Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end&vintage kolumny JBL

Rekomendowane odpowiedzi

Wykasowywanie czyiś wpisów nie zmieni opinii wielu ludzi o produktach JBL. Wg mnie powinny znaleźć się w zakładce DISCO której jeszcze nie ma stąd omyłkowo wątek zamieszczony jest w dziale hi-end. Sorry ale musiał ktoś to kiedyś napisać.

Kolego, piszesz w złym temacie. To jest temat dla miłośników marki a nie do dyskusji czy JBL to hi-end czy nie.

Jeśli nie pasuje Ci że ten temat wisi w dziale hi-end zawsze możesz napisać do moderacji o zrobienie nowej zakładki ;)

Edytowane przez Marek.S

@Toszek,

Wpierniczasz się tu jak ostatnia świnia i jeszcze swoje żale masz do Moderacji, że wykasowała twój świński wpis. A powinieneś podziękować, że sprzątnęli po takiej świni.

Jesteś przydupasem sly30, to możliwe że się dogadaliście abyś nabałaganił tutaj, bo sam nie może, za to że niejednokrotnie robił z tego wątku personalny offtop, ujadając się choćby z PMCOMP'em.

twoje Focale … za JBL'ami są lata świetlne w tyle, i co najwyżej mogą im polerować stopki.

Za darmo bym nie chciał Utopii, a jak już ... to je czym prędzej bym Utopił / sprzedał – bo nie ma sensu przechodzić na niższy poziom brzmienia!

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

atlon nie podniecaj się tak chłopcze bo ci żyłka pęknie majtki se pobrudzisz i tylko będzie wstyd.

Czytając twoją prostacką wypowiedz jedynie utwierdzasz mnie w przekonaniu że jesteś jeszcze daleko chłopcze od tego z czego ja cieszyłem się 10 lat temu. Widzisz znam dość dobrze Białystok a ty zdaje się mieszkasz w jakiejś wiosce obok niego. Wiem że za bardzo nie masz możliwości poznania/posłuchania rzeczy z górnej półki hi-end i dlatego tak bardzo jesteś sfrustrowany tym co napisałem. Zburzyłem pewnie twój malutki świat i twoich kolegów z którymi razem pewnie co sobotę brendzlujecie się nawzajem przy muzyce z JBL-i.

Naprawdę gdybym wiedział że tak się stanie, uwierz mi nigdy bym nie wszedł tu z butami do twej małej norki robiąc ci tyle krzywdy. Przepraszam za wszystko.

Toszek, stary wapniaku/proteziaku...hejterze ze Szczecina, zazdrość cię zżera, bo w dupie byłeś i gówno widziałeś, i gówno masz. I będziesz przewracał swe sprzęty do usranej śmierci :-) ...i nie zastaniesz nirwany.

Opisz się w profilu, a nie oglądasz innych. A sam nic nie masz bo jesteś ciotą.

Powiadasz żyłka pęknie :-) ...przyjeżdżaj to zobaczymy dla kogo, i co pęknie :D

Będzie dobra rozrywka :D

Poza tym małe utopie już grały w 2012 i każdy wie jak grały.

Toż to nawet stary Altec rozpier*ala, jedynie w Focalu więcej, ale pierdzącego basu :D

Wiesz ja byle szmelcu nie słucham, tylko rarytasów :-)

Jak spojrzę na przetworniki w twych Focalach, to mi rzygać się chce na ich widok :D ...i myślę: z takiego gówna bata się nie ukręci … szkoda czasu.

zdaje się mieszkasz w jakiejś wiosce obok niego.

Chciałoby się w takim mieście mieszkać jak ja. Nie to co u ciebie dziadu; smród chaos i hałas :D

Nawdychasz się spalin i masz haluny/odloty :D

A co do posłuchania największych Utopii, to nawet u sly30 chciałem posłuchać, ale coś on unikał odpowiedzi, to myślę ... nie będę się napraszał.

Toszku-piździoszku jesteś ostatnim kretynem przesiąkniętym zazdrością wchodzisz w buciorach z gnojem robisz chaos – a takich trzeba tępić!!!

