Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 350zł - Kolumny Tonsil Perfect 150

Marcin_63014

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie, chciałbym zakupić wzmacniacz do 350zł. Wiem, że to niewielka cena, ale chyba znajdę coś lepszego niż mój dotychczasowy Technics SA-GX180?

Pozwole odpowiedzieć sobie na kilka pytań które często padają przy podobnych tematach.

Jakie kolumny posiadasz?

Posiadam Tonsil Perfect 150, są w pełni "Tonsilowskie", wszystkie głośniki oryginalne, GDN'y niedawno wróciły z fabryki Tonsil gdzie były regenerowane.

Jakiej muzyki słuchasz?

Słucham rapu, hiphopu, choć jestem świadom, że te kolumny średnio się do tego nadawają. Ale nie zmienię ich (wartość sentymentalna), a dla mnie i tak grają dużo przyjemniej niż posiadane przeze mnie kiedyś Altusy 110.

Młody i głupi jestem, więc lubię jak jest mocny bas, ale znów nie taki żeby zakrywał resztę pasma. Po prostu chciałbym żeby wzmacniacz był na tyle mocny aby kopnął wtedy kiedy trzeba. Lubię słuchać muzyki głośno, ale nie męczę kolumn przesterem.

Jakie posiadasz źródło dźwięku?

Komputer stacjonarny z zintegrowaną dźwiękówką oraz Macbook Air.

Jakaś preferowana marka lub inne sugestie?

Sony, Yamaha, Denon, Onkyo - Dlaczego akurat te? Bo wydawają mi się jakieś takie solidne, lepsze niż Technics. Choć jestem świadom, że to zależy od modelu, serii i tak dalej. Chciałbym również aby wzmacniacz nie wyglądał jak po wojnie, bo będzie stał na biurku i chciałbym aby ładnie się prezentował. Pilot zbędny całkowicie.

A więc, czy w tej cenie znajdę coś przyzwoitego, lepszego niż ten mój gx-180? :)

150, faktycznie grają lepiej niż altusy. Jednak z faktu ich zamkniętej konstrukcji bas jest specyficzny, góry jest też sporo, choć dwie klasy lepsza niż w altusach. jakiś wzmacniacz względem obecnego cienkiego amplitunera kina domowego, zwłaszcza technics będzie dobrym posunięciem.

Jednak wybieraj ostrożnie, bo zbyt ostro grający wzmacniacz nie będzie dobry do tych kolumn.

Jednak wybieraj ostrożnie, bo zbyt ostro grający wzmacniacz nie będzie dobry do tych kolumn.

Sęk w tym, że nie mam doświadczenia i potrzebuje kogoś, kto mnie poprowadzi za rączkę i powie"O, patrz, ten wzmacniacz gra ciepło, nada się" :P

Wyczytałem gdzieś chyba, że Denony grają neutralnie, więc chyba w ich kierunku powinienem celować?

do takiej muzyki jeśli chcesz mieć sporo basu polecałbym denona PMA 777. mocy na pewno nie zabraknie.

Posiadam taki wzmacniacz i waham się jeszcze jeśli chodzi o sprzedaż. Jestem w trakcie kompletowania sprzętu toshiby. Jeśli spełni oczekiwania, denon Pojdzie do innego pomieszczenia, lub na sprzedaż..

z innych wzmacniaczy w tej cenie (denon jest troche ponad budżet), możesz rozejrzeć się za yamahą a500/a520 chociaż przy Twoich preferencjach muzycznych coś ze stajni denona sprawdzi się lepiej chyba

Marcin

Wg mojej opinii i tylko mojej, ale dlugoletniej, zeby nie przedluzac ect. wez sobie chlopie do tonsilkow amlituner kd z ymahy.

Najtanszy tonsil duet z kazdym modelem yamahy, czy kd, czy stereo gra wybitnie w przedstawionym budzecie do 500zl.

Jesli odniesc sie do tego co napisales, to ja nie mam najmniejszych watpliwosci.. Sam tak zaczynalem, dokladnie wtedy, kiedy nie mialem pieniedzy i nie zapomnialem tego jak to bylo...

Dzis, mam zupelnie inne preferencje muzyczne i inne mozliwosci finansowe itd ale zaufaj mi i obiecaj ze yamaszke przetestujesz. Bywaj i powodzonka

Ł.

Tonsil generalnie lubi sie z Yamaha. To jak Creek z Eposem lub idac dalej Hegel z Usher mowiac o monitorach.

Kd Yamahy ma fajne stereo w tej cenie, zdaje sie, ze ma jeszcze w wzmazniaczach starszych wersji stereo przedwzmacniacz phono, to jakby Cie wzielo na Vinyl ( i calkiem fajne phono rowniez do 500zl- ja bym nie bagatelizowal tej informacji)

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Mam jeszcze jedno pytanie, czy warto trochę dopłacić do Denona PMA-1060?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znalazłem taką aukcję, wydaje się dosyć tania. Czy może być w niej jakiś haczyk?

I nie wiem czy się nawet pchać w denona, bo boję się, że go ubiję moim w miarę głośnym graniem, bo na forum czytałem, że ludzie potrafili go zabić sygnałem ponadakustycznym, czy jakoś tak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Normalna cena. Do twojej muzyki szukaj czegoś z serii X80R. Lepiej się sprawdza na basie. Może tanio kupisz 980R, ew 880R. Bo 1080R to raczej za drogo jak dla ciebie.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.