Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  105 członków

Audiovector Klub
IGNORED

Klub Audiovector

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Art77 napisał:

Signature ma szmacianą kopułkę i to się drze.

W  Avantgarde i Arrete jet już AMT i to jest słodycz dla uszu 

Kiedyś chciałem upgrade z Avantgarde na Arrete to dopiero ciary mi przeszły , ile bym musiał zapłacić.

Bardziej się opłacało sprzedać Avantgarde i kupić nowe Arrete. 

Oczywiście jeżeli macie możliwość kupić z rozsądnym rabatem

AMT jest także w QR3 i również ten dzwiek mi bardzo pasowal, rewelacja. Ale kopulka Evotech w SR3 Signature to jedna z najlepszych kopułek dostępnych ówcześnie na rynku 🙂

2 godziny temu, Qaz12 napisał:

Czy miał ktoś możliwość porównać r1 Signature, Avantgarde i Arrete?

Strasznie się kiedyś napaliłem na odsłuch i ew. zakup najlepszej wersji, ale do tej pory jakoś nie miałem przyjemności...

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

35 minut temu, Art77 napisał:

To są moje subiektywne odczucia.

Ja uważam że AMT gra wybitnie 

W QR też jest AMT tylko gorszy.

otoz to , w QR3 jest podstawowa wersja ale brzmialo to zacnie 🙂 pewnie w Avantgarde juz brzmi to kosmicznie

Ja posiadam Audiovector s1 signature , niestety nie dane mi było osobiście posłuchać wyższych modeli. Mój znajomy natomiast posiada s3 signature i słuchał avantgarde i arreteee. Stwierdził że właśnie signature to najkorzystniejszy stosunek cena/jakość. Bardzo dużo miesza w coraz droższej elektronice i wg niego signature ma duży potencjał. 

Edytowane przez Luk77
2 godziny temu, Luk77 napisał:

A słuchał ktoś serii QR ?

ja sluchałem i posiadałem 😉 skadinad wiem, że mimo swoich niedoskonałości QR3 jest ponoć najbardziej udaną kolumną w całej serii

1 godzinę temu, puszkin napisał:

W naszym hobby często decyduje o zakupie chęć posiadnia a nie przyrost jakości jaki otrzymamy za zainwestowane pieniądze w upgrade. 

Bo to niewiadomo czy hobby czy już choroba 😀

7 minut temu, Marcouss napisał:

ja sluchałem i posiadałem 😉 skadinad wiem, że mimo swoich niedoskonałości QR3 jest ponoć najbardziej udaną kolumną w całej serii

Ja mam malutkie pomieszczenie 13 m.kw. , kolumny przy ścianie i z chęcią bym porównał moje si1 signature do qr1. O jakich niedoskonałościach masz na myśli ?

Edytowane przez Luk77

Art 77 czy te wyższe serie grają też takim mocnym basem jak signature ? 

Ja posiadam r3 signature i kiedyś porównywałem je do focal kanta i na podstawie tego co usłyszałem jakoś nie chciałbym dopłacać i wydać ponad 40 tysi na wspomniane kanty.

w takim pomieszczeniu to mysle ze i QR3 by zagraly dobrze, sa bardzo uniwersalne i łatwe do ustawienia 😉 QR7 nie słuchalem i nie załuje, QR5 sa naprawde dobre ale do naprawde sporych pomieszczen bo inaczej wszystko jest jakby przed twarzą..A jeśli chodzi o QR1 i QR3 które są mi najbardziej znane, to są to mocno udane konstrukcje, ale wymagają dosyc dobrej elektroniki, najlepiej barwnej, bardziej ciepłej i zagęszczonej. W przypadku QR3 pokusilbym sie o stwierdzenie że piec kosztujący tyle co te skrzynki to totalne minimum (choc wiadomo ze cena tu nie jest najważniejsza). QR1 i QR3 nie są mocne na basie, ale za to ma on ładną barwę.No i ten AMT który wynosi jakość wysokich tonów naprawde wysoko...

Zbigr 7 Avantgarde I Arrete to dopiero mają świetny bas .

Jak zmieniłem z Signature na Avantgarde to jak podłączyłem w domu to przepaść.

KANTA ma potężny basior i dwa wyloty bas refleksu z przodu i tyłu trzeba je umiejętnie ustawić.Tylko tżeba pamiętać że ten beryl daje po uszch  .To nie tylko wydatek na kolumny ale także na elektronikę żeby to grało.Jak będziesz chciał zmienić kolumny to się zkontaktuj ze mną to ci pomogę za rozsądne pieniądze załatwić nówki.

14 minut temu, Art77 napisał:

Jak będziesz chciał zmienić kolumny to się zkontaktuj ze mną to ci pomogę za rozsądne pieniądze załatwić nówki.

Nie tak dawno wymieniłem wzmak więc musze troszkę poczekać z wiadomych względów😆

I jak na razie z obecnego zestawu jestem zadowolony ................ chociaż nie do końca ponieważ chciałbym w przyszłości zakupić poważny DAC.

Audiovector bardzo dobrze gra z cieplejszą elektroniką i też z mocną.

Przerobiłem dużo wzmacniaczy jak dla mnie to Avantgarde najlepiej mi zagrało z Karan 180 MK 2 i Accuphase E 650 co bardziej polecam

Karan👍 przymierzałem się do tej elektroniki podobno super sprzęt. Accuphase nigdy żadnego nie słuchałem. Ostatecznie kupiłem włoską integrę - audio analoque maestro duecento. To prawdziwy potwór. Stary wielki piec.

Wszystko super w danym przedziale cenowym.

Posłuchaj jak możesz Aku E 650 to ma tylko 30W w klasie A Ale jakie to są waty ?!!

