Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz klasy D skąd moc

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

W moc dopiero zacznę wierzyć jak waga wzmacniacza będzie powyżej 10 - 15 kilogramów Pisanie przy wadze wzmacniacza 6 kilo że ma 2 kw mocy przy ciągłej pracy to brednia , jednak w to wierzą .

Przy liniowych zasilaczach można czasem spojrzeć na wzmacniacz przez pryzmat wagi, jednak w przypadku analogowych wzmacniaczy z zasilaczami impulsowymi już nie, tym bardziej w przypadku całych wzmacniaczy cyfrowych, zasilacze po 1kW mogą spokojnie ważyć już od 0.5kg...

Popatrz sobie na końcówkę RAM V12000 ten 12kg klocek generuje 11.8kW (5.9kW/ch, więc z goła 1kW/1kg) w sprzęcie -pro- niema nic na "wiarę", poważne firmy nagłośnieniowe to nie banda niedouczonych audiofili którzy udowadniają kwadraturę koła, tutaj sprzęt albo gra albo wraca do sprzedawcy.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Przy liniowych zasilaczach można czasem spojrzeć na wzmacniacz przez pryzmat wagi, jednak w przypadku analogowych wzmacniaczy z zasilaczami impulsowymi już nie, tym bardziej w przypadku całych wzmacniaczy cyfrowych, zasilacze po 1kW mogą spokojnie ważyć już od 0.5kg...

Popatrz sobie na końcówkę RAM V12000 ten 12kg klocek generuje 11.8kW (5.9kW/ch, więc z goła 1kW/1kg) w sprzęcie -pro- niema nic na "wiarę", poważne firmy nagłośnieniowe to nie banda niedouczonych audiofili którzy udowadniają kwadraturę koła, tutaj sprzęt albo gra albo wraca do sprzedawcy.

Ja miałem styczność z cyfrowym wzmacniaczem tylko raz , jeśli się nie mylę to był wzmacniacz firmy Synq w cenie detalicznej 1200 zł . Tak że o tych końcach nie mam bladego pojęcia. Wiem po rozmiarach że jest to maleństwo i lekki jak piórko w porównaniu z analogiem . Natomiast spotykałem się często z produktami które napisane miały 2X 1200 watów przy 4 omach radiator jak karnisz od firanki a pomiar mocy wyjściowej około 20 watów . Końcówka analogowa w cenie 300 złotych polskich .Tak że wiara w to co jest napisane nie zawsze jest uzasadniona.

Ja miałem styczność z cyfrowym wzmacniaczem tylko raz , jeśli się nie mylę to był wzmacniacz firmy Synq w cenie detalicznej 1200 zł .

A ja pisałem o wzmacniaczu za 14tys złotych.

Natomiast spotykałem się często z produktami które napisane miały 2X 1200 watów przy 4 omach radiator jak karnisz od firanki a pomiar mocy wyjściowej około 20 watów

Taki marketing spotkać można na większości najtańszych czy wręcz bazarowych urządzeniach bez względu na to czy to jest wzmacniacz, odkurzacz czy sokowirówka.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Są też i producenci którzy podają parametry które mogą pokrywać się z prawdą np. takie moduły B&O ICEpower 500ASP 2x590Wat przy 4 omach a pobór prądu max to 1500Wat. Pod spotem link do danych technicznych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są też i producenci którzy podają parametry które mogą pokrywać się z prawdą np. takie moduły B&O ICEpower 500ASP 2x590Wat przy 4 omach czyli 1180W a pobór prądu max to 1500Wat. Pod spotem link do danych technicznych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Firma Hypex też podaje rzeczywiste moce swoich modułów. Na stronie są nawet charakterystyki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

A ja pisałem o wzmacniaczu za 14tys złotych.

Taki marketing spotkać można na większości najtańszych czy wręcz bazarowych urządzeniach bez względu na to czy to jest wzmacniacz, odkurzacz czy sokowirówka.

No dobrze ale ja tą ofertę widziałem bardzo dawno jak pierwsze końcówki cyfrowe zaczęły się w Polsce pokazywać. Nie interesowałem się tym za bardzo . Potem tego producenta już w Polsce nie widziałem .

Jeśli chodzi o sprzęt bazarowy to zaczyna on psuć rynek w Polsce . Przyczyną są nasze zarobki na których "niskość" twardo , ciężko i rzetelnie pracujemy.

Firma Hypex też podaje rzeczywiste moce swoich modułów. Na stronie są nawet charakterystyki.

Nie wszyscy mamy dostęp do internetu . Rzetelne parametry powinny być podane w instrukcji obsługi w wersji papierowej . Znam osoby które dostępu do internetu jeszcze nie mają .

Nie wszyscy mamy dostęp do internetu . Rzetelne parametry powinny być podane w instrukcji obsługi w wersji papierowej . Znam osoby które dostępu do internetu jeszcze nie mają .

Ci co korzystają z tego forum na pewno mają dostęp do internetu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Ci co korzystają z tego forum na pewno mają dostęp do internetu.

To znaczy , że skazujesz od razu na śmierć tych którzy nie mają dostępu do sieci ? . Może nie chcą mieć .

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Offtop

Jesli by nie bylo sieci to nawet dobrze, swiety spokoj ale zyjemy w czasach globalnych laczy wiec nie namy wyboru..

ja

Zawsze jakiś wybór masz . Wyprowadzasz się na głęboką prowincje wywalasz komórę do śmietnika , z kompem robisz to samo . Nie mów mi że nie masz wyboru bo to jest bzdura kompletna.

To znaczy , że skazujesz od razu na śmierć tych którzy nie mają dostępu do sieci ? . Może nie chcą mieć .

Jasne, skazuję na śmierć.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Jasne, skazuję na śmierć.

Ja ponad 25 lat żyłem bez internetu . Tak że jak coś uszkodzi Proxy , płakał nie będę . Co innego ci którzy od sieci są zależni jak od wódy . Tych mi będzie szkoda. Bo cóż oni zrobią bez internetu , GPS a , kochanej komóry która przestanie funkcjonować . Mogiła czarna .

Co innego ci którzy od sieci są zależni jak od wódy

Będą słuchać muzyki sącząc dobrego drinka. To tak na przykład, albo pójdą na spacer. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Akurat ja nie jestem wiezniem internetu i nie wystaje z komura nerwowo spogladajac na ekran, ja nawet nie mam facebooka i dobrze mi z tym....ale i tak spoleczenstwo, wladza i postep technologiczny zmusi nas do korzystania z pajeczej sieci.

Ok koniec offtopa.

Pozdrawiam.

ja

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Akurat ja nie jestem wiezniem internetu i nie wystaje z komura nerwowo spogladajac na ekran, ja nawet nie mam facebooka i dobrze mi z tym....ale i tak spoleczenstwo, wladza i postep technologiczny zmusi nas do korzystania z pajeczej sieci.

Ok koniec offtopa.

Pozdrawiam.

ja

Nikt nas zmusić do niczego nie może . To Tylko nasza dobra wola czy pocałujemy Proxy w d pę czy powiemy mu F Y pokazując środkowy palec .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.