Skocz do zawartości
IGNORED

Tani DAC do DVD i dekodera TV kablowej.

Urbanator

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie-który z tanich DAC -ów jest w/g Was najlepszy pod względem funkcjonalności: Denon USB 300 DAC, Arcam r-DAC, CA DacMagic 100 czy może inny do max 1500zł-zastosowanie jak w tytule + ew. muzyka ze Spotify z telefonu.

Ja mam Aune X1S i jestem zadowolony :

- jak dla mnie bardzo dobry dźwięk

- wejścia optyczne , koksjalne , USB

-obsługuje pliki USB: 32 Bit / 384 Khz / DSD128 (DOP), COAXIAL: 24 Bit / 192 Khz i OPTICAL: 24 Bit / 192 Khz

-wzmacniacz słuchawkowy (ponoć bardzo dobry ale nie używam)

- bardzo dobrze wykonany ale brak wyświetlacza

Cena około 1100 zł

Jak ma być tanio a przyzwoicie, to może być na przykład Nu Force

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są też używane, np. Asus

Ukryta Zawartość

Czy bardzo fajny Matrix:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po lekturze opinii na razie na czoło wysuwa się Aune X1S na Sabre, spróbuję go wypożyczyć ew. kupić z opcją zwrotu do 14 dni. Czy ktoś używa Denona USB 300 DAC? Interesuje mnie opinia użytkownika , a nie recenzenta. Z Ali raczej dam sobie spokój, za wiele zamieszania i kupno kota w worku no i brak rękojmi to już wolę kupić w kraju.

• 3 miesiące później...

Wracam do tematu, powoli finalizuję zakup choć pojawiły się nowe opcje- Aune przesłuchany i jednak czuję lekki niedosyt, generalnie funkcjonalność ok ale coś z tyłu głowy mi mówi żebym jednak posłuchał jeszcze czegoś. Praktycznie w stawce liczą się już tylko trzy opcje: wspomniany Aune, rodzima konstrukcja Nostromo 5H i ewentualnie Audio GD 15.32, moje pytanie co daje aplikacja 2x Wolfson WM 8741 w AGD w stosunku do pojedynczej w Nostromo?

Nostromo 5H i ewentualnie Audio GD 15.32, moje pytanie co daje aplikacja 2x Wolfson WM 8741 w AGD w stosunku do pojedynczej w Nostromo?

Jak planujesz głównie telewizję to wg mnie możesz dać sobie spokój i kupić daca za 50zł. Dżwięk z tv jest tak skaszaniony, że co byś nie zapiął i tak się nie da słuchać. Króluje w tym Polsat, ale inne stacje też mają sporo za uszami.

Miałem pierwotnie nostromo zapiętego do tv, ale przydał się do czego innego, mam takiego jakiegoś muse i na tv szczerze większej różnicy mi nie robi który gra, chociaż ten chińczyk do muzyki za bardzo się nie nadaje.

Telewizja jest na końcu listy przydatności DAC'a, przede wszystkim to koncerty na DVD, których mam trochę no i słuchawki do muzy z kompa.

@micwoj jakbyś mógł coś więcej napisać o Nostromo 5H byłbym wdzięczny-jest u mnie wysoko w rankingu a informacji o nim niewiele w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.