Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rn402 + pylon audio pearl 25 (do 3500pln)

michael253

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim.

Na samym początku chciałbym zaznaczyć iż w tematach audio jestem zielony. Poszukuję odpowiedniego zestawu stereo do pokoju około 18m2. Na zestawie tym chciałbym odtwarzać najczęściej muzykę rockową, ale od czasu do czasu lubię posłuchać też czegoś innego, pop rap itp. Oprócz słuchania muzyki chciałbym sprzęt podłączyć do TV, obejrzeć jakiś film czy koncert.

Przeglądałem trochę forum, i zauważyłem, że ludzie polecają kolumny polskiej firmy pylon audio pearl 25, więc postanowiłem, że je wezmę, lecz zastanawiam się jaki amplituner będzie z tymi kolumnami fajnie grał. Zależy mi na amplitunerze 2 kanałowym ponieważ chciałbym odtwarzać muzykę z pendrive, telefonu czy przez internet. W internecie natrafiłem na amplituner yamaha rn 402. Ma on wszystkie funkcję których potrzebuję, lecz nie mam pojęcia jak taki amplituner będzie współpracował z ww. kolumnami. Bardzo proszę o pomoc, opinie o moim pomyśle na zakup, lub zaproponowanie innego sprzętu. Cena którą mogę przeznaczyć to max 3500zł (kolumny+ amplituner). Po recenzjach na temat pylon audio pearl 25 jestem bardzo do nich przekonany, więc raczej kolumn nie będę chciał zmieniać, chyba że naprawdę będzie coś dużo lepszego w podobnej cenie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Dzień dobry.

Zacznę od kolumn - biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zdecydowanie pozostałbym przy zestawie Pylon Audio Pearl 25 (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-25.html). To dobre, mocne i uniwersalne kolumny, które w Twoim systemie sprawdzą się idealnie.

Kwestia elektroniki - rozważyłbym dwa amplitunery - Yamaha R-N402D (http://q21.pl/yamaha-r-n402d.html) oraz Onkyo TX-8150 (http://q21.pl/onkyo-tx-8150.html). Obydwa urządzenia są bogato wyposażone, różnice są natomiast słyszalne przy bezpośrednim porównaniu. Yamaha jest bardziej rockowa, eksponując skrajne pasma. Onkyo jest trochę spokojniejsze, dokładniejsze, bardziej wypełnione.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wymienionymi powyżej zestawami na miejscu będziesz miał do dyspozycji jeszcze wiele innych konfiguracji, które możesz posłuchać w komfortowych warunkach.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

W tym budżecie na pewno nie ten zestaw.

Ten amplituner oprócz dobrego wyposażenia gra przeciętnym dźwiękiem. Na pewno nie do tego muzyki którą szukasz.

Yamaha RN602 jest zdecydowanie lepsza. A jeśli szukasz nieco taniej to Onkyo 8150.

Kolumny Perl 25 zbierają obre opinie w swojej cenie bo to solidne paczki dość neutralne, może brakować Ci w nich basu.

Moim zdaniem w tej cenie i np. do wyżej wspomnianego Onkyo dużo lepiej sprawdzą się Magnat Quantum 677 czy nawet bardziej basowe Magnat Shadow 207 lub Melodika BL40.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Podjedz także na odsłuch wyżej wymienionych zestawów abyś mógł lepiej odnaleźć swoje brzmienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.