Skocz do zawartości
IGNORED

Powrót do stereo

palusik

Rekomendowane odpowiedzi

Event Opal lub Neumann KH310 lub APS Aeon, Cambridge Audio Stream Magic 6.

Jesli maja byc podlogowe Nubert Nupro A700.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Podsumowując będę słuchał na razie:

Atoll IN100 se / IN200 se

Roksan Kandy K3

Music Hall A70

DAC:

Atoll DAC100 do Atollów lub Rega DAC do wszystkiego

Kolumny:

XT8F

Polk Audio RTi A7/A9

Kef R700

B&W 683 S2

To na razie tyle. Zobaczymy co przyniosą odsłuchy.

i jak posłuchałeś już czegoś jak doznania ?

Atoll IN100SE + CD100SE + XT6F - powiem szczerze różnica spora w brzemieniu. Dobre granie, dynamiczne i efektowne, scena muzyczna znacznie lepsza niż w tym moim kinie. Wokale wyszły przed kolumny a separacja instrumentów znacznie lepsza. Pojawiły się też nowe dźwięki w przekazie i to w utworach które słyszałem setki razy. Jedyne co mi nie odpowiadało to za bardzo krzykliwa góra, może trochę metaliczna - wymuszona, a także dół był za "szczupły". Bas był szybki i zwięzły, ale brakowało energii w nim i głębszego zejścia. To zapewne wina kolumn, gdyż raczej to skromnych rozmiarów paczki. Generalnie granie przyjemnie i łatwe w odbiorze, mi pasowało poza tymi uwagami powyżej.Zabieram się w za kolejne odsłuchy w niedługim czasie.

• 3 tygodnie później...

Zakupiłem Atoll IN200 SE plus przetwornik Schiit Bitfrost Multbit na kablu Qed Performance Audio 40. Lista głośników do odsłuchu, ruszam we wrześniu ze swoja elektroniką na odsłuchy po kolei:

Tannoy XT8F

Polk Audio RTi A9 / A7

B&W 683 S2

Mission SX5 / SX4

Heco Celan GT 702

Canton Ergo-690DC

Kef R700

Przestaję też czytać o tym bo codziennie znajduję nową opcje, nowy pomysły co kupić itp. Już mi się nie chce tego tak przetwarzać, teraz już będę tylko słuchał. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie z nowych/używanych. Ostatnio nawet zastanawiałem się na Harpia Acoustics, ale koniec końcem chyba nie.

• 2 lata później...

Może trochę odgrzeję kotleta, ale prześledziłem całą dyskusję i czuję pewien niedosyt :)

Na czym stanęło? Jakie kolumny udało się dobrać do Atolla?

McIntosh MA9000, McIntosh MCT500, ATC SCM40, Hijiri HCS-25, JCat USB XE + CM4, Roon, Synology DS1621+

W dniu 28.07.2016 o 07:48, Q21 napisał:

Dzień dobry.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, uniwersalność zestawu oraz wielkość salonu, z mojej strony zaproponowałbym na pewno odsłuch wzmacniacza Musical Fidelity M3si (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ewentualnie Roksan Kandy K3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To dwa urządzenia, które gwarantują pełny, dynamiczny i uniwersalny dźwięk. Jesli duży nacisk kładziesz na dynamikę i lubisz brzmienie analityczne, warto posłuchać także integrę Hegel H80 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To często wybierany po odsluchach wzmacniacz w naszym salonie.

Kwestia kolumn - Tannoy Revolution XT8 F (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) to konstrukcja uniwersalna, równa z dobrą dynamiką i wybitną przestrzenią. To na pewno bardzo dobre rozwiązanie. Dodatkowo od dzisiaj jest potężna obniżka cen całej oferty Tannoy, detaliczna cena modelu XT8 F wynosi teraz 8400 zł./para. Jako alternatywa na pewno proponuję posłuchać dwie polskie konstrukcje Audio Academy Hyperion IV (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz flagowe Audio Academy Rhea (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jesli lubisz dynamikę i szybkość, dobrze sprawdzą się kolumny Focal Aria 926 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania powyższych konfiguracji. Poza zaproponowanymi rozwiązaniami, na miejscu znajdziemy jeszcze kilka innych modeli urządzeń oraz kolumn, które mogą okazać się najlepiej dopasowanymi do Twoich preferencji. Dojazd do naszego salonu ze śląska masz bardzo prosty i szybki.

potężna  obniżka  TANNOY( 8400zl)????to ile one u was kosztowały 3tyg temu???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jackobtone napisał:

Może trochę odgrzeję kotleta, ale prześledziłem całą dyskusję i czuję pewien niedosyt :)

Na czym stanęło? Jakie kolumny udało się dobrać do Atolla?

Wygląda na to że autor coś sobie kupił i już od dawna sobie na tym słucha , może nawet zmienił sprzęt parę razy ale już tutaj nie wchodzi więc się nie dowiemy .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.