Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupować odtwarzacz CD?

azimut

Rekomendowane odpowiedzi

MD chyba powstał jako jakis przenośny grajek. Dawno, dawno temu słuchałem jakiegoś drogiego Sharpa ciotecznego brata. W tedy tylko wzdychałem do tego sprzętu jak mnie jako dzieciaka było stać na taniego kaseciaka.

?👈

tu kupiłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dobre ceny a przy dzisiejszym kursie funciaka okazje jakich nie było od lat . Są problemy z płatnościami bezpośrednio karta kredytową ?

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nie wiem jal teraz. Parę lat temu musiałem płacić przelewem z rachunku.

ps. Sorry, teraz zauważyłem, że azimut juz kupił to będziesz miał informację z pierwszej ręki.

dobre ceny a przy dzisiejszym kursie funciaka okazje jakich nie było od lat . Są problemy z płatnościami bezpośrednio karta kredytową ?

Zapłaciłem kartą kredytową bez problemu.

A ceny, szczególnie na Marantza są rewelacyjne.

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

nie wiem, czy mogę tutaj, ale czy device z poniższego linku załatwia kwestię transportu w wypadku kiedy mam dysk NAS oraz DAC m2Tech young ?

zależy mi aby przestać korzystać z laptopa, a nie zależy mi na wielkich strumieniowcach z wew dackiem i wyświetlaczami.

co w ogóle o tym myślicie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gdzie zamawiałeś?

co zrobiłeś?

Przecież w ciągu 14 dni mogę zrobić zwrot jak nie będzie działał

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Od kilku dni słucham płyt CD na lepszym niż mój kombajn Oppo 105 odtwarzaczu i stwierdzam z całą pewnością, że płyt CD to bym się nie pozbył.

zatem jaki to odtwarzacz CD?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

gdzie zamawiałeś?

co zrobiłeś?

Przecież w ciągu 14 dni mogę zrobić zwrot jak nie będzie działał

Ano w jakimś sklepie na ebuy.

No będę działał że zwrotem lub wymianą.

Pierwszy raz w życiu mi się trafiło, żeby kupić coś nowe i odrazu zepsute.

Nie wiem czy upadł przy transporcie., Czy taka lipna kontrola jakości.

No właśnie tego transportu najbardziej się obawiam. Przecież kurierzy rzucają tymi paczkami jak chcą, więc nie ma co się dziwić że sprzęt po dostawie może nie działać.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Oby Ci ten odtwarzacz sprawny przyszedł. Bo mój niestety zepsuty przyszedł. Nie czyta żadnej płyty.

No disc. I po zawodach.

Tłoczonej czy nagranej przez ciebie na kompie ?

Ja zamówiłem swojego ostatniego CD ka w sklepie sprzedającym akcesoria muzyczne począwszy od mikserów na perkusjach skończywszy . Odbiór był osobisty przy wpłacie zaliczki przy zamówieniu i reszcie zapłaty przy odbiorze . Miałem możliwość sprawdzenia na miejscu ale że był to Tascam tego nie robiłem bo wiem że te urządzenia robią dobre . Odebrałem zw sklepu zawiozłem do domu i od przeszło półtora roku gra do dziś bez problemów.

No i stałem się posiadaczem CD, głównie za sprawą okazyjnych cen w UK. Marantz SA 8005 zakupiony tam za 2.900 zł z przesyłką kurierską dotarł do mnie w ciągu 4 dni. Nówka sztuka, wszystko działa jak należy.

A jeszcze dziś dotarła do mnie nowa płyta Riversiade z autografami, więc potrójna przyjemność słuchania:)

No to i ja się pochwale. Kilka dni temu do mojego daca stello da100 signature przyszedł trsnsport stello cdt100 i jest fajny komplecik. Fajne granie aż miło się przerzuca kolejne płytki.

Pogratulować.

Mój jest w drodze powrotnej do sklepu. Zamowiłem drugi w innym sklepie i będzie dostępny dopiero za tydzień.

Tym razem z 3 letnią gwarancją, może się przydać jak widzę.

No i stałem się posiadaczem CD, głównie za sprawą okazyjnych cen w UK. Marantz SA 8005 zakupiony tam za 2.900 zł z przesyłką kurierską dotarł do mnie w ciągu 4 dni. Nówka sztuka, wszystko działa jak należy.

A jeszcze dziś dotarła do mnie nowa płyta Riversiade z autografami, więc potrójna przyjemność słuchania:)

Witam,

do mnie również dotarł wczoraj zamówiony w UK PM8005.

Kupiony w poniedziałek, dostarczony DPD w czwartek.

Działa, jest fabrycznie nowy, ale niektóre styropiany w środku lekko pokruszone.

Widać, że kurierzy nie oszczędzają paczek.

Cena cieszy.

Pogratulować.

Mój jest w drodze powrotnej do sklepu. Zamówiłem drugi w innym sklepie i będzie dostępny dopiero za tydzień.

Tym razem z 3 letnią gwarancją, może się przydać jak widzę.

Najgorsze jest to czekanie jak już człowiek się zdecyduje.

A jeszcze bardziej irytująca jest polityka cenowa krajowych dystrybutorów. Mogę zrozumieć różnice rzędu 10%, ale dwu krotna różnica w cenie może być wytłumaczona chyba tylko pazernością:(

Za różnicę między ceną w UK a ceną w Polsce kupiłem małżonce robot kuchenny KitchenAid, który w Polsce też kosztuje o 1000 zł więcej.

A więc kupując w Polsce byłbym szczęśliwy tylko ja, a żona byłaby bardzo nieszczęśliwa. Kupując w UK jestem szczęśliwy i ja i żona:)

Najgorsze jest to czekanie jak już człowiek się zdecyduje.

A jeszcze bardziej irytująca jest polityka cenowa krajowych dystrybutorów. Mogę zrozumieć różnice rzędu 10%, ale dwu krotna różnica w cenie może być wytłumaczona chyba tylko pazernością:(

Za różnicę między ceną w UK a ceną w Polsce kupiłem małżonce robot kuchenny KitchenAid, który w Polsce też kosztuje o 1000 zł więcej.

A więc kupując w Polsce byłbym szczęśliwy tylko ja, a żona byłaby bardzo nieszczęśliwa. Kupując w UK jestem szczęśliwy i ja i żona:)

Kurcze te ceny są porąbane!

De gustibus non est disputandum

No to teraz tylko wygrzać porządnie i cieszyć się muzyką. Mój dopiero po 3 pełnych dniach grania zaczął pokazywać co potrafi.

No to i ja się pochwale. Kilka dni temu do mojego daca stello da100 signature przyszedł trsnsport stello cdt100 i jest fajny komplecik. Fajne granie aż miło się przerzuca kolejne płytki.

Też mam tego DACa. Świetne, mile dla ucha granie. Na razie odprawil dwa Hegle. Zobaczymy czy poradzi sobie z Electrocompaniet.

?👈

Electro co? ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mam to samo, nigdy nie byłem w stanie napisać nazwy tej firmy ot tak, bez zaglądania do źródeł :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.