Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie koledzy nie mogłem się powstrzymać :) Choć czasem można trafić okazję .... Revox H11 piękna bestia ale bez dbx'a :(

W ramach przeprosin - fajny artykuł z roku 1977 (Popular Science) >>>> STRONA 99, dokończenie STRONA 142

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie wiem gdzie szukać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki nikx za linka cholera drogi ten scalak .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety nasze hobby do tanich nie należy i będzie tylko gorzej :( Zdaje sobie sprawę że będzie coraz gorzej tylko człowieka chce coś trafić jak za decka dasz parę złotych a jedna pierdoła tyle kosztuje.

Coś będę musiał wykombinować jakiś może zamiennik abo czekać na dawcę,dlatego jak mam okazję to kupuje zawsze drugiego jako dawcę żebym nie musiał później się martwić.

Ten Sony z aukcji ma głęboką rysę więc nie jest w lepszym stanie. Tego przetarcia w moim decku czasem wcale nie widać gdy magnetofon stoi w zacienionym miejscu. Nawet zastanawiam się czy może zeszlifować resztę wydrapanych cyferek. One są tylko delikatnie wydrapane igłą lub jakimś innym narzędziem. Chyba kupię lakier w sprayu specjalnie "na zamówienie". Oni zeskanują fragment tego panela i komputerowo dorobią ten kolor. Tylko że ta przyjemność kosztuje 40zł za 400ml.

Widziałem nawet taką folię samoprzylepną aluminiową tylko że w kolorze "dark titanium". Może pojawi się taka w kolorze tytanowym bez tego "dark". Wówczas kolor będzie bardziej podobny.

Albo zaryzykuję i kupię tą folię ? Jak myślicie ?

Ukryta Zawartość

Nie chce źle prorokować ale orobisz się wydasz kasę a i tak nie będziesz zadowolony. Znam to z własnego doświadczenia. Może lepiej weź na wstrzymanie - dawca trafi się w dobrej cenie prędzej czy później. A na razie postaw go w mało "nasłonecznionym" miejscu ;)

Dzięki nikx za linka cholera drogi ten scalak .

A na dawce nie czekamy ??

Ukryta Zawartość

Lubię kiedy gra muzyka...

Chłopaki a mieliście tego rarytasa?

jVC DD V9

27kl4tor3rxdlce4ejhj4.jpg

JVC jest niezły , swietnie nagrywa .

Co do legend to nie rozumiem dlaczego Nakamichi DRAGON osiąga zawrotne sumy (tylko) w Polsce skoro o niebo i duzo lepszy jest tańszy Harman Kardon TD 4800

Ukryta Zawartość

Znów mnie handlorze postraszą ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Luk77

Niestety, nie. 30 lat temu śliniłem się na jego widok w katalogu. ;-)

Proszę , daj "cynk" na nowszy i lepszy deck specjalisto .

Niestety , nie tylko na decki ale co po niektórzy ślinią sie na inne rzeczy ...

Edytowane przez Luk77

Odpowiadałem tylko na "Chłopaki a mieliście tego rarytasa? JVC DD-V9" - i napisałem, że nie. Pisząc moją odpowiedź, nie znałem dalszej części o Dragonie i H-K.

Tymczasem Ty wyedytowałeś Twój post, co pozornie zmieniło znaczenie mojej odpowiedzi.

Przy okazji, te 30 lat temu śliniłem się też na widok Dragona.

H-K jest o jakieś 7-8 lat nowszy. Nie wiem, czy jest lepszy, czy gorszy od Dragona.

>>Luk77

Słuchałeś Dragona kiedykolwiek?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Luk77, o co Ci chodzi?

Nie wiem, który jest lepszy, bo nigdy ich nie słuchałem, więc nie mogę porównywać. I nie wypowiadam się na ten temat.

Edytowane przez MaciejLK

>>Luk77

Słuchałeś Dragona kiedykolwiek?

Owszem, a nawet nagrywałem ...poważnie :)

Problem jest taki czy Ty nawet na zdjęciu widziałeś Harman Kardon TD 4800 ?

Edytowane przez Luk77

Śmiem wątpić...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Śmiem wątpić...

J.w

Śmiem watpic

Czy ty chłopie bedziesz sie spierał nad wyzszoscia Harman Kardon TD 4800 nad innymi nawet Nakamichi konstrukcjami ?

Niestety nasze hobby do tanich nie należy i będzie tylko gorzej :( Zdaje sobie sprawę że będzie coraz gorzej tylko człowieka chce coś trafić jak za decka dasz parę złotych a jedna pierdoła tyle kosztuje.

Coś będę musiał wykombinować jakiś może zamiennik abo czekać na dawcę,dlatego jak mam okazję to kupuje zawsze drugiego jako dawcę żebym nie musiał później się martwić.

Tu można kupić ten układ za niecałe 20 euro. Ale nie mam pojęcia jak doprowadzić transakcję do końca i czy w ogóle się da. Maciej - zerknij proszę na tą stronę bo ja angielskiego niestety nie znam :-(

Ukryta Zawartość

Tymczasowo zamaskowałem przetarcie na panelu Sony TC-K7B czarną matową taśmą samoprzylepną. Zmieniłem tym samym wygląd magnetofonu ale wydaje mi się, że jako tako pasuje to do czarnej kieszeni i czarnego tła wskaźników VU. W przyszłości trafi się coś bardziej sensownego to zmienię to.

post-7746-0-88753500-1416133555_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu można kupić ten układ za niecałe 20 euro. Ale nie mam pojęcia jak doprowadzić transakcję do końca i czy w ogóle się da. Maciej - zerknij proszę na tą stronę bo ja angielskiego niestety nie znam :-(

Ukryta Zawartość

Trzeba sie zarejestrowac i dodać do koszyka ... widzę jednak jeden problem w opcjach wysyłkowych widzę tylko kraje Beneluxu ... więc chyb najpierw trzeba do nich napisć czy wyślą do Polski?

