Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo 800-1300 House,Electro House,Minimal,Rap 13m2

Sinduis

Rekomendowane odpowiedzi

M74 to kolumny ze świetnej serii Missiona ale mają dwie 16-17-stki na basie, to już trochę przegięcie w drugą stronę na ten pokój, dźwięk będzie się zlewał w papkę. Szukaj niedużych podłogówek z jednym głośnikiem nisko-średniotonowym 16-17cm albo podstawkowe. Coś w stylu Mission M33 właśnie, ale inny model. To przeciętnie grająca seria Missiona, Tannoy M3 zdecydowanie lepsze.

Możliwe- myślałem, że to analogia M/R1, które kiedyś miałem przelotną okazję porównać.

Mimo wszystko, jak cała seria R zrobiona jest, jak R1, lepiej w tym przypadku coś nieco ostrzejszego, o brzmieniu ciut bardziej "drapieżnym", a do tego z lepszym wykopem. Jak pisałem, Klipsh, JBL, itp.

Nie miałem gdzie ich odsłuchać . Wybiorę się na dniach do jakiegoś salony posłuchać jak graja wgl mniej więcej tannoy mission itp . Niestety ciężko z czasem ponieważ praca i inne obowiązki ale postaram się przejechać

• 1 miesiąc później...

M74 to kolumny ze świetnej serii Missiona ale mają dwie 16-17-stki na basie, to już trochę przegięcie w drugą stronę na ten pokój, dźwięk będzie się zlewał w papkę. Szukaj niedużych podłogówek z jednym głośnikiem nisko-średniotonowym 16-17cm albo podstawkowe. Coś w stylu Mission M33 właśnie, ale inny model. To przeciętnie grająca seria Missiona, Tannoy M3 zdecydowanie lepsze.

Kolego odkopię trochę temat.

Mówisz, że M3 lepsze od tych Mission? Miałem M2 i właśnie nie wiem co zakupić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wcale nie są takie przeciętne raczej ponad przeciętne. W mojej opinii dużo lepsze niż Tannoy M3.

Słuchałem starszych Mission M73i i troszkę syczało na górze, ale M33i są już bardziej kulturalne i czytałem, że bardzo udanie zgrywają się z Rotelem, zwłaszcza RA-931MKII

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Sporo tego typu opinii pojawia się nt Tannoy serii M, tylko że te kolumny zdecydowanie mają w sobie coś, co sprawia że przyjemniej się ich słucha, mimo że teoretycznie nie są wybitne w niczym. Jak masz Dynaudio to coś o tym powinieneś wiedzieć. Bo to też przedstawiciel tego gatunku, tylko z klasy nie tak bardzo budżetowej :)

Mission M33i może są ponadprzeciętne jak na swoją cenę, ale recenzji lepiej nie wklejać, bo wszystkie po kolei w tym piśmie (dot. dowolnych kolumn) są równie entuzjastyczne. Wg mnie nie mają aż takiej muzykalności jak Tannoy, ale wiadomo, że każdy szuka czegoś innego w dźwięku. Seria M7x z kolei ma przynajmniej przewagę nad Tannoyem w rozdzielczości góry i konturowości basu, reszta jest podobna lub nieco gorsza (zwłaszcza w tych M7x bez "i" na końcu).

Dokładnie tak jak piszesz. Niczym nie urzekają ale jak je odsprzedajesz to czujesz przywiązanie, że czegoś brakuje.

No i nie są di tego drogie.

Dynaudio dużo droższe faktycznie starsze missiony ciekawe. Warto też popatrzeć poszukac elaca

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.