Skocz do zawartości
IGNORED

Blu Ray Yamaha BD 677 ?

davero

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko zapytałem, jak się sprawuje ta Yamaha w cd. Wymyślili coś takiego, że do blu raya dołożyli przełączany tryb cd, więc jestem ciekaw jak to w rzeczywistości działa...

Też jestem zwolennikiem osobnych konstrukcji:)

Nie tak dawno tez stalem przed dylematem kupna nowego odtwazcza Blu ray , problem byl o tyle spory ze byl Oppo a teraz przyszlo wybrac cos z marketu ;( , generalnie w przedziale cenowym tej Yamahy 1060 jest ogromny wybor , co do wyboru marki to mialem ulatwiona sprawe bo nie miala dla mnie znaczenia. Dla mnie liczylo sie jedynie najlepszy obraz , 3D , no i wmiare mozliwosci przyzwoity dzwiek . Ktos mi podpowiedzial , jako ze posiadam tv Sony sprawdzic ich BD UHP H1 , no i go kupilem , troche o nim napisalem w zakladce Sony Android tv . Chodzi idealnie ciuchutko jest szybki i co najwazniejsze super obraz a jakos dzwieku budzetowych CD w tej cenie ;) Jednak jezeli Twoim glownym celem jest jakos muzyki na wyzszym poziomie to w tym przedziale cenowym nie ma szans , napewno zaleta tej Yamahy jest ze pasuje do zestawu , ale na tym jej zalety sie koncza , to nadal zwykly budzetowy plastikowy odtwazac ktory niewiele sie rozni od Samsunga czy chocby mojego Sony. Naprawde pomysl nad fajnym CD do muzyki , a BD jedynie jako dodatek

Kup prosty BD z dobrą jakością obrazu np. Panasonic czy Sony a kwestie muzyki pozostaw DAC np Cambridge Audio DAC 100. to taka tańsza opcja. Może być lepiej jak drożej, ale i tak wyjdziesz na tym lepiej.

Pozostaje do dyspozycji

No nic, można powiedzieć, że nie polecacie tej Yamahy, natomiast odnoszę wrażenie, że też jej nikt nie słuchał.

Dac póki co nie jest mi potrzebny, mam sporo płyt. Sprzęt audio chcę mieć max z dwóch firm, żeby też to jakoś wyglądało...

Kup prosty BD z dobrą jakością obrazu np. Panasonic czy Sony a kwestie muzyki pozostaw DAC np Cambridge Audio DAC 100. to taka tańsza opcja. Może być lepiej jak drożej, ale i tak wyjdziesz na tym lepiej.

Pozostaje do dyspozycji

Serio wyobrażasz sobie wygodne słuchanie płyt CD na odtwarzaczu bez wyświetlacza i przycisków sterujących który wymaga do nawigacji menu ekranowego ?

Co konkretnie chcesz wiedzieć,myslisz że dzwięk z Yamahy 1060,1040,czy tej plastykowej 677 jest dobry,odpowiem ci nie jest dobry,i nie będzie dobry w żadnym odtwarzaczu blu-ray.różnica tylko w wyglądzie zastosowanych materiałów,i ewentualnie funkcjonalności.Wiele osób prawdę pisze kup cokolwiek,Ja do niedawna tez szukałem dobrego odtwarzacza ,nie pisze tu o Oppo bo nie słuchałem tych nowych,lecz starszych,podobnie CA to bardzo zbliżone klocki.Jedynie jak potrzebujesz odtwarzacz z dekoderami HD i wyjściami analogowymi 7,1 to jest sens kupować to do starych amplitunerów,w innym przypadku nie warto.Yamaha dodatkowo robi odtwarzacze bardzo podatne na rysy,te pokrywy,i fronty rysuja sie od byle czego,nawet jak uważasz.Ja dbam o sprzet ale 1067,1020,1040 porysowały mi sie nawet nie wiem od czego.Porażka.

Ja mam ud7007 i cd5005 i sr7010 i mm8077.

Polecam zostać przy maranzu.

