Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana podłogówek na monitory

zorba77

Rekomendowane odpowiedzi

Było mnóstwo podobnych tematow. Mieszkanie razem nie musi zawsze polegać na uleganiu we wszystkim żonie. I oczywiście na odwrót. Ja poprostu sobie nie wyobrażam żeby kobita mi kazała kupić te czy inne głośniki i tak czy siak je postawić. Może to znak żeby zmienić hobby, albo żonę...

?👈

Nie napisałem że ktoś mi każe kupić to czy tamto i gdzie to postawić. Pytanie było jasne - jakie monitory?

Nie wiem Rafale skąd w Tobie ta niechęć do mnie ale akurat mam to gdzieś. I wybacz ale to nie Ty będziesz mi sugerował co mam zmienić w swoim życiu.

...poprostu sobie nie wyobrażam żeby kobita mi kazała...

Nie marnuj na Forum czasu - zmyj naczynia.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie napisałem że ktoś mi każe kupić to czy tamto i gdzie to postawić. Pytanie było jasne - jakie monitory?

Wracając do tematu. Jeśli monitory umieścisz na wysięgnikach poszukiwanie brzmienia nie będzie miało żadnego sensu.

Taka konstrukcja zniekształci ich dźwięk.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ponieważ aby uzyskać prawidłową akustykę czy to w monitorach czy w wolnostojących głośniki muszą być usytuowane w pokoju dokładnie w tym samym miejscu to monitor na stojaku zajmie dokładnie tyle samo miejsca co kolumna wolnostojąca. Jedynie efekt optyczny inny no i brzmienie konkretnego modelu kolumn. No chyba, że chcesz monitory z bassrefleksem z tyłu wcisnąć gdzieś w półkę i jarać się mega basem :-)

W takim razie jeżeli wybrałbym monitory z br z przodu i ustawił na blacie komody ( wysokość 85cm, rozstaw 200cm, odstęp od tylnej ściany 25cm, od bocznych 70cm) to ma to szansę przyzwoicie zagrać czy nie?

Nie ma co się przejmować.. ach te kobiety.. ale ogólnie fajne są..;)

Jeśli brzmienie przyjemniejsze to na pewno Tannoy M2 czy M2,5 są ok ..

..z nowych stawiałbym na Pylony...

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Zorba77 w Twoim budżecie monitorki warte rozważenia -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo -

Ukryta Zawartość

i w innym kolorze i nowszej wersji -

Ukryta Zawartość

i jeszcze -

Ukryta Zawartość

bas reflex z przodu ułatwi Tobie optymalne ustawienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Nie wiem Rafale skąd w Tobie ta niechęć do mnie ale akurat mam to gdzieś. I wybacz ale to nie Ty będziesz mi sugerował co mam zmienić w swoim życiu.

To żadna nie chęć, tak sobię głośno myślę. Warto się zastanowić czy iśc na takie kompromisy?

?👈

To żadna nie chęć, tak sobię głośno myślę. Warto się zastanowić czy iśc na takie kompromisy?

Dla mnie to nie są aż TAKIE kompromisy. Nie jestem audiofilem-onanistą, mam inne hobby a muzyki słucham bo lubię.

Potrzebuję tylko konkretnej porady w konkretnej sytuacji mieszkaniowej.

I tu wielkie dzięki puszkin, sittek, GuruForA, kocurro za rzeczowe propozycje i normalne podejście do tematu :-)

...ma to szansę przyzwoicie zagrać czy nie?

Nie trzeba byc specjalista aby stwietdzic, ze szanse ma zdecydowanie wieksze niz kolumny podwieszone pod sufitem. Troszke za wysoko, najwyzej obrocisz kolumny do gory nogami :-)

-----

...tak sobię głośno myślę...

Tylko czemu sobie glosno myslisz tu zasmiecajac Forum a nie w domu? Boisz sie, ze do zmywania naczyn dojdzie Ci rozwieszanie prania? Lepiej napisz cos w temacie.

Staramy się Tobie pomóc i nikt nie będzie Ciebie uczył jak masz żyć.Jednak stwierdzamy,że będzie kiepsko grało i nie będziesz miał satysfakcji ze słuchanej muzyki.

De gustibus non est disputandum

Staramy się Tobie pomóc i nikt nie będzie Ciebie uczył jak masz żyć.Jednak stwierdzamy,że będzie kiepsko grało i nie będziesz miał satysfakcji ze słuchanej muzyki.

Starania Twoje Yankes i innych widzę i doceniam ale u Rafała bynajmniej nie zauważyłem

Starania Twoje Yankes i innych widzę i doceniam ale u Rafała bynajmniej nie zauważyłem

Nasz Rafał ma cięty język...ale potrafi dobrze doradzić.

...ale potrafi dobrze doradzić.

Może to znak żeby zmienić hobby, albo żonę...