Edytowane przez atlon11

Marek, niech lukag72 z pomocą Moderatorów przekaże Tobie magiczny guzik do banowania hejterów i będzie spokój, bo szkoda nerwów i czasu na takich trolli :-)

Edytowane przez atlon11

No tak, ale z innej strony też jestem miłośnikiem JBLa i zaraz będzie ambaras o to że będę stronniczym mo®deratorem który blokuje opinie ;-)

Co tam, porządny mo®derator w każdej sytuacji poradzi sobie tak jak należy – przeczyta wpisy i zobaczy kto wchodzi w buciorach z g...em i wszczyna ambaras.

Tak jak tutaj, gdzie Amnes zamieścił świeżutkie fotki swych 4344. A oni zamiast mu pogratulować, robili ambaras, w końcu to trolle :-)... Firewall 1 zapinał Toszka, podpinając się pod jego wpis i w swej dopisce wyganiał Amnes'a ,bo coś mu się nie spodobało że Amnes sklonował kolumny. Pewnie sam chciałby takie mieć, więc zazdrość go zżarła.

Czyżby Focal'owcy w naszym kraju już tak mieli, ci co posiadają firmowe/gotowe kolumny, albo własne/DIY na przetwornikach Focal'a. Jest taki jeden, rekordowy maruda, gdzieś tak z 60-tkę ma na karku, który sobie coś tam sklecił na przetwornikach Focal'a. Ściągał do domu wszystko na zaś, różnorakie lampki, kondensatory Bosch, Siemens i takie tam drobiazgi aby coś klecić. Tyle, że co najgorsze, on gdybał, maksymalnie marudził rozpisywałby się Tobie na setki stron, zawracał gitarę, i nic osobiście nie testował, tylko gdybał, a co bo było gdyby to, gdyby tamto. W późniejszym etapie, wszystkie części z eBay'a ściągał w tajemnicy przed żoną, bo ona na niego się wkur*iała, że cała chata zawalona duperelami, i żadna muzyka nie gra. On ma szczęście, że jego z tym wszystkim z domu nie wypie*doliła.

Nigdy nie pisał na forum (no chyba że pod innym nickiem), on pisał tylko na priva i miał/ma gdzieś ze 10000 odwiedzin na swym profilu – więc już wiesz jaki to typ. Każdy kto z nim rozmawiał, mówił że ekstremalnie marudny i strasznie męczący.

Słuchał Utopii w małym pomieszczeniu dystrybutora Focala Amar Audio w Gdańsku, i to był horror!. – jak napisał. Dodając, że to przez pomieszczenie :D

Jak nie przestaje marudzić, to takiego od razu blokujesz. Panie ja słucham muzyki, nie mam czasu na pierdoły. Można tam zająć maksymalnie kilka procent pojemności, a są tacy którym brakuje miejsca w skrzynce.

Osobiste doświadczenie jest bezcenne :-) i tyle jako stary wyjadacz tubowy. Liczy się doświadczenie, im więcej przetestujesz tym lepiej wiesz, im więcej wiesz, tym mniej testujesz, a na koniec prawie nic … tylko słuchasz muzyki :-) ...chyba że masz zaciąg do hardcorowego koksowania/śrubowania, to od czasu do czasu coś tam dokręci się jeszcze mocniej.

W wątku o ''Lampizator big 7'' user Firewall 1 pisze o elektromagnesach jak to one na złomowisku podnoszą wraki aut, i że przetworników z elektromagnesami słuchał w Grande Utopia Be :-)

No i tu lipa, z jego strony, bo elektromagnesy są dopiero w obecnej serii kolumn Grande EM i Stella EM.

Ten 16''-owy woofer EM, dokładniej sub-woofer to jedyny godny uwagi przetwornik Focal'a ,dobry na subwoofer do kina domowego ;-)

To żadna nowość, czy odkrycie przez w Focal'a ,bo to już było dawno dawno temu...

Tu są typowe 15'' woofery field-coil z około 1952 r., ponoć ostatnie/najnowsze (i ekstremalnie rzadkie/trudno dostępne) przetworniki field-coil JBL'a :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Elektromagnesy nie do wszystkich przetworników się nadają, dla tego są inne układy magnetyczne.

Atlon, co u Ciebie gra na basie, BGW GTA?

