Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana podłogówek na monitory

zorba77

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę się licytować co kto w życiu zrobił i gdzie siedzi. To nie temat wątku. A komoda jest dobrym miejscem dla kolumn i nie tylko. Lepszym niż ściana.

Pewnie że lepszym. Powiem więcej, jeżeli kolumna jest solidna to moim zdaniem wplyw standu jest znikomy w tym przypadku. Każdy niech sobie włączy jakis kawalek z dużym basem i zrobi głośniej. I w tedy niech sobie pościska i pomaca kolumne po bokach, jak nie wpada w żadne wibracje to co ten ciężki, solidny stand ma zmienic? Jeśli chodzi o zastosowanie komody to bardziej bym się przejął tym że pod kolumną będzie duży, szeroki mebel, który może ograniczać pewne rzeczy, bo wiadomo że głośni promieniuje we wszystkie strony, do tego BR.

?👈

Za co szacunek żonie? Za to, ze ma w dupie twoje chobby, Ciebie i co postawisz z Waszym wspolnym domu? A moze Tobie nalezy sie szacunek za to, ze sie nie wpierdalasz jak Żona kupuje cos sobie albo do Waszego wspolnego domu? Wy rozumiecie na wzajem swoje potrzeby czy oficjanie macie sie na wzajem w dupie? O jakim zabranianiu czegokolwiek Żonie mowisz? Rozumiesz wogole znaczenia slowa "kompromis"? Chyba nie bardzo, skoro tak Cie bola monitory na komodzie. Wez chlopie przestan bo w kwestiach innych niz audio wszystkie Twoje slowa posiadaja wartosc rowna zero. Na szczescie cos w kwestii audio zaczynasz do tematu wnosic.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

To nie belkocz w sprawach, w ktorych jestes zielony a skup sie na temacie. Lepiej Ci to wychodzi.

Głupoty opowiadasz aż głowa boli. W zyciu trzeba iśc na kompromisy, rozumieć potrzeby drugiej osoby jak sam napisałeś. "Ale właśnie nie którzy nigdy tego nie zrozumieją." Bo chyba tak głęboko siedzą pod pantoflem że sami stracili wątek i sens życia.

A teraz łatwy test, do boju Panowie. Czego ostatnio zabroniliście swojej żonie???

Bo ja jej się nie wpier... jak wybiera sobie coś nowego, dla siebie czy też do domu. Ewentualnie ustalamy coś razem, tylko dziwnym trafem nigdy mi nie powiedziła "nie kupuj tych kolumn, tylko te". Ma to po prostu głęboko w d... i za t należy się jej szacunek. A nie wtykanie wszędzie nosa i próby śmiesznych rządów. Pewnie w butach też chodzicie, która zaakceptowała żona? Na jakim ja świecie żyje.

Zderzamy się ze smutną rzeczywistością....Te Kobiety...Mężczyźni bardziej przypominają Kobiety niż odwrotnie..Kiedyś Ktoś Mądry napisał,"że każdy kompromis jest bardzo bolesny"

Nie chcę się licytować co kto w życiu zrobił i gdzie siedzi. To nie temat wątku. A komoda jest dobrym miejscem dla kolumn i nie tylko. Lepszym niż ściana.

Komoda nie jest dobrym miejscem dla kolumn.Jeżeli jednak już nie ma innego rozsądnego miejsca....

De gustibus non est disputandum

Z pewnoscia lepszym niz wieszak na scianie gdzies pod sufitem. Inna sprawa, ze monitor na podstawce nie sprawia optycznie jakby zajmowal duzo miejsca wiec moze Zone uda sie przekonac.

-----

Dlaczego niby rzeczywistosc mabyc smutna? Ja jestem nanajlepszej drodze do skompletowania zestawu spelniajacego zarowno wymagania moje jek mojej Żony. Ba! Bywalo i tak, ze wymagania Żony spoza dziedziny audio wyznaczaly kierunek dalszych zmian, bo wzmaniacz jest za duzy, a monitory dzieciaki straca ze stojakow. Jest dobrze a bedzie lepiej.

Widzę, że niektórzy zamiast starać się współpracować i wykorzystywać zdolności drugiej połówki, bo co dwie głowy to nie jedna, nie jesteśmy idealni - prowadzą dziwną walkę o dominację, o to kto jest ważniejszy, kto więcej zaznaczy w domu własnego terytorium. Przykro to czytać, ale wskazuje to na to, że źle się dzieje w państwie duńskim.

