Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  101 członków

Albedo Klub
IGNORED

Klub albedo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nazwał bym tego modą, tylko świadomy wybór.

Mam Enerr Holograph Hybrid, zastanawiałem się skąd ten Hybrid w nazwie, a tu przyznam po kilku latach doszedlem, że  odpowiedź  tkwi we wtykach, schuko Rod, IEC chyba Gold.

Mam tak zrobiony Elecaudio na fajnych wtykach Yarbo z miedzi Tellurowej, schuko rod, IEC czysta miedź, wisi na OLX.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Witam Kolegów. 

Dołączam do fanów marki. Od tygodnia posiadam Solidy w wersji monocrystal, zarówno interkonekt (rca) jak i głośnikowe. Miałem okazję testować interkonekt solid, ale w wersji pure silver. Różnica jest istotna, i to w każdym aspekcie. 

W dniu 5.10.2019 o 16:26, naczesany napisał:

W takim razie od przyszłego tygodnia będę go testował bo wygrałem. Mam już Flat One (od niego zaczynałem) i Geo. Oba spodobały mi się poprzez swoją neutralność. Podobnie jak głośnikowy Tellurium Q Black II.

I jak tam kabelek? Jakieś różnice z Geo?

4 godziny temu, Rhone napisał:

Miałem okazję testować interkonekt solid, ale w wersji pure silver. Różnica jest istotna, i to w każdym aspekcie. 

Ale na korzyść którego?

10 godzin temu, obcymars napisał:

Dzisiaj wracam z sanatorium; kabelek już czeka więc wieczorem potestuję. Może to być duże zaskoczenie bo w końcu prawie 4 tygodnie bez dobrego sprzętu. Po takim czasie wszystko może dobrze zagrać. Zacznę od najsłabszego zestawienia a potem już tylko wyżyny.

W dniu 4.10.2019 o 14:41, naczesany napisał:

https://allegro.pl/oferta/albedo-monolith-0-75m-8517713198

Możecie mi powiedzieć czy to oryginał? Jakieś wtyki dziwne ma.

W przybliżeniu te wtyki wyglądają nieciekawie.. ale może tylko w necie.

Mój flat one (najstarsza wersja) ma oryginalne wtyki w izolacji do końca.

Podobno pierwsze (najstarsze) wersje wszystkich serii, są najbardziej ''czarujące'' o kremowej barwie z najlepszym dociążeniem (mimo srebra).

Może czas pomyśleć o takim Monolicie... :)

Edytowane przez Cezary_58669
W dniu 7.10.2019 o 20:31, naczesany napisał:

Nabyłem tego Monolitha z All_ro i ciągle chodzi mi po głowie: a gdyby tak wymienić w nim wtyki na jakieś rzeczywiście warte uwagi, drogie. Wiem, że wtyki mają znaczenie bo przekonałem się na przykładzie Furutech FI11 i 28/38 g i r. A może dać je wymienić do producenta?

Jeszcze nie miałem okazji słuchać.

Macie może jakiś pomysł jak pozbyć się tego czarnego nalotu? Tuleje zaciskane można szmatką i pastą do zębów ale środek wtyczki i

bolec?

1837498062_IMG_20191015_085809_zmierozmiar.thumb.jpg.fe27d76ff3f11a664789790ea76dad86.jpg

Wiem śmieje sie że to za bogato może jak na jeden wtyk ale uwierz mi przyda ci sie na przyszłość także do innych klimatów , a i nie szukaj tańszych zamienników dremel to przede wszystkim jakość i dobra cena w parze 

W dniu 9.10.2019 o 22:28, obcymars napisał:
W dniu 5.10.2019 o 16:26, naczesany napisał:

W takim razie od przyszłego tygodnia będę go testował bo wygrałem. Mam już Flat One (od niego zaczynałem) i Geo. Oba spodobały mi się poprzez swoją neutralność. Podobnie jak głośnikowy Tellurium Q Black II.

Po wpięciu Monolitha nie mam złudzeń że jest najlepszy z trzech jakie mam: Flat One i Geo.

Jeszcze popracuję nad wtykami (polerka moją najnowszą zabawką Dremel) i można słuchać.

Na razie wpiąłem w Feliks Espressivo, CD Moon CD1 i AKG Q701 i wyższość Monolitha nad Flat One słychać w każdym aspekcie.

Mój Feliks to bardzo ciepłe, lampowe brzmienie które nie do końca mi odpowiadało. Preferowałem raczej hybrydową Sohę III ale po wpięciu Monolitha w Feliksa pojawiło się wiele szczegółów i smaczków, które gubiły się przy Flat One. Z CD Simaudio Moon CD1 - który jest odrobinę jasnym CD, brzmienie jest bardzo neutralne, szczegółowe zarazem i niemęczące jak czasami miało miejsce przy Flat One ("zlewanie się" przy bardziej skomplikowanym utworze). Zasilające to Furutech'i  FP-3TS762 i Alpha 3 na wtykach 28/38 g i r które też swoje robią. Jestem bardzo zadowolony z brzmienia. Aż strach pomyśleć, że można jeszcze lepiej (Solid MONOCRYSTAL).

Godzinę temu, naczesany napisał:

Fantastyczny ten Dremel. Że też wcześniej nie kupiłem. Kupiłem 4000, parę przystawek m.in. stojak i różne gadżety. Teraz chodzę po domu i szlifuję ?

01.thumb.jpg.bda41c3c693e5c9ad1d14b915ea4f340.jpg02.thumb.jpg.abb35e650b722c5dd0cafbd16b08102c.jpg03.thumb.jpg.7289133a0b1af4a8bdcc9d893e13366a.jpg

Nie ma za co ;)))

3 godziny temu, naczesany napisał:

Fantastyczny ten Dremel. Że też wcześniej nie kupiłem. Kupiłem 4000, parę przystawek m.in. stojak i różne gadżety. Teraz chodzę po domu i szlifuję ?

01.thumb.jpg.bda41c3c693e5c9ad1d14b915ea4f340.jpg02.thumb.jpg.abb35e650b722c5dd0cafbd16b08102c.jpg03.thumb.jpg.7289133a0b1af4a8bdcc9d893e13366a.jpg

Dodajesz pastę jakąś czy na sucho lecisz ?

1 minutę temu, naczesany napisał:

W zestawie jest klocek pasty który znakomicie się sprawdza z tulejką filcową. Próbowałem z pastą do zębów ale się rozbryzgiwała.

Pytam bo sam tego jeszcze nie robiłem he , jest tam jakiś napis co to za pasta ? bo myślę że zwykła tempo" też by chyba mogła być ?

• 5 tygodni później...
3 godziny temu, Ajg0r napisał:

Czy któryś z kolegów miał możliwość porównania IC Solid Pure Silver z Monolitem?

Nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego kabla.

Z opinii branży i nie tylko wynika, że jest lepszy, ale jak jest trzeba sprawdzić u siebie.

Więcej powietrza, lepsza scena w szerz etc.

Trzeba u siebie nie ma bata, inaczej nikt Ci nie powie, każdy ma inne warunki, elektronikę itp.

• 4 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, sir.jax napisał:

Bordowa "dociepla" troszku ?

Ale naturalnie i leciutko.. w porównaniu np. do takiego harmonixa ci-230mk2.

Mam na myśli czerwoną a nie bordową.. :)

Edytowane przez Cezary_58669

Kolega Robert84 zapytał,  więc odpowiadam.

Trudno ocenić, który lepszy bordowy w porównaniu do czerwonej gra cieplej, bardziej nasyconym barwami, przyjemnie, ale czy lepiej?-raczej inaczej.

Jednemu podejdzie czerwony, drugiemu nowsza wersja bordowy.

?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.