Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-ray 2D vs 3D vs Ultra HD Blu-ray.

fhvbn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy możecie mi powiedzieć jaką wersję filmu mam kupić mianowicie chodzi mi o Legion Samobójców ten film jest w 4 wersjach DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D oraz Ultra HD Blu-ray link:http://www.empik.com/szukaj/produkt?q=legion%20samob%C3%B3jc%C3%B3w&qtype=basicForm&ac=true tak więc najsłabiej pod względem obrazu i dźwięku wypada DVD więc nie biorę pod uwagę nawet pomimo tego że ta wersja jest najtańsza, płyta z filmem Blu-ray 2D jest w pudełku z Filmem 3D jak i 4K i teraz mam problem muszę się zdecydować na czym mi bardziej zależy czy na 3D czy na 4K nie mogę kupić dwóch wersji bo wtedy będę miał dwa razy tę wersję na Blu-ray 2D. Więc proszę doradźcie lepsze są efekty 3D czy 4K HDR i paleta barw, jeżeli kupię 4K to nie będę miał wersji 3D a jeżeli kupię 3D to nie będę miał wersji 4K. Oraz pytanie dlaczego producenci płyt nie mogą zrobić jakiejś wersji combo która zawierała by zarówno wersję Blu-ray 2D jak i 3D oraz Ultra HD Blu-ray. Tylko zawsze 3D jest odseparowane od 4K, przecież 3D jak i 4K powinno być w jednym pudełku tego samego filmu, film będzie oglądany na Sony VPL-VW520ES który jest zarówno 4K HDR jak i 3D oraz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray Panasonic UB 900.Proszę doradźcie co mam zrobić dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/131140-blu-ray-2d-vs-3d-vs-ultra-hd-blu-ray/

Witaj. Fajny projektor.

W takiej sytuacji kazdy odpowie Ci co innego.

Ci co lubia 3D powiedza - kup 3D

Ci co 4K (takich bedzie najprawdopodobniej mniej z uwagi na ceny projektorow 4K) powiedza - kup 4K

a cala reszta powie kup zwyklego BD (bo nie lubia 3D i nie maja projka 4K)

w takim razie ja pytam "a gdzie wersja 4K-3D?" skoro sa takie projektory.

I to wlasnie ze wzgladu na taka pazernosc producentow, "piractwo" bylo, jest i bedzie (sciagasz 3D, kupujesz 4K i pozamiatane - do nieczego nie namawiam ani sam tak nie robie - zeby nie bylo)

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

UHD nie uwzględnia w specyfikacji 3D było już wałkowane jak podawano oficjalnie specyfikację nośników i samego uhd

Jak masz sprzęt do 4k kup taka wersję wtedy wykorzystasz jego możliwości (sprzętu) i nie będzie zabawy ze skalowaniem przy normalnym wydaniu BR jak kupisz

UHD nie uwzględnia w specyfikacji 3D

ok, w takim razie chociaż wersja 3D i 4K razem w jednym opakowaniu.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Autor ma bardzo dziwny problem. Mając taki projektor stać go na ... obie wersje filmu.

Moja rada jest następująca: nie kupować żadnej wersji filmu bo ten obraz, filmem go nazwać ciężko, jest po prostu żałosny.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Może autor wątku pochwali się zdjęciami z projekcji `tak byśmy mogli porównać z naszymi full hd.Ja osobiście brał bym wersję 4K i gratuluję projka naprawdę.Można wiedzieć na jakim ekranie wyświetla ten soniak filmy?

Mogę kupić obie wersję filmu tylko po co aby 2 razy dać producentowi płyt zarobić po za tym powinno być jakieś wydanie combo z wszystkimi wersjami a nie że jak chcę 3D to nie ma 4K i na odwrót z płytą 4K jak i 3D jest zwykły BD wiec miałbym 2 razy ten sam film na tym samym nośniku więc odpada muszę się na coś zdecydować może cena wersja 3D jest trochę tańsza od 4K ale nie wiem czy to dobry argument. Tak czy siak muszę wybrać Full HD 1080p z okularami 3D czy zwykły obraz 2D tylko ze w 2160p. Specyfikacja UHD nie uwzględnia 3D ale do pudełka z filmem 4K mogli by dorzucić płytę 3D zamiast wersji zwykłej Blu-ray 2D, według mnie producenci płyt chcą zarobić ile sie da dlatego wypuszczają kilka wersji tego samego filmu.

Kup obie.

Sam ocenisz, która jest lepsza i na przyszłość będziesz wiedział.

Tę gorszą już zabiorę, żeby nie zawalała ;>)

Choć podejrzewam, że po obejrzeniu filmu pozbędziesz się obu.

... i szacunek.

To autor wątku jak dokona wyboru już to wtedy czekamy na zdjęcia jakieś ładne prezentujące możliwości tego soniaka w domowym zaciszu i resztą albo może wrzuci kilka zdjęć do "Nasze instalacje KD niech nas zobaczą" bo ciekawy jestem takiego sprzętu.P pozd all

Chodziło mi tylko o to że bez sensu jest do pudełka z filmem 4K 2D dokładać ten sam film 2D tylko w Full HD, o wiele lepiej by było aby w pudełku 4K znalazło się miejsce dla płyty 3D Full HD.

Chodziło mi tylko o to że bez sensu jest do pudełka z filmem 4K 2D dokładać ten sam film 2D tylko w Full HD, o wiele lepiej by było aby w pudełku 4K znalazło się miejsce dla płyty 3D Full HD.

niestety sens to to ma... nazywa się pazerność

(chcesz 3D - kup, chcesz 4K - kup jeszcze raz, a my już liczymy kasę...)

ale masz 100% racji - takie połączenie 3D + 4K było by pewnie chętniej kupowane i ludzie mieli by większy szacunek do wytworni która coś takiego zaoferuje.

Z Twojego punktu widzenia bez sensu. Z punktu widzenia dystrubucji chcą Ci sięgnąć do kieszeni dwa razy.

Muszę przewietrzyć mój system…

Dzięki za pomoc po prostu kupię obie wersję i 4K i 3D, tym bardziej że ten Ultra HD Blu-ray Panasonica też czyta płyty 3D więc jest playerem 3D, i od razu sprzedam jedną z dwóch płyt Blu-ray 2D bo po co mi dwie takie same płyty sprzedam w kopercie za okazyjna cenę, i tak będę robił chyba z każdym nowym filmem który wychodzi na 4K jak i 3D czyli z większością nowości, no inaczej się nie da chyba że producent płyt stworzy wersję combo 4K i 3D w jednym pudełku tego samego filmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.