A co, chcesz podłączyć w trybie bridge-mono na bas :-)

Ukryta Zawartość

Panowie. Jak oceniacie nowe JBL 4429E?

Mam je od miesiąca. Fantastyczne paczki. Grają bardzo równo i mają kapitalną dynamikę i rozdzielczość. Zagrają w 15 i 50 m2, nie ważne gdzie je postawisz i na czym. Dosyć wymagające od reszty toru, wszelkie błędy w konfiguracji pokażą jak na tacy.

Aero, podłączałeś 4429 w Bi-wire? ...z oddzielnym okablowaniem. Albo jeszcze lepiej w Bi-ampingu :-)

Choć na początek, nawet jedna i to stereofoniczna końcówka mocy powinna być wystarczająca, aby tylko było Bi-wire ;-)

Dość ciekawie/mądrze napisany artykuł (w którym jest bardzo dużo prawdy) nt. Bi-wiringu i Bi-ampingu :

Ukryta Zawartość

masterofdeath6, rysio, jello i inni …a Wy jak oceniacie 4429 ? :-) … i w jakim zestawieniu słuchacie / słuchaliście ?

Tomkly, słuchałeś u Jacka 4429? … aby nie było że ma wirtualne w formacie A3 :D tak jak na tamtym zdjęciu w swym wątku o JBL 4429 – gdy jeszcze przymierzał się do zakupu.

10923218_1056125561070319_6054022479999295040_n.jpg?oh=0d8429e4f9eca65c238182d479f83a1f&oe=55BE6C00

Obok podstawkowej kolumny, coś z nowości do kina domowego; JBL Synthesis SDP-25 Surround Processor/System Controller, SDA-7200 7-Channel Amplifier, and SDEC-3500 Equalizer.

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomkly, słuchałeś u Jacka 4429?

Jeszcze nie, ode mnie to około 550km...;-) Słuchałem ich w warunkach studia odsłuchowego i brzmienie było conajmniej bardzo dobre. Z Jackiem często rozmawiamy, jest nimi zachwycony. Grają tak jak opisuje Aero, łatwość ustawienia w pokoju to wielka zaleta większości modeli JBL. Nie rozumiem natomiast krytycznych a w zasadzie złośliwych opinii, które pojawiały się w wątku wcześniej. Wiadomo, że JBL to nie są kolumny dla każdego, należy umieć je odpowiednio zestawić. To że są mało wymagające prądowo w stosunku do wzmacniacza nie oznacza że można im podłączyć dowolny napęd. JBLe jak na dłoni ukażą klasę a przede wszystkim słabości toru. Fenomenalne efekty można na nich uzyskać z lampowymi piecami typu VTL, itp.

Aero, podłączałeś 4429 w Bi-wire? ...z oddzielnym okablowaniem. Albo jeszcze lepiej w Bi-ampingu :-)

Choć na początek, nawet jedna i to stereofoniczna końcówka mocy powinna być wystarczająca, aby tylko było Bi-wire ;-)

Jeszcze nie, ale wywaliłem te firmowe badziewne blaszki i zainstalowałem porządne zworki. Jest różnica!

Nie rozumiem natomiast krytycznych a w zasadzie złośliwych opinii, które pojawiały się w wątku wcześniej. Wiadomo, że JBL to nie są kolumny dla każdego, należy umieć je odpowiednio zestawić. To że są mało wymagające prądowo w stosunku do wzmacniacza nie oznacza że można im podłączyć dowolny napęd. JBLe jak na dłoni ukażą klasę a przede wszystkim słabości toru. Fenomenalne efekty można na nich uzyskać z lampowymi piecami typu VTL, itp.

Święte słowa. Ale to takie stereotypowe myślenie. Ludzie patrzą na studyjno-estradowy wygląd i od razu oceniają dźwięk bez słuchania, tym czasem imho one nie grają tak jak wyglądają. Zgodzę się też co do amplifikacji, tutaj nie liczy się ilość watów ale JAKOŚĆ, bo one niczego nie wybaczą. Mój KAV-500i to mocarz, ale ma swój wyraźny charakter, który tym paczkom narzucił, dlatego na spokojnie zamierzam znaleźć dla nich odpowiedni piec. Z pewnych względów jestem ograniczony do integry, ale pierwsze doświadczenia są bardzo obiecujące. Lampa czy tranzystor, to nie ma dla mnie znaczenia, musi po prostu zagrać dobrze.

