Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA 860 czy 920

Sławo1

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. "Odwieczny dylemat". Chciałem w końcu wypróbować ,przetestować wzmacniacz Denona. I nie chodzi mi tu do końca o lepszy dźwięk niż teraz mam, ( Sony TA-F 570 ES) tylko o inny . Skupiam się na dwóch PMA 860 i 920. O obu było juz wiele, ale nic się nie takiego nie dowiedziałem, który byłby lepszym wyborem. Chciałbym kupić, któryś z nich w super stanie. I ewentualnie ,jak mi się nie spodoba dźwiękowo i wizualnie ,sprzedać dalej. Zaznaczę,że jezeli chodzi o Denona PMA 920, to mam już taki zarezerwowany . I mogę go kupować. Jest w rewelacyjnym stanie. Powiem więcej, z tych lat jak wiecie, zdarzają się okazy naprawdę w bardzo dobrym stanie, ale ten bije je wszystkie! Druga sprawa cena. Ile za taki można zapłacić ?(także mówię tu o 860) Dodam także iż oprócz dźwięku liczy się także dla mnie wygląd zewnętrzny,wizualny sprzętu,min. rozmieszczenie przycisków i gałek, itd.

https://www.audiostereo.pl/topic/130203-denon-pma-860-czy-920/

400-500zl

Cenę jaką podałeś jest do przyjęcia, normalna. Też widziałem, że takie są właśnie w ofertach, od około 400- 700 zł(!) Jednak uważam, że większość z nich jest po "po przejsciach", po dwóch użytkownikach, (nawet może czasem kilku), z jakimiś wadami, rysami, przeróbkami, czy też mocno już wyeksploatowane,itd. Chyba, że okazja (?) to co innego. Ja pisząc, o tym 920, mówię o naprawdę rewelacyjnym stanie, nie używany, jakby wczoraj dopiero"przyszedl" jako nowy do sklepu! Zaryzykuję,że jest jednym z lepszych egzemplarzy Denona 920 w Polsce. A co jeżeli chodzi o Denaona 860? I pozostałe, moje zapytania, który z nich,warto mieć? I zapomnijcie na razie, że tego 920, o którym pisałem mogę mieć. Obiektywnie, który?

To już przewaga tego 920, jeżeli chodzi o dźwięk. Ten Denon 920, kojarzy mi się z wyglądu z ,np.Sony TA-F555ES,II Chodzi mi tu o wygląd i częściowe rozmieszczenie przycisków, pokretęł. I wygląda to trochę ordynarnie. Przynajmniej na pierwszy rzut oka. Może musiałbym mieć tego 920 na co dzień, to może bym się przyzwyczaił do takiego widoku. Z kolei Denon 860, z wyglądu kojarzy mi się ze wzmacniaczami Sony ES (TA-F, serii 5,6...itd.) Na przednim panelu jest minimalizm, akurat tyle ile powinno być. Wyglada to super, jak przy ES.

Pod moje preferencje 860 denona nie miała startu pod 550 es które miałem na stanie równocześnie kiedyś.Nie wiem jak ta 920 gra ale wnioskując z twojej wypowiedzi to możesz ją wyhaczyć po bliskości z pewnego źródła więc najlepiej przytachaj do domu i porównaj samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.