Hmmm... być może inni doświadczyli ciekawszych rad od Rafała, ja widocznie miałem pecha ;-)

I tak sobie myślę, że zakończymy ten temat bo nam się trochę off-topic robi.

Decyzję już podjąłem, z uchwytów rezygnuję, kolumny powędrują na komodę i będą to Monitor Audio albo Pylony.

Dziękuję raz jeszcze wyżej wymienionym za cenne rady a Szymonowi1977 dodatkowo za poczucie humoru ;-)

Pozdrawiam

Zorba

Proponuje Ruark Swordsman II cena 600 zł stan bardzo dobry piękna barwa, naturalna okleina . Warto

Takich manufaktur już nie ma Branża dobrze radzi....wygląd super.Grają ciekawą średnica z basem gorzej.

Warto też wziąć pod uwagę monitory Castle Knight 2 lub Dali Zenzor 3, używane powinny zmieścić się w budżecie.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Warto też wziąć pod uwagę monitory Castle Knight 2 lub Dali Zenzor 3, używane powinny zmieścić się w budżecie.

Castle sprzedałem latem tego roku...to średnia kolumna bardzo spowolniała muzykę.

Castle sprzedałem latem tego roku...to średnia kolumna bardzo spowolniała muzykę.

Owszem Castle znajduje się po cieplejszej stronie ale dźwięk też dużo zależy od wzmacniacza.

Owszem Castle znajduje się po cieplejszej stronie ale dźwięk też dużo zależy od wzmacniacza.

może faktycznie nie pokochały się z moim Marantzem?Kupujący miał Sugdena A 21a.po paru tygodniach miał podobne zdanie do mojego.

Może za dużo nałożyło się cech wspólnych i kwestia preferencji brzmieniowych, dla mnie jakiś jaśniejszy i dynamiczniejszy wzmacniacz by się im przydał.

Tylko czemu sobie glosno myslisz tu zasmiecajac Forum a nie w domu? Boisz sie, ze do zmywania naczyn dojdzie Ci rozwieszanie prania? Lepiej napisz cos w temacie.

Napisałem i to dużo, trzeba tylko umieć czytać.

?👈

Potrafie czytac i to nawet miedzy wierszami. Poza frustracja z powodu brzmienia wymazonych kolumn, ktore na stanowcze polecenie Żony powiesiles w rogach pod sufitem w Twoich postach nic nie ma. To przykre, przyznaje. Juz lepsze monitory na komodzie.

Szymon1977 bardzo dobra stopka. Niestety dużo w tym prawdy. Większość z nas tylko zaspokaja swoje ego, a gdzie obiektywizm. Niestety nie ma. Zawsze są to tylko nasze subiektywne odczucia.

Potrafie czytac i to nawet miedzy wierszami. Poza frustracja z powodu brzmienia wymazonych kolumn, ktore na stanowcze polecenie Żony powiesiles w rogach pod sufitem w Twoich postach nic nie ma. To przykre, przyznaje. Juz lepsze monitory na komodzie.

Od rana na % jedziesz?

Szymon1977 bardzo dobra stopka. Niestety dużo w tym prawdy. Większość z nas tylko zaspokaja swoje ego, a gdzie obiektywizm. Niestety nie ma. Zawsze są to tylko nasze subiektywne odczucia.

Realizacja swojego hobby to ego? Ciekawe podejście. Pewnie samochody też wam żony wybierają? "Weźmiemy ten, bo ma ładny kolor."

?👈

Tak hobby, wywyższanie się, nie uznawanie innych poglądów itp. też. Wszystko zależy co chcemy osiągnąć przez nasze zachowanie.

Każde spełnianie własnych zachcianek nie patrząc na potrzeby bliskich. Ale niektórzy tego nigdy nie zrozumieją, a inni nie chcą zrozumieć. I dlatego mamy później masę populistów zaczynając od naszych polityków. Nie robię wycieczek osobistych ponieważ nie znamy się prywatnie, więc nic więcej o sobie nie wiemy.

Głupoty opowiadasz aż głowa boli. W zyciu trzeba iśc na kompromisy, rozumieć potrzeby drugiej osoby jak sam napisałeś. "Ale właśnie nie którzy nigdy tego nie zrozumieją." Bo chyba tak głęboko siedzą pod pantoflem że sami stracili wątek i sens życia.

A teraz łatwy test, do boju Panowie. Czego ostatnio zabroniliście swojej żonie???

Bo ja jej się nie wpier... jak wybiera sobie coś nowego, dla siebie czy też do domu. Ewentualnie ustalamy coś razem, tylko dziwnym trafem nigdy mi nie powiedziła "nie kupuj tych kolumn, tylko te". Ma to po prostu głęboko w d... i za t należy się jej szacunek. A nie wtykanie wszędzie nosa i próby śmiesznych rządów. Pewnie w butach też chodzicie, która zaakceptowała żona? Na jakim ja świecie żyje.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.