Edytowane przez Aero
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mój KAV-500i to mocarz, ale ma swój wyraźny charakter, który tym paczkom narzucił, dlatego na spokojnie zamierzam znaleźć dla nich odpowiedni piec.

KAV-500i jest na pewno lepszym wyborem niż podstawowy model z serii czylu 300i. Nie chodzi oczywiście o moc tylko o sygnaturę dźwiękową. To bardzo fajny wzmacniacz, jak się go dobrze okabluje daje radę wielu droższym konkurentom. Tybero używa do niego XLR MIT Magnum, to jest chyba najlepszy kabel do tego wzmaka. Jak się dołoży nasycone kable głośnikowe można zrobić z tego system na długie lata.

Miałem kiedyś Magnum MA, ale przesiadłem się na MI-350 CVT Reference. :) Do tego głośnikowe MH-770 CVT Twin, ale są na sprzedaż bo nie dosięgają mi do gniazd w JBL'ach. :)

Edytowane przez Aero

Cholera, dalem sie skusic zeby zrobic u siebie porownanie DACow i wzmacniaczy i wyszlo niekorzystnie.

Z DACow byly Metrum Octave, Musical Fidelity M1 i na koncu Vimak DT-800 jako DAC.

Niestety ale Octave nie pasuje kompletnie do tego systemu, ten DAC gra u mnie w 70% srednica, MF M1 gral dosc chudo, niespecjalnie. Ot taka klasa srednia bez fajerwerkow.

Na koniec poszedl Vimak i pokazal ze mimo 22 lat na karku dalej gra jak trzeba, Octave i M1 zmiotl pod dywan :o)

Porownywalismy tez KSA-50 do monoblokow AN-ZERO (nic specjalnego, podstawowy model w klasie AB2, ECL82 i 8W na wzmacniacz).

Wyszlo na to ze KSA50 ma strasznie ciemna i mozolnie brzmiaca srednice bez werwy, niestety.

Co do kolumn - wsio OK. Reaguja b.dobrze na zmiane elektroniki.

Edytowane przez Marek.S

Cholera, dalem sie skusic zeby zrobic u siebie porownanie DACow i wzmacniaczy i wyszlo niekorzystnie.

Z DACow byly Metrum Octave, Musical Fidelity M1 i na koncu Vimak DT-800 jako DAC.

Niestety ale Octave nie pasuje kompletnie do tego systemu, ten DAC gra u mnie w 70% srednica, MF M1 gral dosc chudo, niespecjalnie. Ot taka klasa srednia bez fajerwerkow.

Na koniec poszedl Vimak i pokazal ze mimo 22 lat na karku dalej gra jak trzeba, Octave i M1 zmiotl pod dywan :o)

Porownywalismy tez KSA-50 do monoblokow AN-ZERO (nic specjalnego, podstawowy model w klasie AB2, ECL82 i 8W na wzmacniacz).

Wyszlo na to ze KSA50 ma strasznie ciemna i mozolnie brzmiaca srednice bez werwy, niestety.

Co do kolumn - wsio OK. Reaguja b.dobrze na zmiane elektroniki.

Marku, wszystko jest kwestią gustu.

Mój Lampizator tez gra średnicą choć nie odważyłbym się dawać procentów. Może inaczej, ma znakomite wypełnienie dźwięku na bazie średnicy i basu. I wtedy wysokie tony wydają się bardzo wycofane. Nie ma to absolutnie nic wspólnego z zamuleniem czy ciemnym graniem. Po prostu BB1704 w trybie NOS z lampami na wyjściu daje taki dźwięk. Przy porównaniu do Lampiego dźwięku z Weiss Engineering czy nawet wbudowanego w LINN Majik DS wychodzi, że DACki na opampach preferują górę pasma. I LINN na tej górzy kończy, a Weiss dodaje do tego niezłą podstawę basową. Ale ... średnicy tam w obu przypadkach nima. Męskie wokale graja z gardła i ze strun, bez przepony i masy. Damskie trochę lepiej. Takie ala "dyskotekowe granie" w literę U. Kwestia gustów i upodobań.