CD 5005 ma te same bebechy co CD 6005 więc po co przepłacać. Gra świetnie. Choć Ud7007 w trybie pure analog też dobrze ale wolę CD słuchać na cd5005.

Dodatkowo jak byś sobie pykną auro3d do tego marasia to dopiero robi przestrzeń w muzyce, świetnie upmiksuje zachowując dominację kolumn frontowych, tak że dalej słyszymy stereo ale ogólnie dźwięku jest 3X tyle, co na trybie "stereo".

Napisałem mu mniej wiecej to samo, w dodatku odpada mu problem sterowania. Ale gość kupuje sprzęt na wygląd to trudno takiemu pacjentowi rzeczowo pomóc ;) Zresztą tutaj żaden temat nie kończy sie zakupem przecież :D

No tak, wygląd też się liczy. Dlatego biorę pod uwagę Marantza i Yamahę. Tylko, żeby skompletować ten pierwszy zestaw wychodzi drożej. Używane raczej nie wchodzą w grę

Dlatego pytałem ogólnie o Yamahę, (np RX 1060) bo podobno w kinie bardziej się sprawdza od Marantza. Do tego do kompletu blu ray, a najwyżej dobry cd do muzyki można dokupić do mojego PM 8005 - wtedy jakiś cd Marantz.

Raf77 - widziałem Twój zestaw na sąsiednim forum - wygląda fajnie:)

Dariusz964 - dzięki za informacje odnośnie Yamahy, na pewno wezmę je pod uwagę.

O widzisz to wzmacniacz fajny masz. Do tego sr7010, wzmacniacz na front dasz, no i odtwarzacz nie wiem czy UHD cię interesuje czy jeszcze nie teraz... Jeśli tak to oppo 203 jak nie to może jakiś używany marantz do kompletu, bo pewnie niebawem nowe wyjdą w UHD.

Uhd na razie nie, ale właśnie jestem ciekaw czy Marantz w końcu wypuści jakiegoś nowego blu raya.

Jak dotąd nie ma oficjalnych zapowiedzi, więc pewnie parę miesięcy jeszcze minie.

Kusi mnie też co jakiś czas SA 8005, no ale cena od 2-3 lat jest ta sama...

Też wielokrotnie o nim myślałem ale odkąd kupiłem cd5005, wiem że nie kupię tego droższego, dopuki ich bezpośrednio nie porównam i stwierdzę, czy słyszę różnicę, czy nie.

To nie jest kwestia polecenia czy nie. Po prostu w tej kwocie jest wybór. Lubisz urządzenia Yamahy nie ma sprawy. Chcesz mieć do kompletu też nie ma sprawy. Pisales o poradę to taka otrzymałeś.

Miałem ją ale tylko pod klienta więc nie wyciągnąłem z opakowania.

Pewnie wypuszcza bd 4k ale jeszcze im to chwile zejdzie. Mechanizmy biorą od innych producentów najpierw tamci sie muszą nachapac rynkiem.

Co konkretnie chcesz wiedzieć,myslisz że dzwięk z Yamahy 1060,1040,czy tej plastykowej 677 jest dobry,odpowiem ci nie jest dobry,i nie będzie dobry w żadnym odtwarzaczu blu-ray.różnica tylko w wyglądzie zastosowanych materiałów,i ewentualnie funkcjonalności.Wiele osób prawdę pisze kup cokolwiek,Ja do niedawna tez szukałem dobrego odtwarzacza ,nie pisze tu o Oppo bo nie słuchałem tych nowych,lecz starszych,podobnie CA to bardzo zbliżone klocki.Jedynie jak potrzebujesz odtwarzacz z dekoderami HD i wyjściami analogowymi 7,1 to jest sens kupować to do starych amplitunerów,w innym przypadku nie warto.Yamaha dodatkowo robi odtwarzacze bardzo podatne na rysy,te pokrywy,i fronty rysuja sie od byle czego,nawet jak uważasz.Ja dbam o sprzet ale 1067,1020,1040 porysowały mi sie nawet nie wiem od czego.Porażka.

Pytanie, pierwsze.

-Słuchałeś chociaż 1060 po analogu, w przyzwoitej konfiguracji, że się wypowiadasz?

