Skocz do zawartości
IGNORED

Ogólne dysputy na temat sytuacji forum

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Grześ cię wkręca.To Stary wyjadacz, nie jeden kabel słyszał...

Jeśli lubi, proszę bardzo, mnie to rybka... i tak na koniec okaże się, że z tym wkręcaniem to tak jak ze słyszeniem kabli ;-)

@Zbig:

Po ostatnich przygodach z gazownikami (z uprawnieniami) oraz hydraulikiem w trakcie remontu kuchni, tak mnie naszło pochandryczyć się.

Już widzę te tabuny serwisantów z oscyloskopami, miernikami zniekształceń, generatorami... naprawiającymi wzmacniacz.

A nawet jak się taki zdarzy, znaczy; użyje owych przyrządów to i tak musi posłuchać.

Gazownik poszedł a gaz się ulatniał. Nawet pieczątkę pyknął w gwarancji.

Hydraulik poszedł a woda kapała z syfonu...

... nie jeden kabel słyszał...

Ale to tylko na sprzęcie śmieciowym...

... albo takim wydumanym; minimalna liczba stopni, bierne pre...

Tam to kable muszą grać.

Audiofilom humanistom wydaje się wówczas, że mają dar... a to wciąż fizyka.

Fizyka normalna znaczy się. Nie ta tworzona przez nich...

Już widzę te tabuny serwisantów z oscyloskopami, miernikami zniekształceń, generatorami... naprawiającymi wzmacniacz.

tak sobie to, jako wprawdzie niemal niepraktykujący, ale jednak metrolog, naiwnie wyobrażam :-)

A nawet jak się taki zdarzy, znaczy; użyje owych przyrządów to i tak musi posłuchać.

No oczywiście. Myślałem, że chcesz aby naprawiał wyłącznie na słuch.

Hydraulicy to odrębny gatunek, nieporównywalny z niczym innym... gazu szczęśliwie nie posiadam.

To witam Kolegę Metrologa.

A... na słuch zdarzało mi się naprawiać...

Nawet tunery na słuch przestrajałem (np. CCIR->OIRT) w czasach stęchłej komuny. Konkretnie głowice.

I nie jest to żart.

Bywały takie warunki podziemne.

A na jednej z imprez naprawiłem jakieś wyższej klasy radio ze wzmacniaczem. Coś mi świta; Meluzyna.

Słuchaliśmy jakichś stacji NRD`owskich w stereo i bawiliśmy się. Nagle trach. Nie gra jeden kanał.

Sondą był wówczas zszywacz trzymany w palcach (szukanie przerwy na "brum")...

Przerwa nastąpiła w cewce filtra MPX.

Nożem odskrobałem nieco izolacji i jakoś udało się zlutować przerwany drucik... nożem podgrzewanym na kuchni gazowej.

Po pół godzinie impreza ruszyła dalej...

Nie bajeruję.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Nieda się analizatorem widma określić piękna wokalu.

Chcesz rozmawiać na temat świadomości wzmacniacza? Czy wartości sonicznych?

Termin "soniczny" w języku polskim oznacza ultradźwiękowy - polecam skontaktowanie się z Batmanem.
Gość papageno

(Konto usunięte)

Jest wątek o mitach. Może tam się poprzekomarzacie. Wnioskuję o zakaz używania słów: kable i testy. Kara: ban na miesiąc. Może to coś da.

Ile lat można natręrnie pieprzyć o kablach i testach? To jest syndrom poważnych zaburzeń osobowości.

Metrolog to ten, co się loguje z metra?

Jesteś urologiem?

Jest wątek o mitach. Może tam się poprzekomarzacie. Wnioskuję o zakaz używania słów: kable i testy. Kara: ban na miesiąc. Może to coś da.

Ile lat można natręrnie pieprzyć o kablach i testach? To jest syndrom poważnych zaburzeń osobowości.

Od dawna, oprócz Bocznicy, bywam na tym forum wyłącznie w dziale Akustyka.
Gość A&T

(Konto usunięte)

Termin "soniczny" w języku polskim oznacza ultradźwiękowy - polecam skontaktowanie się z Batmanem.

Jesteś pewien? To właścicie studia dźwiękowego, czy profesjonalnego salonu audio-wideo w Opolu Sonica nie wiedzieli co robią tak je nazywając?

Jesteś pewien? To właścicie studia dźwiękowego, czy profesjonalnego salonu audio-wideo w Opolu Sonica nie wiedzieli co robią tak je nazywając?

Podobnie jak właściciel hotelu Boner w Krakowie?

Zbig

Ja uważam,że sprzęt czy np. akustyka to tylko środek do celu.Celem jest muzyka.Skoro bywasz na tym forum to znaczy,że słuchasz muzyki.Masz swoje preferencje muzyczne,przemyślenia.I temu służy zakładka muzyka.Można się tam wyrazić można się też sporo dowiedzieć.Nie rozumiem czemu się na to zamykasz?Nawet jakby programowo.

Tam dopóki będzie się twierdziło, że pułapka basowa wielkości taboretu "wyssa" falę stojącą z salonu 60m2, będzie się miało samych przyjaciół...

W akustyce jak to w akustyce...

Nikt nie widział ale wszyscy słyszą...

Co innego...

Jako bardzo, ale to bardzo wyrozumiały dziadek, w drodze bardzo karkołomnej interpolacji, zaliczę krótkie wtręty kablarskie jako glosy w temacie ogólnej dysputy, to już ciężej jest mi uznać je za opinie o sytuacji forum.

Uznam więc, zgodnie z zamieszczona tu sugestią, że wszelkie dyskusje dotyczące zbioru tematów wokół kablarskich za trolling. I tak owe wpisy będę traktował.

Wątków w wyżej wymienionej materii jest na forum mnóstwo, a to za sprawą bardzo czynnej grupy jej wielbicieli, łaskawie raczących nas swą wiedzą w niemal każdym temacie.

Poszerzenie wiadomości jak ciąc kabel znajdziemy również TV w odcinkach, gdzie p. Kazimierz Batura i p. Ferdynand Kiepski, dokładnie wyjaśniają jak kabla ciąc.

Serdecznie polecam.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Podobnie jak właściciel hotelu Boner w Krakowie? ������

To co uważasz za soniczny jest super lub ultra sonicznym. Coś ci się pomieszało kolego.

Oto następny przykład.

http://music.cbc.ca/#!/Sonica

To co uważasz za soniczny jest super lub ultra sonicznym. Coś ci się pomieszało kolego.

Oto następny przykład.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niczego nie uważam tylko sprawdzam jak jest. Terminu "soniczny" używa się w języku polskim jako wersji skrótowej "ultrasoniczny", w odniesieniu do urządzeń wykorzystujących ultradźwięki, np. "silnik soniczny". W angielskim zresztą też, wpisz sobie w słownik np. "sonic equipment"

"Wartości soniczne" poprawnie po polsku to "charakterystyka foniczna", tylko to już nie brzmi sexy i nie sugeruje wyższego poziomu wtajemniczenia używającego nieznanych terminów.

Ukryta Zawartość

10-szczoteczka.jpeg

TEST: Soniczna szczoteczka do zębów Philips Diamond Clean - perfekcyjny uśmiech

uss-280431-33fb50ce0ce9d800f5955.jpg

Soniczny śrubokręt z "Doktora Who" przestaje być fikcją!

I po sprawie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.