Ukryta Zawartość

A z drugiej strony wystarczy pomyśleć, że gdyby Allegro oddawało kasę za każde zgłoszenie "nie podparte" wszczęciem sprawy przez Policję, to wielu "uczciwych" użytkowników tego portalu zrobiłoby sobie z tego procederu niezłe źródło dochodu. Wszczęcie postępowania jest dla POK Allegro niejako formą gwarancji, że ktoś nie chce oszukać samego... Allegro.

No tak, ale dlaczego na eBayu działa to bezproblemowo i bez konieczności angażowania w to Policji?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Jakaś forma weryfikacji musi być. Nie znam ich regulaminu, ale zapewne jest jakieś zabezpieczenie przed próbami oszustw.

Kasjel, umiesz zrobić coś z niczego. Podejrzewam, źe gdyby to był czarny lakier, nikt by nawet nie zapytał, czy to Ty, czy fabryka. ;)

Mój pomysł z zeskanowaniem a następnie wydrukowaniem fragmentu panela przedniego niestety nie wypalił. Chyba od początku był głupi. Ale gdyby nie to że mam coś przytkane dysze w drukarce to może jako tako by wyszło....

Najlepsza była by folia metaliczna w takim kolorze ale nigdzie takiej nie można kupić.

Można by też zrobić taką nakładkę z cienkiej blaszki w tym kolorze tylko skąd ją wziąć ?

Wszystko już zrobiłem w tym decku i gra wspaniale. Tylko to przetarcie na panelu. Macie jakiś pomysł lub wspomożecie odpowiednimi materiałami ?

Kasjel jest to do zrobienia trzeba by było zdjąć panel zeskanować wszystkie napisy,i na nowo pomalować w tym kolorze jaki jest.Najważniejsze to żeby nie malować żadnym sprejem!!! daje się trzy warstwy lakieru,jedna warstwa delikatnie grubo ziarnista po tym polerujemy i kolejną warstwę końcową.Później nanosimy napisy w postaci delikatnego graweru.

Kasjel jest to do zrobienia trzeba by było zdjąć panel zeskanować wszystkie napisy,i na nowo pomalować w tym kolorze jaki jest.Najważniejsze to żeby nie malować żadnym sprejem!!! daje się trzy warstwy lakieru,jedna warstwa delikatnie grubo ziarnista po tym polerujemy i kolejną warstwę końcową.Później nanosimy napisy w postaci delikatnego graweru.

Zapomniałem napisać lakier zawiera drobne cząstki aluminium.

A ten grawer będzie wyglądał podobnie jak oryginalne napisy?

manius59 - ja wiem. Proponujesz sposoby bardzo profesjonalne ale niestety bardzo kosztowne. A jak już wchodzić w koszta, to lepiej zaczekać na okazję i kupić TC-K7B z panelem w bdb stanie. Potem sprzedać ten z uszkodzonym i tyle. Przecież tragedii nie ma. Na żywo wygląda to lepiej niż na zdjęciu, bo jak wiadomo światło flash,a uwidacznia wszystko nawet smugi po odciskach palca.

Jeszcze jedno zdjęcie.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten lakier jest drapany w poprzek więc nigdy nie da się uzyskać oryginału chyba że jak pisałem . Szpachelek do rysek i cieniutka warstwa sprayem na zadmuch .

Przy okazji .

Wiadomo gdzie jest wystawiony CT 959 .

Dostałem dodatkowe fotki , obrobiłem w celu wyłapania niedoskonałości .

Nie jest źle a deck wygląda na mało używany wiec warto się skusić .

A ten grawer będzie wyglądał podobnie jak oryginalne napisy?

Na pewno nie taki sam ale podobny bo jest to grawerowane,kolor będzie na pewno taki sam.Kasjel ja to rozumiem na pisałem że jest taka możliwość.Ja już coś takiego robiłem z panelem magnetofonu koncert,bo oryginalny lakier był w bardzo zniszczony.

Muda, wiadomo gdzie, pojawił się Technics RS-B40 z DBX`em za rozsądną cenę w dobrym stanie.

A jak byś chciał coś wypaśnego to RS-B905 :)

Edytowane przez neomammut

Muda, wiadomo gdzie, pojawił się Technics RS-B40 z DBX`em za rozsądną cenę w dobrym stanie.

Dzięki , widziałem ale muszę przystopować . Kupiłem jeszcze jednego decka i zanim żona mnie spakuje muszę dać jej ochłonąć ;)

Ja już coś takiego robiłem z panelem magnetofonu koncert,bo oryginalny lakier był w bardzo zniszczony.

A pamiętasz jaki był koszt takiej renowacji panelu (malowanie & grawerowanie)?

M.

A pamiętasz jaki był koszt takiej renowacji panelu (malowanie & grawerowanie)?

M.

Ja to robiłem jakieś trzy lata temu koszt nie był duży zeskanowanie plus grawerowanie i malowanie całych elementów wyniosło 130złotych.Był malowany panel przedni oraz pozostałe jak boki i tył oraz nóżki.

MaciejLK , źle cie w nocy zrozumiałem , sorry ;)

Generalnie DRAGON to nie jedyna wybitna konstrukcja .

Chłopaki pochleją przy sobocie, to później burdy rozkręcają na forum! :)

Odnośnie tematu, też uważam, że Harman jest odrobinę lepszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi