Skocz do zawartości
IGNORED

DOBÓR ODTWARZACZA CD

Adam 38

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Szukam odtwarzacza cd w cenie ok. 3.000 zł. (nowy bądź używka) pod Atoll-a in 100 se i dynie x 14.

Na czym mi zależy:

1. Odtwarzacz nie ma grać tzw. dźwiękiem na twarz, żadnego "wypychania" do przodu wokali (dynaudio w moich 11 m2 "zabijają średnicą" - kto słuchał dynaudio wie w czym jest problem w takim metrażu);

2. Odtwarzacz ma wyraźnie pokazywać kontury, początek każdego dźwięku, bardzo zależy mi na rozdzielczości;

3. Miałem u siebie regę apollo r, vincenta cd 400, słuchałem Pionka pd 50 i żaden z nich nie podpasował więc w/w odtwarzacze odpadają;

4. Odtwarzacz nie ma podkreślać góry oraz przełomu środka i góry pasma;

5. Odtwarzacz nie ma mieć ograniczeń w dynamice i niskich tonach.

Jest szansa na odtwarzacz CD w w/w cenie, który spełni założone kryteria?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

-Salva Mea-

https://www.audiostereo.pl/topic/126943-dob%C3%B3r-odtwarzacza-cd/

Witaj,

dwa odtwarzacze moim zdaniem powinny Ci odpowiadać - Primare CD22 (http://q21.pl/primare-cd22.html) oraz Naim CD5si (http://q21.pl/naim-cd5si.html). Obydwa niestety powyżej przedstawionego przez Ciebie budżetu.

A który z podanych i odsłuchiwanych przez Ciebie odtwarzaczy najbardziej odpowiadał Twoim preferencjom?

Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Cześć.

Szukam odtwarzacza cd w cenie ok. 3.000 zł. (nowy bądź używka) pod Atoll-a in 100 se i dynie x 14.

Na czym mi zależy:

1. Odtwarzacz nie ma grać tzw. dźwiękiem na twarz, żadnego "wypychania" do przodu wokali (dynaudio w moich 11 m2 "zabijają średnicą" - kto słuchał dynaudio wie w czym jest problem w takim metrażu);

2. Odtwarzacz ma wyraźnie pokazywać kontury, początek każdego dźwięku, bardzo zależy mi na rozdzielczości;

3. Miałem u siebie regę apollo r, vincenta cd 400, słuchałem Pionka pd 50 i żaden z nich nie podpasował więc w/w odtwarzacze odpadają;

4. Odtwarzacz nie ma podkreślać góry oraz przełomu środka i góry pasma;

5. Odtwarzacz nie ma mieć ograniczeń w dynamice i niskich tonach.

Jest szansa na odtwarzacz CD w w/w cenie, który spełni założone kryteria?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

przyjrzyj się przede wszystkim CD Exposure i Soul Note, Atoll też, ewentualnie Marantze

a przede wszystkim pomyśl o...DAC, Aune s16, GoldNote czy Music Hall (lampowy)

Polecam poszukać w promocji/wyprzedaży itp. Marantz SA 8005. Bardzo dobry odtwarzacz. Wart swojej ceny i napis Made in Japan ma znaczenie, choć ktoś z forumowiczów narzekał ostatnio, że miał z nim problemy.

DO Q21

Najbardziej podobał mi się Vicek cd 400 (moim zdaniem całkowita deklasacja pozostałych, które wymieniłem) ale dla mnie on gra mocno ekspansywnym dźwiękiem, bardzo do przodu i moim zdaniem nie żałuje "góry".

-Salva Mea-

Marantze raczej nie wchodza w gre, a przynajmniej nie w kwotach w jakich operuje. Zeby ten vincent tak nie pchal do przodu dzwieku to nawet ta niemala ilosc gory bylaby do zaakceptowania ale chinczycy chyba ustawiali go pod swoje wzmaki, stad to bardzo ekspansywne granie na twarz, szkoda bo to dobre granie, ale nie do malych pomieszczen i tak ekspansywnie grajacych srodkiem monitorow. Zachcialo sie dynek w 11 m2.....

-Salva Mea-

Posłuchaj Creek Evo (nie Evo2 tylko Evo). Kontury są bardzo wyraźne. Ten odtwarzacz niczego nie podkreśla, gra równo z bardzo dobrą rozdzielczością.

Na rynku wtórnym cena ok. 1.2-1.5k.

Nie kupuj bez wcześniejszego odsłuchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.