I masz babo placek co wybrać ???

Jedni lubią jabłka inni gruszki.

Co do średnicy wyrzuciłem tranzystorowego Passa. Lepiej sprawdzają się 55-o letnie lampowe Heathikty w PP na ECC88 Siemensa, z Mullardem ECC83 jako drverem. Średnica jest bardziej prawdziwa na tym papierze. I pomimo małej mocy wyjściowej wzmaka, tylko 2 x 12 W, radzi on sobie z 10-o calową membraną bez żadnych problemów. Fakt, że głośnik podłączony jest bezpośrednio do wzmacniacza. Na tym przykładzie widac jak wiele mocy wytraca się na pasywnej zwrotnicy w kolumnach. Górę pasma napędza lampowa klasa A 2 x 50W i "ledwo sobie radzi" mocowo w obsłudze driverów wysokotonowych. Widzę to po położeniach potków w aktywnej zwrotnicy. Wszystko mierzone mikrofonem pomiarowym w celu wyrównania pasma.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Pmcomp,

To technicznie niemożliwe żeby 50W nie radziło sobie z driverem.

Po prostu masz inną impedancję wejściową i trzeba mu podać mocniejszy sygnał z preampu.

Edytowane przez Marek.S

Pmcomp,

To technicznie niemożliwe żeby 50W nie radziło sobie z driverem.

Po prostu masz inną impedancję wejściową i trzeba mu podać mocniejszy sygnał z preampu.

Radzi sobie. I nie z jednym tylko z dwoma (HF+UHF). Ale jak widać w zwrotnicy duża część mocy jest tracona. Sam wiesz jakiej mocy rezystory tam siedzą.

Pozdro

Gość cybant

(Konto usunięte)

Można na forum różne rzeczy pisać, ale to hobby jest w sumie dość samolubne w zakresie własnych doświadczeń i opinii i rzadko zdarza się, by komuś można było posłużyć jakimś faktycznie wartościowym info. Za to z trollami i sceptycznymi Zdzichami można do woli drzeć koty, na co nie mam ochoty.

Szkoda, że PMCOMP wsiąkł. To forum... szkoda gadać czasem.

Alton, Array 1400 mi przeszły. Moje kolumny są praktycznie skończone. Wciąż jednak robię wymówki, żeby nie ustawić gałek potencjometrów w linii, bo wtedy musiałbym przykleić tabliczki znamionowe i wreszcie wystawić paczki na sprzedaż, co zresztą planuję od grudnia lol. Podobnie jak Marek i PMCOMP mam zrobioną korekcję ilościową basu w miejscu odsłuchowym do ok. 300Hz co daje niespotykaną radość z słuchania technopompy i w zasadzie każdej innej muzyki. Może wieczorkiem sprawdzę dodatkowo jak działa korekcja DIRAC live na klonach JBL.

Co do planów: zamówiłem u Węgra znanego z fb klony hornów TH-4001, i na to konto zakupiłem 2" radiany do testów jak będzie z czym. Do tego ściągam z USA horna znanego z monitorów Augspurgera, więc z parę miesięcy będzie zabawa.

Jak sprawują się te Crowny?

Właśnie kupiłem XTI 4000...

Radzi sobie. I nie z jednym tylko z dwoma (HF+UHF). Ale jak widać w zwrotnicy duża część mocy jest tracona. Sam wiesz jakiej mocy rezystory tam siedzą.

Pozdro

Rezystory to najgorsza rzecz w zwrotnicach...

Zrobiłem jeszcze kilka porównań i wychodzi na to że Octave nie nadaje się do hornów.

Ma bardzo, bardzo wyeksponowaną średnicę kosztem mocy na basie i detali na górze.

Może jakiś Sabre + KSA50 dałby fajną synergię.

Muszę najpierw poszukać innego DACa, może Chord 64mk2?

Edytowane przez Marek.S

Grają! Nie jest to jakiś cud techniki. Na basie są bombowe, zaś na górze i średnicy tylko ok. Szumią. Dla mnie jest ok, gra fajnie, choć można lepiej.

Edytowane przez Amnes
Gość cybant

(Konto usunięte)

Grają! Nie jest to jakiś cud techniki. Na basie są bombowe, zaś na górze i średnicy tylko ok. Szumią. Dla mnie jest ok, gra fajnie, choć można lepiej.