Jaka podstawa basową,średnica napewno to do Audiovector strzał w dychę

Karan świetną dynamika

1 godzinę temu, Art77 napisał:

Audiovector bardzo dobrze gra z cieplejszą elektroniką i też z mocną.

Przerobiłem dużo wzmacniaczy jak dla mnie to Avantgarde najlepiej mi zagrało z Karan 180 MK 2 i Accuphase E 650 co bardziej polecam

nie musi być mocna, ale to zapewne zależy który model. Natomiast zdecydowanie potwierdzam pierwszą część wypowiedzi !

3 minuty temu, Art77 napisał:

Zawsze mocniejsz elektronika daje większą kontrolę - przedewszystkim na basie

wydaje mi sie ze to nie tylko od mocy zalezy, a również mocno od wydajnosci prądowej danej konstrukcji oraz od wspolczynnika tłumenia czyli Damping Factor, ale mogę się mylić 😉

Edytowane przez Marcouss
7 minut temu, Art77 napisał:

Masz rację im większa wydajność prądową tym lepiej

nierzadko teoretycznie sporo słabszy wzmacniacz jesli chodzi o moc ale bardzo wydajny prądowo, lepiej wysteruje kolumny niz ten mocniejszy ale mało wydajny prądowo - przykładem Moon, jak to wiele użytkowników określiło "50 Wat na sterydach" 😉

10 godzin temu, Luk77 napisał:

o to niewiadomo czy hobby czy już choroba 😀

to po prostu takie chore hobby 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

W dniu 6.12.2024 o 12:32, Art77 napisał:

Zbigr 7 Avantgarde I Arrete to dopiero mają świetny bas .

Jak zmieniłem z Signature na Avantgarde to jak podłączyłem w domu to przepaść.

Seria Avantgarde jest przez producenta pozycjonowana dużo drożej od Signature. Niemożliwe więc aby nie były lepsze. Z drugiej strony tam jest wstęga , ma ona zwolenników jak i przeciwników. Miałem na testach Elac Vela bs403 na wstędze i w porównaniu do moich Audiovectorów grało to słabo. Nie słyszałem jednak Audiovectorów na wstędze.

Avantgarde od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie ale zaraz dupa będzie swędziała aby kupić do nich dużo droższy wzmak , no i zabawa się zaczyna 🙂

Moje s1 signature napędzam Heglem h120 i jak dla mnie w 13 m.kw brzmienie jest bardzo przyzwoite , uniwersalne i dające dużo frajdy. Aczkolwiek wiem że potencjał moich kolumn nie jest w 100% wykorzystany .Jak się nadarzy okazja to planuje wpiąć do moich AV wzmacniacz Leema Tucana. Fajnie też grały z SUGDEN , Haiku sol2.

Edytowane przez Luk77
8 minut temu, Luk77 napisał:

Seria Avantgarde jest przez producenta pozycjonowana dużo drożej od Signature. Niemożliwe więc aby nie były lepsze. Z drugiej strony tam jest wstęga , ma ona zwolenników jak i przeciwników. Miałem na testach Elac Vela bs403 na wstędze i w porównaniu do moich Audiovectorów grało to słabo. Nie słyszałem jednak Audiovectorów na wstędze.

Avantgarde od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie ale zaraz dupa będzie swędziała aby kupić do nich dużo droższy wzmak , no i zabawa się zaczyna 🙂

Moje s1 signature napędzam Heglem h120 i jak dla mnie w 13 m.kw brzmienie jest bardzo przyzwoite , uniwersalne i dające dużo frajdy. Aczkolwiek wiem że potencjał moich kolumn nie jest w 100% wykorzystany .Jak się nadarzy okazja to planuje wpiąć do moich AV wzmacniacz Leema Tucana. Fajnie też grały z SUGDEN , Haiku sol2.

to prawda ale to raczej naprawde dobry piec ten H120. ale raczej Hegel rzadziej zestawiany z Audiovectorami z tego co czytałem.. Czesciej zdecydowanie Naim albo choćby Moon...Lub jakaś lampa.

Edytowane przez Marcouss

Nie porównuj elaka do audiovectora .

W Avangardzie AMT jest bardzo szczegółowy ale zarazem kremowy.

Piec wystarczy ci ten co masz na początek,one mają wysoką skuteczność.

Świetnie grają z monoblokami gato ,a ewentualnie gato 150 też super zagra.

Moon najmniej to 340 .

A najlepiej Karan 180 mk2 albo Accuphase E 650 i masz temat wzmaka zamknięty.

Leema Tucana + Audiovector= odważne połączenie 

Chociaż w synergię z Hegelem też bym zwątpił. Nie słuchałem takiego połączenia. 

Leena Tucana II ma wg mnie trochę ostrą średnicę 

Zaproponuję Bladelius Brage. Klasa A (nie pure) 45W, świetne wysokie tony, zróżnicowane i klasowe. Do tego fantastyczne stereo. Nic nie podgrzewa dźwięku ale jest dość płynny i gładki, ma niski bas i lekko marzycielski charakter.

"Tynk pożera dźwięk" 747

27 minut temu, Art77 napisał:

Nie porównuj elaka do audiovectora .

W Avangardzie AMT jest bardzo szczegółowy ale zarazem kremowy.

Piec wystarczy ci ten co masz na początek,one mają wysoką skuteczność.

Świetnie grają z monoblokami gato ,a ewentualnie gato 150 też super zagra.

Moon najmniej to 340 .

A najlepiej Karan 180 mk2 albo Accuphase E 650 i masz temat wzmaka zamknięty.

no z tym najmniej Moon to 340 to nieco przesadzileś kolego 😄

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.