Skocz do zawartości
IGNORED

Auralic aries mini czy Bluesound node 2 ?

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad zakupem jednego z nich jako transport do Daca M dac plus czy ktos porownywal te 2 urzqdzenia jako transport do tidala i czy lepiej grajq jak dac ±komputer pozdrawiam wszystkich.

Witam zastanawiam sie nad zakupem jednego z nich jako transport do Daca M dac plus czy ktos porownywal te 2 urzqdzenia jako transport do tidala i czy lepiej grajq jak dac ±komputer pozdrawiam wszystkich.

RASPBERRY PI i digi +

pozostałe 1000 zł proponuję wydać na masaż tajski ok 6 h.

Nie mam żadnego doświadczenia z Aries Mini natomiast Node 2 słyszałem (miałem też u siebie przez kilka dni więc zdążyłem lepiej poznać) i to bardzo przyjemne urządzenie, bez zewnętrznego DACa grało naprawdę bardzo przyzwoicie, nie wiem jak w roli samego transportu.

Aplikacja na komórki/tablety bardzo dobra w moim odczuciu.

• 3 tygodnie później...

As I mentioned in the my review of the Auralic Aries Mini, I preferred the sound of the Node 2 to the Mini in stock form. The Mini, by comparison, sounds thinner and frankly simply not as fun. This translates into longer and more enjoyable listening time with the Node 2, which is the entire point, isn't it.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...
  • Moderatorzy

z całym szacunkiem ale to nie wygoda to juz przeżytek

Dlaczego przeżytek ?

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

...oba urządzenia są ok, Auralic gra bardziej dynamicznie/konturowo i ma zawodną aplikację, w dotyku plastikowy, Node2 gra bardziej miękko, w sposób zaokrąglony, ma bardzo dobrą bezproblemową aplikację i jest dobrze wykonany. Jako transport nadają się oba bdb, moim zdaniem jednak za aplikację i łatwość użytkowania Node2 wygrywa. Miałem oba, jakby co.. Pozdrawiam.

_ . . _

...oba urządzenia są ok, Auralic gra bardziej dynamicznie/konturowo i ma zawodną aplikację, w dotyku plastikowy, Node2 gra bardziej miękko, w sposób zaokrąglony, ma bardzo dobrą bezproblemową aplikację i jest dobrze wykonany. Jako transport nadają się oba bdb, moim zdaniem jednak za aplikację i łatwość użytkowania Node2 wygrywa. Miałem oba, jakby co.. Pozdrawiam.

Potwierdzam w pełnej rozciągłości.

No może za wyjątkiem aplikacji Auralica - obecna, po kilku aktualizacjach jest już całkiem OK, u mnie zniknęły problemy ze zwiechami, restartami.

Odnośnie dźwieku mam takie same spostrzeżenia.

A jako same transporty do DACa?

Aries bardzo dobrze, stosunek jakości do ceny jako transportu jest bdb moim zdaniem.

Zresztą w sieci sporo na ten temat, choćby tu na forum.

O Node 2 w roli transportu znacznie mniej informacji, nie ma wyjścia USB więc możliwości mniejsze trochę (zwłaszcza jeśli jakiś przetwornik "lubi" sygnał z USB) i tu zasadnicza różnica.

Z tego co pamiętam jak go u siebie miałem, właściwości soniczne jako transport po coax miał podobne do Ariesa Mini

Node2 po coax jako transport fajnie się spisuje, w zasadzie mając dobry DAC w ten sposób głównie z niego korzystałem, podobnie z Auralic-em (dysponuje dodatkowo wyjściem na DAC usb). Do Auralica trzeba dokupić zasilanie porządne, Node2 tylko kabel zasilający na ósemkę i tyle.

_ . . _

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.