Kupiłem go tylko na najniższe pasmo ze względu na DSP ...

Rezystory to najgorsza rzecz w zwrotnicach...

To nie moja "wina". Tak je inżynierowie JBLa zaprojektowali.

Przynajmniej zaaplikowałem najlepsze możliwe.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Gość cybant

(Konto usunięte)

To nie moja "wina". Tak je inżynierowie JBLa zaprojektowali.

Przynajmniej zaaplikowałem najlepsze możliwe.

Pozdro

Praktycznie w każdych głośnikach są rezystory,..niestety...

Tyle Crown'ów Audio I-Tech HD Series, co na tej scenie, to spokojnie wystarczyłoby do 40-stu systemów na bas :-)

3-drożne moduły VTX V25 Line Array's – w każdym 3 x D2430K D2 Dual Diaphragm Dual Voice Coil Compression Driver, 4 x 2169H 8" Differential Drive® MF, 2 x 2267H 15" Differential Drive® LF.

Dedykowanym partnerem dla modułów VTX V25 są subwoofery: VTX G28 / VTX S28 (2 x 2269H 18" Differential Drive® Dual Voice-Coil & Magnetic Gap) – pierwszy przystosowany wyłącznie do ustawiania na podłożu, drugi do podwieszania, choć można go również ustawić.

VTX V20 to nowszy, nieco mniejszy model świetnie przyjętego na rynku VTX V25. Jak widać, łącznie po obu stronach zawieszono 32 moduły VTX V20, co daje 96 driverów D2415K.

16468_1069114506438091_38700295358891693_n.jpg?oh=e2c55a9fec3115d0803e54c6a21336fb&oe=55B8ED59

Na pokładzie VTX V20 znajdują się: 3 x D2415K D2 Dual Diaphragm Dual Voice Coil Compression Driver, 4 x 2164H 5'' Ultra-Linear Motor MF*, 2 x 2261H 10'' Differential Drive® LF.

Dedykowany (dla VTX V20) subwoofer VTX S25 na dwóch 15'' 2267H Differential Drive® LF.

* - 2164H to 5'' czy 4'' przetwornik MF? Bo na stronie producenta podają 130 mm (5 in), a na pozostałych 100 mm (4 in) :

Ukryta Zawartość

2395.jpg

Patent za patentem w VTX V20 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JBL%20VTX%20V20%20zlacza.jpg

Czwartej generacji waveguide dla nowych przetworników wysokotonowych oraz nowy system podwieszania i kątowania - Angle Stop Mechanism (ASM) suspension system.

JBL%20VTX%20V20%20ASM%20System.jpg

VTX V20 bardziej ergonomiczne, lżejsze i łatwiejsze w montażu. Przy VTX V25 mają dużo więcej „tasztania” :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

d2.jpg

JBL%20VTX%20D2%20drivers%20D2415K%20cewki.jpg

JBL%20VTX%20D2%20drivers%20D2415K.jpg

JBL%20VTX%20WaveGuide.jpg

Radiation Boundary Integrator® (RBI™) :

Ukryta Zawartość

Cybant, Crown'a XTi 4000 na bas (LF) już prawie masz, jeszcze dokupisz Amplifon'a SET 140 Single Ended Triode Amplifier i możesz iść na koncert :-)

140W w SE z triody 833A to już jest porządna moc! EC86 na wejściu, a sterująca/driver to 6C41C. Wysokie i średnie (HF/MF) możesz próbować nagłaśniać na koncercie :-)

am3.JPG

am4.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atlon11

Tyle Crown'ów Audio I-Tech HD Series, co na tej scenie, to spokojnie wystarczyłoby do 40-stu systemów na bas :-)

Alton polecasz je dod domu ?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

140W w SE z triody 833A to już jest porządna moc! EC86 na wejściu, a sterująca/driver to 6C41C. Wysokie i średnie (HF/MF) możesz próbować nagłaśniać na koncercie :-)

am3.JPG

am4.JPG

Miałem w piątek w rękach tą ... żarówę a może lepiej świecący słoik, bo lampką tego nazwać nie można. Co ciekawe produkcji ... Telam Polska.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi