny, by stać się świątecznym prezentem :

Ukryta Zawartość

Biorąc pod uwagę, za ile sprzedał się jego kolega

Ukryta Zawartość

chyba warto ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurde, a ja za mojego Akai GXC 750D zapłaciłem 150zł. Potem mogłem kupić wersję srebrną za 230zł ale nie skorzystałem.

A za Akai GXC 740D dałem 100zł w super stanie wizualnym.

Nie kupujcie tego Sony TC-K71. Jest za drogi poza tym jeśli już to lepiej zapolować na TC-K75 lub TC-K81. Ja swojego TC-K81 sprzedałem za 200zł a to jest najwyższy model z tej serii.

No i błąd bo 81 osiąga teraz ceny absurdalne.

Ten 71 z pilotem to chyba jest ten kupiony wcześniej parę miesięcy.

MamutDK , ja się nie stresuje ......to tylko magnetofon......jutro nawinę jeszcze jeden pasek foli pod gumkę i zobaczę czy jeszcze zwiększenie średnicy coś pomoże, problemem jest teraz tylko nawijanie na prawą szpulkę od początku aby robił top prawidłowo. I tak pójdzie do ludzi bo nie mam miejsca na półce

Ja na prezent kupiłem ostatnio DRM 22 I 33, typowe przypadłości gumki idlera, ale nie mogłem ich sobie odmówić, magnetofony są wysokich lotów a mają niskie ceny.

Niestety przegrałem o 10 zł DRM-44 czarnego, ale płakać nie ma co , będzie na pewno kiedyś następny.

Dzisiaj pomęczyłem jeszcze Technicsa M 45, wyczyściłem idlera bo się zacinał, rolke i wyrównałem poziomy wyjścia i dalej mi się podoba, klasyczny lotniskowiec.

A z innej dziedziny .....kamera Panasonic SVH SNV-S99, ZA 20 zł i działa bardzo ładnie, jednak cyfrowe kręcenie mi nie odpowiada, analogowe mi bardziej pasuje

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Kurde, a ja za mojego Akai GXC 750D zapłaciłem 150zł. Potem mogłem kupić wersję srebrną za 230zł ale nie skorzystałem.

Nie kupujcie tego Sony TC-K71. Jest za drogi poza tym jeśli już to lepiej zapolować na TC-K75 lub TC-K81. Ja swojego TC-K81 sprzedałem za 200zł a to jest najwyższy model z tej serii.

Kasjel - ale to wszystko czas przeszły dokonany. Ja też byłem kiedyś piękny i młody. Bied...... i Li... zaczynają sprzedawać winyle i pseudogramofony. Za chwilę kasety zaczną sprzedawać i walkmany.

Lubię kiedy gra muzyka...

Kasjelu,

to se ne vrati

Nastały ciężkie czasy.

Tak że to się cały czas nakręca. I gorzej pewnie będzie. My będziemy nasze relikwie trzymać i chuchać a nowi będą musieli kupować już w abstrakcyjnych cenach. Teraz jedynie należy pluć sobie w brodę, że w porę nie wyczuliśmy sprawy i nie kupowaliśmy topowych modeli jak ceny były na dnie.

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

Tak że to się cały czas nakręca. I gorzej pewnie będzie. My będziemy nasze relikwie trzymać i chuchać a nowi będą musieli kupować już w abstrakcyjnych cenach. Teraz jedynie należy pluć sobie w brodę, że w porę nie wyczuliśmy sprawy i nie kupowaliśmy topowych modeli jak ceny były na dnie.

jeśli ktoś kocha te zabawki, to trzeba brać, póki trafiają się w rozsądnych kwotach. Na wschód od Odry obudzili się wcześniej i jest jeszcze drożej.

Święte słowa. Dlatego teoretycznie przepłacam czasami za moje nabytki a za pół roku już tak to nie wygląda... Łapmy co się da, póki ceny nie są z kosmosu.

Żona suszyła mi głowę, gdy kupiłem Naka AV-10 za 700 zł. Gdy pokazałem za ile poszedł taki ostatnio sama była w szoku. Powoli jakaś sprężyna nakręca te ceny...

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Pany ... a ile można kupować ??? ile tego można mieć ? nie wystarczy jeden .....heheheh

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Pany ... a ile można kupować ??? ile tego można mieć ? nie wystarczy jeden .....heheheh

Dla jednych jedna czekolada to mało. Dla innych butelka %. Dla mnie sprzętów. Chyba wszystkich to dotyczy tutaj, skoro piszą tu w niedzielę o 23:30 :DD.

stereo-hifi com

Nigdy za wiele :) a gdy się jakieś znudzą ? Albo ciasno się nagle zrobiło.... Pstryk, mija kilka dni i 7 decków cieszy innych maniaków analogu.

Edytowane przez artekk

Weź tu sprzedaj, kiedy wszystkie ładne i dużo serca i czasu włożyło się w naprawę... Jeszcze miejsce się znajduje na nowe nabytki, więc nie muszę się niczego pozbywać. Do czasu.... :)

stereo-hifi com

ja już muszę, kiedy czwórka z przodu.... nie przychodzi to łatwo, ale co zrobić.

Jak będę dochodzić do jedynki to wtedy się zastanowię.