Pytanie, drugie.

-Wiesz, co to ściereczka z mikrofibry? Te wyświetlacze, wymagają delikatnych materiałów.

Pytanie, pierwsze.

-Słuchałeś chociaż 1060 po analogu, w przyzwoitej konfiguracji, że się wypowiadasz?

Pytanie, drugie.

-Wiesz, co to ściereczka z mikrofibry? Te wyświetlacze, wymagają delikatnych materiałów.

Jaka ściereczka pisałem o obudowie cała porysowana ,pokrywa górna,i to raczej nie estetyczne,bardzo mało lakieru,dlatego dotkniecie paznokciem nawet delikatne powoduje rysy.

Co do konfiguracji i odsłuchów tych sprzętów to zerknij sobie Pan na moje posty,i zobacz sobie jak długo siedzę w temacie.Nie mam ochoty z tobą dyskutować.Bo to nie ma sensu.Przez parę lat po rejestracji każdy ze starszych tu kolegów słuchał i i czytał ,wyciągał jakieś wnioski.nie zawsze dobre,ale nabierał doświadczenia.Teraz nie dziwi mnie to że mało kto pisze,czy usiłuje coś doradzić.

Druga sprawa od kiedy jesteśmy na ty.Przez miesiąc od rejestracji nie powinien Pan mieć możliwości pisania na forum,lecz tylko czytania,aby nabrać ogłady.

Dobrze Proszę Pana!

Nie wiesz kim jestem i co wiem, więc proszę nie oceniaj...

Jak zwykle, Polska mentalność forum:-)

To wielka szkoda,bo jako raczkujący forumowicz,należało by się przedstawić,i grzecznie przywitać.

Nikt niestety nie napisał wrażeń z odsłuchu Yamahy BD 1060, po prostu nikt tu jej nie testował.

A opinie typu, że to nie zagra (lub zagra, ale nie było takiej) bez odsłuchu, jak dla mnie nic nie wnoszą.

chcesz ja kupić to posłuchaj,ja wczoraj przez kilkanascie minut ja słuchałem w jednym z salonów we Wrocławiu.Tak jak pisałem wcześniej miałem sporo tych Yamah,ostatni model to 1040,ale z ciekawości wczoraj to posłuchałem.Moje wrażenie jest takie,nic sie tam nie poprawiło,po hdmi dokładnie to samo co 1040,nie słyszałem różnicy miedzy 1060,a 681,po rca słabo,jak każdy odtwarzacz blu-ray,jednak różnica na korzyść to XLR. Podpięta do wzmacniacza Yamaha as 2100,zagrała całkiem przyjemnie,jak budżetowy odtwarzacz cd.Jak masz taki wzmacniacz to może gra warta świeczki.

No różnicy po HDMI nie będzie no bo i skąd. Rca jestem podobnego zdania.

Ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś sam to sprawdził. Możesz go przecież wypożyczyć do domu. I o ci te spory :)

Czyli wychodzi na to, że 1060 to nie jest zły odtwarzacz, ale szału też nie ,,robi'':) A i tak samemu najlepiej się przekonać.

Chyba jeszcze trochę poczekam, zobaczymy co Marantz zaprezentuje.

A wie ktoś za ile mniej więcej można ,,wyrwać'' Sr 7011?

Ceny do góry ogólnie na wszystkie produkty, czy tylko określonych firm?

Jak będziesz słuchał handlowców to będziesz w zimie w trampkach chodził. Stary numer kupuj pan teraz i to szybko bo jutro będzie drożej. Dziesięć lat pracowałem w handlu. Wiem jak to działa.

A prawda jest taka że w elektronice im dłużej się czeka tym taniej się kupuje. Pojawia się nowy model to starego cena spada do około 2/3 ceny.

Teoretycznie ceny powinny spadać systematycznie. Moim zdaniem Marantz ma już wysokie ceny względem konkurencji, to jeszcze dodatkowo chce je podnieść, masakra. Nie zawsze ceny spadają, gdy wchodzi nowy model np SR 7010 kosztuje podobnie, przed jak i po tym jak wyszedł 7011.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.