Tak, postawienie monitorów na komodzie to pewien kompromis, bo nie jest to najciekawsze dla nich miejsce, choć i nie najgorsze.

Ciężki i stabilny stand naprawdę potrafi wiele dobrego zdziałać, zyskują na jakości niskie tony, ale również poprawia się spójność w całym zakresie pasma oraz przestrzeń. Aby przekonać się o tym i docenić standy wystarczy postawić kolumny na dwóch zwykłych taboretach. Różnicę in minus usłyszy się od razu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Monitor na taborecie, a na monitorze wode zrodlana 5L :-)

.....

Pokaz dzieciom, ze da sie zdjac maskownice a bedziesz mial wgniecione kopulki :-)

Jak zrobisz dziurę na wkręty od spodu w kolumnie, która nie jest do tego przystosowana, to ją uszkadzasz.

Dlatego robi się to na jakies nano stick albo inne rzeczy. Najpierw piszesz o wplywie standow na bas, a potem o stawianiu kolumny luzem?

?👈

No wlasnie! Po co ciezkie standy? Po to, zeby monitory sobie na nich wesolo podskakiwaly w rytm muzyki?

Dlatego robi się to na jakies nano stick albo inne rzeczy. Najpierw piszesz o wplywie standow na bas, a potem o stawianiu kolumny luzem?

To sticki jeszcze podbiją bas? Duży monitory też weźmiesz na nie? Może dokleisz to kropelką ?

Nic nie podbija... za to uniemozliwiajac glosnikowi bujanie kolumna pozwola dzwiekom sie wydobyc. Tak czy nie?

Nic nie rozumiesz, ale jak widzę chcesz się tylko czepiać, nie pierwszy raz zresztą.

Próbuje uzyskać od ciebie odpowiedź. Jak zacząłeś temat i rzuciłes takie, a nie inne stwierdzenie chciałbym wiedzieć dlaczego. Jak widać nie umiesz odpowiedzieć. To o co w końcu chodzi? Bo już sam nie wiem?

?👈

Panowie, u mnie też głośnik stoi luzem na stendzie. Po dociążeniu głośnika od góry piramidami po 7 kg każda nic to do dźwięku nie wniosło. Podpowiedzcie coś więcej o łączeniu głośnika z podstawą metodą bezinwazyjną jakie

Są takie pianki kilku mm grubości samoprzylepne dwustronnie.. jak do montażu luster czy wieszaczków na tym kolumnę można przykleić w czterech punktach do podstawki i będzie git..

..na komode wystarczą gumowe lub silikonowe nóżki samoprzylepne i też git..

..jedyny minus to klej ale nie naruszamy obudowy..:)

lub jak wcześniej wspomniano mata antypoślizgowa.. jak do auta na telefon i takie tam..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Są takie pianki kilku mm grubości samoprzylepne dwustronnie.. jak do montażu luster czy wieszaczków na tym kolumnę można przykleić w czterech punktach do podstawki i będzie git..

Nie będzie git, to jest do bani. Klej plami obudowę, a całość słabo łączy kolumnę ze standem. Do tego celu najlepszy jest blue-tack. Nic lepszego nie znam. Mocno łączy, a usunąć można całkowicie bez śladu. Od lat używam.

Ja mialem nano stick, tak samo. Jak kolumne na tym postawisz to możesz ja podnosić, a dwa razy cięższy stand i tak nie odpadnie. Ogólnie to trzyma jak beton, a jak trzeba odkleic to pod kątem i nic nie zostaje.

?👈

..na komode wystarczą gumowe lub silikonowe nóżki samoprzylepne i też git..

..jedyny minus to klej ale nie naruszamy obudowy..:)

lub jak wcześniej wspomniano mata antypoślizgowa.. jak do auta na telefon i takie tam..

Miałem kiedyś przyklejone Eposy taką pianką lub podobną.Jak sprzedawałem kolumny to bałem się,że zniszczę kolumny.Trzymało jak jasna cholera!

De gustibus non est disputandum

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jak McGyver napisał blue tack , tylko trzeba malutkie kuleczki paluchami zmiękczyć i uformować , uwaga , nie większe od łebka zapałki bo nie oderwiesz .

Odklejamy poprzez bardzo energiczne skręcenie monitora , najlepiej by druga osoba w tym czasie trzymała stend .

Edit , ja używałem " UHU tac patafix "

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.