Zafundowałem sobie decka w ramach świątecznego prezentu. Za 180zł wraz z kosztem przesyłki. Przyznajcie że jest śliczny ! :-))

Ukryta Zawartość

Nie wiem co mnie skusiło, ale dałem stówę za coś takiego z takimi małymi wycieraczkami:

post-17379-0-93258600-1482103039_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Jak będę dochodzić do jedynki to wtedy się zastanowię.

marzę, by dojść do jedynki....z jednym zerem. Kiepsko mi idzie, bo w miejsce 7 sprzedanych, dojechały 3 nowe.

Jak na razie jest sytuacja, w której jest zbyt mało chętnych a decków do uratowania zbyt dużo. Nie mamy chyba wyjścia trzeba mieć w kolekcji kilka* decków.

* - wpisać zależnie od możliwości: naście, set

Weź tu sprzedaj, kiedy wszystkie ładne i dużo serca i czasu włożyło się w naprawę... Jeszcze miejsce się znajduje na nowe nabytki, więc nie muszę się niczego pozbywać. Do czasu.... :)

Mam podobnie: miejsce wręcz nieograniczone na "ekspozycję". I podobne rozterki. Są decki słabiej grające ale porywające wyglądem. Jak jeszcze włożyło się sporo trudu i czasu w reanimację to mamy "emeryta" w domu :)

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Szkoda, że mamy tak słabe dojścia do zagranicznych portali ze sprzętem. Często przeglądam ebay i sporo sprzętu naprawdę fajnego jest z USA. Pomijając problemy natury zasilającej, to wielu sprzedawców nie chce wysyłać sprzętu do Polski. To samo dotyczy japońskich portali aukcyjnych. Tam naprawdę byłoby sporo do kupienia i ciekawych modeli, ale warunki są zbyt kłopotliwe i kosztowne.

Edytowane przez Dariusz_61729

Szkoda, że mamy tak słabe dojścia do zagranicznych portali ze sprzętem

Dojścia są. Problem w tym, że zarobkowo na tle reszty cywilizowanego świata jesteśmy nędzarzami.

stereo-hifi.com

A można by przypuszczać ze tylko kobiety "jarają" się ciuchami i perfumami osiągając extaze widząc nowe ..........a tu proszę , gdzie się człowiek nie oglądnie to nawet magnetofonami ......heheheh

w miejsce 7 sprzedanych, dojechały 3 nowe

Zapytam o technikalia takiego projektu - skąd wziąć tyle pudełek na magnetofony - czy są może jakieś gotowce dostępne na rynku?

Mnie jak na razie skutecznie odstrasza skomplikowaność i czasochłonność takiego procesu ale pewnie nie mam wymaganego w tej dziedzinie doświadczenia - zdarzyło mi się przygotować dwie bądź trzy wysyłki i pamiętam to jako traumę - rzeźbienie z przygotowaniem pudełka na wymiar, zabezpieczenie decka folią stretch przed zarysowaniami, potem folią bąbelkową przed wstrząsami, zapakowanie do środka i wypełnienie wolnych przestrzeni na ścisło styropianem zabezpieczającym przed uderzeniami, zaklejenie pudełka taśmą pakową najlepiej jeszcze wzmacniając nią jego rogi. Oczywiście trzeba to już wszystko mieć pod ręką bądź szybko zgromadzić. No i czas - około dwie godziny aby dobrze to zrobić.

Co ciekawe - do mnie zdarzyło się, że przychodziły decki bezpośrednio włożone do pudełka wypchanego kulkami z gazet - moim zdaniem to żadne zabezpieczenie ale może to sposób na uniknięcie w/w traumy wysyłkowej?

Jak sobie z tym radzicie?

M.

Wiele sprzętów zamawiałem i przechowuję pudełka i "wypełnienie" w komórce niby na rowery :). Większość sprzętu ma podobne wymiary i problemu z doborem pudła nie ma. Gdy coś naprawdę brakuje, to mam sklep pod bokiem i zawsze coś tam mają do oddania.

Z tym pakowaniem trochę się schodzi, ale człowiek już ma wprawę i idzie to znacznie szybciej niż kiedyś :). Ogólnie przesyłki do mnie dojeżdżające są dobrze zapakowane i nie miałem (jeszcze) problemu z uszkodzeniami w transporcie. Ostatnio przeżyłem szok gdy zobaczyłem pudło z Sony TCK6B. Myślałem, że wysłano mi telewizor. Paczka ważyła 14kg. Dobranie się do magnetofonu zajęło mi prawie 10 minut. Tak dobrze zapakowanego sprzętu jeszcze nie otrzymałem. Mogliby tą paczką grać w piłkę a i tak sprzęt byłby nietknięty. Innym przypadkiem jest, gdy dojechał do mnie JVC ERA. Otwieram pudło i nie znalazłem żadnego wypełnienia. Styropianów ani gazet, folii, nic. Jakie było moje zdziwienie, gdy obejrzałem BR-a. Żadnych uszkodzeń. Nic. Widocznie był zbyt ciężki, by nim rzucać :). Budowa tego sprzętu też pancerna. Na szczęście...

Różnie to bywa z tym pakowaniem. Ja trafiłem na dwa skrajne przypadki. Na szczęście bez konsekwencji.

stereo-hifi com

• Pokaż nowe odpowiedzi