Skocz do zawartości
IGNORED

Literacki nobel 2016 dla Dylana

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym zauważ,że większość wpisów krytycznych dezawuowała znaczenie i wartość twórczości Dylana.Czyli nie tylko byli przeciwko nagrodzie co w ogóle przeciwko jego twórczości.

Decyzja jest kontrowersyjna ale ja ją aprobuję.Te teksty to jest poezja czyli literatura.Na pewno lepsza niż twórczość innego Noblisty Dario Fo.

Jeżeli robi się z kogoś na siłę geniusza, to skutki są takie, że pojawią się głosy umniejszające. W zgodzie z prawami Newtona.

Decyzja nie jest kontrowersyjna, lecz kompromisowa.

Wybór Fo jest obraźliwy. "Bella ciao".

Nie jestem dylanologiem więc przywołam cytaty z mistrza wywiadów.

"Dylan's 'Subterranean Homesick Blues' was a monster record. I heard that thing and I was jumping all over the car. And then when I heard the one after that, 'Like a Rolling Stone', I wanted to quit the music business, because I felt: 'If this wins and it does what it's supposed to do, I don't need to do anything else', but it didn't do anything. It sold; but nobody responded to it the way that they should have. (...) It didn't happen right away, and I was a little disappointed. I figured, 'Well, shit, maybe it needs a little reinforcing."

"As for Dylan, Highway 61 Revisited was really good. Then we got Blonde on Blonde and it started to sound like cowboy music, and you know what I think of cowboy music." Frank Zappa, w wywiadach z 1967 r.

Co do "Blonde on Blonde". Jest taka żartobliwa scena w filmie pt. Przeboje i podboje (High Fidelity, 2000), gdy Jack Black, sprzedawca w sklepie z płytami, wciska ogłupionemu klientowi tą płytę - "stary, nie masz tego?" (must–have!).

To Ty napisałeś o "ostrym lansiku". Jak go więc zdefiniujesz?

Jeśli to zrobisz, będziemy mogli ocenić, czy podane przeze mnie dane potwierdzają jego istnienie, czy nie. W mojej ocenie - bynajmniej. Masz oczywiście prawo do własnego zdania.

Najbliższa prawdy jest diagnoza Papagena:

Pozdrawiam!

Nie należy być takim sierioznym. Lansik - podać jego odgłos.

Papageno się myli. Polaryzacja nie jest konieczna, Jest jeszcze stan trzeci, obojętny.

Pozdrawiam z wzajemnością.

Bob Dylan jest tak samo przebrzmiałą gwiazdą jak Santana,Mick Jagger czy

...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.